Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
 - gban: Ingyen kellene, de tegnapra
 - Pajac: Hámozott narancs
 - sziku69: Szólánc.
 - Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
 - GoodSpeed: 24 éves a Windows XP! Nézzen ki úgy a Windows 11 mint az XP?
 - Pötyi: 4. RETRO KONZOL ÉS SZÁMÍTÓGÉP BÖRZE - '25. november 16.
 - sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
 - sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
 - D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik

- 

LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.) 
Új hozzászólás Aktív témák
- 

törölt tag
válasz

Intruder2k5

üzenetére
						Igen, engem is elriasztott.
Láthatólag nem elég amit nyújtani tudnék a router számára (jaj, de szépen mondtam). Közben mást gondoltam: elég lenne egy stabil-jó-nem túl drága csak vezetékes router a wifit meg kicsikarnék a mögékötött régi routeremből.
A wifi úgyis csak a telefonok miatt kellene, minden más vezetéken csatlakozik. Így ha tudnátok valami alternatívát ajánlani, szépen megköszönném és nem nyaggatnálak tovább benneteket. - 

mcll
senior tag
válasz

Intruder2k5

üzenetére
						Egyetértek. Én is épp most konfigolok be egy hEX boardot. Nagyon sok ember a mezei TPLink és egyéb home routereknél is elvérzik. Na az a RouterOS-ban azt sem fogja tudni mi merre mennyi. Igaz lehet guglizni, azonban a találatok 90%-ban a kérdésre a megoldás konzolon mutatja, nem a "klikkelgetős" felületen.
Tehát én azt mondom Mikrotik-be az vágjon bele, aki:
1. A "hagyományos" routerek beállításában már profi, TUDJA mi micsoda benne és miért van.
2. Nem árt ha van némi alap Linux ismerete, mert sokmindent eggyszerűbb és gyorsabb konzolon belőni.
3. Legalább a RouterOS felépítésében van némi alapismerete (főleg fogalmak és azok kapcsolódásai)..Ha nem így van, akkor bizony a legtöbb user a netet sem fogja tudni beállítani (ezzel nem lenézni akarok bárkit is). Én régebben foglalkoztam többféle Mikrotik boardokkal, most jópár év után ismét vettem egyet (RB750Gr3), a régi router lecserélése okán. És bizony kellett kis idő míg kezdtem "visszaszokni" a RouterOS-re, pedig NAS&Linux Sysadmin vagyok.
De az is tény, hogy ezek a legjobban, legpontosabban és legbiztonságosabbra beállítható cuccok. Csak idő, de az sok kell hozzá.
 Ráadásul a KRACK támadás ellen is már kint van az update ezekre (ahogy az Ubiquiti cuccokra is, pont a minap upgradeltem a Loco5 AP-imet). - 

törölt tag
válasz

Intruder2k5

üzenetére
						Annak meg semmi értelme, hogy valakivel megvetess egy 20-40 ezer forintos vasat, aztán még az intenet elérést se fogja tudni beállítani
Ebben igazad van, és osztom is véleményed, véleményeteket. De tegyük hozzá, hogy csak látszólag ijesztő.
Ugyanakkor, azt is tegyük hozzá, hogy a szolgáltató nem tud mit tenni, különböző visszaélésekkel, mint ahogy a felhasználók se.
Ráadásul pont a napokban lett közzé téve egy olyan Wireless probléma ami több eszközt, klienst és érint.
Szóval, elég sok probléma van, napjainkban a kibertéren, és talán pont a mikortik, és az edgemax, unifi amikkel lehet valamit kezdeni, védekezni. És ha ilyen eszközt vásárol valaki, egy releváns szakértő még mindig jobban tud segíteni, mint egy AsusN18u, vagy Tp-link kategóriás korlátozott eszközöknél.
De annak sincs értelme, hogy megvesz egy olyan eszközt, ami felhasználó barátabb, csilli-villi, csak éppen a problémát részeben, vagy egyáltalán nem oldja meg. Nehéz kérdések ezek.Szóval ez egy ördögi kör, ugyanakkor érdemes megemlíteni, mert lehet valakinek pont ezek az eszközök hozzák el a megváltást. Nem lehet tudni.

Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Huawei Quidway S5324TP-SI-AC - 24G, 4SFP, L2, managed switch
 - HP Pavilion 15-eg2002nh - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - Win11 - 512GB SSD - Garancia - MAGYAR
 - ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
 - HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3726
 - HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-9500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia

Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Ráadásul a KRACK támadás ellen is már kint van az update ezekre (ahogy az Ubiquiti cuccokra is, pont a minap upgradeltem a Loco5 AP-imet).
 Gubek-Einste
 Dr.NX