Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Z-Tom-ee

csendes tag

válasz And #6890 üzenetére

Ha teljes flash-törlés csináltál...

Ez elvileg megvolt, a következőket használtam:
    - erase:cfe
    - erase:nvram
    - erase:kernel
    - erase:wholeflash
    A gond az, hogy csak úgy hajlandó megcsinálni, ha utána teszem a "/noemw" kapcsolót is, ami kihagyja a lépések közül a memória írási tesztet. Ha ugyanis ez benne marad akkor áll le a művelet. (ezt írtam az imént is, csak kevésbé részletesen)

Az egyik, hogy ha a jtag-kábelt nem húzták le a routerről, akkor nem lehetett fel tftp-zni a kernel image-fájlt.

Ezzel nem volt gond, mivel a jtag kábelt magam gyártottam és túl rövidre sikerült, egyszerre nem tudom rádugni azt is meg az utp-t is. :P

A másik, hogy nem tudni, az az általad generált cfe.bin milyen default IP-re állítja a routert. A legelső WRT54G v5 verzióval kompatibilis DD-WRT Micro kiadásának idején pl. még nem voltak ilyen cfe-t generáló segédprogramok, hanem egy WAP54G típusú AP bootloaderét kellett feltölteni, az pedig a 192.168.1.245 címen volt elérhető (egyébként a bináris fájl elejét megnézve plain text-ben látható benne a default IP és a MAC).

Belepillantottam az általam generált cfe-be, és igazad volt, 245 az ip vége, ellenben a tftp ugyanúgy időtúllépést jelez...

A beállított IP-n egyébként pingelhető a router, még a kernel tftp-s feltöltése előtt is. Neked a ping már megy?

Nem... Most próbáltam, és nem éri el az állomást. Pontosan mit kell beírnom a teszthez? (bocsi, ha sok hülyeséget kérdezek, de nem vagyok nagyon otthon sem a számítástechnikában, sem a routerekben :( )

Végül: melyik fájlt akartad elküldeni tftp-n? Ez azért érdekes, mert nem ugyanazt kell tftp-hez használni, mint a webes frissítéshez.

Pedig azt szerettem volna... Ezek szerint hiba volt. Egyébként ahogy keresgéltem a fórumon, elbizonytalanodtam, ugyanis nekem összesen 2 fájlom van (a backup-okat nem számolva, de azokat nemrég hoztam létre, amikor már hibás volt a gép, így nem biztos, hogy sokat érnek):
    - CFE.BIN (ezt a repair kit-es program segítségével generáltam: Repair kit
    - WRT54Gv5v6_1.02.5.002_fw.BIN (hivatalos oldalról: [link]
    Ellenben itt olvastam kernel.bin-t és még jónéhány egyéb fájlt is... Ezeket honnan lehet beszerezni és melyik mire jó?

Különben a kernel is felrehető jtag segítségével (tftp helyett), csak az rohadt sokáig tart.

Az nem baj, ha utána működik, én ráérek...

Új hozzászólás Aktív témák