Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Amúgy Qru Snipereknél nem látom azt, hogy Z77-el kompatibilis lenne. Elképzelhető?
Illetve OC instabil? Előferdülhet ez G.Skill-éknél?
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Net+játék, asrock b75 pro3-m, core i5 3450 meg egy hd7870 mellé.
[ Szerkesztve ]
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz KaiotEch #8753 üzenetére
Sztem csak nem frissült a gyártó honlapja. 1,25V 1600 ilyet néztél, nem?
Sajnos antituningot bármelyikből ki lehet fogni. Ahogy Corsair-ből is...
De itt egy bíztató eredmény tessék: 1T @ 2000MHz 10-11-10-27 at 1.65 V
mod:
Edenyke: Arra bőven elég az 1066-os ram is. Ha nem akarsz bench rekordot döntögetni, meg nagyméretű fájlokat tömöríteni akkor nem lesz lassabb érezehtően a gép vele.
Ilyenkor szoktam a sjaát példámat előhozni, 1600 CL8 1T-n ment a ramom, elszállt a biosom, és elfelejtettem vissza állítani az alap 1066 CL7 1t-ről. 2 hónapig nem vettem észre... Nem lassult egy játék sem (pedig akkor még GTX480-al toltam) és nálam állandóan fut a fraps ha játszom.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
nagyúr
Konkrétan ezt néztem igen. Na ez már jónak számít, de amiket én nézegettem nem láttam nagyon húzott teszteket. De itt se látom azt, hogy 2000-re lenne húzva
Nem elsődleges cél a húzás, de kipróbálnám, a cpu-mat is, hogy mire képes. Vagy jobban járnék ripjaw x-el?
[ Szerkesztve ]
-
Fandango
veterán
-
04ahgy
nagyúr
válasz Fandango #8758 üzenetére
3*4GB Corsair Vengeance trikit. 1600Mhz felettinek nincs értelme, tuning nélkül csak 1066MHz-en megy úgyis.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Chalez
őstag
Sziasztok!
Az alábbi félkonfigba melyik RAM illene?
Illetve van-e lényegi különbség a Corsair ramok között? Vagy csak a színükben...?
Igazából a full kompatibilitás a lényeg.8GB/1600 DDR3 Corsair CL9 Vengeance 2x4GB KIT CMZ8GX3M2A1600C9G GOLD
8GB/1600 DDR3 Corsair CL9 Vengeance 2x4GB KIT CMZ8GX3M2A1600C9B BLUE
8GB/1600 DDR3 Corsair CL9 Vengeance 2x4GB KIT CMZ8GX3M2A1600C9 BLACK
8GB/1600 DDR3 Corsair CL9 Vengeance 2x4GB KIT CMZ8GX3M2A1600C9R RED
8GB/1600 DDR3 Kingston XMP HyperXBlue, KIT /2x4GB / KHX1600C9D3B1K2/8GXASRock Z77 Extreme4
INTEL Core i5 3570KKöszönettel!!
[ Szerkesztve ]
-
Karajev7
tag
Hello! Nekem régebbi gépem van 4x1GB ram van benne, szeretném boviteni 2x2+2x1 tehát 6gb-ra. Mit gondoltok, megéri megvennem ezeket ?
6870es karim van és very highon szeretném játszni a battlefield 3at.Ma végre azt csinálom, amit a legjobban szeretek,, Semmit...
-
04ahgy
nagyúr
A Vengeance-ot vedd, mert az csak 1,5V-os, míg a Kingston 1,65. A Vengeance G egyébként nem gold, hanem green.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
-
jeni
félisten
minden proci hűtő alá befér!
egyéb színűek: fekete ,kék,piros,aranyszín,stb.. a FEHÉR kivételével azok 1,5V
[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
Miért beszélsz butaságokat? Miért nyomatod a fehéret, ha ő nem olyat akar venni? Amúgy nem csak a fehér az 1,35V-os, szóval még be is nézted. [link].
HGyu
-
jeni
félisten
nem tudtam,hogy az emelt bordásban is van 1,35V üzemelésű Corsair
tudtommal neki 2x4GB kell és nem 4x4GB ahogy megjelölted[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
-
04ahgy
nagyúr
Semmit nem jelöltem meg neki (egyébként ami qudkitben elérhető, az dualban is, ugyanolyan modulokból). Kizárólag a te állításod cáfoltam, miszerint csak a fehér 1,35V-os. Linkeltem egyet a több, cáfolatra alkalmas közül.
HGyu
-
myckey
veterán
Heló mindenki!!
(ide írom elsőnek)Elég nagy(nagy?)problémám lenne.
Mostanában a gépem nekikezdett lefagyni,kép elmegy,de a gép üzemel tovább,random,egyik pillanatról a másikra és nem feltétlen játék közben(konkrétan ott még nem produkált ilyet)
Akkor jön elő,ha a memóriát megpróbálom állítani,mondjuk alacsonyabb feszültségre és órajelet felhúzni.Kernell Power-ez jön ki az eseménynaplóba hibának.....
Gép adatai lapomon.
A memória ugye 1.35-ös lenne gyárilag,tehát tuti mennie kellene.1333mhz-től is simán fentebb lehetne állítani az órajelet,ez is biztos.
Alaplapomon van tuning funkció,tehát akár 2400-re is fel lehet tolni a memóriát.Időzítések a megszokott 9-9-9-24
Tudnátok segíteni,mert ez így nagyon nincs rendben,nem ezért vettem a majd 3000 forinttal drágább mem.kitet
(mem test lefuttatva,hiba lehetősége kizárva)
http://windows7forums.com/windows-7-support/70745-kernel-power-error-causing-total-pc-freeze.html
találtam egy ilyen leírást,próbáltam is beállítani,de ahogy írja folyamatosan lefagy,meg egyébként sem értem ez mire lenne jó.
"Verifier":-e parancs után kell állítgatni,ha nem tudnátok melyik hozzászólást kellene
nézni...Köszönöm ha segítetek.
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
04ahgy
nagyúr
Memtest86+ 4.20 futtatással nézd meg, nem hibás-e a RAM. Az alaplapon frissíts BIOS-t, ha van frissebb.
HGyu
-
myckey
veterán
Igen-igen,a memtest már meg volt.igaz,nem a 4.2 hanem a 4.0
ez baj?
ott nem jelzett hibát,szépen végig mentalaplapon lenne frissítés,de nem merem felrakni,mert valami f6a,szóval Béta bios,nekem most f5 van és ez a legjobb fellelhető nem béta.
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
04ahgy
nagyúr
Bátran frissíts a bétára is. A 4.2-es memteszt DDR3 esetén megbízhatóbb, azt használd, ami a linken is szerepel, legújabbat.
HGyu
-
myckey
veterán
Rendben.
Nem lesz egy épületes kérdés,de ezt a Biost is úgy kell telepítenem,mint a memtest ellenőrzést lefuttatni?tehát az újraírható Lemezemre rámásolok minden fájlt ami lejött és erről indítom a gépet...
ez így jó lesz?tudom ez nem ide jön,de már csak itt kérdeztem meg
-
őstag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte 970A-UD3 lapom,rajta Phenom II X4 965 BE proci,s mellettük 2X4 GB Corsair Vengeance 1600 mhz ram.
A ram sajnos beleér az Alpenföhn Brocken hűtőbe.
Milyen alacsony profilú memóriát ajánlanátok a Corsair-ek helyett,ami kb. egy árban van vele és megbízható?S vajon mennyiért tudnám elpasszolni a magas ramokat?Még 9 év és majd 1 hónap gari van rá.
Előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
-
04ahgy
nagyúr
Corsair Vengeance-ban van alacsony profilú, alig kerül többe a simánál, a chipek ugyanazok rajta.
HGyu
-
szosziss
csendes tag
Sziasztok!
Eredetileg az alaplap témába tettem fel a kérdésem, de végülis ez visszafelé is hat.
Röviden a történet:
Szerettem volna venni egy AsusP5KC alaplapot+8gb memória kombóval.
Nos több napig nem jelentkezett az illető és nekem sürgős, így visszamondtam és vettem máshonnan 8gb(2x4) ddr3 memóriát, ami a héten jön. Ma érkezett egy Core2Duo E8400 processzor.
Pluszba van egy MSI Radeon HD 4350 videokari.
Probléma: Az AsusP5KC csak 4gb-ig támogat ddr3-as memóriát.
Kérdés: Vegyek így is egy P5KC alaplapot és csak használjak 4gb ramot maradékot pedig félre teszem. Vagy létezik olyan 775-ös alaplap ami támogat 8gb ddr3at és mindenki boldog?Értékeléseim javát elfújta a szél ~@~
-
04ahgy
nagyúr
válasz szosziss #8783 üzenetére
P5KC, P5QC, EP35C-DS3, EP45C-DS3R esetén a hivatalos DDR3 mennyiség 4GB, de mennek 8GB-tal is (sok esetben). Garancia persze nincs rá.
HGyu
[ Szerkesztve ]
-
Atesz1978
senior tag
Ezt a típust azért nem linkeltem mert kevés helyen kapni és általában drágább de ez még jobb választás mert ez az 1600Mhz-et 1.35V-on tudja! Színe meg ízlés dolga, szerintem nem néz ki rosszul!
[ Szerkesztve ]
Atesz1978 felhasználónak 28 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon!
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
X79 chipset alá szeretnék olyan ramot venni ami:
- 4x2, vagy 4x4 GB
- minimum 2000 de inkább 2133MHz-es (CL9)
- lehetőleg alacsony profilú, a mostani Dominator GT-nél alacsonyabb
- ha nem kéne 1.65V a 2000+ MHz-hez, azt se bánnámStavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Motion_Blur #8793 üzenetére
Elég szűkös a mezőny a feltételeid alapján. Maradnék a GT-nél. Max lekapod a koronáját.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
-
SzlobiG
félisten
Megjöttek az új kitek. Geil Evo Veloce DDR 3 2133MHz CL11
Neki is láttam a teszteknek először is a minél magasabb órajel érdekelt 24/7-re ami úgy néz ki az alábbi lett: 2400MHz CL 11-12-11-30 2T 1.65v.
A gyári értékeket az előírt 1.65v helyett viszik 1.5-el is.
Majd ha lesz kedvem megnézem alacsonyabb órajelen jobb időzítésekkel is, de így is sokkal jobbak mint az corsairok voltak.
Pár kép:
-
04ahgy
nagyúr
válasz Motion_Blur #8793 üzenetére
A SzlobiG által is épp az imént tesztelt Geil EVO Veloce, EVO Corsa és EVO Two szériából válogass. Korrekt árazás, és alaposan összeszedte magát a GEIL ...
SzlobiG: Én is tesztelem hamarosan az EVO Two 2400MHz CL10.es kitet, remélem azért többet fog vinni a gyári értékeinél. Ha nem, akkor mérges leszek, mert vehettem volna olyat is, mint Te.
HGyu
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Motion_Blur #8795 üzenetére
Így járnál a legjobban szvsz. Csak figyelj, hogy azonos szériaszámos kit-et vegyél. Corsairnél ahány féle szériaszám, annyi féle chippel szerelik a kit-eket. Ezek sajnos nem mindnen esetben működnek együtt (már mint az eltérő chip-esek).
mod:
SzlobiG: Szép.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
SzlobiG
félisten
A CL10-es verzió jobban megy ilyet akartam csak múlthéten még nem volt ipon raktárba rendelgetni meg nem akartam azt most nézem már van, mind1 végül is gondolom a chipek ugyanazok lehetnek csak a jobbak kerültek arra.
Az a kit biztos jobban fog menni majdnem dupla ennyibe kerül mint ez a Veloce és ott garantálva van a CL10 2400MHz-en.
-
04ahgy
nagyúr
válasz SzlobiG #8799 üzenetére
Remélem, hogy új Samsung chipes a 2400/CL10-es. Akkor 2600Mhz CL9-12-12-25 meglehet neki.
HGyu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5 Pro teszt
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen monitort vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Mobilinternet
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest