Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- joghurt: frenda dsttöytoi
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
Ti honnan szoktatok filamentet venni?
-
laskr99
addikt
Olyannal találkoztatok már, hogy az E3 bedje mintha koppanna ahogy mozog? Mintha az egyik keréken lenne sérülés, és ott nehezebb tolni, mint mikor kocsival kátyúba megy az ember. Pedig a kerekeket nézve nem láttam hibát gyors szemlélésnél
-
Saccco
nagyúr
válasz
Walter_White #30191 üzenetére
Nedves a filament-ed és a trükk a PLA tapadáshoz üvegre.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Walter_White #30191 üzenetére
Hát ha ezek kilőve, akkor már csak a műanyag maradt, amivel nyomtatsz, nem?
-
Walter_White
senior tag
válasz
Krisz26 #30173 üzenetére
Simán lehet, én 2 napja szívok.. Kb másfél hónapja vannak meg a gépek (sima Ender 3) rengeteg tárgyat nyomtattam már, és 2 napja, kín szenvedés a PLA nyomtatás, hol letapad, hol nem, ha letapad akkor felrántja az első segédréteget, ha megtapad, akkor késöbb válik fel... ha esetleg meg is tapad tele lesz "pókhálóval" az egész tárgyasztal, húzza a nozzle a megolvadt filamentet magával Z-hop-kor. Tárgyasztalom üveg, hajlakk \ hajzselé kombóval nyomtattam eddig prímán. Cura-ban ender 3-mas gép \ 2db, mind a 2db.nál, tehát hardveres problémát kiszürhetjük. Asztal állítással tegnap 1 éjszakát átszórakoztam, nem hozott megoldást, majd megvettem a 3DLack-ot, na az totálisan odatapasztja az asztalhoz a tárgyakat, viszont a rengeteg pókháló megmaradt, meg az olvadt felesleges filamentet huzza magával... Retractal is kisérleteztem, bármit állítok le se sz@rja a gép, ugyan ugy pókhálósít. Extruder kalibráció 10cm-es értékre be van hajszálpontosan lőve, Flow is. Beállítások ugyan azok amikkel eddig profin tudtam nyomtatni... sőt visszatértem a teljes alap gyári beállításre, még a e-stepp extruder kalibrációt is visszaállítottam a régire, nem hozott megoldást.Beállítás és hardveres gond kilőve... Most szárítom....
-
Reggie0
félisten
válasz
Krisz26 #30189 üzenetére
En 100-as asztallal kezdem a nyomtatast es ha nagy a targy felulete az asztalon akkor 80-ra leengedem. Ha kicsi, akkor marad 100-on. En 220-230-al nyomtatom a DD PETG-t. Ventillatort erdemes levenni, hogy a retegek jobban tapadjanak ossze. Elso 2 retegnel 0%, altalaban 35%, bridge eseten 100%.
Elso reteg nyomtatasi sebessege 8-10, tovabbi retegek 20 nalam. lehet talan fentebb elehetne menni. Ironingot is erdemes hasznalni 30-as sebesseggel, ugy sokkal szebb lesz a teteje(szepen elsimitja).
-
Krisz26
tag
Sziasztok! Tudnátok segíteni, hogy cura 4.8-ban vagy creality slicer 4.8 milyen érték kell petg nyomtatás esetén egy creality cp01-hez vagy ender 3-hoz. Készítettem egy petg profilt a pla mellé(pla tökéletesen nyomtat) de petg estén nem boldogulok. Néztem videókat de mindenhol mást mondanak. Amit kipróbáltam az nem jó. Korábbi próbálkozásoknál hol sikerült, hol nem a nyomtatás. Minden második nyomtatásnál már az első adag anyag is feljön és a nyomtató fejte tapad. Nem értem. Két sikeres nyomtatásom vokt edddig 7 próbálkozásból de nem értem az a kettő hogy sikerült. A filament creality fehér petg 1.75mm
-
Tazsam01
tag
Kéne valaki aki fényt gyújt az alagút végén auto bed leveling témában, egy ender 3 pro-m van itthon, ehhez bl vagy 3d touch vagy mindegy, 8 vagy 32 bit, a különböző V-kbe bele sem merek kérdezni. Minél többet olvasok utána annál jobban elveszek.
Amit látok, hogy ezen micro USB van nem mini. -
laskr99
addikt
Micro Swiss all metal mennyire ajánlott upgrade? Most van akció, shippinggel USA-ból 15k lenne a CR10/E2/3/5 verzió. Vámmal 22k, szemben az itthoni 50k árral.
-
ssgk
aktív tag
válasz
inf3rno #30178 üzenetére
A rácsos forma direkt van, hogy könnyebb legyen, de közbe tartása is megmaradjon. Ez teljesen így van megtervezve nem feltétlen kell, hogy ilyen legyen. Azért látsz több ilyet mert pont a lyukak miatt választották a nyomtatást, nem pedig a nyomtatás miatt kell a rács.
Többibe nem tudok segíteni. Igen anyagot jól kell kiválasztani strapabíróság, ne legyen mérgező, meg persze legyen aki ki is tudja nyomtatni azt az anyagot. (reális áron)
-
inf3rno
nagyúr
válasz
rednifegnar #30170 üzenetére
Most az az irány, hogy megpróbálok szerezni egy régi egeret, aztán azt szkennelni valahogy és áttervezni, hogy illeszkedjen a mostanira. A faragást elvetettem egyelőre. Esetleg akkor csinálnám meg, ha változtatnék a formán, mert akkor ki tudnám próbálni, hogy mi az, ami még jobban kézre áll, és utána beszkennelni és nyomtatni ugyanígy. Viszont ahhoz a fa jóval olcsóbb lenne, mint a műanyag.
Szkennelésre mit javasoltok? Látom, hogy a lézeresek baromi drágák, az tök esélytelen most. Van valami cég, aki nyújt szkennelő szolgáltatást, gondolom olyan 20-30k lehet, ami egy komoly egér ára, de még nem néztem meg. Illetve neten láttam olyanokat, hogy kamerával DIY megoldják. Most ha van forma, akkor az utóbbit elvileg már én is meg tudom. Talán még programot is tudok írni rá, ami rekonstruálja a formát a képek alapján, ha már a képek felett kontrollom van, bár gondolom más már megtette helyettem. Még annyi tippet kaptam, hogy mindenképp legyen matt a felszín, mert a tükröződőset sokkal nehezebb szkennelni ilyen módon. Bármi egyéb tipp?
A nyomtatással kapcsolatban láttam másik egérhez már modokat, de mindegyik ilyen hálós volt:
Ennek valamilyen technikai oka van? Ha csak így lehet megcsinálni, akkor esetleg van értelme kiönteni a lyukakat gyantával, és lecsiszolni a felesleget? Egyébként menőbb lenne is úgy, mintha csak egy színű lenne.A műanyag típusáról még fogalmam sincs. Utána kell néznem, hogy mit szokás használni erre, mert az izzadtság kioldhat dolgokat belőle állítólag. A másik, ami miatt aggódok, hogy a gombok feletti részen a műanyagnak hajlékonynak kell lennie és kibírnia 1 millió kattintást fáradásos törés nélkül. Erre is el fog menni néhány délután, hogy átnézzem a szakirodalmát.
-
LamaCube
addikt
válasz
Krisz26 #30173 üzenetére
Szerintem a 220 kicsit kevés... Minimum 230, de inkább 235. A creality slicert nem ismerem, de Cura koppintás. A sebesség az első rétegnél ne legyen 20MM/s-nál több és a nyomtatási sebességet sem engedem 40 fölé. Én hűtést egyáltalán nem használok petg-nél vagy ha igen, akkor max. 20%.
-
Krisz26
tag
Sziasztok! Kérdésem lenne. Eddig creality plaval nyomtattam minden ok volt. Most petg re váltottam. Tegnap nyomtattam vele és rendben volt. Csak annyit állítottam a Creality slicerben hogy petg az anyag. Ma akartam megint nyomtatni de elviszi a fej az anyagot. Rögtön felkunkorodik nyomtatás közben. Tegnap 220 volt a fej, és 70 fok a felület. Lehetséges, hogy egy napot kint volt az anyag és a nedvességtől lett rossz? Tegnap kibontás után nyomtattam azonnal ahogy kivettem a vákumos csomagolásból. A petg fehér 1.75mm szintén creality filamaent. A nyomtató is creality. Most visszaraktam egy vákumos csomagolásba kiszívtam porszívóval a levegőt tettem bele szilikátot is. Holnapra esetleg már jó lehet? Köszi a segítséget!
-
rednifegnar
senior tag
válasz
inf3rno #30167 üzenetére
ha faragnal akkor alapanyagot a bronzkernel lehet venni. mondjuk nem olcso egy nagyobb darab muanyag es persze kerdes milyen anyag kell mert sok fele van, jobb elore tudni mibol mit akarsz megcsinalni (ez nem webshop vagy tesco, konkretan mondani kell az eladoknak hogy mi kell). pl forgacsolasnal nem baj ha nem olvad el, stb.
kavezacc -
ssgk
aktív tag
#30162 excalibur36
Mivel relative meroleges a kep, szimplan vertexelessel" ki lehet ~30p alatt modellezni. Persze egy pontosan meroleges kep, meg egy oldalnezeti sokat segitene, de megoldhato. Projekten dolgozom de megnezem mit tehetek. -
inf3rno
nagyúr
Sziasztok! Van köztetek olyan, aki vállal nyomtatást? Egy egeret szeretnék később moddolni, mert nem tetszik a formája és sajnos nem kapni már olyat, aminek ugyanaz a formája, mint a 10-15 évvel ezelőtti egereknek. Szenzorosan és aksi üzemidő szempontjából viszont nagyon jó a mostani, ezért nem is váltanék vissza régire még ha lehetne kapni is, akkor sem. Arra gondoltam, hogy esetleg fából megcsinálom a paneleket hozzá első körben, hogy lássam mi a jó forma, és hogyan lehetne ráapplikálni, és utána megpróbálnék találni valakit, aki kinyomtatja nekem, mert csak ezért nem vennék egy nyomtatót és szkennert, és 3d design-ban is nulla a szaktudásom. Esetleg még szóba jöhet, hogy veszek Dremelt, és valahogy műanyag tömbből kifaragom, de ennél meg fogalmam sincs, hogy honnan lehetne alapanyagot szerezni hozzá. Útba tudnátok igazítani ezzel kapcsolatban, hogy szerintetek mi lenne a jó megoldás? A jó formáról csak képeim vannak sajnos, bár van olyan ismerősöm, aki pont ezzel foglalkozik, hogy 2d képek alapján rekonstruálja a 3d formát. Elképzelésem ettől függetlenül is van nagyjából, hogy mit akarok, szóval pontos modell nélkül is ki tudnám faragni nagyjából.
-
rednifegnar
senior tag
válasz
excalibur36 #30164 üzenetére
en keresnek valami hasonlo fontot, azzal leirnam es utana kicsit radolgozni ps-ben, hogy meglegyen az also osszekotes, stb.
valami ilyesmit
vagy ilyet -
Mr.Csizmás
titán
válasz
excalibur36 #30164 üzenetére
szkenneld be, onnantól már digitális formában megvan, konverziós toolsetekkel sima ügy.
-
azbest
félisten
válasz
excalibur36 #30162 üzenetére
ha van rendes grafikád róla, például svg formátumban, akkor lehet akár a webes tinkercad-ba is be lehet importálni és magasságot adni neki, meg beállítani lejtős szélt hozzá.
-
ssgk
aktív tag
Bááár erősen gondolkozom elsőnek egy ender 3 V2 -be.
~100 dolcsival olcsóbb lenne és jó beállításokkal ugyanolyan minőségben nyomna mint az 5 pro (videók alapján). méretbe lenne különbség. Megér annyival többet az 5 pro ? (alirol lenne német vagy lengyel raktár 3v2 230usd, 5pro 330usd) -
ssgk
aktív tag
Ezt tervezem megvenni végülis, tesztek videok alapján. 350usd + Gyári üveg plate es +2kg pla val. Ebben az árban van jelenleg jobb", vagy mehet a rendelés
?
-
ssgk
aktív tag
20mp blenderbe... (Arrol van a kep is)
0. Import file.
1. kattints ra a modellre,
2. Tab (ez edit modba visz)
3. P
4. "By loose parts."
5. Tab. Es igy minden kulonallo" elem kulon object lesz.
De arra figyelj hogy a loose parts minden nem osszekapcsolt" pontot kulon resznek nez. Igy ha a modell kulonallo reszei is tobb darabol allnak akkor azokat is szetszedi.Szerk:
Viszont ha tulsagosan apro darabokra szedi" utolag amit egybe akarsz hagyni ossze tudsz kapcsolni Ctrl+J vel.Viszont ez csak akkor megy ha eleve tobb kulonallo reszbol van a modell.
Ha egy tomor manifold model, ugy tenyleg kenytelen leszel manualisan boolean el vagy mesh cutt al darabolni (maceras lehet komplexitastol fuggoen). -
LógaGéza
veterán
Megérkezett ma a Bluez, még nem volt időm foglalkozni vele, csak kibontottam, és belenéztem. BMG-klón extruder van rajta, és minden plate-en van excentrikus anya - az extrudernél lévőn kettő is (a kerék minden oldalán 1-1), hogy pontosabban lehessen beállítani a dolgot. Ami még más a videóhoz képest, hogy nem fixen van a bedre forrasztva a táp, hanem csatlakozó van hozzá - ebben nem vagyok biztos, hogy előrelépés, mert ha kicsit kontaktol, akkor lehet belőle probléma...
-
azbest
félisten
válasz
Stieve #30156 üzenetére
tollal húzz a csőre egy vonalat és akkor látod, hogy fel-le jár-e
Nekem (nem ender géppel) a direct drive mellett is van a bemenő filamenten ptfe cső. Csak azért, hogy vezesse a filamentet. Mert az extruder meg tudja csavarni és egy idő után elkezdi a csavarodás letekerni a dobról a filamentet nélküle.
-
Stieve
csendes tag
válasz
azbest #30155 üzenetére
Köszi, ezt is meg fogom nézni. Elméletileg ellenőriztem összeszerelésnél és rendesen bent volt a helyén de újra megnézem.
Ugye direct drive, tehát csak egy rövid cső van a hotendtől az adagoló fogaskerékig, és ott pont nem látni a végét, hogy mozog-e.
De mindenképpen ott is kutakodok... -
-
LógaGéza
veterán
válasz
Stieve #30151 üzenetére
Valószinű túlmelegszik a stepper motor. Nekem is volt ilyen problémám, (igaz nem DD alatt), hogy átvette az extruder a heatsink szerepét a stepperen, és nyomtatás közben szépen felmelegítette a motor az extrudert, lepuhult az anyag, és nem bírta tolni tovább.
Húzd ki belőle a filamentet, és nézd meg, hogy van-e a torok felett nyírás a filamenten.
Esetleg szerezz be a motorra hűtőbordát, vagy vedd lejebb a vRef értéket. -
kalacsakra40
újonc
Sziasztok!
1:35, 1:72, 1:87 méretarányú miniatűrök nyomtatása miatt szeretnék venni egy SLA vagy DLP 3D nyomtatót, nézegettem már pár márkát és típust. Ami úgy ár miatt megragadta a szemem, az egy Anycubic Photon, de jókat olvastam az Elegoo Mars 2Pro-ról, Voxelab Proximaról és a Phrozen Sonic Miniről is. Ha ezek közül valakinek valamelyikről lenne egy velős véleménye, azt kérem ne tartsa magában, plusz érdekelne, hogy a mosás/tisztításra ki mit használ, érdemes-e egy Cure/Wash gépre rákölteni?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Stieve
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok egy-két tanácsot adni Ender 3 V2-vel kapcsolatban?
Adott ez a nyomtató, ami szépen tette is a dolgát. Hozzáteszem nem vagyok valami profi a dologban de azért youtube stb sok segítséget ad.
Szóval a működő gépen lecseréltem a filament adagolást egy aliexpress-es dircet drive-ra. Mellékelek egy képet...
Ezek után újrakalibráltam az estep értéket, a visszahúzást visszavettem 1mm-re és 35-re a sebességét.
A gép elkezd nyomtatni látszólag az elején rendben, de kb a 2/3-tól elfárad egyre kevesebb anyagot adagol és valamikor a végén már semmit.
És nem értem miért...
Kicsit tanácstalan lettem, és elakadtam...
Köszi a segítséget előre is!!Stieve
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Elég kompakt lett az MSI legfrissebb, Blackwell architektúrás VGA-ja
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Autós topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- World of Tanks - MMO
- Mikrotik routerek
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest