-
LOGOUT
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vikth0r
újonc
válasz
sarkanyolo2 #15539 üzenetére
Szia, az nfo-ban ezt írja
Video: [HEVC] / 42 Mbps / 3840x2160 / 23.976 fps
16:9 / Main10@L5.1@High / 4:2:0
10 bits / HDR / BT.2020Vic
-
Vikth0r
újonc
Sziasztok!
Segítsetek kérlek.
Beszereztem egy Samsung ku6400-a tévét. Minden jó kivéve egy dolgot: USB-ről elindítok rajta egy 4k-s filmet és nagyon szaggat (nézhetetlen kategória). Ez mitől lehet? Van rá megoldás? Más filmeket lejátszik, de hát ugye pont a 4k lenne a lényeg.Köszi
Vic -
spileraaa
senior tag
válasz
spileraaa #15531 üzenetére
ugy nez ki hogy ez megsem jo
ezt irtak arukeresonMivel a hangszórók nem előrefelé állnak, ezért szekrénybe rakva kicsit doboz hangja van, és a visszhangot is lehet hallani, ezért inkább csak falra, vagy tv állványra jó.
akkor mas utan kell nezek tudnatok segiteni?
full hd es 80 cm -
szimla65
aktív tag
Sziasztok!
Elvitte a futár a 3 napon belüli bedöglött 49"-es Samsung UE49MU6452UXXH UHD SMART LED Televíziót.Az lenne a kérdésem,hogy e helyett újat kell kapnom, vagy ezt javítják ha lehet?
És van-e lehetőség esetleg arra,hogy válasszak másikat?
És még egy kérdés, 55"-os max 240000ft környékén van használható alternatíva?
Előre is Köszönöm a segítségeket. -
Ekka86
csendes tag
Sziasztok! Gyors segítségre lenne szükségem: [link]
Ezt rendeltem meg tegnap, holnap venném át. Szerintetek érdemes ezt megvennem? Milyen hátránya lehet annak, hogy "régi" a tv (kiállítási darab volt)?
Amiért megvettem, az hülye lány lévén a JOY-os kuponakció(-20% volt rá), a nagy képernyő, a márkanév és hát nekem a lényeg, hogy USB-n tudjak filmet nézni rajta, szép kép, normális hang. Ennyi. El lehet állni a vásárlástól egyébként, emiatt kérdezlek Titeket, csak gyorsan megvettem (köszönjük a vásárlók nevében az elállási jog intézményét
).
Kösziii, ha tudtok segíteni!
-
spileraaa
senior tag
ezt a tvt ajanlotak a legtobben
ha enyi oszegert ha nem tudok jobbat mondani ugyhiszem holnap meg is rendelem
anyira keves helyen kaphato mar mivel ugy latom kifutot termek vagy hogy mondjak hogy nem varok vele fekete pentekig ugyis keves az esely ra hogy akcio legyen ra foleg hogy kb csak az emag maradt a tobbi mar most elkezdte a feke penteki akciozast pedig meg sok van adig
LG 32LH530V
[link] -
tchriss
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék mi a különbség a LG 43" UH 7507 4K UltraHD Smart LED televízió és az UJ -s között?
Vagyis "UH" vs "UJ"?
Válaszokat előre is köszönöm.
A másik a Cardif biztosítóval van valakinek tapasztalata Tv baleset ügyben? (Eddig csak rosszat hallottam)
Köszi
TChriss
-
Downsampling
senior tag
Sziasztok!
Milyen tévét ajánlotok? Az igények:
- egy Oppo lejátszónak ne ő legyen a szűk keresztmetszet!
- megfizethető legyen, de persze full HD (4K és 3D nem érdekel, bár ezt ma már nehéz kikerülni) és inkább a méretből engednék, mint a minőségből. 32 és 45 col között megfelel. Túlságosan nagyobb akkor se legyen, ha a jó képminőség kedvező árral párosul.
- a hangja nem érdekel, csak a képe! De az nagyon!
- a fekete szín valóban fekete legyen, erre érzékeny vagyok!
- a dinamikus kontraszt a halálom, ellenben azt sem szeretem, ha beégettek a világos és a sötét színek, illetve a sötétek zajosak.
- nem kell tőle semmiféle "okos" tudás, nem érdekel a körítés. Csak a képminősége, vagyis legalább egy HDMI bemenet legyen, aztán csók!
- szívem szerint 150 ezernél többet nem adnék érte, de akár egy-két éves szép állapotú használtak is szóba jöhetnek.Köszönöm, ha segítetek! Akár konkrét típusokat is ajánlhattok, de azt is írjátok meg, hogy mely rendszerben érdemes főleg a keresgélnem (plazma, LCD, LED LCD, stb.)
-
kovadika
őstag
Sziasztok.
Tv-t vennék, a kinézett méret 65col lenne, eddig két konkrétat néztem ki, ebben kérnék segítséget.
ez az egyik
és a másik
Előre is köszönöm a segítséget -
Alg
veterán
válasz
Alex1978 #15523 üzenetére
Ez a kérdés minig előjön így November környékén. Nagy általánosságban én úgy látom a Fekete Péntek és a többi karácsonyi akció is inkább a bent ragadt eladhatatlan készletek kiszórásáról szól, és nagyon ritkán van jó ajánlat, az meg gyakorlatilag órákon (perceken) belül elfogy.
Szóval ki kell nézni azt a pár típust ami tetszik, és nézelődni, aztán ha nem sürgős lehet várni akcióra hátha lesz januárig, de nagy taktikázásba belemenni felesleges.
Szerk: még talán a 10-20 havi ingyenhiteles akciók lehetnek jók ilyentájt
Ha megvan a pénz, én megvenném még most és inkább megúsznám a karácsonyi tömeget/rohanást/idegeskedést/futárcég-túlterheltséget - ha nincs akkor meg várnék Januárig, és csak akkor venném az ünnepek előtt ha van valahol mégis akció rá.
-
Castell
aktív tag
válasz
hunaqua #15518 üzenetére
"Ezek a régi nagy gyártók befejezték teljesen vagy részben a televízió gyártást." - Igaz
"Ezek a Sharp meg Blaupunkt meg részben Philips,és szerintem ezek a Toshiba tv-k is Törökországban készülnek." - Ez csak részben igaz
Ugyanis a Sharp meg a Blaupunkt is kizárólag az UMC lengyelországi gyárában készülnek.
A Philips is lengyel, de régebben a Philipsek készültek a Vestel gyárában is.
A Toshiba viszont Vestel.
Tehát a fent felsorolt márkák nagyobbik része lengyel gyártmány, nem török.
És a török vs. lengyel TV-k között ég és föld különbség van, főleg a belépő kategóriában. Szóval inkább egy Sharp-ot, mint egy Gogen-t... Továbbá nemrég hallottam, hogy a Navon is kivonja a gyártást a Vestel-től és a Navon-okat már Kínában fogják csinálni, ami nem meglepő, mert a kínai is jobb mint a török Vestel...
Azért hozzáteszem, hogy a közép- és felső kategóriában már nem olyan vészes a helyzet Vestel fronton, de aki már itt nézelődik, az nem feltétlen ezeket a márkákat keresi.
-
Alex1978
csendes tag
Sziaszok!
Az "olcsósodás" témájában engem is érdekelne, hogy mikor lenne igazán érdemes egy kiszemelt TV-re lecsapni. HA netán elég szép összeggel
olcsóbbá válik, akkor Fekete Péntek idején ajánlott megvenni a TV-t vagy még inkább javasolt Karácsony előtti (pl. dec.5-20. között) időszakig várni?
(Nem tudom, hogy Karácsony előtt lehet-e netán egy kicsivel még olcsóbb, mint a Fekete Péntek idején.
Persze kockázatos, az is benne van a buliban, hogy netán Fekete Péntek idején akciós áron felvásárolják és Karácsony előtt épp a kiszemelt típus már nem is lesz kapható.)
Várom a javaslatokat! Ti mit tapasztaltatok előző évek során? -
SPeti1984
senior tag
Ez a TV mennyire számít jónak vagy épp gagyinak?
panasonic 49 tx-49dx600e
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest