- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #5007 üzenetére
Megjött az MK809III-asom és ez alapján egész gyorsan fel tudtam tenni rá az ubuntut, ami egy 8 GB-os micro sd kártyáról fut - a folyamat lépései az alábbiak:
1. A fenti linkről le kell szedni az eszközünkhöz passzoló, tömörített .img fájlt.
2. Win32 Disk Imagerrel ki kell írni egy legalább 8 GB-os, legalább class 10-es micro SD kártyára.
3. Ezután már csak be kell kapcsolni a mini PC-t, ami automatikusan a micro SD kártyáról fog bootolni (jelszó: "p"). Csak LAN-kapcsolat van, a wifi nem működik!
4. Be kell állítani a root jelszót.
5. Be kell állítani az időt és a dátumot (a dátum nálam stimmelt, de az időzóna természetesen nem, viszont ezt csak a root jelszó ismeretében módosíthatod).
6. Ki kell terjeszteni a fájlrendszert az egész kártyára.
7. Engedélyezni kell a Mali hardveres gyorsítását.Utóbbi 3 lépés parancssorból történik, de nem kell tőle megijedni, minden le van írva a fenti linken.
Most viszont elakadtam a plex szerver telepítésénél, mert azt írta ki, hogy "wrong architecture: i386", pedig - elvileg - ez a jó verzió.
Szoftver centert kipróbáltam, működik: gond nélkül sikerült telepíteni a GDebi Package Installert.
Jelenleg órák óta nyüstölöm, és éppen csak langyos a ház. Talán ér valamit a hűtés mod, amit csináltak rajta, vagy alapból ilyen, nem tudom, mindenesetre egyelőre stabilnak tűnik. Ha hosszú távon is így pörög és a plexet is fel tudom küzdeni rá (ha máshogy nem, parancssorból mennie kell), akkor szerintem bombajó vétel volt.
Most ráeresztettem a frissítéseket - amíg molyol velük, lazítok egyet, aztán este folytatás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Parfüm topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- OnePlus Nord 5 - lehűti a kedélyeket
- Tőzsde és gazdaság
- Új játékmenet előzetest kapott a Neo Berlin 2087
- Battlefield 6
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Dobozos DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Csőtörés bemérés - Csőtörés Javítás Szakszerűen
- Professzionális vízszerelés 0-24 akár azonnali kiszállással
- Fiorenzato AllGround eladó
- Új Zsír Dell Inspiron 14 7441 Érintős Ultrabook Laptop -25% Snapdragon X Plus 10Mag 16/1TB SSD QHD+
- Panasonic TX-L47E5Y 47" LED TV eladó
- AKCIÓ! Dell Latitude 5550 notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD Intel Graphics WIN11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Watch SE 40mm 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest