Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- [K2]: AnyDesk átverés
- VHS digitalizálás
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exelsior24
aktív tag
válasz
TommiStyle93
üzenetére
Üdv!
Csatlakozom, nekem is Telekom Optikai netem van Sagemcom f@st 5655v2 -vel, de csak 1Gbps csomaggal, és ASUS TUF AX-5400 routerem utána kötve, úgy ahogy írtad Sagemcom LAN1-ből , ASUS TUF WAN portba. Nálam így szuperül működik a rendszer lassacskán már 4 hónapja.
Maga az ASUS TUF AX-5400 tud link aggregációt, tehát 2 kábellel elviekben meglehetne a 2Gbps maximális sebességed, viszont szerintem ez a Sagemcom 5655v2 ez nem tud link aggregációt, csak az újabb Sagemcom F@ast 5670-es, azon már van 2.5Gbps-es csatlakozó.
Csak amikor a Telekom bevezette ezeket az új csomagokat, akkor még ilyen ONT eszköz nem létezett náluk, csak az 5655v2-est adták mindenkinek, és tulajdonképpen őket nem zavarja, hogy csak 1Gbps-et tudsz max kihasználni, hiába van 2Gbps-es csomag előfizetésed.
Szóval vagy váltasz kisebb csomagra, vagy reklamálsz náluk, hogy cseréljék az ONT eszközödet egy olyanra amivel ki tudod használni a 2Gbps-es előfizetésedet. -
válasz
TommiStyle93
üzenetére
Telekom 2 Gbps-os internet van itthon, jelenleg a Telekomtól kapott Sagemcom f@st 5655v2 AC modem/router van használatban.
ASUS TUF AX-5400-at néztem ki elsősorban.
Nem lesz meg a teljes előfizetett sebesség még kábelen sem.1. A lakásba optikai kábelen jön a jel ami megy a telekomos modem/routerbe, és nekem majd onnan kell tovább vinnem a jelet a LAN1-ből az új router WAN-ba?
Igen2. Vagy az új routernek az aljába is be tudom kötni az optikai kábelt?
Nem, a szolgáltatói eszközbe kell csatlakoznia a bejövő optikai kábelnek.3. Röviden egyszerűen hogyan tudnám kimaxolni a 2 gigabites netet amit már 2 éve fizetek?

Vagy a szolgáltatói eszköz használod router-ként, vagy veszel egy olyan router-t ami legalább 2.5 Gbps-es porttal rendelkezik de nem olcsóak az ilyen eszközök, 100k felett kezdődnek az áraik.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3379
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G7 - Ryzen 5 4650U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- STANDARD Setup! Már kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Gubek-Einste
Dr.NX