Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• wolfman

veterán

WRECKFEST

Amennyire imádtam az elején, annyira meggyűlöltem a legvégén. :) A játékot ajánlom kipróbálásra, el lehet vele lenni pár hétig, mert nem egy nap kijátszani, de tutira az agyatok el fog durranni a vége felé, talán ki se fogjátok tolni.
    Grafikával nekem nincs bajom, sőt, számomra kifejezetten szép. Részletes, sok picike apróság is kirajzolódik a verdákon menet közben, ami csak még vonzóbbá teszi az egészet.
    Zene megint csak telitalálat. Nem egy NFS U vagy U2 vagy MW, de sokszor kemény, szerethető dallamok csendülnek fel, főleg metál.
    A játékmenet egyszerű. Mindig nyernünk kell a többiek előtt, ami különbözik futamonként, hogy van 1-2 bónusz öcsívment, amit illik megincsálni, hogy több pontot kapjunk nyerésenként. Na az a nem egyszerű teljesítés! Ezzel bizony vért izzadásig el lehet f@szakodni. A nehéz benne, hogy adott pályákhoz és adott autó típusokhoz+szintekhez képtelenség teljesíteni a kiírt követelményeket. A játék 80%-ától volt, hogy le akartam fejelni az asztalt vagy kettétörni a klaviatúrát. Inkább visszavettem a nehézségi szintet és belesz@rt@m az öcsikbe, csak vigyem már végig ezt az egészet.

...de a játék 80%-áig kifejezettem élvezetes. Viszont innen fogsz rájönni, hogy a játék fizikája nem a pályához igazodik, hanem a te autódhoz, és ezzel lesznek bajok, nem kicsik. Ha gyorsulsz, mindenki gyorsul, ha lassulsz, képesek az ellenfelek melletted 40-el menni. Ha lemész a fűre, mindegy mennyire sokkal lendületesebben mentél mint bárki más a rajban, a játék megbüntet és mindenki látványosan intenzívebben fog gyorsulni hozzád képest. Hiába lassítottad le a rajt magad mögött, ha a te autód az ívet a tökéleteshez képest nem megfelelően veszi be, akkor a többiek gyorsabbak lesznek hozzád képest.
    Ha simán nyerni akarsz és előzgetsz, ok, de ha az achievment azt kívánja, hogy lökj ki vagy csapj neki a pálya szélének valakit, majd neki kezdesz agresszívkodni, a körülötted lévő összes opponent rád fog állni, ki fog lökni, neked fog menni, eléd fognak állni. Ez nem kis bosszúságot okoz a játék folyamán A LEGTÖBBSZÖR! De arról is szót kell ejtenem, mikor kilöksz valakit nagy sebességnél a farát érintve, majd az a kocsid elé fordul és ekkor szándékosan úgy lavírozik az AI, hogy se jobbra se ballra ne tudd kilökni abból a pozícióbol, direkt lassít, büntet a játék. Tehát el kell fogadni, hogy ha körversenynél, ahol a sebesség számít, ott durvulsz, akkor a teljes ellenfél gárda egy emberként ellened fog hangolódni. Mindegy az adott ellenfélnek, hogy ő maga se ér el utolsó helyezésnél jobbat a maga manővereivel, lényeg, hogy ha valakit meglöktél, onnantól te legyél kollektíve basztatva pár mp-ig legalábbis, ami nagyon sokat jelent, mikor mp-eken múlik egy egy meccs.

A második része 20.án jelenik meg, előzetes alapján semmi újdonságot nem láttam ehhez képest, de remélem az AI és a fizika sokat finomodott ehhez képest, mert ha nem, az hatalmas baj!

Ez multiplayerben tutira élvezetesebb mint gép ellen a kampány háromnegyedétől.

Új hozzászólás Aktív témák