Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
Új hozzászólás Aktív témák
-
vvrobi
csendes tag
válasz
frankdelgado
üzenetére
Semmi gond, azért vagyunk, hogy segítsünk egymásnak!
Root nekünk egyszerű usereknek ahhoz kell, hogy olyan programok is fussanak, amik igénylik ezt. Gyakorlatilag teljes hozzáférést biztosít a rendszerhez. Leginkább biztonsági mentést készítő, és rendszer szintű eszközöket befolyásoló programok igénylik (pl: Titanium Backup, Tincore keymapper, stb.)
OC az OverClock rövidítése, magyarul az órajelek túlhúzása. Itt lehet a CPU, GPU (grafikus processzor), és a RAM órajelét növelni. Ezt persze nem úgy kell elképzelni, hogy egy programban beállítom az órajeleket. Androidon ezt a kernel cseréjével lehet elérni. A kernel a rendszer magja, ez általában a ROM-ok része, de külön is feltehető, cserélhető.
Firmware frissítéshez van két vagy több módszer, de általában a ROM-okhoz mellékelik az eszközt és a leírást is. Én most a Nitroteam Quickshot v2 ROM-ot használom [link], ennek leírom a lépéseit:
-Telepítéshez Windows XP, 7, 8 kell (Linux, Win8.1, Mac gázos)
-Amire szükséged van mentsd el, mert mindent le fog gyalulni.
-Töltsd le, és csomagold ki a ROM-ot valahová
-Neo X7 legyen kikapcsolva, tápkábel bedugva
-Csatlakoztatsd a PC-hez a Neo X7-est a kapott miniUSB kábellel
-Egy fogpiszkálóval, vagy gémkapoccsal óvatosan nyomd meg a HDMI csati mellett levő kis lukban a rejtett kapcsolót (tartsd benyomva) és nyomd meg a bekapcsoló gombot is (ezt nem kell nyomva tartani)
-A PC fel fogja ismerni mint új hardware. Elengedheted a gombot. Nekem nem kért drivert, mivel korábban a lewy féle ROM-hoz feltettem. Ha keresi a drivert ebben a csomagban megtalálod.
-Indítsd el a kicsomagolt mappából az RkAndroidtool.exe-t és nyomd meg az ERASE IDB gombot.
-Várj míg a folyamat befejeződik.
-Nyomd meg a Run gombot, ez fogja az ROM-ot feltenni. A pipákat nem kell piszkálni!
-Kétszer újra fog indulni a Neo. Fontos, hogy NE HÚZD KI a kábeleket ilyenkor!
-Most kaptál egy szűz rendszert, ami nekem elsőre spanyolul kommunikált, kicsit nehezen hagyta magát "belovagolni", de azóta remekül működik. Mint egy spanyol csődör!
Ez a ROM alapból 1080p, ami ha jól tudom, neked megfelel. Nekem 720p kellett ezért kihasználtam a Quickflash lehetőségét, és tettem egy 720-as kernelt. Az első linken megtalálod a csomagokat QUICKFLASHER PATCHES: címszó alatt. Ezekben vannak OC kernelek is. Le kell tölteni, majd kicsomagolni, és a kiválasztott kernelt betenni az /sdcard/quickflasher mappába, majd el kell indítani a Quickflasher alkalmazást. Itt kiválasztod mit akarsz feltenni (lehet több file-is a mappában), és az újraindulást követően már az a kernel lesz.
Ha OC kernelt teszel fel, a fokozatosság elvét javaslom! Teszteld huzamosabb ideig, hogy bírja. Fusson torrent, videólejátszó, minden ami csak tud egyszerre. Nem szoktak melegedni még 1.8 GHz-en sem, de miden készülék más és más, ezért nem érdemes fejjel a falnak rohanni!
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AliExpress tapasztalatok
- Jövedelem
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Path of Exile (ARPG)
- Építő/felújító topik
- Az ötlet jó, de milyen a kivitelezés? Teszten a Chieftec Kockája
- Öszvér módszerrel veszi fel a harcot a memóriapánikkal szemben az ASRock
- Splitgate: Arena Reloaded címmel tér vissza az aréna FPS
- További aktív témák...
- Eladó prémium gamer PC Ryzen 9 + 7900 XTX 32GB DDR5 6000MHz
- Gamer PC - B450 WiFi -Ryzen 7 3700X, RX 6700 XT, 32 GB DDR4, 512 GB NVME
- Brutál Gamer PC RTX 5060 Ti 16GB, i5-14400, DDR5 32GB Garis 2027-ig!
- Zotac Magnus One barebone számítógép 1 év garanciával Foxpost az árban !!
- i5 12500/ RTX3070/ 32GB DDR4/ 1TB SSD alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Új Lenovo V15 G4 FHD i5-13420H 4.6Ghz 8mag 16GB RAM 512GB SSD Intel UHD Graphics XE Win11 Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Dupla Lencsés PTZ Biztonsági Kamera 2.4/5G Dual Band Wifi Kamera+128gb mermoria kártya
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest