Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Algieba

őstag

válasz Akheron #618 üzenetére

Kiakadt a merevlemez a fejemben. Nyomkodom a reset gombot.
    Természetesen sem a pozitív, sem a negatív nem fontos, mert jó és rossz is egyformán elmúlik, lényegtelenek.
    Maga az Élet a legfontosabb.
    Azonban a jó és a rossz is elemei az Életnek. Valamit mégis csak kell kezdeni velük.
    De csak eme két kategória szerint létezni, fejvesztett kapkodás. A rossz elől menekülök, a jóért sóvárgok. A jó viszont nem okoz tartós elégedettséget.
    Viszont megint beleesek a fekete-fehér ítélkezés csapdájába.
    Abban igazad van, hogy a világ olyan, amilyennek látni akarjuk.

Nehézségekre szükség van, legyőzésük igazi elégedettséget ad, és megteremti a pillanatnyi rend állapotát, amikor tulajdonképpen jónak érezzük az életet.
    A jónak tartott dolgok, mint pl. a lottó ötös, valójában fejfájást okoznak az embernek.
    Ha nem is lottó ötös, de egyszer nagyon jó dolog ért. Az eredménye gyomorfekély lett...

Oké, nekem kell a nyűg, a hiszti, a pepecselés felfújt gondokkal, különben nem érezném létezőnek magamat.

Hopp, és nekem megy a gondolkozás nélküli szemlélődés. Csak utána mindig émelygek, és furán érzem magamat...
    Tulajdonképpen már gyerekként felfedeztem a mém-elmélet alapját. Azon töprengtem, hogy Ki vagyok?
    És a válaszom rá: információk egymásba mosódó halmazai.

A fenébe, ez a rohadt címkézési vágyam csak nem hagy békén!
    Állandóan címkék zaklatnak, hogy önző vagyok, nihilista, egy hisztis picsa stb.
    Ez lenne a szülői énem zaklatása??
    Hol vagyok én? Ja, persze, tudom az nincs, hisz ez egy mém-halmaz.
    Akkor mi van???

Egyelőre feladom. Megint fennakadtam.
    Ma tovább ügyködök a kerti ösvényen. Ásom az alapját. És persze kapálok.
    A kerti munka kielégíti igényeimet. Teret ad a testnek és a szellemnek. Jól elagyalok a kerti ösvény munkafázisain, hogy mivel burkoljam le stb. Jó érzés. És ez teljesen mentes minden lelki képzelt izétől.

Új hozzászólás Aktív témák