Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Exelsior24

aktív tag

válasz TommiStyle93 #93919 üzenetére

Üdv!

Csatlakozom, nekem is Telekom Optikai netem van Sagemcom f@st 5655v2 -vel, de csak 1Gbps csomaggal, és ASUS TUF AX-5400 routerem utána kötve, úgy ahogy írtad Sagemcom LAN1-ből , ASUS TUF WAN portba. Nálam így szuperül működik a rendszer lassacskán már 4 hónapja.

Maga az ASUS TUF AX-5400 tud link aggregációt, tehát 2 kábellel elviekben meglehetne a 2Gbps maximális sebességed, viszont szerintem ez a Sagemcom 5655v2 ez nem tud link aggregációt, csak az újabb Sagemcom F@ast 5670-es, azon már van 2.5Gbps-es csatlakozó.

Csak amikor a Telekom bevezette ezeket az új csomagokat, akkor még ilyen ONT eszköz nem létezett náluk, csak az 5655v2-est adták mindenkinek, és tulajdonképpen őket nem zavarja, hogy csak 1Gbps-et tudsz max kihasználni, hiába van 2Gbps-es csomag előfizetésed.
    Szóval vagy váltasz kisebb csomagra, vagy reklamálsz náluk, hogy cseréljék az ONT eszközödet egy olyanra amivel ki tudod használni a 2Gbps-es előfizetésedet.

• Gubek-Einste

Topikgazda

válasz TommiStyle93 #93919 üzenetére

Telekom 2 Gbps-os internet van itthon, jelenleg a Telekomtól kapott Sagemcom f@st 5655v2 AC modem/router van használatban.
    ASUS TUF AX-5400-at néztem ki elsősorban.

Nem lesz meg a teljes előfizetett sebesség még kábelen sem.

1. A lakásba optikai kábelen jön a jel ami megy a telekomos modem/routerbe, és nekem majd onnan kell tovább vinnem a jelet a LAN1-ből az új router WAN-ba?
    Igen

2. Vagy az új routernek az aljába is be tudom kötni az optikai kábelt?
    Nem, a szolgáltatói eszközbe kell csatlakoznia a bejövő optikai kábelnek.

3. Röviden egyszerűen hogyan tudnám kimaxolni a 2 gigabites netet amit már 2 éve fizetek? :)
    Vagy a szolgáltatói eszköz használod router-ként, vagy veszel egy olyan router-t ami legalább 2.5 Gbps-es porttal rendelkezik de nem olcsóak az ilyen eszközök, 100k felett kezdődnek az áraik.

Új hozzászólás Aktív témák