- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: 2025 dude
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- localhost: Radírgumi hatás [Törölt topicok emlékhelye]
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Austin F.: MOD Android: Appok teljes képernyőn – immerzív mód
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem rossz, de házilag is meg lehet oldani: a Lian Li PC-Q01-nek a tetejébe kell vágni egy ventihelyet, egy fém porszűrővel. SFX táp használatával talán befér felülre egy 25mm vastag venti, vagy ha nem, akkor egy 15mm-es biztosan, alul meg gyárilag van kialakítva egy 120/140mm-es ventihely.
Csak a 25k HUF-os ár kicsit húzós (+a ventirács, vágatás ára)...+ ugyanezt lehet eljátszani a Cooltek C2-vel is, az olcsóbb egy tízessel, bár mintha egy fél centivel kevesebb hely lenne felül.
[ Módosította: radi8tor ]
-
Most is 2.5-ös meghajtóim vannak, 3 menne bele.
i5T-re menne egy Silvretta, szerintem az úgy okés.
Egyébként meg leginkább valami álló házat szeretnék, nem fekvőt, pl. MS-Tech CI-100, vagy Chieftec FI-03B... csak ezek 1 slot-osak.Bááár... jön a karácsony... Dremel-ek olcsóbbak...
-
válasz
Csokilama #35739 üzenetére
Vagy plexi, hogy senki ne tenyereljen bele a ventikbe.
Az alján szvsz nem sok értelme van a rácsnak, nem véletlen, hogy a Prodigy-nek olyan magasak a lábai. Inkább az oldalsó lemezekre pakolnék perforációt, az oldalsó plexi elé, a táp mellé.(#35738) Ispy
Nemtom', hívd fel őket! -
Így legyen Joker-em a lottón!
Raijintek Metis Plus Black / Silver - hivatalos gyári oldal még nincsHa jól látom, megegyezik az ablakos változattal, csak előrehozták a HDD-tartót, a VGA fölé meg vágtak egy rácsot. És csak 10 júróval drágább a sima Window változatnál...
-
Nem méretről beszéltem, hanem zártságról, szellőzésről.
Nézd meg a Sugo05-öt, SG13-at: ugyanilyen picik, de a burkolatuk végig lyuggatott, simán át tudnak szellőzni. A Metis ezekkel ellentétben jóval kevesebb rácsot, szellőzőnyílást tud felmutatni, nem csodálom, hogy főnek benne a VGA-k.Lásd Logout cikket.
Várjuk a bejegyzést!
-
válasz
Cirkaloo #35556 üzenetére
A10-7850-em volt, HD7750-el is párban.
Nem volt rossz az IGP, de ma már csak 720p/Medium-ra elég, bár CSGO-ra még simán jó lehet. Dual felejtős, nem jól működik.
A Kaveri/Godavari, a DDR3-as memóriával kihaló platform, én már nem fektetnék bele pízt'. Jövő tavasszal érkezik az új generáció, azt érdemes megvárni, ha IGP-n akarod csapatni.i3-at javasolnék, mellé mehet később egy Low Profile GTX 1050, vagy 1050Ti. Vagy ha Te casual gémer vagy, akkor elég lehet egy Low Profile GTX750Ti, aprón mostanában elég sokat hirdetnek.
-
Üdv!
Tudnátok mondani a Chieftec FI-01B-U3 házhoz hasonló kuckót, azt közelítő méretben, csak 2 slot-os vga-nak megfelelő hellyel, és valami szabvány, nem különleges táppal, vagy annak a helyével?
-
115X jelzésű alacsony tower hűtők a Silverstone-tól, elsősorban siketeknek és mazochistáknak.
-
válasz
Frogged #35523 üzenetére
Nem lenne egyszerűbb egy 17"-os gémer lapos? Aprón kapni már 250k HUF körül is...
Egyébként ezeket a házakat szvsz elég jól lehetne a monitor mellé csomagolni:
Silverstone ML07 - teljes magasságú VGA-hoz, kb. 38*35*10cm-es méretben.
Silverstone ML09 - a most bejelentett low profile MSI 1050-esekhez, kb. 35*20*10cm-es méretben. -
válasz
#16939776 #35479 üzenetére
Szerintem nem csak a Giga lapjait érinti...
Egy 15-25W-os procira bőven jók, és annyira nem is nehezek, nem kell a rinya. Ha egy Ereboss-t rá lehet rakni a deszkára, akkor ezt is.(#35481) sb
Köszi, nem rossz, de a passzívat nem komálom. Csak lustaságomban jutott szembe.
Én meg dolgozok itt neked... -
Cooler Master Elite 110A - gyártói oldal
A CM egy alumínium (hatású műanyag?) előlappal update-elte a már kapható Elite 110 házát, más fejlesztést nem vettem észre. -
válasz
Balupapa #35474 üzenetére
Jó bizony, egy T-s Cerkára, Penyára tökéletes, csak meg kell nézni, hogy a lapodra fel tudod-e szerelni? Nekem pl. az Alpine 11 Pro Rev.2. nem ment fel a B85N-Phoenix-re, mert a kondik útban voltak.
Persze aki tud, az vághat belőle...Mármint a bordából, nem a kondikból.
Nem tudok hasonlóan alacsony passzív hűtőről.
-
válasz
Goose-T #35359 üzenetére
Szerintem simán leszerelhető, ha zavar téged.
Megint elgondolkodtam egy ilyen házon (ezen már nem zongoralakk az első burkolat), csak 1 slot-os LP VGA kártyából nincs normális... talán majd a GTX1050-ből.
(Gainward/Palit/Zotac GT740-ből van, de az még nem Maxwell, és töbet kajál, mint egy GTX750, amiből csak 2 slot-os létezik. Meg irreálisan drága.) -
Chieftec FI-03B - gyártói oldal
Semmi extra, csak a jól ismert ház, új előlappal.
Pofásabb, visszafogottabb, mint az eddigi változatok, de még mindig csak single slot dVGA fér el benne, és kapott egy tök felesleges műanyag nyitómechanizmust. Vagy mi a frász az ott az oldalán?(#35353) tailor74
Ha szempont a modularitás, akkor érthető, bár a Csifinek elég rövidek a kábelei, én inkább gyürkőznék azokkal, mintsem a dupláját fizessem. De Te ismered a lehetőségeidet, hajrá! -
válasz
Mercutio_ #35349 üzenetére
Package contents
SF Series High-Performance SFX Power Supply
AC power cord
DC Modular cable set
DC Modular cable storage bag
Cable ties
Corsair case badge
User ManualEzek szerint nem. Olcsójánosok.
Inkább venném a 450-es Zalman-t, vagy Chieftec-et. -
válasz
Pgraph #35314 üzenetére
Még kisebb ház, táppal: Chieftec FI-01B-U3, csak ehhez kell még egy alap procihűtő, pl. Alpenfohn Silvretta, vagy esetleg Arctic Alpine 11 Pro.
Tápból esetleg Zalman ZM350-FX, ha maradnál a Metis-nél, jó kis ház az is.
-
Üdv!
A Giga-MSI párossal összehasonlítva van bármi, ami miatt nem ajánlanátok az ASRock H110M-ITX-et?
Lehet, hogy AC-s lapra lenne szükségem, és ez van most jó áron.
Vagy jobban járnék valami USB antennával? -
-
-
válasz
Sebaj Fóbiás #35108 üzenetére
Volt Elite 120-am...
- a gyári venti reflexből kuka;
- porszűrőt is neked kell beszerezned rá, de lehetőleg minél vékonyabb legyen, ugyanis a tervezők ilyesmire nem számítottak...;
- egy második 120-as venti szerelhető a HDD rekesz, és az alaplap közé, az első ventivel megegyező állásban, erősen ajánlom ezt is beszerezni;
- SFX tápot vennék bele;
- 1000 éves, 7200-as Samu HDD-m jól megvolt benne, nem a ház hibája volt, hogy olyan hangosan rezgett;
- a ház talpai elég kemények, cserélném azokat is! -
Gigabyte GA-H110MSTX-HD3 (rev. 1.0) - gyártói oldal
Frankó! Ugyan az ASRock STX megoldása sem rossz, de ebben több a bizodalmam.
-
válasz
zsoltee10 #35055 üzenetére
Van olyan, aki 380X-et, vagy RX470-et rakott a Metis-be, szóval sokminden belefér, de ez így eddig elég... szétszórt.
AMD: RX 470, mondjuk Gigabyte RX 470 G1 Gaming 4G GV-RX470G1 GAMING-4GD
Nvidia: megvárnám az érkező 1050Ti-t, mert ennyiért csak butított, 3GB-os GTX1060 kapható.(#35054) Duracellm...
Ja. -
Ugyan nem ITX, de kompakt: Gigabyte GB-BNi7HG4-950
i7-6700HQ + GTX950 4GB + 2* M.2 slot + 2* 2.5"...
...mindezt 220x110x110mm méretben. -
válasz
imibogyo #35037 üzenetére
Nem teljesen passzívra gondoltam, hanem 1-2 házventivel... Nanoxia, Akasa, stb.
Egyébként már megint nem ez okozza az elsődleges problémát, hanem a külső, 12V-os AC-DC töltő: itthon nem kapni értelmes áron 120W-osnál nagyobbat, és az is max. 90W-ot ad le tartósan, megbízhatóan.
De ez már lerágott csont... -
válasz
imibogyo #35034 üzenetére
Jogos. Nálam általában az a szempont, hogy minél kisebb/kevesebb alkatrész foglaljon helyet, így kisebb házba kerüljön a konfig, rendezettebb legyen a belső tér, így a spec. tápnak is akkor van értelme, ha kikerül a gépházból. Egy pico, vagy paneltáp alig foglal helyet, viszont egy ilyen passzív LED táp már igen.
Ez a mostani... ugye csak átmeneti megoldás?
-
válasz
imibogyo #35032 üzenetére
Szerintem Ő a sztenderd, gyári, SoC-os lapok passzív bordáira gondolt, nem egy kib@$zott fémtömbre, ami önmagában nehezebb, mint maga a hardware.
Grats az új elrendezéshez! Amíg a passzív tápot a többi alkatrésszel egy térben helyezted el, nem sok értelmét láttam, mivel úgy akár egy SFX tápot is dohattál volna bele. Viszont így, hogy eldugtad az alaplapi tálca mögé, már bejövős. Kár, hogy nincs gyárilag olyan (max. mATX) ház, ahol lenne ennyi hely a tálca alatt/mögött.
-
válasz
Patice #35020 üzenetére
Jó lesz! Egyébként inkább a 10W-os Pentium J4205 lapokra leszek kíváncsi, remélem abból is jön passzív bordás, teljes PCIE sínes változat, M.2 slot-tal, esetleg wifi-vel.
Ha értékelhető lesz a teljesítménye, akkor lehet, kiváltom vele az asztalimat, valami low profile vga-val.
-
válasz
cinemazealot #34994 üzenetére
LINK
Ez furcsa, mivel a tesztben Prime95+Furmark alatt sajtoltak ki 50W-ot az i3-6100T-s rendszerből... -
Üdv!
Lappal, KIT memóriával együtt mennyi lehet a fogyasztása egy i3-6100T-nek, vagy egy G4400T-nek?
Külön idle, és teljes terhelés alatt... -
válasz
gabriel26 #34830 üzenetére
Ha gamer gépet épít, akkor ezeknél a kocka házaknál (Elite 110, Cooltek V6) nagyon idegesítő a VGA limitált mérete. Egy Strix, Nitro, vagy MSI Gaming hűtős (félpasszív) kártya nem fér be, holott már ezek sem olyan bődületesen hosszúak.
Inkább egy Silverstone SG13, ami térfogatra még kisebb is. -
válasz
cinemazealot #34762 üzenetére
Jó kis konfig!
Milyen tápot használsz, milyen notiadapterrel?
-
válasz
Archttila #34645 üzenetére
+ (#34646) Duracellm...
Ajjaj, ez nem jó hír: akkor a lapról is le kell húzni a csatikat, mindig kábelezni kell, meg a többi macera. Főleg hogy a post alapján az előlapi panelt tartó 4 műanyag felfogató sem túl masszív, a 4-ből 2 műanyag fül már meg is repedt a srácnak.
1. Megoldás: házilag porszűrősíteni a házat, mint ez az úriember tette...
... utána a ventit kell megfordítani, hogy kifelé fújjon, így az oldalsó rácsokon áramlik be a hideg levegő, és elég a burkolatot leszedni, hogy a port időnként eltávolítsuk a filterekről.2. Megoldás: nem használom a gyári belső porszűrőt (vagy a teli előlapos változatot veszem a boltból), viszont a ventilátor belső felére, csavarmentesen (gumi/műanyag rögzítőkkel, drótos szorítással) szerelek egy porszűrőt, így kellő óvatossággal bontás nélkül tudom levenni/rögzíteni a filtert. A ventinél, ill. a házban fölhalmozódott plusz port pedig textillel, porgyűjtő kesztyűvel, sűrített levegővel, esetleg megfelelő porszívó-fejjel el tudom távolítani.
Persze ahogy azt a Móriczka elképzeli, nem feltétlenül fog működni ez a két elképzelés...
(#34647) Pöttön
Igen, itt az új generáció, már én is inkább azt venném ebben a kategóriában - kivéve ha van valami eszméletlen jó ajánlat. -
válasz
Mercutio_ #34641 üzenetére
Ha már SG05... meg tudnád írni, hogy milyen széles VGA cooler fár el a házban?
Csak mert az utángyártott modellek (pl. AC Mono Plus 51mm) elég terjedelmes méretekkel rendelkeznek...Persze azért kérdem, mert a Jonsbo V6+ nem jött be, és most Sugo-n gondolkodom... SG05, vagy 3k-val drágábban rácsos SG13. Ugyan volt már nálam 05-ös, akkor túlzsúfoltnak hatott, de igazából nem nagyon foglalkoztam vele. Viszont még mindig tetszik, most más hardverekkel megint nekifutnék: 0 PCIE-csati, csak 2.5-ös meghajtók, (esetleg csak LP VGA,) stb.
Persze SG13-ban több lenne a hely, emiatt megérné a +3k... -
válasz
Pöttön #34639 üzenetére
Nekem sajnos jelenleg a 173mm hossz felettiek alkalmatlanok már a feladatra...
Lemaradtam valamiről? Adataid szerint Node 202-őd van, abba meg belefér 310mm-es VGA is, szóval...Vagy legrosszabb esetben be kell majd érnem egy EVGA 1060 SC 6gb-al...
Te szegény.
Helyedben inkább sasolnám az aprót, a júzerek jó pénzért szórják most a 970-eket. Asus GTX 970 DirectCU Mini 4GB azért még ma is nagyon jó kis kártya.
Új hozzászólás Aktív témák
- VoLTE/VoWiFi
- Lefőtt a júliusi hardverpárlat
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magisk
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Thor II 1200W 80+ Platinum tápegység! Olvass!
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Eladó karcmentes állapotban levő Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 250GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest