- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sto1911: Pinball FX3 PH! verseny
- Napkollektor - csak úgy
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Nekem van.
Két oldalról közelítve:
Desktop konfigom i5-2500 + 7850. Ráadásul mindkettő lightosan tuningolva (cpu feszcsökkentés mellett, a vga alapfeszen) Ill. a Sandy eleve 95W TDP, nem 77W, mint az Ivy.Így nekem 180W körül elvan játékban terhelve. Persze prime95+Furmark együtt jóval több lenne, de reális terhelésen fölé nem megy. Namost a cpu különbség +20W kb, a feszcsökkentés miatt mondjuk +10W. Tuning 2x15-20W kb. Alapon így 150-160W (egyébként mérve is ennyi alapon hajtva a konfig), egy Ivnak tehát 140W körül kellene lennie.
A 750 Ti -20W a 7850-hez képest, tehát 120W-nál járunk.
Prociból egy 35W-os a 77W helyett: 80-90W.De volt másik konfigom is. mITX G3420+7750+SSD+HDD paneltáppal.
Ez így alulfeszelve max 85-90W volt játékok alatt. A cpu 55W TDP (amitől még ehetne kevesebbet, de ez tényleg nagyrészt ez alapján is fogyasztott), a vga 45-50W körül ehet, tehát kb. a -20W cpu + 10-20W vga-val is ekörül lennél.Összegezve: szerintem 100W-ból megáll ez a konfig amit leírtál. Sima cpu-val és feszcsökkentéssel is el lehet ugyanezt érni.
Ami viszont továbbra is kérdéses:
- Az elméleti max fogyasztás ennél nagyobb lenne egy prime95+furmark terhelésen, vélhetően 110-120W körül. Kérdés, hogy kap-e ilyen terhelést valaha. Normál esetben nem.
- A tápot sem érdemes túl nagy kihasználtságon hajtani. Ha órákat megy a 120W-os ág 100W terheléssel nem biztos, hogy jót tesz neki. Eleve jó lenne a speckójába belenézni mit javasolnak neki hosszabb terhelésre. 80-90W már szerintem sima ügy hosszú távon is. Attól függ mennyire számoltam pontosan.Szerintem összességében elbírná, de kicsit határeset. Csak akkor lenne biztos, ha pontosabb specet látnánk ill. ki lenne mérve a konfig és tényleg beleférne 80-90W-ba a normál huzamosabb terhelése. Jó esély van rá azért.
-
saturn27
tag
Szia!
Itt igazából az a kérdés, hogy Te mit szeretnél. A videokártya alapján játszadozni is tervezel olyan játékokkal, amire egy AMD APU már nem elég. Viszont a proci, és valószínűleg a videokártya is, amit néztél erősen feláras (lesz). Ha leírnád, hogy mire használnád a gépet, milyen elvárásaid vannak vele kapcsolatban (alacsony fogyasztás, passzív, ilyesmi), és hogy mekkora összegből gazdálkodsz, akkor lehet tudnánk javasolni konkrétabbat is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged