- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brekk
addikt
válasz
Shrike7973 #64507 üzenetére
Ennek örülök!
-
Shrike7973
senior tag
válasz
Shrike7973 #64143 üzenetére
Ahogyan Brekk megjósolta, a második monitor valóban vadi új volt, tökéletes minden szempontból (ráadásul elég friss, 2015 novemberi gyártmány). Nem volt egy kellemes eljárás, a végeredmény viszont így elég jó.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Shrike7973 #64133 üzenetére
Ki tudja [link]
-
< CyberBob >
őstag
válasz
Shrike7973 #64143 üzenetére
Szerintem semmitől sem kell eltekinteni. Ha a tieden nem voltak karcok akkor a csere darabon se legyenek. Ahogy Brekk is írta addig kell cserélgetni amíg nem kapsz egy jó használtat vagy újat esetleg eladod aprón és veszel más márkát "rendes" garanciával.
-
Pityu.
nagyúr
válasz
Shrike7973 #64137 üzenetére
Na azt hiszem ha monitort kène vennem,a dell-t már ki is lőttem.
-
< CyberBob >
őstag
válasz
Ilyen a Dell prémium garancia, hogy használt (felújított) darabot kapsz a sajátod javítása vagy újra cserélése helyett. Ami azért is "jó" mert a saját otthon megkímélt keveset futott monitor helyett simán kaphatsz egy irodában egész nap ment majd felújított darabot.
-
Brekk
addikt
válasz
Shrike7973 #64137 üzenetére
Sajnos az eljárás az, hogy elviszik a régit, és amit kaptál azt cserélik megint. Ellenben az eredeti work orderját fogják kérni mindig. Ha azt nem adod oda, akkor megakad az egész. Ha azt adod a futárnak amit hozott akkor szintén megakad a rendszer. Tehát akármennyire is nem szeretnéd, mindig a nálad levőt kell odaadni, és az újonnan érkezettet "megtartani" és utána kérni az újabb cserét. Amúgy a 2.-3. cserénél meg szokták unni, és küldenek egy bontatlan újat.
A képen meg sztem egyik monitor sincs jól beállítva... -
Grafirka
őstag
válasz
Tavaly 2 Dellt cserletem , mindketo hasonlo korulmenyek kozott erkezett mint amit leirtal. A kepernyo muanyag kavaja le volt pattanva , tele volt karcolassal a talp jobb sarkan el volt repedve.
-
Brekk
addikt
válasz
Kérhetsz cserét ismét. Addig kell cserélniük ameddig megfelelőt nem kapsz.
-
rafis83
tag
válasz
Shrike7973 #63993 üzenetére
Igen, én is a 4. típusba sorolnám, és így lehet gariztatni szerintem is.
-
rafis83
tag
válasz
Shrike7973 #63985 üzenetére
Én ezt a szabályt találtam ezzel kapcsolatban:
A pixelhibák meghatározására a gyártók az ISO 13406 Class II nemzetközi szabványt veszik alapul. A szabvány négy különböző hibát definiál:
1. Típus: Maximális fényerő beállításról minimális fényerőre állítás alkalmával az átlagos pixel válaszreakció 75%-osnál nagyobb (a képernyő világos marad).
2. Típus : Minimális fényerő beállításról maximális fényerőre állítás alkalmával az átlagos pixel válaszreakció 25%-osnál kisebb (a képernyő sötét marad).
3. Típus : Az első két típuson kívüli egyéb hibák. Leggyakrabban előforduló hiba, hogy a színtartományhoz tartozó cellák vezérlését végző tranzisztor meghibásodik és az adott képpont mindig vörösen, zölden vagy kéken világít (beragadt alpixel).
4. Típus : Csoporthiba, mely során kettő vagy több hibás pixel található meg egy 5X5 képpontos területen. Csoporthiba szabály: nem megengedett kettőnél több világos vagy kettőnél több sötét, illetve 2 vagy több vörös, zöld vagy kék pixelhiba egy 5X5 pixeles területen.Az ISO 13406 Class II szabvány szerint az elfogadott pixelhibák száma 1 millió pixelre vonatkoztatva:
1. típus esetén: 2db
2. típus esetén: 2db
3. típus esetén: 5db
Ezek alapján egy 1028x768 felbontású (786.432 pixeles) kijelzőn a megengedett hibás pixelek száma:
1. típus: 2 X 786.432 / 1.000.000 = 1,57 pixel
2. típus: 2 X 786.432 / 1.000.000 = 1,57 pixel
3. típus: 5 X 786.432 / 1.000.000 = 3,93 pixel
A szabvány egy 1028x768 felbontású kijelzőn 1 világos, 1 sötét, illetve 3 színes hibás pixelt engedélyez.
Tehát egy mai leggyakoribb 22", vagy 24" fullHD felbontású monitoron ez egészen nagy számú pixelhiba megléte sem jelent garanciális cserére okot. -
Brekk
addikt
válasz
Shrike7973 #54980 üzenetére
Tudomásom szerint nincs gyárilag kalibrálva a Dell, de ha lenne akkor is leírtam már sokszor, hogy az csak vmi állítgatás, nem beállítás. Egyrészt még így is dobozból kivéve kb 300K eltérést szoktam mérni, másrészt dE-re kisebb 3 at szoktak megadni, amit mondjuk mi 0,2 alá szoktunk beállítani. Itt már nagyságrendi különbségek vannak.
Tehát érdemes kalibráltatni mindkettőt, ha akarjuk a pontos 6500K-t.
A gari: a Dellnél hozzák a cserét/javítottat, és viszik a rosszat, az ASUSnál meg viszik a rosszat és visszahozzák a cserét/javítottat. Talán nem olyan vész, hozzátéve, hogy mindekét gyártónál nagyon kicsi a meghibásodási arány. Egyébként aki egymás mellett megnézte a kettőt az altalában ASUS-t vitt. -
Brekk
addikt
válasz
Shrike7973 #54966 üzenetére
kb. 1000 forinttal dragabb a PB238Q a P2314nél. Azért az nem olyan nagy ugrás.
Közben látom, hogy megtaláltad már. És igen, az RGB kiosztás biztos, és átalakító se kell. Továbbra is jobbnak tartjuk emiatt az ASUS-t amúgy mérések alapján a Dell meg az ASUS tök ugyanazt hozza, már ha a Dellben is épp jó panel van.
-
válasz
Shrike7973 #54972 üzenetére
Akkor olvasd el még egyszer: [link]
-
Shrike7973
senior tag
válasz
Shrike7973 #54966 üzenetére
Mégis csak jó lesz ez az ASUS. Egyrészt benéztem, ez 23"-es (valamiért a sok megnyitott böngészőfül mellett 24" maradt meg). Másrészt csak az Ipon-on van magas ára (80k "helyett" 78k), Oázison például ugyanannyi, mint a Dell P2314H (400 Ft-al drágább). Szóval egyelőre köszönöm a segítséget!
schawo: Egyszerűen szükségem van mindegyik felsorolt csatlakozó típusra (HDMI, DisplayPort, VGA), mert a családban jó pár notebook van, és több exkluzív csatlakozású (az EliteBook-omon nincs HDMI, csak DP, a netbook-omon csak VGA, a többin meg csak HDMI/VGA van).
-
válasz
Shrike7973 #54964 üzenetére
Egyrészről nincs rajta HDMI, amit szeretnék, hogy legyen (átalakítós megoldások nem érdekelnek).
-
dabadab
titán
válasz
Shrike7973 #54957 üzenetére
"Egyrészről nincs rajta HDMI, amit szeretnék, hogy legyen (átalakítós megoldások nem érdekelnek)."
Ennel a monitorkategorianal a DVI meg a HDMI tokeletesen ekvivalensek, emiatt teljesen feleseleges kizarni monitorokat.
-
Brekk
addikt
válasz
ASUS PB238Q, ugyanaz mint a P2314, csak jobb anyagokból, LG IPS panellal, van HDMI, és nagyon jól sikerült monitor.
-
Shrike7973
senior tag
válasz
Samsung S24C650PL például megfelelne - bár egy kicsit drágább. Erről mit gondoltok?
-
Mikisys
őstag
válasz
Philips 234E5QDAB, nézd meg, jó monitor, jó csatlakozókkal.
Üdv!
-
proof88
addikt
válasz
Shrike7973 #54917 üzenetére
Ha találsz használtan, garis U2312HM-et, akkor érdemes lecsapni rá. Én kettőt vettem decemberben használtan, darabját 42-ért és nem bántam meg. A feltételeidnek megfelel.
Amúgy programozás szempontjából lehet hogy 16:10-zel jobban járnál, bár abból kevesebb van. Viszont ez a monitor forgatható, tehát ha úgy van kedved, vertikálisan is megkaphatod az 1920p-t, és hirtelen 5 tonna programkódsor lesz a szemed előtt.
Egyébként a P2314H az U2312HM utódja! -
Isual
veterán
válasz
Shrike7973 #38753 üzenetére
Nem érdemes.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Dolce Gusto
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Futás, futópályák
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Asus ZenBook Duo UX8406 -14" 3K OLED 120Hz Érintő - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - Win11- 3 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!