Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• AttilaMvh

tag

válasz vaakuum #88990 üzenetére

Saját tapasztalatból mondom, a szülői felügyelet beállítása a hardveres NAT-ot kikapcsolja, ha van ilyen -nekem van az Asus AC1200GU-n - így például kábelen a 900Mbs helyett alig 400 maradt mindenkinek. Wifiben ez nyilván annyira nem érződik, de ott is érvényes. Én nem vagyok router guru, de aki ért hozzá, az majd elmagyarázza ha akarja.

• dkess

őstag

válasz vaakuum #88990 üzenetére

Digi ONT -ot kérd bridge módba (akkor WiFi -t sem szórna) - az új router pedig legyen a router módban és hozd a középtájékra amennyire lehet.

50K HUF keret esete: AX58U - 47K HUF,

40K HUF esete: AX56U - 39K HUF vagy AX50 - 30K HUF.

Az utóbbi esetén amelyik gyártó parental control megoldása jobban tetszik. Igazából nagyjából egykutya és távoli helyszínről vezérelve érdekes módon a TP-Link megoldása jobb is (sokkal "pattogósabb"). Az Asus megoldása viszont pl. a web oldalak típusára szűrés tekintetében jobb.

TP-Link oldalán a drágább kategória (pl. AX73) megoldása fizetős - ezt nem feltétlenül érdemes erőltetni. Az Asus oldalán viszont a 40K feletti kategóriában nem annyira a HT160 támogatásra mennék rá, hanem inkább az 5 GHz -en 4x4 -re (HT160 -al). Ez pedig az AX82U ami viszont kilóg már mindkettő keretből - 58K HUF (azaz arra akarok kilyukadni, hogy elég lehet a 40K HUF -os keretben gondolkodni és egyébként, ha nem kellett volna a parental control, akkor pl. az AX73 is jó lehetett volna) ...

Amennyiben a torrent -et komolya(bba)n gondolod, akkor Asus - sőt akkor érdemesebb lenne az AX58U-AX82U tandem felé tendálni inkább (az erősebbek még drágábbak). Talán még inkább érdemes lenne az olcsóbb router (pl. 40K HUF -on belül) + olcsó NAS felé idővel ...

Új hozzászólás Aktív témák