- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os Sata SSD teszt. (Blue)
- Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Ivqkzy-: 2. gépem
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qkackca
őstag
Egy adatpontnak talán jó lesz [link]
Mintha silvretta lenne a másik itx-ben, de azt már vagy 1 éve nem kapcsoltam be. Hétvégén meglesem ha gondolod.
Amd A10-6700, bár ez vagy a Xigmatek Praeton vagy a Silvretta, már nem tudom pontosan.Kell az a prime szintű terhelés neked vagy csak úgy érdekel a max hűtési teljesítmény?
-
Qkackca
őstag
válasz
AxBattler #54582 üzenetére
Pont azért írtam hogy modellezd le egy erősebb kartonlappal, melyik ötlet válik be jobban.
Tavaly volt egy renderelős projektem, gondoltam kicsit javítok a meleg levegő elvezetésén (Xigmatek Eris, NH-D9L) aztán pont az a megoldás mutatta a legjobb hőfokot amire azt gondoltam, hogy annak lesz a legkevesebb értelme.
Kábelkötöző meg bevált mint random elhelyezhető ventirögzítésDuracellm... : de ha ilyen puffogásokat meg interferenciákat írsz, akkor el kezd rá figyelni és zavarni fogja, még akkor is ha eddig nem történt
Amúgy meg: mérsz, tesztelsz, mérsz, tesztelsz, megoldááás, öröm és bódottá
-
Qkackca
őstag
válasz
AxBattler #54545 üzenetére
Leszek én az értetlen ördög a válladon
- Jó- jó de minek? A táp kb fele belelógna a légáramba, nem?
- Kicsit több levegőt akarsz a vrm-nek, ramnak?
- Megreked nagyon most a meleg odabenn?
- Simán csak berakni egy ventit, hogy másmilyen legyen mint a jelenlegi áramlási viszony?
Mondjuk az előlapra nagyjából a hdd tartó helyére?
- Miért nem az előlapot vágod meg inkább? Tápkábelek?
- Csak simán magában a nyílás a tetőn, hadd menjen a meleg ahova akar?
- Látóteredben van állandóan a ház teteje, hogy zavarna egy esetleges asszimtria? Vagy csak a tudat, hogy 'nem szép'?
- nézegeted vagy használod?De ha már... a kérdésre is legyen egy plusz válasz: maradnék a 120-asnál. Ha lehet noctua vagy blacknoise vagy scythe , szerintem.
-
Qkackca
őstag
válasz
Grave_444 #54491 üzenetére
Azért nem lényegtelen, van észrevehető változás.
Egyrészt Te jobbnak érzed a felhasználási körülményeid között, ez a lényeg.Csak abban sincs semmi meglepő ha kisebb energiafelhasználással kisebb lesz a hőmérséklet, akár háztól, szellőzéstől függetlenül is. Ha ezen felül még a szellőzés is jobb, az sem baj. Meg ugye alapvetően egy rendszerről beszélünk, itt-ott módosul, az többnyire változással jár máshol is, ebben kell megtalálni azt ami neked megfelel. Ami elvileg sikerült.
Szerintem jobban magadra vetted (illetve negatívabban értelmezted mint aminek én érzem) Crabface hsz-át, mint kellett volna. -
Qkackca
őstag
válasz
fatpingvin #54474 üzenetére
Az is jól hangzik/ néz ki
-
Qkackca
őstag
válasz
fatpingvin #54472 üzenetére
Működik is
-
Qkackca
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #54460 üzenetére
-
Qkackca
őstag
válasz
zed1983 #54395 üzenetére
Igazából az még pont 'jó' [link]
Igaz, hogy az 12100f-re (base tdp 58w, max turbo 89w) közepes tuning/ turbo lehetőséget ír a gyári specifikáció, a lapod mennyit engedett meg a procidnak?
Azt nem nézted ha a tdp/turbo/pl2 limitet beállítod akkor hogy viselkedik?Az 1155-ös változat az van nekem is, az olyan 80w körül tud hosszabb távon max 80 fokot tartatni (Chieftec BT-02-ben).
-
Qkackca
őstag
válasz
viperabácsi #54091 üzenetére
Ami nekem van ahhoz 120w-os kocka van, 19V-6.32A
Egy kis finomhangolás után működhet szerintem, de ezt majd megmondja aki próbálta is.Nem tudom mi számít neked használhatóságnak, de igen, persze.
Van pár korábbi eredményem rx580-al párosítva, 3dmark, superposition, heaven, valley, wot encore, pár blender eredmény, cinebench, shadow of TR, meg egy két egyéb -
Qkackca
őstag
válasz
viperabácsi #54089 üzenetére
Athlon 200GE
, ha esetleg én is tudok válaszolni.
-
Qkackca
őstag
válasz
fatpingvin #54013 üzenetére
Ugyanarra a chipre épülnek elvileg, úgy hogy szerintem az nem fog változni (vágott 3060).
-
Qkackca
őstag
válasz
hszilard666 #53615 üzenetére
Akkor miért akarsz egy hasonló teljesítményigényű rendszert fele ennyiből meghajtani?
Annak a 400w-nak viszont elégnek kéne lennie. -
Qkackca
őstag
válasz
hszilard666 #53607 üzenetére
Hány pin-es a tápcsati az 1060-on?
Ha éppen még menne is, eléggé a határon menne, vagy inkább azon is túl ha terheled a vga-t szegény tápocska, túl sok bizodalmam nem lenne hozzá a hosszabb távú működésre. -
Qkackca
őstag
Sehogy sem fut, mert nem használom azt, szimplán a saját tapasztalatom írtam le a nálam lévő Tiny-ról.
Kacérkodtam vele én is, de én már meglévő ntfs meghajtókat szerettem volna vele használni, a topikjában mondták az úgy meg felejtős.
# 53480 AxBattler: ha utána ment egy kis beállítással, akár valós is lehet.
xeon e3-1240 v2 (77 w tdp) + tápcsati nélküli asl 1050ti (pcie-ex csati only, legyen 75w) + 3,5 hdd + 2,5 sata, ez megy 250w-os chieftec sfx tápról. A procinak a gyári 98 amper helyett adtam 80-at, így a turbó és az alapórajel csökkent 100MHz-et, a hőmérséklet meg éppeszű határon belül maradt, meg a táp se teker olyan hangerővel. De ugye ez meg még korábbi generáció, szóval akár lényegtelen infó is lehet. -
Qkackca
őstag
válasz
hegegabi80 #53456 üzenetére
Én, de velem nem leszel előbbre. Az enyém még F5-ös
Igp-t se használok. F40 körül volt vmi extrább win-es frissítésre utaló felhívás, de azon túl vagy akkor gondolom.
Igen, már mehetne amelyik verziót szeretnéd. Az F62e-ben már frissebb az agesa, meg alapértelmezetten be van kapcsolva az ftpm, míg korábban ez alapból tiltva volt. Szóval igen w11-hez (is) van. Korábbi is jó (szerintem), csak ott neked kell engedélyezned ezt.
A procid vagy a kiszemelt procid esetén pedig azért less rá a cpu support list-re is ne érjen meglepi. Ha az a 3400G, annak működnie illene.A frissítés pedig, igen, bios letölt, pendrive, majd a biosban kikeresed, elindítod, aztán hajrá.
-
Qkackca
őstag
válasz
AxBattler #53403 üzenetére
Szép észrevétel. A Noctua szerint van egy pici, a noctuás besorolás szerint az l9i az 59, az l9a pedig 61 'pontot' kapott.
Ezen kívül az amd-s változatnak nemcsak az alakja más, de nagyobb az alapterülete (hőleadó felülete is gondolom), a tömege is 70g-mal nagyobb, szóval a valós konfigba építve is lehet egy kis előnye.
Szóval jelentősége, van, mértéke viszont szerintem nem olyan nagy.Másik kérdésre, nem még nem próbáltam, sose vettem még úgy alaplapot és/vagy noctua hűtőt, hogy beleessek a jogosultak körébe.
-
Qkackca
őstag
Nekem 3470T-vel van m92p tiny, az folyamatosan megy és a bios szabályozza.
Bár rég jártam a biosban, úgy rémlik elég fapados. Alapvetően halknak érzem, nappal csendes, de aludni nehezen tudok mellette (kb 1 méterre van az ágyamtól), van egy kis pulzálás a vezérlésében, az zavar engem, olyan 2 óránként felkelek rá. -
Qkackca
őstag
válasz
hoffman_ #53246 üzenetére
Pedig én biza a Silverstone mellé tenném a voksot.
SST-ST45SF V3.0 80 PLUS Bronze - 70 Eur
SST-SX500-G v1.1 SFX Netzteil 80 PLUS Gold, modular - 112 Eur (kb +35 eur a szállítás +áfa)
De ha mindenáron platinum kell, akkor a Corsair 450 Platinum az beleférhet a keretbe vagy úgy +30%-ért a Seasonic Prime Fanless sorozatból vagy Silverstone Nightjar?A 450-es Seasonic itthon is szokott lenni.
Ha félpasszív akkor meg inkább az sx500-g. Annak se hallottam még a hangját (r7-2700+gtx 1070) A 450-esből pedig a v2 verzió megy a másik gépben, az is csendes számomra.De ez a kicsi is, energia hatékony meg olcsó is? Tudod... ebből kettőt választhatsz, szerintem.
-
Qkackca
őstag
válasz
Synthwave #53193 üzenetére
A hűtővel igazából csak a szerelésnél van egy kis bibi, a ventit ki kell venni vagy felemelni, aztán visszatenni valahogy, mert az alatta lévő csavart macera becsavarni.
Bár láttam már olyan megoldást is hogy a venti keretéből lett faragva.A #53190-ben linkelt szerint jónak kell lennie.
Nekem Giga B450 I AORUS PRO WIFI-vel van használva.Valamelyiknap túrtam a kincsesládában, elém ugrott egy Zalman 7000C, még am3-ra való, klipszes rögzítéssel, gyors próba után ráment az am4-re is, de csak szárazon próbáltam, élesben nem...majd ha sikerül szerezni vmi kisebb aput a kövi ötlethez kipróbálom
-
Qkackca
őstag
válasz
Crabface #53139 üzenetére
Ha nem fut a háttérben sem semmi amit 3d terhelésnek érzékel vagy vmi komolyabbnak, akkor szerintem, nem.
Monitorozó progi, hardveres gyorsítós böngészőnél beakad mondjuk egy yt videó?Teljesen nem témába vág, de nekem pl a legutóbbi win friss óta, nem biztos hogy ez az oka, csak az idővonal vág egybe, de pl a firefox screenshot funkciója hibát jelez minden használatnál, de működik amúgy...
-
Qkackca
őstag
Mi a kérdés?
P1.50-es biosod van, 5700G-vel, amit elvileg nem validáltak vele, de minden okénak tűnik?
Ha minden működik ahogy szeretnéd, és nem szükséges a legújabb, akkor hagyd így, szerintem. Ha kell a legújabb, akkor kell.Egyrészt ami működik azt nem bántjuk, másrészt meg gondolom volt egy hulláma a supportnak ahol összevissza frissítgettek a userek, anélkül hogy olvastak volna. Mert többnyire, az elég ha odafigyelsz, elolvasod, majd eldöntöd kell-e az neked.
Ez az odafigyelsz-elolvasod szokott kimaradni a gubancok előtt...Amugy kellemesnek tűnik a cucc, kellemes használatot.
-
Qkackca
őstag
válasz
viperabácsi #52889 üzenetére
-
Qkackca
őstag
válasz
zsirfecske #52876 üzenetére
Mondjuk én most vettem, de pont a szélesebb proci támogatás miatt lett az X, nem az A.
Meg nekem megy a 3200-as ram is benne 200GE-vel perpill.
Az külön plusz pont hogy a nem egyforma kingston és hynix modul (igaz mindkettő hynix chipes, de nem egyforma) is elsőre ment cl18-on is, 1,2V-on.
Előtte belepróbáltam egy gskill-t, az xmp profil meg alkalmazva maradt, nem rakta át magát defaultra a modulok cseréje után. Én meg lepődve néztem, hogy pöccre indult, gond nélkül.
Igaz, minimális tehetetlenség/latency érződött, egy kis feszültség emelés elfért volna, vissza vettem cl20-ra így meg jó.A 200ge hűtőbordája meg a gyárilag csomagolt között, kb nincs eltérés, olyan fél-1mm a diffi köztük. 80mm-es noiseblockerből volt pwm-es dugiban, azzal megy nálam.
A nem pwm-es 92-est max fordulaton járatta, nem sikerült szabályozni, annak meg nem tetszett a hangja. -
Qkackca
őstag
Vidd innen
A kistesóra majdnem rákívántam kb 1 hónapja. Minisforum X400-4350G, akciós is volt, pénzem is lett volna, csak éppen nemlétszükség, csak bizsergett az építhetnék/birizgálnék vmi picit.
Aztán osztás-szorzás, Gigabyte Brixx BRRxH-4x00 vs DeskMini X300....PROTRON : tápcsati nélküli videókártyához elégnek kellene lenni a 300-asnak vagy egy olyan 100w körülihez.
Rick4: inkább a 2.re voksolnék, vagy erre az X500-as minisforumra
Igazából tetszetős a 3.is szemre, de a hűtés-hang milyen lehet annak -
Qkackca
őstag
A Pl limitekkel való játszás, az szerintem már tuningnak minősül, nem tuningos lapon nem biztos hogy van rá lehetőség a módosításra.
Intel vonalon b150 korszak volt az utolsó amit saját kézzel tapicskoltam, szóval esélyes hogy megkopott a tudásom.AxBattler: élére állítva nem hinném, hogy gond lenne 2,5-ösökkel.
Bár cpu fölé én nem szívesen raknék hdd-t, viszont 2,5-ös sata ssd nekem is van/volt cpu fölött Chieftec BT-02-ben. Mögötte van 2x60-as venti, alatta meg elfér a hüvelykujjam, szóval azért mozog a levegő nálam is. -
Qkackca
őstag
válasz
hszilard666 #52622 üzenetére
Ha nincs vmi konkrét alkatrész okozta inger a váltásra, akkor nem. De szerencsére nem nekem kell döntenem.
Az ellen meg nehéz tenni ha be van csípődve, a 'Kell ez nekem'Én most az Asrock Deskmini , a Jupiter 320, az Asus VivoMini PC PN50 között vagyok illetve kezd megjelenni a viszketés az nr200p felé. Szükség nincs rá igazából, csak kezd bizseregni az építsünk, rakjunk össze valami dolog
sati: csak a hdmi van használatban? vagy más kimenet is? A monitor nem azt tekinti elsődleges kimenetnek esetleg?
-
Qkackca
őstag
Az lehet közelebb áll a B-s lapokhoz. Amúgy alapvetően igazad van.
Kell mondjuk 2 ram, 1-2 sata, 1-2 m.2 slot meg mondjuk 4 usb. Ennyivel a felhasználók jó része el lehet.Nézegettem már párszor a méret/kábelek/helykihasználást az alaplapon, főleg ha egy apu-s rendszerről van szó diszkrét vga nélkül, szemre a lap, ház helykihasználás elég rossz.
Gyakorlatilag megy 2 táp kábel, meg a procihűtő kábele a lapra, meg esetleg házhűtő.
Van benne 1-2 ram, m2 esetén még sata adat/táp kábel se kell. Hátulra meg megy az egér-bill-kijelző-esetleg hang-esetleg lan kábel és kész. Ebből a maradék fityegőkből mit lehetne még elhagyniMeg az alaplap harmada olyan felesleges helykitöltőnek érződik, ha nem nagyobb része.
-
Qkackca
őstag
-
Qkackca
őstag
válasz
flashpointer #52570 üzenetére
-
Qkackca
őstag
válasz
#25954560 #52493 üzenetére
Szépek, mind.
A korábbi kérdésedre, Sharkoon Sharkzone C10 / Xigmatek Eris ? A fedlap alatt, az optikai meghajtó helyére be passzintva?
Illetve a kínai házaknál találkoztam főleg 1U-s tápokkal, arrafelé nézelődhetnél. Vagy szerver vonalon.
De inkább a Duracell féle utat, nem lenne kevesebb akadály/egyszerűbb a dolog ha inkább sfx (vagy más mint ez) felé kacsintgatnál, mint ehhez keresni amihez passzol? -
-
Qkackca
őstag
-
Qkackca
őstag
Nekem Samu PM981 1TB (MZVLB1T00) megy Giga B450I Aurus Pro-ban az F5-ös biosszal (az se mai
). Nálam a proci meg a vga között van, a gyári borda alatt, így marad 60 fok alatt terhelve (játszva, töltögetve). Hogy ez most az alaplap hátoldala felől mennyire melegedne fel azt nem tudom. Esetleg ha a házad azon oldala szellős akkor biztos nem lenne gond.
-
Qkackca
őstag
válasz
imibogyo #51990 üzenetére
Semmit nem írtam a használatról, tényleg csak a hőcső iránya lett volna érdekes.
(Nekem egy 77w tdp-s xeon 1240 van alatta, gyári beállításokkal)
Ha nem termodinamikai oka van amiért nem javasolta cirka 8-10 éve a gyártó azt az elhelyezést, akkor szerintetek miért tette? Amikor a hőcső kanyarja felfelé van, állított alaplap esetén?
Bár azért egy olyan max 20% eltérés az már pont elég hogy jó megoldásból, átlagos/nemjó legyen. -
Qkackca
őstag
válasz
Chaser #51983 üzenetére
Megnézted amit linkeltem?
Mert nem feltétlen rossz amit gondolsz, csak nem arról van szó, szerintem.
Gondolom Álló helyzetben, mikor felfelé van a kanyar ott megragad közeg és nem tud optimálisan lejutni a leszállóágban, gyakorlatilag bukod a hőleadó rész jelentős részét, szerintem, de majd aki (jobban) ért hozza megaszongya a tutit.
-
Qkackca
őstag
válasz
Crabface #51925 üzenetére
https://www.density.sk/product/velka3/
Ezzel már találkoztál?
-
Qkackca
őstag
válasz
hoffman_ #51705 üzenetére
450-es silverstone, meg 500-as sx500-g van nálam. Engem nem zavar egyik hangja sem.
tlac: én 3,5''-os,WD Purple-t használok évek óta, atx-be meg itx-be is. Igaz nem egészen a specifikáció szerinti 24/7-ben mennek meg nem is dvr-ként van használva, de eddig minden oké.
A seagete-ek között még nem találkoztam csendessel, nekem eddig ezek voltak a leghangosabbak a 2,5-ösök között. -
Qkackca
őstag
válasz
Chaser #51556 üzenetére
Az nvme shield tényleg béna, inkább hőpajzs mint hőelvezető. Bár a Samsung 981-el már megáll 50 foknál nálam, NH-D9L hűtő van felette/mellette
Cw vagy nincs nálam, vagy nem vagyok rá érzékeny, nem tűnt még fel eddig.
Vrm hűtés, hát az esélyes hogy igazad van, de te azért többnyire minimális szellőzéssel ügyködsz, igaz szabadon állva, de 60 fok az mióta gáz? Bőven vannak lapok/beállítások 110 fok körül is
Azt esetleg meg tudod nézni hogy nálad működik-e a cTDP? Met én belőttem az enyémet 55 watt/amperre (rég jártam arra), de mintha nem alkalmazná. -
Qkackca
őstag
válasz
bigdaddy3 #51553 üzenetére
http://googletechnicalworld.blogspot.com/2018/11/driver-mainboard-afox-h81-ih81.html
http://all-driver-motherboard.blogspot.com/2020/08/afox-ih81-ma-driver-xp-vista-win7-win8.html
Ezeket próbáltad már?
VinoRosso: biost eddig egy töröknek kinéző oldalon találtam, de logint és fizetést kér, meg egy brazil forumon, ami acces denied-t dob.
-
Qkackca
őstag
válasz
hszilard666 #51484 üzenetére
Azt mondta keres és ráérős
Amúgy én a Phanteks Enthoo EVOLV ITX-re gondolnék, az kb ugyan az mint a Metallic gear, meg nem kicsi.
Evga Hadron-ba is csak 267mm-es vga fér.
Fractal Design Core 500?
Raijintek Ophion Evo?
Lian-Li-PC-Q38, V320?
InWin A1 Plus?
Bitfenix Prodigy? Bár oda nem biztos hogy beférne a 240-es radi.Meg amúgy a 240-es és a 120-is, vagy jó ha van a 240-es támogatás, de 120-as minimum?
-
Qkackca
őstag
válasz
pinnacle #51476 üzenetére
Az intetegrált procis alaplapokkal nem igazán van tapasztalatom, de így elsőre Seep javaslata az Asrock Deskmini-vel elég jó ajánlatnak/kompromisszumnak tűnik.
Azt elhiszem hogy nem tudnak mit jánlani a laptop topikban...
Az enyém is kiöregedett (igazából a max 8gb-os össz memória limit a gond vele), elkezdtem körbe járni boltokat újat keresgélve, hát igencsak mehh a felhozatal. Szépen fogalmazva nem igazán egyezik a kereslet a kínálattal -
Qkackca
őstag
válasz
gordonfreemN #51469 üzenetére
Silverstone RVZ-01, FT-03?
Chieftec BT-04, BT-02?
Árakat, elérhetőséget nem néztem, csak ötlet szinten.pinnacle: Lenovo M92p Tiny van nekem, i5-3470T-vel, 2x4gb ram, 500-as sshd, egészen kellemes. Használtan már egész jó árakon is ki lehet fogni (az újabbak is időnként), szerintem, bár az utóbbi hónapokban mintha ezek is drágultak volna.
Személy szerint az igp driverével nem vagyok kibékülve illetve a hűtőventinek van ilyen pulzáló hangja időnként felerősödik-visszahalkul-felerősödik-visszahalkul. Vagy a csapágyazásra gondolok, vagy a vezérlésre, csere ventit nézegettem, az olyan 6k körül lenne.
Meg egy 500-as ssd jó lenne, de viszonylag ritkán használom, nem napi szinten, így egyelőre még nem viszket annyira a fejlesztés.
Az újakból én is a VivoMini-vel szemezgetek, de inkább a Ryzen 5-össel, a Thinkcentre M75q is szimpi az m92p után. Csak még a költség-élmény faktort nem látom realizálhatónak.Valami egyéb tapasztalat a laptopról? Szimpinek tűnik.
-
Qkackca
őstag
válasz
PROTRON #51373 üzenetére
Használtam egy ideig 2 molex- pcie 6 pin-est, egy gtx 460-al az thiszem vagy még korábban. Arra azért figyeltem, hogy ne egy vezetékről jöjjön a a 2 molex. Működött, se gond, se tűz nem volt, csak sokkal több kábel lett a gépházban, érzésre mindenképp, aztán igyekeztem minél hamarabb tápot cserélni amin már volt gyárilag pcie csatlakazó.
Egy modernebb, vga-t, 8 tűset nem biztos hogy rá merném kötni.
Bár egy modern felépítésű táppal talán nem lenne gond? -
Qkackca
őstag
válasz
tippm86 #51300 üzenetére
Az például egy valós ok lehet.
Én most egy székkel szenvedek, még dec. elején rendeltem, 4-6 hét szállítási idővel, külső raktárról, bíztam hogy karácsonyra meglesz vagy esetleg jan. elejére, de egyelőre 'kabaré' a dolog. Na, azóta az is drágult egy jó 20%-ot, meg már nem merik kiírni hogy raktáron, csak rendelésre...
Először, mikor érdeklődtem mi van, akkor az volt a válasz hogy a gyártónak téves volt a készlete...most meg késik a konténer...Ezt már lepingpongozom, kíváncsi vagyok mi lesz a vége.
Pedig európai gyártóról lenne szó, nem is olyan messzi van a székhelye, ünnepek-újév-határzár esetén se kellene legalább 3 hónap mire megkapom, úgy gondolom...
Nemtom, most ültetik a szövetnek valót, vagy műanyagfát amiről szüretelik a hozzávalókat.
Vagy a külső raktár az mondjuk Kínát jelenti esetemben? -
Qkackca
őstag
válasz
tippm86 #51294 üzenetére
Hát nem igazán csak a vga...., minden, szó szerint minden drágul(t) +25-100% között, szóval most még jobban oda kell figyelni mint eddig.
Bár egyik-másik alaplap meg hdd viszonylag tűrhető áron van, de nem tudom csak épp egy hullámvölgyet nézek vagy annyi az ára tartósan is -
Qkackca
őstag
Én olyannal találkoztam mikor kivetted a gépből a rack-et, hdd-t, aztán beraktad az ülésre a kocsihoz, átmentél a haverhoz, aztán mikor ott beraktad a gépbe, akkor nem biztos, hogy azok az adatok voltak rajta aminek lenni kellett volna, olyan szép krikszkrakszos mindenféle, ez volt a jó eset, mert volt olyan is mikor többet nem működött...
-
Qkackca
őstag
válasz
gordonfreemN #50933 üzenetére
Ezt már láttad? [link]
-
Qkackca
őstag
válasz
gordonfreemN #50928 üzenetére
Azt írja, hogy az van neki, akkor pontosan tudja mit tud, nem?
-
Qkackca
őstag
válasz
gordonfreemN #50923 üzenetére
Az Athlon 3000g érdekel vagy az i3-3250?
-
Qkackca
őstag
válasz
hoffman_ #50679 üzenetére
Memória tesztnek, rövid verziónak a 7zip benchmarkot javaslom, jóval hamarabb eldobja nekem, mint az aida memtest.
Procinak 1,2V? soc feszen emelni?Nekem most a laptop szórakozik, vlc, két böngésző, egy java progi, aztan egy adott videó csontra fagyasztja a rendszert...gyanítom a ram fogy el vagy azzal lehet vmi, mert ha nem a fenti kombináció van akkor semmi gond.
Kellemes Ünnepeket, viszont, mindenkinek.
-
Qkackca
őstag
NZXT H1 tulajok figyelmét remélem nem kerülte el az a hír, hogy a pcie riser-t a házhoz rögzítő két csavar rövid zárlatot okozhat, esetleg tüzet. [link]
-
Qkackca
őstag
SilverStone Sugo 14
review a tpu-n -
-
Qkackca
őstag
Dan A4 v4.1 review a tpu-n, volt már?
-
Qkackca
őstag
válasz
#16939776 #49930 üzenetére
Igény lenne rá szerintem, csak ebben a topikban vagyunk legalább ketten
, csak gondolom a rgb-vízhűtés-üvegkalitka nagyobb biznisz
Pl nekem is van egy atx gép 6 hdd-vel, a régi lemezeket amiket kinőttem meg el akartam rakni backupnak egy 4 lemezes kisebb cuccba, kisebb procival, esetleg folyamatosabb üzemmel mint a mostani alkalmankénti használat, csak nem találtam normális házat, amiben lehetne normálisan hűteni a lemezeket. Egy 4 lemezes nas meg első ránézésre számottevő összeg, annyira meg nem létszükséglet, hogy kelljen. Bár ha az összes ráfordított időt-költséget utána számolnám, lehet előrébb lettem volna vele. Hp microservert is nézegettem, de a régi ntfs lemezek használatával egy pöttyet bonyolultabb a dolog mint gondoltam, nulláról kezdve az is egyszerűbb lenne.
Szóval a vége az hogy maradt a nagygép, amit akkor használok ha kell, inkább összeraktam egy itx-et játszósnak/napi használósnak. Csak hogy a témánál maradjunkhoffman_ : a Silverstone CS series-t nem is merem mondani, szép ára van azoknak is, igaz az sem fér be a 15 cm-be.
-
Qkackca
őstag
válasz
hoffman_ #49920 üzenetére
Igazából ez mára úgy tapasztalom, hogy réteg igény lett.
4 hdd már az új atx házakba sem fér bele a csillámpóni edisön, meg a modern kor szelleme vagymi miatt.
Inkább a microserverek meg a 4 fiókos nasok területe ez, esetleg ipari pc, de vegyél olyat normál árban.Amit te szeretnél, olyan méret megkötésekkel nem nagyon van ma, vagy nagyon drágán, én is futottam ilyen kört. Ami egyszerre teljesíti az igényeket kb nincs. Vagy belefér a 3-4 db, a 4 db már nem biztos, hogy befér, de hogy még normálisan le is akard hűteni, arról ne álmodj, ez a valóság, legalábbis az a része amivel én találkoztam...
Bitfenix Prodigy meg nagy, de amúgy kb az tudná azt amit szeretnél.
Matx-ben eddig a legközelebb a régi Acer Veriton S670-s480 házak jöttek be, abba belefér a 4 hdd, de normálisan hűteni nem tudod a lemezeket.
Inwin BK 621(MtJade) abba meg 2 hdd fér plusz vmennyi az 5,25-ös helyre. De ezt sem lehet rendesen hűteni, meg papírból van a lemez. Ezek is többnyire sfx táppal vannak.
HKC S005ND ez is papírkutyának tűnik.Legjobban nekem a Chieftec Mesh (vagy az erre a vázra épülő többi modell) matx házak tetszenének, abban van hely a lemeznek, a hűtésnek is, csak az meg olyan 170mm széles.
esetleg a az Aio Orbic az oldallemezek nélkül.
Vagy a Spire Tricer 1419 is 170mm széles. -
Qkackca
őstag
válasz
flashpointer #49883 üzenetére
Arra kíváncsi leszek, nekem Xigmatek Eris van, ugyanez a váz
-
Qkackca
őstag
válasz
flashpointer #49881 üzenetére
És tényleg
Ez mi, Rajintek Morpheus vagy hogy is hívják azt a vga hűtőt? -
Qkackca
őstag
válasz
Crabface #49864 üzenetére
Szép találat.
A borda pont olyannak néz ki mint az 1050ti-n, a venti is még mindig 2pines, akkor gondolom pörög állandóan ez is. Jó eséllyel nincs rajta tápcsati.
Lehet neki egy kis folyamatos süvítő hangja, nem túl hangos, de folyamatosan jelen van, aztán ami terhelés alatt természetesen felpörög. De ne legyen igazam, és fejlesszenek rajta
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest