Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
coccolino
aktív tag
Sziasztok,
Családi ház alsó szintjére szeretnék légkondit (régi cseréje), a közvetve érintett terület kb. 40nm (10nm ablakfelülettel, déli tájolás), plusz 15-20nm az a rész (folyosó, fürdő) ahova eljutna a levegő.
A szoba maga elég jó klímájú, ritkábban használjuk a készüléket, a jelenlegi energiahelyzet miatt viszont fontos lenne, hogy alkalom adtán fűtése is használható legyen.Olvastam az összefoglalót, illetve a véleményeket, jelenleg az alábbi készülékeken és 1 dolgon gondolkozom:
- MITSUBISHI PROFESSIONAL MSZ-AP60VGK / MUZ-AP60VGK (leginkább ez a szimpatikus, tudom, hogy ebbe kevesebb a csilivili)
- PANASONIC KIT-TZ60-WKE / CS-TZ60WKEW / CU-TZ60WKE TZ INVERTER R32
- LG ARTCOOL MIRROR AC18BK
- DAIKIN SENSIRA FTXF50A/RXF50B
- DAIKIN COMFORA+ FTXP50M / RXP50MAmi kérdéses:
Japán készüléken gondolkozom alapvetően (LG-t is annak merem venni), mert az ugye megbízható, meg minőségi, de azért foglalkoztat a gondolat, hogy a majd 300e-s felár megéri-e alábbi készüléknél a Gree-vel szemben, amire 10 év garanciát adnak, holott a többire 3, max 5 évet:
- GREE COMFORT X GWH18ACDXF-K6DNA1A''I am the world bigest washed up SUPERSTAR!''
-
coccolino
aktív tag
válasz Tony21 #55362 üzenetére
köszönöm, megfogadom a tanácsod
Márkát illető dilemma kapcsán mi a véleményed?
Nagyon nyomják ezt a Gree-t, főként, hogy a 10 év garancia, és milyen megbízható, ellenben a Panasonicot, Mitsubishit, LG-t eléggé lehúztákDaikin ami még szimpatikus
''I am the world bigest washed up SUPERSTAR!''
-
coccolino
aktív tag
leszűkítettem a tanácsok alapján 3 klímára, melyiket ajánlanátok leginkább a 3 küzül? (fűtés, kiegészítő tulajdonságok, csendesség, stb.)
- DAIKIN SENSIRA FTXF42D/RXF42D
- MITSUBISHI MSZ/MUZ-AP42VGK
- PANASONIC FZ STANDARD KIT-FZ50-WKE''I am the world bigest washed up SUPERSTAR!''
-
coccolino
aktív tag
válasz Hauptmann #55438 üzenetére
igen, már volt vélemény, hogy kicsit overkill az 5kW vagy a felett, viszont jelenleg is egy 5kW-s van fent, így már lejebb vittem 4,2-re (fali kiépítés, csővezés is ennek megfelelő, ezt szerintem újrahuzatni már nem lehet bontás nélkül)
azért alapvetően 40nm+15-20nm közvetett helyiség, 10nm ablakfelület (3 rétegű ablak 1 W/m2K körüli hőátbocsájtásival, de nagy felület azért), valamilyen szinten laikus vagyok, még mindig túlgondolnám?''I am the world bigest washed up SUPERSTAR!''
-
coccolino
aktív tag
válasz Tony21 #55444 üzenetére
1 éve élünk itt, az elmúlt nyár kellemes volt, de olyan kifejezetten nagy kánikulák nem voltak
1 tolóajtó (kevésbé süti, redőny még nincs), és 3 ablak van (ezeket telibe nagyrészt egész nap süti, itt vannak redőnyök)
(fehér a légkondi helye)egyelőre amíg gázt használunk a fűtésre szeretném ha az alsó szinten lenne egy jobb légkondi, ami alkalom adtán tudja fűteni a teljes szintet (nappali, konyha, étkező és jó lenne, ha a szobáig is eljutna a hideg/meleg)
emeleten lehúzott redőnyökkel nap végére ilyen 29-30 fok is szokott lenni klíma nélkül, lent ilyenkor olyan 26-28 fok van (emeleten mind a 3 szobában klíma van, 2db 2,8kW Orion régi típus és 1db 2,2kW Gree inverteres, valószínűleg a 2db Orion majd jövőre cseré kerül)
[ Szerkesztve ]
-
coccolino
aktív tag
válasz poli27 #55630 üzenetére
nálam is ugyan ez a helyzet, falba csövezés + tényleg nagy gondossággal kiépített bekötések ellenére kivétel nélkül mindenhol kérik az alap szerelési díjat, plusz jelen esetbe a készülék elszállításának, valamint a régi rendszer mosásának a díját is
minden bántás nélkül, max 20. perces (de legdurvább esetben is 1 óra) ujjgyakorlat a régi készülék lecsavarozása, leemelése, belefújkálás a régi csőbe, és az új készülék rácsavarozása - szükség szerint szűkítőkkel - a kiépített rendszerre mindezt legkevesebb 75e, de ahogy látom min. 100e Ft-ért
a munka elvégzésének a levideózása mellett valószínűleg az utolsó csavart is el fogom kérni, plusz ha nem a jelenlegivel megeggyező minőségű felszerelés vagy barmolás lesz, akkor addig ki se fogom fizetni, amíg nem sikerül abszolválni megfelelően a munkát, figyelembe véve, hogy egy szájsebész, vagy sztárügyvéd óradíja sem éri el azt, amennyiért egy klímát felraknak
-
coccolino
aktív tag
Valszeg én is ezt csinálom majd, viszont a csövet vízzel lehet kimosni? Úgy tudtam speciális szer kell hozzá
Klíma leszerelésénél mire kell figyelni?
-
coccolino
aktív tag
kiemelt up! windy-nek, az ígért időpontra megszerezte a hiánycikk klímát (megrendelést követően 2 héten belül fent van a klíma), és a szerelés is minőségire sikeredett , mindenkinek bátran ajánlanom
nem mellesleg ami igen csak baráti, a szerelés ára ellenben a letépős 75e+leszerelés+anyagköltség+kiszállási díj+semmitnemcsinálnakde15eplusz boltokhoz képesta Mitsubushit is ajánlom, percig nem bántam meg, hogy nem Daikin lett végül
[ Szerkesztve ]
-
coccolino
aktív tag
válasz kisbalazs83 #56239 üzenetére
Meglepődtem, azt hittem külön kell majd bele vennem, de volt benne alapból (MAC-557IF-E).
Regisztáció kissé körülményesebb, de teljesen jól működik.''I am the world bigest washed up SUPERSTAR!''
-
coccolino
aktív tag
Sziasztok, 50nm-es déli fekvésű társasházi lakásba keresnék klímát, alapvetően japánnal operálnék csak, múlt nyáron családi házba 2 db Mitsubishi Mitsubishi MSZ/MUZ-AP35VGK és 1 db Mitsubishi MSZ/MUZ-AP50VGK került felszerelésre és a minősége/teljesítménye meggyőzött arról, hogy nem szabad sajnálni a pénzt, ellenben jelenleg keretet alacsonyabbra kell szabnom.
Jelenleg 350e-ből szeretnék egy kb. 3,5kW-s klímát (főként hűtés, de fűtés is opcionálisan):
Az alábbi listából melyiket ajánlanátok leginkább:
- Mitsubishi MSZ/MUZ-HR35VF
- Panasonic KIT-TZ35-ZKE Compact
- Daikin FTXF35D / RXF35D Sensira
- Daikin FTXC35D / RXC35D Sensira
- Toshiba RAS-B13E2KVG-E / RAS-13E2AVG-E Seiya
- Fujitsu ASYG12LMCE / AOYG12LMCEAz olcsóbb Mitsubishit azért nem választanám elsőre, mert az AP széria után olcsó húsnak érezném, de ez bőven eredehet a laikusságomból.
Esetleg ha az előzőeken felül más alternatíva is lenne, megköszönöm
-
coccolino
aktív tag
Nem a legmegfelelőbb topic talán, de Budapesten minőségi, megbízható ablakost tudtok ajánlani cseréhez?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Letiltotta a DLVR megkerülését az Intel új mikrokódja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Android szakmai topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest