- gerner1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Met
nagyúr
Ma találtam a kertben egy kb. 4-5-cm-es fekete pókot, a teste, ami jó dagadt volt, mintha sötét szürke lett volna. Milyen vadállat volt ez?
A lapátot nem bírja -
takacsbotond
őstag
Szentmártonkátán is felütötte a fejét a szender.Nagyon szép kis bogár!
-
athomi
veterán
Tudja valaki hogy milyen típusú pók ez a világos undormány?
Ugyanis nálunk ilyenek szoktak lenni a lakásban.
-
Muton
addikt
Heló!
Az milyen rovar/bogár/akármi lehet, ami kb 1 cm hosszú, sötét, fordított ék alakú (tehát elől szélesebb, hátrafelé elkeskenyedik) legömbölyített fejjel. Valószínűleg nagyon sok pici lába van a leste alatt. Néha a wc-ben látom, vagy valamilyen lefolyóban. -
_ak_
addikt
De gondolom csak nem fordul elő több száz a lakásban? Nagyobb / jobb kép nincsen. Több infót megfigyelésből nem tudok mondani.
Minden amit találtam (általában lakásban előfordulók közül) vagy bőven nagyobbak vagy egyáltalán nem lehetne látni, ill. csípnek. Ezek kicsúsztak mindenből és így azt sem tudom, h mire tippeljek.
És bár láthatóan nem érdeklem őket, a komfort érzetemet jelentősen csökkentik.
-
_ak_
addikt
Senki semmi?
-
_ak_
addikt
Sziasztok!
A szobámban igen apró állatkákra lettem figyelmes, többnyire a mobil kijelzőjén mászkálva vettem őket észre, de most némi kutakodás után többet is találtam belőlük. Sajnos nincs jó képem, nem is nagyon tudnék csinálni róluk méretüknél fogva.
Szabad szemmel sem lehet többet látni, ill de, van csápjuk is.:Azokról az apró fehérkés pöttyökről van szó. Mik lehetnek azok?
-
Diplomata
aktív tag
Üdv.Valaki ismeri ezt a bogarat?, mi lehet a neve a kis szenyának, lehet hogy ez csípked éjjelenként.[link]
-
válasz
huntermati #126 üzenetére
Eddig fogalmam sem volt, mi ez, de hosszadalmas kereséssel végül megtaláltam.
Valamilyen zöldfátyolka (Chrysopidae) lárvája. Itt egy nagyon jó kép róla (aphid lion, aphid wolf néven többet is találni). 3-4 mm az egész lárva.
Trash bug-nak is nevezik (szemetes rovarnak lehetne talán lefordítani), mivel a hátukon lévő apró szőrökre mindenféle koszt, szemetet (vagy áldozataik bőrét, maradványait) aggatnak.
A kertben elég hasznos állatka.
-
-
Pollux66
tag
válasz
spidersoft #111 üzenetére
ez egy ormányosbogár faj! h pontos melyik azt nem tom!
-
glutamin
őstag
válasz
bassgirl #120 üzenetére
Micsoda topic. A nevezett szender-t már én is sokszor megcsodáltam. Egyik horvátországi nyaraláson le is videóztam az erkélyen. Elég sötét lett sajnos az egész, de a lényeg, hogy ott lent a tengerparton kb 2x ekkorára megnőnek ezek. A törzsük kb mint a középső ujjam szemben a nálunk megtalálható kb kisujj nagyságúakkal.
-
lmer2
újonc
Üdv!
Tudnátok nekem segíteni, hogy milyen rovar lehet ez? A lakást támadják.. :-(
http://www.kepfeltoltes.hu/view/100913/lak_nk_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
2mm hosszúak
Előre is kössz,
LMer -
Ariadne
őstag
Hű, ilyen topik is van? Este belinkelem a képet is, de hogy el ne felejtsem, leírom, milyen állatot szeretnék azonosítani. Gugli barátommal próbálkoztam, nem találtam.
Bpen a Hármashatárhegy tetején lévő Rekettyés vendéglátóipari egységnél két alkalommal is láttam egy fura szöcskeféle jószágot. Első ránézésre szöcske, szokásos zöld rovar, viszont piros lábai vannak, és második ránézésre feltűnő, hogy nagyon púpos a potroha. Láttam belőle egy kicsit és pár nappal később egy nagyot is, ezért nem hiszem, hogy valami egyedi elfajzott vagy beteg jószág lett volna. Kíváncsi lennék, mi volt az, ha valaki tudja, ossza meg velem plz...
-
Taru
tag
Hello!
Nekem sajnos nincs képem de 2db "bogarat" is szeretnék azonosítatni (csak úgy kiváncsiságból).
1. Szürkés mintázatú vmiféle lepkének nézett ki de amikor elnyomtam (mint városi nem igazán rajongok értük) akkor roppant mint a kemény hátú bogarak szoktak.
Fura volt, főleg a fény vonzotta meg én (vagy a lámpára szállt vagy engem támadott meg, de nem zümmögott, gondolom vmiféle lepke csak ilyet még nem láttam). Kb 1-2 cm volt lehet kicsitt nagyobb (az éjjeli lepke mérete volt kb., elég vaskos testel, az is szürke a feje kissé fehér szerű, nem volt "csápja" mint az éjjeli lepkének).
2. Kicsi (kb 1 milliméter), hengeres, hosszúkás testű, fekete, volt a hátán egy csík (sárgás fehér, kicsit talán vajszínű), szörösnek tűnt, nem ilyedős, nem láttam hány lába lehetet pedig elég közel hajoltam (és nem repült el, pedig alig voltam 1 cm-re), hogy beazonosítsam mi is lehet (bogár vagy valami föld darabka, aznap ültettem növényeket tehát lehetett volna föld darab csak nem értettem, hogy került pont a falra). Amikor elakartam nyomni papírral (igazábl kosznak néztem és le akartam törölni) elszállt, de felém, nem tudtam elkapni és eltünt. Azóta még 1x láttam repülni, de azóta semmi (lehet nem ugyanazt).
Ötletek? Eddig egyiket sem láttam ezért érdekelne mik lehettek (főleg a második, az első biztos egy álltalam nem ismert lepke lesz).
-
Nakivagyok
tag
-
-
Nakivagyok
tag
Kép ami lemaradt...
-
Nakivagyok
tag
Hello
Szeretném megtudni mifajta "bogárovar" lehet ez
3pár láb (4 elöl 2 hátul nem ugróláb) két hosszú csápja van, mondhatni kicsit kifli alakja.. sárgás barnás, és csak horvát országban találkoztam vele, néha 1-1 el. Elég rossz képem van róla, de nem csináltunk jobbat, pedig jól nézett kiaki tudja írjon: akiterdekel@gmail.com
köszi! -
spidersoft
senior tag
Üdv,
Jó kis topic ez, upolom: valaki tudja, hogy miféle szerkezet ez? >>
[bogár]jó kemény hátú, elég kicsi bogár, 6-8mm lehet. Csak jópofa a görbe orrával
-
Kidus
őstag
Valaki tudja esetleg, hogy ez mi a bubanatos halal f*sza?
Itt figyel a teraszon, es nem merek kimenniFel arasznyi legalabb, epp vedlik, es sotet van.... en meg inkabb megyek mashova cigizni.
szerk: epp bazinagy szarnyakat noveszt, es hintazik a boren
Remelem reggelre el is repul.
Valami lepkeallat, csak azert erdekel micsoda, hogy utana tudjak nezni, visszajon-e -
Látott már valaki ilyen pókot?
Hazai termés, esténként szokott előjönni (ritkán), falon mászkál, kicsit vöröses a lába, kinyúktott lábakkal (a lábak végeitől a lábak végéig) legnagyobb kiterjedése ~25mm.
Hálóját még nem láttam, pedig kerestem...Nagyon hasonlít a Black house spider-re (Badumna insignis), de az elvileg csak Ausztráliában él.
-
Brent
aktív tag
válasz
kíváncsi #104 üzenetére
De szép állatka ... pár napja éppen itt ültem a gép előtt , este volt,csak a monitor fénye világította meg a szobát és láttam hogy a gépház mögött a falon ilyen centipedes mászik !
Reflexből akartam adni neki egy szívbőljövő pacsit de csak az oldalát találtam el így lehuppant a földre ! Vagy 20 percen át ezt a dögöt kerestem
mert féltem attól hogy valamelyik reggel úgy ébredek hogy ez a búrámon dekkol nahát akkor vittem volna ki fejjel a falat pedig alapjába véve nem félek ezektől a kis mocskoktól de az ágyam az tiltott zóna az ilyen csúszómászóknak meg végülis az egész szoba de ottmég elfogadom ha nem sikerül kinyiffantani őket...
A kis fickót sajnos azóta se láttam, de bízom benne hogy az ütés következtében sérültek a belső szervei és békésen kimúlt a szekrény mögött.
-
kíváncsi
őstag
Sziasztok!
Légyszíves ha tudtok, segítsetek kitalálni nekem, hogy milyen rovar lehet a képeken látható egyed. Kettő ilyet is megöltem már. Valami reggelre össze szokta csípni a lábam. Szúnyog nincs és mást még nem igazán láttam.
Képek:
[link] [link] [link] [link] [link] [link]Káros az emberre, hogyan lehet kiírtani?
Ilyet vettem, de mikor beszaladt a szobámba akkor is üzemelt szóval ezekszerint nem sokat ér: [link]
Előre is köszönöm,
üdv kíváncsi.
-
esti mese
újonc
sziasztok
segítsetek beazonosítani egy szender félét
most láttam, csíkos és szürke
viszonylag elég nagy volt (a kacsfarkúhoz képest)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DV digitalizálás
- Kivizsgálja az Arc meghajtó magasabb többletterhelésének az okát az Intel
- EAFC 25
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Linux kezdőknek
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Futás, futópályák
- Politika
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- JBL PartyBox 200 használt bluetooth hangfal! Erőteljes hangzás!
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G! 12+256GB Szürke
- AMD Radeon Pro WX 4100 4GB GDDR5 128bit PCi-e videokártya 4xMiniDP
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest