Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz Szoba #23327 üzenetére

Nekem van. :)

Két oldalról közelítve:
    Desktop konfigom i5-2500 + 7850. Ráadásul mindkettő lightosan tuningolva (cpu feszcsökkentés mellett, a vga alapfeszen) Ill. a Sandy eleve 95W TDP, nem 77W, mint az Ivy.

Így nekem 180W körül elvan játékban terhelve. Persze prime95+Furmark együtt jóval több lenne, de reális terhelésen fölé nem megy. Namost a cpu különbség +20W kb, a feszcsökkentés miatt mondjuk +10W. Tuning 2x15-20W kb. Alapon így 150-160W (egyébként mérve is ennyi alapon hajtva a konfig), egy Ivnak tehát 140W körül kellene lennie.
    A 750 Ti -20W a 7850-hez képest, tehát 120W-nál járunk.
    Prociból egy 35W-os a 77W helyett: 80-90W.

De volt másik konfigom is. mITX G3420+7750+SSD+HDD paneltáppal.
    Ez így alulfeszelve max 85-90W volt játékok alatt. A cpu 55W TDP (amitől még ehetne kevesebbet, de ez tényleg nagyrészt ez alapján is fogyasztott), a vga 45-50W körül ehet, tehát kb. a -20W cpu + 10-20W vga-val is ekörül lennél.

Összegezve: szerintem 100W-ból megáll ez a konfig amit leírtál. Sima cpu-val és feszcsökkentéssel is el lehet ugyanezt érni.
    Ami viszont továbbra is kérdéses:
    - Az elméleti max fogyasztás ennél nagyobb lenne egy prime95+furmark terhelésen, vélhetően 110-120W körül. Kérdés, hogy kap-e ilyen terhelést valaha. Normál esetben nem.
    - A tápot sem érdemes túl nagy kihasználtságon hajtani. Ha órákat megy a 120W-os ág 100W terheléssel nem biztos, hogy jót tesz neki. Eleve jó lenne a speckójába belenézni mit javasolnak neki hosszabb terhelésre. 80-90W már szerintem sima ügy hosszú távon is. Attól függ mennyire számoltam pontosan. :D

Szerintem összességében elbírná, de kicsit határeset. Csak akkor lenne biztos, ha pontosabb specet látnánk ill. ki lenne mérve a konfig és tényleg beleférne 80-90W-ba a normál huzamosabb terhelése. Jó esély van rá azért.

• saturn27

tag

válasz Szoba #23327 üzenetére

Szia!

Itt igazából az a kérdés, hogy Te mit szeretnél. A videokártya alapján játszadozni is tervezel olyan játékokkal, amire egy AMD APU már nem elég. Viszont a proci, és valószínűleg a videokártya is, amit néztél erősen feláras (lesz). Ha leírnád, hogy mire használnád a gépet, milyen elvárásaid vannak vele kapcsolatban (alacsony fogyasztás, passzív, ilyesmi), és hogy mekkora összegből gazdálkodsz, akkor lehet tudnánk javasolni konkrétabbat is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés