Hirdetés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: KLINTHOLM 3 fiókos fekete, acél, zárható kiegészítő elem
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
-
LOGOUT
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. október
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
márkaspecifikus topikok: (Asus, TP-Link, Cudy, Xiaomi, Mikrotik stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
fsb1000
üzenetére
Még annyit hozzátennék, hogy ha szeretnél egy kicsit erősebb vasat a kliens oldalakra is, akkor jó választás lehet még az RT-N12 is, amiben egy újabb generációs, gyorsabb processzor van, és dupla mennyiségű (32 MB) memória. Az árkülönbség szerintem - céges viszonylatban - elenyésző, és ebből csak BroadCom-os verzió létezik.
http://www.argep.hu/trend/ASUS/Asus-RT-N12-Wireless-N-Router-300Mbps.html
-
válasz
fsb1000
üzenetére
Igen, természetesen felépíti... Nekem ADSL netem van, ami 24 óránként automatikusan bont. Ez be van állítva 00:00-ra, tehát minden nap pontban éjfélkor csatlakozik újra, és a log szerint nagyjából 3-5 mp az az idő, amíg nincs internet kapcsolat! Ha a VPN beállításnál bejelölöd a "Start With WAN" opciót, akkor természetesen a VPN kapcsolat is helyreáll, amint a WAN kapcsolat létrejön. Bár én már nem használom a VPN-t, régebben néhány hétig kísérleteztem vele. Tökéletesen működött, csak közben már okafogyott lett a dolog részemről... Ha a "költségvetés elviseli", akkor a szerver oldalra mindenképpen az ASUS RT-N16-ot javaslom. Mostanság megkapod 31-32 ezer környékén. A stabilitásról annyit, hogy nekem 2 torrentkliens is fut a routeren, plusz http és ftp letöltő program, webszerver, és ftp szerver is. Így is, akár hetekig is képes egyhuzamban működni, többnyire egy áramszünet, vagy egy firmware frissítés miatt indul újra. Ha a WiFi nem kell, azt természetesen ki lehet kapcsolni. Az IP címeket tetszőlegesen tudod változtatni, mind a LAN oldalon, mind pedig a VPN részben. A megosztott háttértár sebessége a helyi háló felé samba megosztáson keresztül '~6 Mbyte/sec körül mozog, FTP-n ettől egy kicsit több, nagyjából 7 Mbyte/sec. Természetesen mindkettő webes felületen konfigurálható.. Ha azok a munkaállomások mondjuk 10 db, 200 kbyte adatot küldenek egyszerre, az még mindig csak 2 Mbyte, tehát fele terheléssel sem megy a samba. Na de ezt még ráérsz később is próbálgatni. És végül nem mellékes, hogy mivel a router BroadCom Chipset-es, így nem csak Tomato-t, hanem akár OLEG-et, vagy DD-WRT firmware-t is használhatsz rajta, ha az szimpatikusabb. Abban szintén van VPN.
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Alaposan kitolhatod az Steam Deck üzemidejét egy új funkcióval
- Okos Otthon / Smart Home
- Ezek a gaming monitorok az AOC jó ajánlatai közé tartoznak
- Videó stream letöltése
- Google Chrome
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sorozatok
- Lassú lett a PC? Micsoda meglepetés: egy Windows frissítés lehet a ludas
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- Lenovo 16 Legion Slim5 WQXGA 165Hz G-Sync Ryzen7 7840HS 16GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Garancia
- Samsung Galaxy S21 5G / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia /
- Bomba ár! HP ProBook 450 G8 - i3-1115G4 I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Patriot Viper Steel 4400MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Zalman T4 PLUS ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Gubek-Einste
Dr.NX