Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
MK VII
veterán
válasz csababarca #26039 üzenetére
Szia.. Igen számít a mhz..
Több lehetőség is van a memóriád adatait leolvasni. Vagy a modult kapod ki a gépből és azon vann sok sok szám meg mindenféle betű. Az alapján meg tudod állapítani a google segítségével, hogy milyen a ramod..
Cpu-Z is megmondja, AIDA64 is megmondja, S.I.W is megmondja, és még számtalan program van ami pontosan megmondja milyen ramjaid vannak..Igen ugyan olyan kitet kell venned, de legjobb megoldás a 2x8GB, és a jelenlegit meg eladod.
-
MK VII
veterán
válasz csababarca #26042 üzenetére
Hogyhogy nem menne el? Reális áron pár nap alatt eladod aprón a jelenlegi kitedet, szóval az ne tartson vissza.
Egyébként nem tippet adtam hanem tanácsot, ha nem akarsz szívni a 4 modullal..Illetve az sem biztos, hogy 1333mhz-esek a ramjaid.. Valószínűleg a proci lap kombód úgy üzemelteti.. Lehetnek attól még 2133mhz-esek is akár.
Vegyél ki egy modult és írd ide azt ami a címkéjén van..[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
válasz castiels #26044 üzenetére
Ha ilyen programokat nem használsz akkor nem érdemes DDR4-re váltanod.
(#26045) xPraetoriaNx
Szinte semmi különbség nincs a memóriák közt.. Egy két memória kiemelkedik a mezőnyből a tuningolási lehetőségeivel, de gyári értékeken ugyan azt kapod kb a pénzedért..(#26046) jeni
Kb tök egy szinten vannak sebesség terén..(#26047) TwentyFour
Szia.
Akár ez vagy ez. De ilyesmi árban akármelyiket veszed tökéletesen elég lesz abba a konfigba..(#26048) Zola007
Üdv.
Valószínűleg gond nincs velük.. Annyi "hibájuk" van, hogy a gyári értékeken felül nem nagyon lehet őket járatni. DDR3-as Fury-k ilyenek. Illetve a legtöbbje ilyen.. Olyanoknak ajánlott akik semmit nem állítgatnak csak bepöccintik a gépbe aztán a gyári értékeken had menjen.. -
MK VII
veterán
válasz castiels #26052 üzenetére
Általában bench programok, tömörítő programok.
Játékok terén, nem sok, 1-3fps különbséget lehet talán észrevenni mondjuk 2133mhz és 3000mhz közötti ramoknál.
Ne gondoljatok eget verő különbségeket bele a memóriákba.. Átlagos használathoz még a 800mhz-es DDR2-es memóriák is elegek a mai napig. Nem a memória sebesség ami korlátozza a gépet, de összességében hozzáadhat a rendszerhez..(#26054) castiels
Nézd a memória használatodat a programokban amiket használsz.. Ha egyik másik közelíti a 8GB-ot akkor válts.. Lassan nem lehet megúszni a memória bővítést, ha az ember újabb játékokkal akar játszani..
Ha számodra kedvező áron találsz memóriát és az anyagi helyzeted is megengedi a váltást akkor hajrá.[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
válasz xPraetoriaNx #26055 üzenetére
Igen.. Ezért írtam, hogy egy jól összerakott gépben egy magasabb mhz-es ram jól jöhet itt ott, de még mindig nem akkora előrelépés, hogy csak a memóriák miatt cseréljen valaki gépet..
Akinek igénye van rá az úgy épít egy játékos gépet, hogy minden komponensre odafigyel, hogy összhangban legyenek.. Pl egy i5, i7-es K-s proci mellé valószínűleg nem a 2133mhz-es Kingston-okat fogja pakolni az ember.. Egyértelmű, hogy egy 2666-3200mhz körüli ram való mellé.[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
válasz castiels #26129 üzenetére
Te még mindig nem vetél ramot?
Kb két hete írogatsz ide, páran már leírtuk neked a dolgokat, de látom, hogy nehezen döntesz..
Ráadásul ugyanazokat a kérdéseket teszed fel egymás után...
Na mindegy.. Sok sikert a ram vásárláshoz.. Remélem egyszer sikerül megállapodnod az egyiknél.. -
MK VII
veterán
válasz Kikki90 #26151 üzenetére
Szia..
Ki volt az az inteligencs' aki azt mondta, hogy az gyárilag OC-zett memória? Mindegy is.
A lényeg, hogy ez nem OC-zett memória, hanem pont, hogy alacsonyabb feszültségen üzemelő memória.
Az általános 1,5V helyett 1,35V az üzemi feszültsége a gyári értékein.
Jó memória. Kisebb fogyasztású..A lapodba teljesen jól fog működni.. Támogatja a lapod.
[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
"gondolt a jövő lehetőségére is,hogy ez a memória DDR3L betehető az újabb Skylake procis alaplapba amelyik DDR3L memóriát kíván."
Ez hol volt leírva?
Idézet az eredeti hsz-ből.
"Azt a választ kaptam, hogy ez egy "alapból OC-zett" memória, ami max abban hátrány, hogy hamarabb tönkremegy." <--- Ez butaság. És akkor finoman fogalmaztam.Tehát még egyszer kérdezem. Mitől OC a memória?
Mert Skylake mellé is lehet tenni? Vagy, mert lehet vele a későbbiekre gondolni?Nem értem az összefüggéseket amit próbáltál leírni.
Ez a memória low voltage memória. Alacsony feszültséges.. Köze nincs az OC-hoz..
"ilyen téren ha a mostani lapja támogatja nem is vinném vissza mivel ez már plusz előny."
Ez valóban így van... Tök felesleges visszavinni, mert támogatja a lapja.. De már ezt is leírtam.Nem értem a hsz-edet...
-
MK VII
veterán
Értelek.. Igazad is van, de az egész dolog amit felhoztál a Skylake-el kapcsolatban az miért releváns ebben a történetben? Az oké, hogy továbbgondoltad a dolgot és valóban igaz is, de miért?
Az eredeti hozzászólásra reagáltam..
Tehát nem OC a memória.. PONT..
Értem én, hogy túl vagy pörögve picit, de totál nem a témához tartozott az amit felhoztál.. -
MK VII
veterán
-
MK VII
veterán
válasz blaca83 #26355 üzenetére
A legolcsóbb és legjobb választás számára a G.Skill TridentX 2400mhz CL10... Most nem linkelgetek, mert telefonról vagyok, de keress rá... Annál szűkebb időzítésű és magasabb frekvenciás ram nincs olyan árban.. Ár érték bajnok az a kit.
Szerk.: Na mégis csak linkelek. [link][ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
válasz Vismajor01 #26478 üzenetére
Szia... Ha teljesen ugyan ilyet tennél mellé, az sem biztos, hogy 100%-os lenne...
A tuti megoldás a 2x8gb-os kit. -
MK VII
veterán
válasz Apollo_21 #26487 üzenetére
Szia.
A 2666mhz CL12-es ramok bőven jobbak lesznek.. Főleg, hogy a Skylake sokkal jobban tudja hasznosítani a gyorsabb ramokat.(#26485) mpeti3
Hogy van felrakva a hűtő? [link]
Melyik része ér a memóriák fölé?Egyébként szerintem ezek lennének neked megfelelő ramok.
26,25mm magasak.[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
válasz #68216320 #26492 üzenetére
2666mhz-től felfelé nem a memória lesz a szük keresztmetszet, ha hiányolnád valamiért a sebességet a gépből... Ha 3000mhz vagy fölötti sebességet szeretnél akkor ne 2666mhz-est vegyél. Valószínüleg lehet magadabb mhz-en járatni szokat is, de nem garantált. Ha biztosra akarsz menni akkor olyan mhz-es ramot vegyél amilyenre szükséged van
[ Szerkesztve ]
-
MK VII
veterán
válasz Petya2900XT #26520 üzenetére
Szia... Ha tuningolod a géped akkor semmiképp nem ajánlom a 4 modult.. Add el ezeket és vegyel egy 2x8gb-os kitet.. A tuningnak teljesen keresztbe tehet a több modul mivel a processzorban van a memória vezérlő és jobban melegszik a proci. Egy stabil beállításod is instabil lehet miatta.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- Tudományos Pandémia Klub
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Autós topik
- Napelem
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest