Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kekkec
aktív tag
Sziasztok!
Árazással kapcsolatban kérném a tanácsotokat.
Nemrég (kb. 2 hónapja) vettem 2 db TWIN2X4096-6400C5 KIT-et, amiket valószínű eladni kényszerülök, a kérdésem: Mennyiért volna reális meghirdetni itt az aprón?Előre is köszi!
-
jeni
félisten
Corsair XMS2 DDR2-s ebből két KIT-et? vagyis 2db 2x2 GB KIT Corsairod van.ÁRgépes ár.
tedd fel az apróra a DDR2-s ramok közé.Ha garis akkor elvileg KIT-en ként olyan 12-13000 Ft ez csak tipp. mivel már a DDR3 amik most az új lapokkal mennek,annak jó akinek régebbi gépe van és nem akarja lecserélni a lapját. -
kekkec
aktív tag
Az TWIN2X4096-6400C5C, az enyém meg TWIN2X4096-6400C5 (2 db CM2X2048-6400C5) nem tudom mi a különbség, de más az ára.
Garija nem tudom hogy van, mert amcsiból hozták.
Igen összesen 2 x (2 x 2) GB RAM össz. 8 GB.[ Szerkesztve ]
-
myckey
veterán
Szervusztok!!
most vettem egy ilyen memóriát(vagyis 2db)
http://www.kingston.com/en/memory/hyperx/lovona már most beraktam a gépembe:a8-3870k-a75m-s2v és teljesen jól felismeri....
DE,nem tudom beállítani az órajelet,vagyis hogy 1600 legyen,mert 1333-ra állítja magát és még azt sem 1.35v-ban hanem sima 1.5v onlapomnak bírnia kellene még a 2400-et is OC-ban
http://hu.gigabyte.com/products/page/mb/ga-a75m-s2vrev_10nekem win7 home van 32-bites
lehet ezért nem tudom állítani?"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Alaplap váltás előtt állok. Asus M4A88T-I Deluxe => M5A99X EVO-ra és ezért memóriát is kénytelen vagyok vásárolni.
Konfigom további összetevői:
FSP Aurum 400
Amd Athlon II X4 640 3.0Ghz
Sapphire HD 6850 1Gb
és eddig a G.Skill F3-10666CL9D-4GBSQ So-Dimm volt a gépben melyekkel meg vagyok elégedve.Néztem a leendő lap memória támogatási listáját de még nem sikerült választanom.
4GB gondolom elegendő ahogy eddig is de olvasom hogy manapság már 2x4GB a trend.
Továbbá mennyit jelentenek a késleltetés ill. frekvencia érték arról szinte gőzöm sincs.Lista amit a típus számok alapján találtam:
CORSAIR 4096MB XMS3 DDR3 1600MHz CL9
KINGSTON 4096MB HyperX XMP DDR3 1600MHz CL9
KINGSTON 4096MB HyperX XMP Grey DDR3 1600MHz CL9
CORSAIR 4096MB XMS3 DDR3 1333MHz CL9
KINGSTON 4096MB HyperX XMP LoVo DDR3 1600MHz CL9
CORSAIR 4096MB XMS3 DDR3 1600MHz CL8Eddigiekben Geil és Kingston memóriám voltak de a Crosair memóriákról még nem igen hallottam.
Ti melyiket ajánljátok és miért?
-
Qru
MODERÁTOR
A QVL lista csak támpont, egy sima Kingston 1333-as vagy nagyon max 1600-as ram elég. A gyors ramokból csak az apu-k profitálnak, a cpu-k nem igazán. Cpu mellé csak kakor érdemes gyors ramot venni ha sokat (tömörítesz).
Ha nem játékra kell a gép elég 4GB ha játszanál is, nem árt a 2x4GB-t.myckey: A bios-ban kell beállítanod a memória feszültségét és az órajelét is (meg kell emelni a ram szorzót). Az normális, hogy 1333-on és 1,5V-on indul mert alapból ez van beleprogramozva.
#nincsbennetarcsi
-
myckey
veterán
Igen,ezt tudom is
szorzót beállítom.
feszültséget is leveszem 1.35-re az alap 1.5 ről(mert 1600 on is tudnia kell az 1.35 öt)DE
amikor be akar tölteni a rendszer,kiírja hogy nem jó és hogy lépjek vissaz a biosba,visszaállítani
ha kell,akkor megpróbálom pontosan lejegyezni amit kiír,de nem tudom,hogy kell lephotozni
esetleg leírom
[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
zodo
nagyúr
Kimondottan csak az rFactor fut a gépen mint játék de ki tudja mit hoz a jövő.
Ezek szerint a 2x4GB ajánlott. Gondolom ha a "QVL lista csak támpont" akkor akár egy KINGSTON 8192MB DDR3 1333MHz CL9 KIT KVR1333D3N9K2/8G esetleg ha mégis gyorsabb típust szeretnék akkor pl. KINGSTON 8192MB HyperX XMP Blu DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3B1K2/8GX ? -
myckey
veterán
Qru,tudol segíteni a ram problémámban?
vagy majd ha másik win lesz és összeraktam a gépet,akkor nézzem meg újra?
[ Szerkesztve ]
"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "
-
-
myckey
veterán
Meglett Sátán(remélem nem baj a megszólítás)
na szóval,a BIOS-ban,nem a sima állításra kell menni,hanem előtte engedélyezni kell egy overclock funkciót és abban kell állítani,ott is van egészen 2400mhz-ig így már rajta marad 1600.on,
csak winben nem látom,nem írja ki rendesen
-
myckey
veterán
-
Szabix01
tag
Sziasztok
Új lapot veszek 1 ASROCK B75M-GL. És azt szeretném tudni hogy ehhez melyik ram lenne a legjobb? Igazából ugy 4gb ramon gondolkodtam vagy 1ben vagy 2x2ben. Ti melyiket ajánlanátok(ebben beleérte azt hogy 1ben vagy 2x2ben a 4gb-ot és hogy milyet név szerint ) ?Válaszotokat előre is köszönöm
Üdv Szabix01"Mindenki feszeng a kamura. Mindenki gengszter. Mindenki modell. Mindenki tökéletes."
-
jeni
félisten
1333Mhz
olcsóság alapján egy ilyet kingmax borda nélkül 2x4GBesetleg 1x8Gb dual mód nélkül kingmax borda nélkül 1x8GB
ugyanez Kingston 1x8GB változatban ez fémesen1600Mhz
2x4GB fém bordásan 1600Mhz szólóban 1x8GB hűtőbordávalmivel az 1600Mhz ramok csak 1000 Ft-al drágább mint a 1333Mhz ramok szerintem azt érdemesebb megvenni.
Dual módnak vannak előnyei,hogy egyszerre kezeli a két memóriát,mint a szólóbban lévőnél
ma bőven elegendő a 2x4GB viszont az 1x8Gb memóriánál ott az az előnye,hogy bővítés esetén kevesebb helyett foglal el. -
jeni
félisten
válasz Szabix01 #8525 üzenetére
a Corsairok-drágábbakezért nem javasoltam,,A-Data,G.Skill is jók
nekem is Corsair van a gyereknél is.érdemes arra menni,hogy ismert gyártó és minél több év gari legyen rajt,valamint jó bolt legyen ami már legalább 5 éve a piacon vannak.
a Kingmax egyszerűségével,puritánsággal hódit,semmi sallang,semmi extra.sok év gari
a Kingston sok rétű,extrákkal,szinte mindenütt jelen vannak,sok év gari
a Corsair szintén extrákkal,megbizhatósággal,sok év gariaz első három memória mindig kapható volt.
A G.Skill utóbbi időkben felkapott lett,extrákkal általában 3 év gari
A-Data szintén utóbbi időkben jók lettek de kevésbé elterjedtek memória piacon,legalábbis itthon[ Szerkesztve ]
-
Akcok94
senior tag
ÜDV.
kérdésem lenne hozzátok.
A napokban veszek egy új alaplapot és abba szeretném a legmegfelelőbb ramot venni.
A lap: Gigabyte GA-990FXA-UD7, én én ezt néztem bele. Szerintetek ez jó lesz bele?
akcok94Tévedni emberi dolog, de igazán összekutyulni valamit csak számítógéppel lehet.
-
virgil02
csendes tag
Sziasztok! Aaz lenne a gondom, hogy van egy alap gépem, 2002-es és nem tudom meg nézni milyen alaplap kell bele! Szeretnék bele RAM_ot venni, de nem tudom hogy DDR, vagy DDR2-es.... elég kicsi gép, egy 800 Mhz-s Intel proci van benne, meg egy Intelen celeron 82815 graphics controller, de sehogy nem tudom megnézni hogy ddr hanyas, és így nem merek RAM-ot venni..szerintem DDR-es de a biztonság kedvéért csak meg kellen tudjam!
-
jeni
félisten
válasz virgil02 #8530 üzenetére
szia
2002-s időkben DDR1 ramok voltak sőt lehet,hogy csak SD-DDR-s
meg kell nézned az alaplapod tipusát mi van ráírva,illetve ha müködik a géped akkor az Everest programmal ki tudod listázni melyek vannak benne,mint hardverileg.az már csak a gyújtőknek lehet jó,én inkább hanyagolnám annak a fejlesztésést,itt az aprón 1000x jobbat kapsz 5-10000 Ft közötti áron és azt tenném be a gépedbe.
[ Szerkesztve ]
-
-
syl5
őstag
Sziasztok!
Sandy mellé mi ér meg jobban?
KINGSTON 8GB 1600MHZ DDR3 HYPERX GENESIS CL9 XMP X2 GREY SERIES KIT 2X4GB
Cikkszám: KHX1600C9D3X2K2/8GX
13 350 FtKINGSTON 8GB 1600MHZ DDR3 HYPERX GENESIS CL9 PNP KIT 2X4GB
Cikkszám: KHX1600C9D3P1K2/8G
14 150 FtUtóbbi 1.5V alapból, de nekem a mostani KHX1600C9D3K2/8GX-em is tudja 1.5V-on az 1600 CL9-et. Igaz ez nem Grey, és kifoghatok olyat is, ami nem tudja.
Szerintetek? Nem lehet lassabb a PNP? -
Tarill
őstag
hello! szeretném bővíteni a memóriát a gépemben most 2x2 gb 1333-as corsair van benne és valami 2x4gb-s 1600-as kellene mit ajánlanátok? asrock z68 pro3 gen3 lap ési7 2600-as proci! előre is köszi! ja és az ár szempont!
-
Atesz1978
senior tag
Pontosan ugyanez a páros van nekem is és én ilyen ramot használok hozzá eddig hibátlanul bár a Corsair Vengeance 1600Mhz-en kisebb feszültségen megy és sokan dicsérik ha esetleg ott akarod használni de az ára is magasabb!
[ Szerkesztve ]
Atesz1978 felhasználónak 28 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon!
-
kekkec
aktív tag
Sziasztok!
Ehhez a laphoz (Asus P5G41T-M LE) melyik márkájú és típusú RAM-ot ajánlanátok?
2x4 GB gond nélkül működne?
E6600 CPU mellett milyen sebességen és időzítésekkel menne egy 1600as RAM az alapban??Későbbiekben szeretném új architektúrájú (3. generációs Core i) lapban is üzemeltetni a RAM-okat, ezért szeretnék 1600 MHz-et már ebbe a lapba is, ha lehetséges.
Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kupon kunyeráló
- Nintendo Switch
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- DUNE médialejátszók topicja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen notebookot vegyek?
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Napelem
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest