Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Sencor SMC BS30 aktív hangfalszett bemutató
Új hozzászólás Aktív témák
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #5007 üzenetére
Megjött az MK809III-asom és ez alapján egész gyorsan fel tudtam tenni rá az ubuntut, ami egy 8 GB-os micro sd kártyáról fut - a folyamat lépései az alábbiak:
1. A fenti linkről le kell szedni az eszközünkhöz passzoló, tömörített .img fájlt.
2. Win32 Disk Imagerrel ki kell írni egy legalább 8 GB-os, legalább class 10-es micro SD kártyára.
3. Ezután már csak be kell kapcsolni a mini PC-t, ami automatikusan a micro SD kártyáról fog bootolni (jelszó: "p"). Csak LAN-kapcsolat van, a wifi nem működik!
4. Be kell állítani a root jelszót.
5. Be kell állítani az időt és a dátumot (a dátum nálam stimmelt, de az időzóna természetesen nem, viszont ezt csak a root jelszó ismeretében módosíthatod).
6. Ki kell terjeszteni a fájlrendszert az egész kártyára.
7. Engedélyezni kell a Mali hardveres gyorsítását.Utóbbi 3 lépés parancssorból történik, de nem kell tőle megijedni, minden le van írva a fenti linken.
Most viszont elakadtam a plex szerver telepítésénél, mert azt írta ki, hogy "wrong architecture: i386", pedig - elvileg - ez a jó verzió.
Szoftver centert kipróbáltam, működik: gond nélkül sikerült telepíteni a GDebi Package Installert.
Jelenleg órák óta nyüstölöm, és éppen csak langyos a ház. Talán ér valamit a hűtés mod, amit csináltak rajta, vagy alapból ilyen, nem tudom, mindenesetre egyelőre stabilnak tűnik. Ha hosszú távon is így pörög és a plexet is fel tudom küzdeni rá (ha máshogy nem, parancssorból mennie kell), akkor szerintem bombajó vétel volt.
Most ráeresztettem a frissítéseket - amíg molyol velük, lazítok egyet, aztán este folytatás.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- XPEnology
- Kézbe fogható paradoxon lett az iPhone Air
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3159
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3289
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest