Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Öregszem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
sumsang
aktív tag
Sziasztok! Tudnátok megfizethető áron klíma tisztító spayt ajánlani, mely nem csak tisztít, hanem fertőtlenít is?
[ Szerkesztve ]
-
sumsang
aktív tag
válasz golfvariant #29733 üzenetére
"1) Halk és problémamentes működés."
Ezzel az igényeddel a felső kategóriát céloztad be. Ezek közül célszerű akkor választani: Fujitsu, Toshiba, Daikin, Panasonic, Mitsubischi, LG -
sumsang
aktív tag
válasz Csápájev #29720 üzenetére
megnézheted ezt az LG klímát is. Kicsit drágább ugyan, de ez is jó minőségű, nagyon csendes a beltérije, alapból tud 4 irányú automata légáramot és wifi-s , valamint a fogyasztása és a szűrőrendszere is jó.
(#29731) Csápájev
Hát ja, modul is kell, amelyikbe nincs alapból beépítve. Márkafüggő kb. 12e.-től kezdődik , de van olyan, amelyért 50e-t is elkérnek..[ Szerkesztve ]
-
sumsang
aktív tag
válasz Csápájev #29688 üzenetére
Mindegyik készüléknek van előnye és hátránya is. Ezt neked kell eldöntened, hogy számodra mi a fontos! Garancia, alacsony zajszint, kényelmi funkciók. Alapból a japán gépek megbízhatóbbak, csendesebbek, viszont nincs kényelmi funkciójuk az alapgépekben és persze valamennyivel drágábbak is. A Midea mellett pedig a hosszabb garanciaidő és az alacsonyabb bekerülési költség szól, meg a több funkció. Viszont cserébe el kell viselni a magasabb zajszintet. Fogyasztásra (hűtésben) kb azonosak, minimális eltérés van köztük.
-
-
sumsang
aktív tag
válasz Csápájev #29684 üzenetére
A két beltéris multi kb. 25-40%-al többe kerülne, mint két különálló, valamint, ha meghibásodik, akkor egyik sem fog működni. Murphy általában ezt a meghibásodást a csúcshőmérséklet idején szokta latba vetni, amikor se égen, se földön nem fogsz találni klímaszerelőt.
A lakás klimatizálása szempontjából a beltéri legoptimálisabb elhelyezése a nagyszobai ágy főlé, a kisszobába nyíló ajtóval szembeni lenne egy 3,5-es 4 irányú légterelésű klímával. Csakhogy a panelban a kábelek bevésése az oldalfalba elég macerás vállalkozás lenne, s így kis esztétikai hibával el kellene viselni a szoba közepéig tartó a 6,5x5 cm-es kábelcsatit. Amit esetleg virágokkal, v vmi egyéb kreatív ötlettel lehetne kompenzálni, ill javítani. Ebben az esetben viszonylag jól temperálható lenne a kis szoba, valamint a konyhai rész is. A kültéri hová kerülne?[ Szerkesztve ]
-
sumsang
aktív tag
válasz canniball #29661 üzenetére
a felsorolt feltételekkel 250-ért japán klímát nem, de egy középkategóriást már lehet kapni. Igaz ott is kompromisszumot kell kötni meg a csend hangjai a beltérinél "csendes üzemmódban" kb 4-5 bB-el hangosabban szólnak. Az LG-nél és a Panasonic TZ35-nél 220k körüli áron már van a csendes üzemmód mellett 4 irányú automatikus keringtetés , hatékonyabb szűrőrendszer, hűtés nélküli páramentesítő, stb
[ Szerkesztve ]
-
sumsang
aktív tag
válasz TeeJay #29667 üzenetére
Inkább azért, mert 2025-től környezetvédelmi okok miatt betiltják az R410a forgalmazását. Tehát attól kezdve nem lehet ezzel a hűtőközeggel feltölteni, ill utánatölteni a kompresszorokat. Hivatalosan! Persze kiskapuk biztos akkor is lesznek a pótlásra. Amúgy felhasználói oldal tekintetében nincs érezhető különbség az R32 és R410a között.
[ Szerkesztve ]
-
sumsang
aktív tag
-
sumsang
aktív tag
válasz lacy027 #29638 üzenetére
Ez a 3,5-es Gree a forgalmazó tanácsára lett beszerelve, vagy Te szerettél volna nagyobbat? Ha ők javasolták, akkor mindenképp cseréltesd ki velük olyan teljesítményűre, amilyent az alapterület, tájolás, szigetelés, stb megkíván. természetesen ingyen és bérmentve, mert félrevezettek, v megtévesztettek. Alapból elég lenne egy 2, vagy max 2,5Kw-os is. Elképzelhető persze az is , h szoftveresen le lehet szabályozni, de ezt sztem a forgalmazótól , vagy méginkább az importőrtől, ill. a szerviztől kellene megtudakolnod.
[ Szerkesztve ]
-
sumsang
aktív tag
válasz TeeJay #29636 üzenetére
Valóban nincs eget rengető árkülönbözet a két gép között és ha az adott szoba keleti fekvésű helyett déli/nyugati tájolású lenne és 10-12 nm-el nagyobb lenne, akkor biztos én is a 3,5-et mondanám. De ebben az esetben most is azt mondom, hogy tök fölösleges.
A leszabályozás akkor történik, ha elérte a kívánt hőmérsékletet. Nyilván a 3,5-es hamarább eléri a nagyobb teljesítménye folytán, de viszont a légszállítás csak minimálisan magasabb, mint a 2,5-nél. Tehát ugyanazt a hőmérsékleti értéket minimálisan előbb éri el a 3,5-es, viszont azt nagyobb teljesítménnyel. A gyakoribb újraindítások pedig több áramfelvételt kívánnak, amivel lineárisan növekszik a teljesítmény, ill. a fogyasztás.
Az, hogy 2-3 évente van pár napot 36-38 fok , vagy akár 40 is, azt simán megoldja erőlködés nélkül is a 2,5-es készülék is abban a 22 nm-es helyiségben.
Én sem veszek 46-os cipőt a 44-es lábamra, azzal a feltételezéssel, hogy ha véletlenül egyszer ráesik vmi és bedagad a lábujjam, akkor kényelmes legyen a 46-os cipő is, pedig a 46-os sem drágább, mint a 44-es.Ugyanazon négyhengeresnél a + 40 LE-nek minden bizonnyal ára van vásárlásnál, fogyasztásnál, javításnál, és valószínű élettartamnál is. Cserébe pedig nagyobb dinamikát, gyorsulást és végsebességet kínál. Kinek a pap, kinek a papné kategória
[ Szerkesztve ]
-
sumsang
aktív tag
válasz Chaser #29632 üzenetére
Olyan nagy árkülönbséget nem látok a Daikin FTXB35C / RXB35C és a Daikin FTXF35A / RXF35A Sensira között. Br. 250-255K körül elérhető mindkettő!
[ Szerkesztve ]
-
sumsang
aktív tag
válasz tranceplanet #29631 üzenetére
Daikin FTXB35C / RXB35C kb 4-5 éves konstrukció, míg a Sensirat tavaly adták ki.
A régebbi hűtésre A+ Seer 6,01, mig a Sensira Seer értéke 6,21 . Tehát a fogyasztásban sincs mérhető különbség. A hang kibocsátása is hasonló a beltéri alacsony fordulaton mindkettőnél 20, a legmagasabbnál 41-42 dB körüli. Az ép ész érvek a Sensira mellett vannak.Szuper jó a Daikin Sensira, de azért nézz utána a Panasonic CS/CU-FZ35UKE -nek is, mely szintén japán, viszont jóval olcsóbb (majdnem a szerelési díjjal ! ) és hasonlóan halk és alacsony fogyasztású, és több gari idővel is rendelkezik. Talán az róható fel hátrányként, hogy utóbbinál valamennyivel nagyobb a beltéri és a kültéri méret. Ha van hely, akkor ez sem jelent hátrányt.
Az alábbi linkenken össze tudod hasonlítani a főbb paramétereket.
Daikin Sensira
Panasonic FZ[ Szerkesztve ]
-
sumsang
aktív tag
válasz TeeJay #29622 üzenetére
Azért, mert az inverteresek folyamatos alacsony fordulaton kevesebbet fogyasztanak, mint az állandó leszabályozás után az újraindításokkal működő nagyobb teljesítményű. Meg alapból is nagyobb az éves fogyasztása és persze a zajszintje is.
Azt írta h 22 m2 keleti tájolású hőszigetelt panel szobába kell. Akkor szted minek gyártanak 2, vagy 2,5-es klímákat? Alap felállás, hogy 10-12 m2/Kw . Tehát a 22m2-re 1,8-2,2 Kw kellene. -
sumsang
aktív tag
válasz TeeJay #29618 üzenetére
leírtam az előbb.
+ leszabályoz, magasabb a fogyasztás, és drágább a beker költsége.Fűtés panelba klímával? Akkor inkább egy nagyobb radiátort berakni, ha vki fázósabb .
Hát én tuti, hogy nem raknám be a 22nm-re a 3,5-est. Csak akkor, ahogy írtam is, ha átmegy a másik szobába is.
[ Szerkesztve ]
-
sumsang
aktív tag
válasz tranceplanet #29616 üzenetére
Szia!
22 nm-es szobára, főleg egy keleti tájolásúba tök fölösleges sztem a 3,5 KW-os készülék. Kivéve, ha egymásba nyíló szobák vannak, hogy mindkettőbe tudod keringtetni a légáramlatot. 22 nm-hez bőven elég a 2,5KW-os.
A Gree-t nemigazán sorolnám a prémium kategóriás gépekhez, annak ellenére sem, hogy sok funkciója van alapból pl. I feel. 5 év gari, wifi. stb. Talán még felső középkategóriásnak sem, főleg nem a Daikinnel egy szintre sorolva. Talán árban érte el a felső közép/prémium szintet az Amber. Fogyasztása egész jó, de egyben zavaróan hangos is. Neked sztem panelban tök fölös pénzkidobás, h a fűtés funkciója A++ legyen, mert azt úgysem fogod használni.
Nappaliban elsősorban a fogyasztás számít, hálóban viszont a hang is nagyon lényeges, hogy lehessen aludni tőle. Ugyanis, ha eddig a melegtől nem tudtál aludni, akkor egy Gree, vagy egy Midea mellett a hangja miatt nem tudsz majd aludni.
Egy jó minőségű 2+5 év garis belépő Panasonic CS/CU-FZ25UKE , az egyik legcsendesebb és legmegbízhatóbb a kategóriájában. Amennyiben 22 nm-nél nagyobb teret is lehet klimatizálni, akkor a Panasonic CS/CU-FZ35UKE célszerű választani.
A szerelési díjak 3 m-es csövezéssel 1 betonfal átfúrással, tartókonzollal a nettó 45-55 közötti árak a gyakoribbak.
Persze kérdés, hogy mennyit tudsz, v szeretnél a klimatizálásra költeni és milyen funkciók számodra a fontosak. Fogyasztás, hang, levegő szűrés, wifi ,stb.
Persze biztos a fórumtársak is fognak ajánlani[ Szerkesztve ]
-
sumsang
aktív tag
A Panasonic CZ-TACG1 Wifi vezérlő egységgel van valakinek hosszabb távú tapasztalata, mennyire megbízható a távoli irányítás? Melyik android app-ot érdemes használni?
-
sumsang
aktív tag
válasz hitchins #29502 üzenetére
A legtöbb Greeben van alapból WiFi és I Feel funkció. talán ezért került a Panasonic árszintjére. Viszont a Gree sztem nem való hálószobába, mert aki eddig a meleg miatt nem tudott aludni, az a Gree felszerelése után a hangzavartól nem fog tudni. Ugyanis a Gree kül és beltérije + 4-5 db-el übereli a Daikin vs Pana párost. Meg méretre is brutál nagy darab. Papíron jól mutat, de azért nem egy Panasonic
-
sumsang
aktív tag
válasz TeeJay #29491 üzenetére
Megtudná valaki mondani, hogy kb. azonos paraméterek (seer ,scop, kültéri, beltéri zajszint, szállított levegő mennyiség, méret , fogyasztás, stb. mellett miért kerülhet közel 50 eFt-al , azaz 25%-al többe a Daikin FTXF25A / RXF25A Sensira , mint másik japán, a Panasonic KIT FZ25-UKE ?
(#29490) hitchins
Szerintem jó választás a Panasonic. Sokat töprengtem a Fujitsu, Daikin és a Panasonic között, de a Pana mellett teszem le a voksom[ Szerkesztve ]
-
sumsang
aktív tag
válasz Chaser #29361 üzenetére
Köszi fiúk... Valóban egy Philips légtisztító 390 lm3/óra tisztit, addig egy Pana klíma 10,5 lm3/h levegőt hűt, ill. tisztít vs keringtet.... sőt ráadásul 8-10-szer annyi energia felhasználással teszi.
[ Szerkesztve ]
-
sumsang
aktív tag
válasz tibibi #29358 üzenetére
Tudom, hogy a lakás klíma a lakáson belül keringteti a levegőt. Mivel rendesen allergiás vagyok a legtöbb pollenre, ezért úgy gondoltam, hogy reggel mielőtt elmegyek otthonról, jól átszellőztetem a lakást és este pár órával hazaérkezésem előtt pár órával Wi-Fi-n a bekapcsolom a klímát, s mire hazaérek friss pollenmentes közegben tudok ténykedni, ill aludni.
-
sumsang
aktív tag
Köszi a választ!
Egy másik lényeges követelmény, hogy melyik klíma képes a leghatékonyabban szűrni a pollent?
Eddig a Panasonicot találtam a leghatékonyabbnak a 2,5mikronos szűrésével. De az LG plazmaszűrője hozzá képest jobb, vagy rosszabb lehet? Esetleg, ha ismertek a Panasonicnál (hűtés 2,5 KW /A++, 200-250 eFt kategóriában) jobb pollenszűrős gépet, akkor legyetek szívesek megosztani. Olvastam a Samsungnak is jó a pollenszűrése, de sajnos a szerviz ellátottsága viszont már kevésbé jó.
Előre is köszönöm,[ Szerkesztve ]
-
sumsang
aktív tag
Szerintetek melyik klíma lenne a jobb választás ár/érték arányban csak hűtésre lenne használva egy 20 nm-es szobába .....és miért?
1. Daikin FTXF25A / RXF25A Sensira
2. Panasonic CS/CU-FZ25UKE Standard
3. Fujitsu ASYG09LLCE / AOYG09LLCE[ Szerkesztve ]
-
sumsang
aktív tag
válasz netpok2 #27066 üzenetére
Valószínű, hogy azonos paraméterek ill. tudás mellett a (FTXF35A) 32-es töltetű helyett a 410 -es (FTX35J3) Daikin klimát választom, mivel 32 eFt fölös pénzem sajna nincs. Majd ha támogatják mint az elektromos autókat, HGCS termékeket, meg a focistadionok építését, akkor majd én is áldozok plusz pénzt a környezetbarátibb termékre. De addig biztos, hogy nem.
[ Szerkesztve ]
-
sumsang
aktív tag
Sziasztok,
Meg tudná mondani vki, hogy a két Daikin klima között miben rejlik a kb 32 eFt árkülönbség?
[link] [link] Az utóbbi ugyan egy újabb 2018-as kiadásű termék, de felhaszálói oldalról a leírtak alapján nem látok érdemi különbséget- Lehet, h vmi lényeges elkerülte a figyelmemet ?(#27027) netpok2 ! Köszi a véleményed Nekem is valamivel szimpibb a Daikin, mint az LG
-
sumsang
aktív tag
A split kültéri csatlakozások miért csak a készülék bal oldalán vannak? Miért nincs ebben is jobbos és balos megoldás?
-
sumsang
aktív tag
A működési tartomány hűtésnél -10 és +43 fok közötti. Ez azt jelenti hogy > +43 fok esetén használhatatlan?
[ Szerkesztve ]
-
sumsang
aktív tag
válasz csaba12242 #20486 üzenetére
Köszi a választ
Szemeztem még a Fisher FSAI Pro 95AE2 klimával is, mert egész barátságosak ennek is a paraméterei és vannak a plusz szolgáltatásai is. Csakhát az a kérdés hogy a plusz szolgáltatásokkal kiegészítve ér- e annyit, mint a korábban említett Fuji ?
Van vkinek esetleg tapasztalata a Fisher készülékekkel kapcsolatban? Szívesen venném, ha megosztaná velem[ Szerkesztve ]
-
sumsang
aktív tag
Sziasztok!
Panel I. em. középső lakás 20 m2-es keleti tájolású szobához szeretnék klimát venni. Főként hűtési célból lenne használva. Célár kb. 200 eFt
Az alábbiak közül szerintetek melyik lenne a legjobb választás, vagy esetleg tudnátok ajánlani ebben az árfekvésben jobbat ?
1. PANASONIC RE STANDARD RE9RKE INVERTERES SPLIT KLÍMA CSOMAG 2,5 KW
2. DAIKIN FTX25J3/RX25K OLDALFALI INVERTERES KLÍMA CSOMAG 2.5 KW
3. FUJITSU BASIC ASYG09LLCC/AOYG09LLCC INVERTERES SPLIT KLÍMA CSOMAG 2,5 KW
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest