Hirdetés
- Mr.Csizmás: ncore free regisztráció
- urandom0: Száműztem az AI-t az életemből
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. december
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
majestic
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Kívülről vasbeton, belső tégla falazású, újépítésű lakópark. Jelenleg Telekom 1000 a sebesség. Jelenleg nincs WiFi 7-es eszközöm de jövőre már lesz biztosan. Mennyi pénzt szánok rá? Semmit
, de kénytelen vagyok mert most minden áll. Egyértelmű, hogy nem százezreket… -
majestic
őstag
Sziasztok!
tudom, nem a legalkalmasabb időpont (szilveszter) de pont most ment tropára a Linksys EA9500-as Routerem…. Először a 2,4-es sávon nem adott netet, reset-teltem majd most már teljesen elérhetetlen az admin felületen…
Szóval nagyon úgy néz ki, hogy kell vennem egy másikat és méghozzá gyorsan.
Mivel hülye vagyok hozzá, gyors tanácsot szeretnék kérni!
Amit folyamatosan használunk: 3 TV, 3 telefon 3 laptop, 3 tablet, okos otthon rengeteg funkcióval, 5 webkamera, okos meteorológiai állomás, stb… Szóval elég sok kütyü van.
Kicsit utánna olvasgattam és a TP-Link Archer BE550 tűnt szimpatikusnak de nem tudom, hogy milyen minőségű, mennyi ideig szokták támogatni szoftveresen, stb. stb.
Ár/érték arányban ti mit javasoltok (szerintem érdemes lenne WiFi 7 szabványost) venni?
Előre is köszi a segítséget!
-
-
-
majestic
őstag
Na ez nagyon fontos, amit írtál... Én is néztem az Unifi HD-t de nem azt amit te linkeltél, hanem ezt: [link] Viszont valahol azt olvastam, hogy nem valami nagy durranás a gyorsaság terén... erről tudsz mondani valamit? Pl. a legmesszebb lévő antánánál mekkora a sebességed?
-
majestic
őstag
Tovább nézegettem, az alábbi routereket néztem ki. Tudnátok, tapasztalaitok alapján javasolni a 3 három közül melyik lenne a legjob? Az ár ebben az esetben nem játszik szerepet csak az alábbi kritériumok.
Linksys AC5400 (EA9500)
TP-Link AD7200
Netgear Nighthawk x10Ami fontos a választásnál az, hogy megbízható, jó minőségű és ami a legfontosabb: nagy hatótávolságra (20-30 méter, 3-4 fal közben) is megbízható jelet tudjon produkálni.
Előre is köszi a válaszokat!
-
majestic
őstag
Mégegyszer mondom: EGYIK MEGOLDÁS SEM JÓ NEKEM, MERT NEM FOGOM SZÉTVÉSNI A FALAKAT!
Egyetlen kérdésem volt, amire eddig senki sem válaszolt: milyen routert tudtok nyugodt szívvel ajánlani, ami kb. 20-30 méterre (közben falak) stabil és erős jelet (2,4GHZ) tud biztosítani?
-
majestic
őstag
válasz
bluemirage
üzenetére
Tudom mi a POE
Azért mondtam, hogy az nem jó mert 3 fázis van a házban és annak ügye egy fázison kell mennie, hogy működjön. A router és a többi eszköz, ez nem megoldható...Én ezeket nézegettem a neten:
Netgear R7800, Linksys AC5400, T-Link AD7200, AmpliFi HD, Asus RT-AC88U.
Ezek közül van valakinek ilyenje és ha igen, akkor mik a tapasztalatok? Illetve ezek közül szerintetek melyik az, ami a 2,4GH-es sávon a legmesszebb fogható?
-
majestic
őstag
válasz
Gubek-Einste
üzenetére
Ezeket tudom, de sajnos kábelezés nem jöhet szóba, a POE sem nagyon (3 fázis van). Így marad a lehető legnagyobb távú router amit egy extenderrel bővítenék...
-
majestic
őstag
Sziasztok!
A szakiktól kérdezném:
Jelenleg egy D-Link 868L típusú routerem van aminek a hatótávolsága nem elég még úgy sem, hogy van egy range extenderem...
Milyen router vegyek, hogy a lehető legnagyobb hatótávolságú legyen (olyan lakásban lakom, ahol annyi a vasbeton, hogy néha azt hiszem, hogy atomerőműnek készült), legyen a legmodernebb és a legjobb minden szempontból.
Tudom egy kicsit szubjektív, de mégis a szakértői kérdésnek szánnám.
Nagyon köszi a válaszokat, javaslatokat!
-
majestic
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Na akkor végre megvan a válasz! Akkor külön-külön lehet állítani a titkosítást! Nekem ez a lényeg, köszönöm ször!

-
majestic
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Az általad belinkelt kép beállításainál, ha jól látom, NEM lehet külön a két sáv titkosítását eltérő titkosítással beállítani! Nem tennéd meg, hogy kipróbálnád? Nagyon fontos lenne, mert különben nem adok ki több tízezret ki egy új routerért....
-
majestic
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Igen, ezt a képet a beállításokról én is láttam, nekem az jött le róla, hogy lehet, de azért gondoltam, megkérdezem. Ezek szerint akkor az 5GHZ-en működő készülék hasít, míg a 2,4GHZ-n működő viszont megy ahogy megy különböző titkosítással, ugye?
Egyébként a te routered és az AC689 között nagy a különbség?
-
majestic
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Sajnos, mint mondtam, nem vagyok valami nagy tudora a routerek modolásának, nekem valami olyan kellene, ami gyárilag tudja ezt...
-
majestic
őstag
Senki???

-
majestic
őstag
Segítséget szertenék kérni a guruktól!
Olyan router szeretnék venni amihez 2 különböző titkosítással lehet csatlakozni: vannak webkameráim, amik csak a WEP tikosítást ismerik ami ügyebár B/G sebességgel engedi csak a routert használni. De van iPhone-om, meg iPadom és Notebookom is, amik tudják az AC sebességet, de csak B/G-s sebességgel tudom használni őket. Ezert használok jelenleg 2 routert, amik össze vannak kötve, hogy menjen minden úgy ahogy kell.
Szóval a kérdésem az, hogy a jelenlegi kétsávos routereknél, mint pl. a Netgear R7000 és az Asus RT-AC68U Dual-band Wireless AC1900 Gigabit Router alkalmassak arra, hogy két különböző eszköz, két különböző titkosítással kommunikáljon a routerrel? Így egy routeren keresztül a lassabb kamerák is működhetnének és a többi eszköz meg tudna hasítani ahogy kell.
Remélem érthetően írtam le, ezen a téren nem vagyok valami nagy spiler....
Előre is köszi a válaszokat!

Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- BestBuy topik
- Suzuki topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Call of Duty: Black Ops 7
- EU-s vám vethet véget a nagyi temus vásárlási lázának
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- Monitorkalibráló eszközök
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 12/128GB Fekete / 12 hó jótállás
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 1TB Nvme SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
, de kénytelen vagyok mert most minden áll. Egyértelmű, hogy nem százezreket…

Dr.NX