- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zaied
addikt
válasz
Babetta-X #12 üzenetére
Ami olcsó és jó az Ikea 365+ rozsdamentes családja:
[link]
Első használat elött itt is javasolnám az olaj hevítést a serpenyőbe, mint a acél serpenyőknél. Nem szabad hirtelen melegíteni, de gyönyörűen lehet vele dolgozni.
A sautè-je is jó [link] .Vagy a de Buyer Mineral B sorozat. Egy pár használat után már nem tapad le és erős lesz a bevonat, de a savas ételeket akkor se bírja, viszont örök élet.
-
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Tudom, kicsit régi topic, de hátha felfigyel rá valaki
Jelenlegi tudás szerint melyik a legegészségesebb bevonatos vagy önmagában öntapadós edény? Kipróbáltam a rozsdamentes acélt, illetve van most egy zománcozott vas serpenyőm is, ami bazi nehéz, de a régi teflont egyik sem éri el.
Az a baj sok sajtot és tojást sütünk, mindegyiket rémálom ebben kisütni a régi tescos teflonoshoz képest, de szeretnék mindenképp valami egészségesebb alternatívát.
Köszi minden tippet -
zseko
veterán
Pont az lenne a lényeg, hogy teflon NE legyen. Az acéllal és az öntöttvassal csak annyi problémám van, hogy még csak alkalmi főzőcskézek, most kezdem, így ezekben tuti leégetem a kaját. De ez majd alakul.
Egyébként találtam még egy újabbat, ami CK2-es bevonatú, bár szerintem ez valami tré oldal lesz.Hétfőn rendeltem, húsz percre rá ezt küldték:
A GLS szerint meg ez van ma:Az egyéb érdekességekről nem is szólva.
-
jookomak
őstag
Most akadtam csak erre a topikra.
Szerintem el kell döntsd, hogy mit szeretnél sütni benne. Tojásra egyértelműen a teflon a legegyszerűbb megoldás, Tefal, árban méretben ami belefér. Budget megoldás az Ikea serpenyő.
Én imádom az öntöttvas serpenyőket (normál és grill-bordás), steakhez, húshoz szerintem a legjobb. Ezeket sütőbe is lehet tenni, viszont több odafigyelést igényel a használata, karbantartása.
Valamint a klasszikus acél serpenyők, amik kb mindenre jók.
Én ezeket a kerámia stb dolgokat elengedném. Sajnos a kerámiabevonatosból is csak a drága jó, a többi elkezd hamar lepattogni, kopni, elszíneződni, és a lényegét veszti el.
Személy szerint egy teflon, vas, acél mindenre elég. -
zseko
veterán
Lecsúsztam a Tchibo-s serpenyőről. Pillanatok alatt elvitték. Nem is értem, miért nem hoznak többet, ha eleve igény van rá.
Közben találtam még egy terméket, a Dosthoff is azt írja, hogy használ CK2 bevonatot. -
zseko
veterán
Ez használ még CK2-es bevonatot:
[link] -
zseko
veterán
válasz
norbert400 #5 üzenetére
Értem, igazad lehet. Pár videót láttam, bevallom, nem sokat, ott a gránitos egyenetlen felület által sütött hús jobban tetszett, mint a tükörsima felületű kerámiáson. Előbbi szép barna lett, utóbbi maradt sápadt fehér. Nyilván ez csak esztétika, csak hozzászoktam, hogy színe van a sült húsnak, abból tudom, hogy kész van
Rákerestem a Greblon CK2-re, de elég nehezen találni vele készült serpenyőt. Mármint egyáltalán oda sem írják. Találtam egy ilyet, de ennél sem írják hogy konkrétan melyik, csak hogy Greblon (PTFE & PFOA mentes) bevonat: barkonyhakellek.hu -
norbert400
tag
Se a gránit se a márvány nem ajánlott. Ezek mostanában jöttek be újra a képbe és azért tapadásmentesek mert szintén teflon bevonatot tartalmaznak.
A kerámia mindenképp jobb. Én greenpan márkájú tapadásmentes serőenyőt és fazekakat vettem amely thermolon kerámia bevonatot tartalmaz, szintén ptfe, ólom és kadmium mentes . Illetve van egy tchibos. A tchibosat nagyon szeretem.
Én rengeteg időt töltöttem azzal, hogy elolvassam ezeknek a serpenyőknek a hátrányait.. Orvosoktól olvastam véleményt illetve pubmeden olvastam publikációkat mint egészségügyi kockázat.
Alapjáraton a tapadásmentes edények mindegyike tartalmaz valami defektet. A Tchibo, greenlife, greenpan stb serpenyői a jobbak közé tartozik. Mivel leinformálhatóak az összetételük és a felületükön rá van égetve egy nagyon vékony üveg réteg. Az üvegből pedig nem oldódik semmi. Utána már minden egyes kopott réteg, annál nagyobb kockázat.Nyilván amúgy lehet hogy a gránittól (ptfe) se lesz sose bajod de miért kockáztatni?
A nagyon expertek pl edényben 100%os tiszta kerámiát használnak. Ezeknek a hátránya, hogy nincs tapadásmentes réteg és 35-40-50-70e ft között ugrálnak árban.
-
zseko
veterán
válasz
norbert400 #3 üzenetére
Köszi!
Érdekes, a gránit és a márvány serpenyőt olvastam a kerámia mellett a legjobban ajánlottnak. Teflon az biztosan nem kell, van itthon ilyen is, kerámia is és gránitos is, én ez utóbbit szoktam használni. Már amikor főzök, leginkább azért nem, mert grillserpenyő, és nem az igazi mindenhez. Nekem a gránit tetszik, de ha jobb a kerámia, akkor olyan lesz.
Amit olvastam még, hogy érdemes szegecselt fogójút venni, nem ragasztottat (vagy hogy oldják meg a rögzítését.) -
norbert400
tag
Szia!
Az első képen szereplő organic feliratra igazán kíváncsi lennék, hogy mi az alapja.Elsődleges kérdés, hogy neked mi a fontos serpenyő vásárlásnál? Ha szeretnél egy olyan serpenyőt amely a legkevésbé káros az egészségedre akkor a gránitot mindenképp érdemes elfelejteni.
A kerámia már tud jó kiindulási pont lenni. A nagy üzletláncokban található kerámia bevonatú serpenyők viszont kicsit se megbízhatóak. Semmilyen részletes leírást nem tartalmaznak arról, hogy miből is áll a legfelső réteg..Ez azért lenne fontos mert akkor lehetne tudni, hogy főzés közben mi oldódik ki a serpenyőből.
Amit tudok ajánlani az pl a tchibonak a serpenyője:
Elég gyakran szokott náluk lenni 7600ftért egy másik verzió de az jelenleg most nincs készleten: [link]
Érdemes rákérdezni az ügyfélszolgálaton, hogy lesz e készleten.
Az első linkelt tchibo serpenyő kicsivel drágább de még vállalható ha neked belefér. Előnye, hogy a bevonatos rétege greblon ck2. Jelenleg a piacon ők készítik a legjobb kerámia tapadásmentes rétegét. A leírásban emlitett ck2 tiszta kerámia. míg a sima c széria már tartalmaz PTFE-t amely ugye a teflon.Ráadásul kadmium és ólom mentes is. Az általad linkelt serpenyők vagy kadmiumot vagy teflont tartalmaznak vagy mind a kettőt egyszerre.
-
zseko
veterán
válasz
norbert400 #1 üzenetére
-
norbert400
tag
Üdv.
Útjának indítok egy szerintem teljesen hiánypótló topicot. Szóval aki esetleg vásárlás előtt van, az tegyen fel kérdést és igyekszem/igyekszünk majd válaszolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutatkozott az ASUS ROG Crosshair X870E Apex alaplap
- Laptop csatorna inditasa 2023 vegen YouTube-on?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Óvodások homokozója
- 3D nyomtatás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- További aktív témák...
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Részletfizetés elérhető -noblechairs ICON Series Real Leather Gaming Chair - Midnight Blue/Graphite
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest