Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomi5244
őstag
Sziasztok!
Adott egy Intel Pentium G3220 procival rendelkező gép. Az IGP-t használom jelenleg a kép megjelenítésére 1680x1050-es felbontáson egy 21"-os monitoron HDMI vonalon. Nemrég vettem mellé, filmezni és TV-zni egy FullHD 27"-os Benq monitor GW2760HS. Ezt is az IGP látja el, DVI vonalon.
Igazából annyi lenne a problémám, hogy ha FullHD vagy 720p tartalmat nézek a nagy monitoron (Youtube vagy VLC-vel .mkv) és a mellette lévőn pl netezek (erőforrást igénylő weboldalak), akkor azért néha elég rendesen akadozik a film.Szerény véleményem szerint:
- Az intel G3220 proci gyengécske már erre a célra.
- A proci IGP-je a szűk keresztmetszet két monitor ilyen jellegű használatára.
- Vennék a 27"-os monitornak egy szolid 7-8e Ft-os VGA kártyát, hogy az ő feladatát csak a kártya lássa el. Ezáltal nem terhelném annyira a procit.A gépben 4GB RAM van, SSD-vel megtoldva szóval nem mondanám lomhának a gépet.
Írok majd magáról a monitorról is de egyelőre most ilyen problémáim vannal.Véleményeket és ötleteket szívesen venném!
Köszönöm! -
tomi5244
őstag
válasz Milka 78 #49168 üzenetére
A standby végül oké. Valószínű az volt a gond, hogy a t-home box még ment mikor a pc-t kapcsoltam le és/vagy fordítva Bár még így is beletelik jó pár másodpercbe mire el megy aludni... érdekes.
Az egygombos váltás meg úgy megy, hogy félig meddig menüből. De valamikor meg csak egy kis vékony választómenü jön elő a három bemeneti szimbólummal de ezt nem mindig tudom előhozni... ez is érdekes.
-
tomi5244
őstag
válasz PainKiller13 #49157 üzenetére
Én másod monitornak vettem ezt a benq-t. Fimezni és TV-t nézni. Cirka 1 méter távolságból nézem, szöveges tartalmat nem nagyon olvasok róla és nem is fogok, (arra ott a fő monitorom). Most ahogy nézem nem túl acélos, de messzebbről talán egy fokkal jobb lehet a helyzet. Egy szó mint száz ha sokat olvasnál rajta akkor előbb próbáld ki élőben valahogy, nehogy meglepetések érjenek a pixeleket illetően. Attól függ mire szeretnéd majd használni.
Hozzá kell tenni, hogy másfél éve retinás ipaden böngészek, szóval eléggé hozzászokott a szemem a pixel nélküli élethez.. Bocsi!
Erre a bemenet váltásos problémámra meg lehet ír majd valaki, van itt még 1-2 GW2760HS tulaj, legalábbis remélem!
-
tomi5244
őstag
Sziasztok!
Péntek óta meg van a Benq GW2760HS Még csak ismerkedünk, filmet még nem néztem végig rajta de a képe pár próba alkalmával is nagyon frankó! Keskeny káva és a légies/vékony megjelenése nagyon bejön. Kifejezetten tetszik! Ja és mellékelve volt a dobozban HDMI kábel is ami nagyon meglepett!
Viszont: nyilván én vagyok a béna de egy valamit nem értek, vagy lehet én gondolom rosszul. Ha ki kapcsolom a gépet vagy a t-home-boxot akkor nem megy standby módba, csak fekete/kék háttér van és a státusz led sem vált át sárgába. Ki is írja, hogy nincs bejövő jel vagy valami ilyesmi. Az előző monitoromnál ezzel nem volt probléma, automatikusan átváltott arra a csatlakozóra, ahol volt jel. Ha egyik vonalon sem volt "forgalom" akkor meg nyilván standby-ra állt. Kutakodtam a menüben még az elején, lehet el állítottam valamit?
Az egy gombos input váltás sem megy...
Tudom béna vagyok Tudnátok segíteni?
-
tomi5244
őstag
Nos, megrendeltem a Benq GW2760HS monitort az e-digitáltól, most 8 ezerrel vitték lejjebb az árát.
Még mindig drágább 1-2 ezerrel mint máshol, de egyéb fizetési lehetőségek miatt ezt a boltot vagyok kénytelen választani.Remélem holnap át is vehetem.
-
tomi5244
őstag
válasz zippofcy #48722 üzenetére
Ja a BenQ egyetlen hibája hogy nincs rajta dedikált gomb a bemenetek váltására. Tehát ha TVből PCre (HDMIről DVIra) akarsz átváltani akkor nem egy (vagy kettő) gombnyomás (ha a DSUBot át kell ugrani ugye) hanem MENU gomb, VISSZA, ENTER, ENTER, ELŐRE, MENU, MENU.
Ezt mérhetetlen módon sajnálom...
Vajon a GW2760HS-nél is így lehet? Mert ezt a tipust néztem ki és én napjában akár többször is váltanék a DVI ÉS HDMI között de akkor ez így elég kellemetlen. :/ Mért van az, hogy a 6 eves samu monitoromnál erre van külön gomb?!
-
tomi5244
őstag
Hali!
A mai monitoroknak gondot okoz hosszabb távon ha közvetlen közelében van a hangszóró? Volna egy harman/kardon soundsticks aminek a mélynyomó része konkrétan a monitor mögött lenne, mert máshol már nem fér el az asztalon
Köszi
T -
tomi5244
őstag
Sziasztok!
20db LCD kijelzőből álló videófalat kellene összehoznom. Rendezvény technikai célra. Tudtok ajánlani egy szakmai topikot, hogy egyáltalán, hol induljak el? Vagy esetleg pár infót, hogy miként lehetne ezt megoldani.
-
tomi5244
őstag
válasz zippofcy #48348 üzenetére
Én is évek óta vásárolok az ipontól. Teljesen korrekt cég, és pontos a szállítás is.
Viszont most elég jelentős összeg gyűlt össze Sodexo Ajándékutalványból. Így kénytelen vagyok én is az e-digitálnál megvenni az új monitorom, mert ott elfogadják ezt a fizetesi formát is. Pedig a kiszemelt monitor iponon egy tizessel még olcsóbb is lenne... :/
-
tomi5244
őstag
válasz Milka 78 #48186 üzenetére
Értem, a gépem egyébként egy Harman Kardon SoundSticks-re van kötve, szóval ha tényleg nagyon gáz lesz akkor rákötöm a TV-t is Igazából TV-t nézni, így fél füllel szoktam, arra szerintem jó lesz.
Még egy kérdés: ennek a 2760-nak több verziója van, minket ugyebár a HS kivitel érdekel. Ez egyértelműen fel van tüntetve a dobozon? Csak, hogy tudjam mire figyeljek átvételkor.
-
tomi5244
őstag
válasz Milka 78 #48170 üzenetére
Köszi a beszámolót HDMI nekem a T-home boxra fog menni, a DVI pedig a PC-re. A napokban vagy esetleg holnap, ha lesz időd írnál pár sort a hangszóró teljesítményéről? A TV miatt kérdezném, tisztában vagyok vele, hogy ezek nem túl combosak de kíváncsi lennék, nagyságrendileg mégis mire képes, TV-zni jó lesz?
[ Szerkesztve ]
-
tomi5244
őstag
Nem láttam élőben még sajnos, és mivel vidéki vagyok így valószínűleg majd csak az íróasztalomon fogok először szembesülni az adottságaival!
Egyelőre nem látok más alternatívát. VA panel kedvez a filmezésnek, van két digi csatija, hangszóró a TV-nek, keskeny káva és az ára is emészthető.
Már nagyon várom
-
tomi5244
őstag
válasz Khelben #48137 üzenetére
A lapnak elviekben tudnia kell, ahogy az ASRock az oldalán fel is tüntette.
B85M-HDS:
"- Supports Triple Monitor
- Supports HDMI Technology with max. resolution up to 1920x1200 @ 60Hz
- Supports DVI-D with max. resolution up to 1920x1200 @ 60Hz
- Supports D-Sub with max. resolution up to 1920x1200 @ 60Hz"A kérdés inkább itt az IGP-n van. No de mindegy, majd próbálkozom ha meglesz a 2. monitor.
-
tomi5244
őstag
Sziasztok!
Most már szinte biztos, hogy a Benq GW2760HS monitort fogom megvenni. Pár hét és összejön rá a tőke.
Első, talán legfontosabb kérdésem, hogy az Intel G3220, procimban található IGP megfogja e hajtani a két monitorom. Egy Samsung 223BW 1680x1050 felbontáson HDMI ->DVI vonalon (átalakítóval). A benq-t pedig simán DVI vonalon. Dsub-ot kerülném. A benq HDMI csatiját nem tudnám használni a Pc felé mert azt a T-home box-ra kötném.
Okkal merül fel a kérdés, hogy két digitális jel működtethető e egy IGP videóvezérlővel. Az intel írása szerint elviekben 3 monitort is meghajt ez a "szerkezet". Alaplap vásárlásánál, már előre gondolkodtam, és olyan lapot vettem, ami szintén támogatja az akár 3 monitoros működtetést. ASRock B85M-HDS
Örülnék, ha jó hirekkel tudnátok szolgálni ezen a téren, mert nem szívesen vennék csak azért VGA kártyát, hogy digitális vonalon meghajtsak egy monitort. Alap felhasználó vagyok, játék nálam kizárva, legalábbis egyelőre.
Második, nem feltétlenül releváns kérdésem, hogy a Benq mint márka rendelkezik valamilyen nagyobb beszállítóval? Arra lennék kíváncsi, hogy valójában milyen márkájú panellal szerelik ezeket a monitorokat? Vagy a Benq saját maga gyártja a megjelenítőit? Bocsi ha esetleg idióta lenne a kérdésem, de manapság már annyi átmatricázós gyár(tó) van!
Köszönöm!
T -
tomi5244
őstag
Üdv!
Szerintetek egy, egy éves Samsung UE22ES5000 monitor/TV mennyit kóstálhat most a használt piacon? Nagymamám nem látja rendesen a kicsi képátló miatt így egy 32"-os TV-re ruházna be.
1 éve vette 55e ért. Én kb 30-ra tartanám az árát.
Vélemény?
-
tomi5244
őstag
válasz Rasiel #47400 üzenetére
Vidéki vagyok, Székesfehérváron a média jöhet szóba, majd körülnézek, egyenlőre még csak puhatolózom és gyűjtögetek.
Egyébként nagy balfék vagyok mert közel másfél éve nyomkodok iPad-et és annak IPS panelja van. Összehasonlítás szempontjából ez eddig nem jutott eszembe. Most a Samu monitorom mellé téve nyilván van különbség de azért nem vágtam hanyatt magam tőle, a színhőmérséklet és a betekintési szög az ami tényleg brutál az IPS javára.
[ Szerkesztve ]
-
tomi5244
őstag
válasz Rasiel #47390 üzenetére
Köszi a tippet tetszetős ez a Benq. Viszont az LG-t se vetném még el teljesen. Nem érdekel kifejezetten a 3D de ha már ennyit kiadok egy monitorért akkor jó lenne pár "okos" funkció is pl.: 3D, távirányító, pendrive fogadása stb.
A fent említett LG 27MD53D-PZ 3D-vel kapcsolatban ezt a PWM mentességet ki lehetne valahogy deríteni? A hivatalos oldal szűk szavú ezen a téren. Annyit írnak, hogy villódzás mentes 3D
-
tomi5244
őstag
Hali!
Nyár végén, legkésőbb ősz környékén szeretnék venni egy 27" körüli monitort. Már most tisztában szeretnék lenni az árakkal és a típusokkal mielőtt elkezdek rá félre tenni. Egyéb fizetési feltételek miatt az E-digital jöhet szóba esetleg a MM, bár utóbbi elég drága és nincs is nagy választék.
Filmezéshez és TV nézéshez keresek egy megfelelő eszközt, ezért ekkora a kiszemelt méret, szóval tulajdonképpen mellék monitor lenne, szöveges tartalmakhoz másik monitort használok.
Két kiszemeltem:
LG 27MD53D-PZ 3D
LG 27MA53D-PZ LEDIPS, két digitális csatlakozó, HDCP, távirányító és az előbbi még 3D támogatással is el van látva. Bár a PWM mentességben nem vagyok biztos.
Gondolom az ilyen monitor/TV kombókat nem ajánljátok annyira de véleményem szerint ha már mind két modell IPS paneles akkor annyira nem nyúlhatok mellé.
Jelenleg egy Samsung 223BW monitort bámulok, ami szintén cserére szorulna de netezni még ez is jó lesz, viszont minőségi film fogyasztásra és esetleg TV-re már nem éppen alkalmas.
Esetleges észrevételeket és tanácsokat előre is köszönöm!
t -
tomi5244
őstag
Sziasztok!
Monitor vásárlása előtt állok, most még csak puhatolózom. 27" ban keresgélnék mert elég sok filmet és sorozatot nézek a gépen, mivel kicsi a szobám nagy TV nem igazán jöhet szóba. Abszolút nem játszom a gépen, szóva nálam ez nem szempont de a filmeken kívül azért netes tartalom fogyasztás is zajlik néha
Az LG egyik példányát néztem ki, számomra azért előnyös ez a monitor mert mind 3 csatlakozót használnám. HDMI menne a T-home boxra, DVI a gépbe a D-sub meg néha napján jól jön ha hoznak hozzám idegen gépet szerelni. Plusz a falra szerelhetőség is kecsegtető. Szóval ez a modell megfogott. Kérdés, hogy nektek mi a véleményetek erről a típusról/panelről/márkáról stb
Tisztában vagyok, hogy ekkora méretben már határeset a full HD de hát kinek van 160-200e Ft.- egy IPS 2560x1440-es felbontású monitorra? Szóval mind ezek mellett érdeklődnék, hogy 27"-nál még azért élvezhető a felbontás szöveges tartalom terén?
Aki esetleg tud alternatívát a fent említett monitor mellé azt meg köszönném!
T
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Studio Display 27" 5K - Csak 1db!
- SAMSUNG LC32G75TQSRXEN ODESSY G7 GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS32CG554EUXEN) 32" 165HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LC34J791WTRXEN ) 34" THUNDERBOLT WQHD ÍVELT MONITOR! AKCIÓ+
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest