Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• g.Viktor

csendes tag

válasz osonte #88087 üzenetére

Nálam is pont ugyanilyen eszköz van szintén Telekomtól. Az HGW-től ~50cm-re is max 25Mbps-t tud AX-es eszközzel mérve úgy hogy nem volt más eszköz ami használta volna a netet. Az mondjuk nem jó hír, hogy még az AX20-at sem lehet berakni az IPTV-k mellé.

@dkess: #88084 értem amit mondasz, nyilván a legjobb megoldás az lenne ha mindent amit csak lehet UTP-re kötnék. A 2 routeres felállást sem vetem el, viszont jelenleg a 3-as szobába ahova tenni tudnám az nagyjából 4-5 méterre lenne légvonalban a "fő" routertől, ennek pedig nagy hasznát nem látom. A nyáron egyéb okból átrendezésre kerül az összes szoba, szóval most inkább maradnék 1 db eszköznél, nem kizárva annak a lehetőségét, hogy a későbbiekben további router kerüljön a hálózatba, amennyiben az 1 eszközös megoldás nem lesz jó.

Ma méregettem a szobákban net sebességet és rá kellett döbbennem, (nem is értem hogy ez eddig miért nem tűnt fel :((( ), hogy a dolgozóasztalom a lehető legrosszabb helyen van WIFI szempontból, mert nem elég, hogy van egy 50-es vályogfal, még a fal és az asztal között ott a szekrény is ami kitölti a teljes teret... Lehet hiába rakok egy gyorsabb elméleti sebességre képes eszközt, akkor sem fogom tudni WIFI-n a teljes sávszélt használni, de ha csak 10Mb-et nyerek pluszba már azzal is abszolút elégedett lennék.

Ezért most már számomra, csak az a kérdés, hogy AX20 vagy AX50 legyen (vagy bármi más ami tudásba hasonló vagy jobb és árban nagyjából azonos), megéri-e az AX50 azt a kb 10e ft-os felárat.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés