Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Egon

nagyúr

válasz Cs1csó #44887 üzenetére

Vannak mnemotechnikai módszerek: nyilván akkor tudsz valamit (könnyebben) megjegyezni, ha tudod kötni valamihez. PIN kódnál előfordult már, hogy úgy jegyeztem meg egy adott kódot, hogy "híres dátum plusz egy tucat" (direkt nem írom, hogy milyen történelmi eseményhez kapcsolódó dátum volt).
    Jó lehet még a kódmondarton alapuló jelszó: példaként szoktam felvetni az alábbi példányt (természetesen a kisbetű-nagybetű arányt tetszőlegesen, lehet változtatni, és manapság azért ennél hosszabb versenyzőt illik választani):
    Afm100%iV Jelentése: a főnöknek mindig 100%-ig igaza van... ;]
    Hasonló technikával (és egy kis fantáziával) remek, megjegyezhető, nem igazán szótárazható jelszavakat lehet gyártani (kötve hiszem, hogy magyar nyelvhez kapcsolódóan, az összes szóba jöhető mintát (verseken kívül nyilván játszanak - a teljesség igénye nélkül - szólások, közmodások, dalszövegek, filmidézetek stb.) szótárazná bárki is).

• dqdb

nagyúr

válasz Cs1csó #44887 üzenetére

~15 darab, rendszeresen használt 20-30 karakteres jelszót simán fejben lehet tartani, legalábbis nekem sikerül, szerencsére így van bedrótozva az agyam (a rendszeres szó eléggé fontos, pár naponta forogni kell a jelszavaknak). A maradék megy offline jelszókezelőbe, ahonnan az egész szál elindult.

Jelszó alatt nálam nem a kisbetű-nagybetű-szám adott arányban elavult megoldást kell érteni, hanem diceware generátort használok a fejben tartott jelszavakra.

(#44889) csicso82: nekik maradt 2-3 erős jelszó memorizálása és offline jelszókezelő, ha biztonságot szeretne. Vagy online, ha magasról tesz a biztonságra, és számára a jelszó csak egy zavaró nyűg.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés