Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
brusi
csendes tag
Sajnos brutálisan sok a 80-100 w-os fogyasztása a Gree klímák /és klónjainak mint Fisher/ tálcafűtéseinek, különösen hogy ezt sehol sem tüntetik fel a reklámanyagokban. A 2,5kw-os 80w-ot az 5kw-os 100w-ot zabálnak fel értelmetlenül.
Sőt, az üzemmód váltással sem kapcsolható ki Tanácsolták kapcsoljam át a kikapcsolás előtt venti vagy klíma üzemmódra de semmi haszna, nulla fok alatt mindenképpen bekapcsol kikapcsolt gép esetében is! Egyedül a teljes áramtalanítás működik
-
brusi
csendes tag
válasz baloghgabor #52085 üzenetére
Viszont ahová szántam, az alatt van egy polc, ami már a macskáké, így szerencséjük van.
A lányomnak van egy kis nyula amit napközben sokszor beenged a szobájába. Majd hetente kell takarítani a szűrőt, és sok szőrszál még a szűrőn is átjut a lamellák közé. Nem tudom a macsek szőre mennyivel vastagabb, de sokszor eljátszom a vadasfőzés gondolatával
-
brusi
csendes tag
válasz seolwon #51932 üzenetére
Nekünk nagyon bevált a hőszivattyús bojler még klímás fűtés mellett is. Egy Ariston Nuos evo készíti a meleg vizet a fürdő nedves hulladékhőjét elszívva légtechnikával, és házon kívül fújja ki a hideg levegőt télen. Talán az egyik legolcsóbb hőszipkás boyler, nem egy hatalmas befektetés. Nem kell foglalkozni a párásodással és rásegít a légcserére.
A téli fogyasztását nem tudom, mert akkor más fogyasztók is rákerülnek a körre, de nyári időszakban havi 10-14 kwattokat fogyaszt, szeptemberben 28-at négyünkre.
[ Szerkesztve ]
-
brusi
csendes tag
válasz Strezi #51825 üzenetére
Hiába a jó szigetelés nagyon sokat számít. Én hétvégén megpróbáltam az állandó 21-22 fokon tartást, de így megette a napi közel 50kw-ot, míg ha csak nappal viszem 20 közelébe akkor 30%al kevesebb fogy. Hiába, tovább kell menjünk még a hőhidak csökkentésében.
a tenger mellé költözés nálunk is szerepel tervben.. inkább hűtök egész télen mintsem fűtsek -
brusi
csendes tag
Hello Visty
nálam átmenetileg amíg átkábelezem egy fázisra került 1db 5kw-os és 3db 2,7kw-os klíma amint fő fűtésre használunk. A 16A-es biztosíték eddig elég volt hozzájuk, talán egy szokatlan hideg időben lenne kevés, ami városban nem jellemző. (Amennyire tudom a hűtés még kevesebb áramot igényel.) Az elején egyszer lecsapta ugyan az órát, amikor bekapcsoltam a mosogatógépet pluszban.. -
brusi
csendes tag
válasz waveson #51663 üzenetére
Ha esetleg gondolkoznál, hogy teljesen áttérsz áramra, megosztom a nálunk tapasztaltakat:
Mi kiköttettük a gáz a házból, és klímára álltunk át egy éve. A 130nm-es földszintet egyenlőre egy 5 kw-os Comfort plusz klímával fűtjük, illetve 2,5-ösre váltunk éjjel a hálóban. Tegnap nálunk 24kw-vol a kettő fogyyasztása, de délelőtt nem mennek - leszámítva a reggeli felfűtést, és dél körül kapcsol be amikor a nap már süti a kültérit. Éjjel csak a kicsi működik a hálóban. A benti hőmérséklet 20-21 fokra van állítva, ez reggelre a nappaliban 18-ra esik le és bő 1 óra hogy ismét felfűtse.Ha nem működnek, akkor télen nálam relével lekapcsolnak, hogy ne fűtsék állandóan a kartert feleslegesen.
-
brusi
csendes tag
Szervusztok
keresgélek 3,5-5 kw körüli klímát és a magas scopon mellett fontos lenne a smart home kompatibilitás, google home integrálhatóság. Lehessen akár óránkénti bontásban eltérő hőfokot beállítani appból, és az megbízhatóan működjön is, mutassa a valós hőmérsékletet, fogyasztást.
Ahogy néztem az playstore visszajelzéseket, úgy tűnik ez a japánoknál sem mindig jön össze. Megköszönöm, ha megírja akinek van valós tapasztalata erről. Köszönöm előre is
-
brusi
csendes tag
válasz 7Heads Drago #50490 üzenetére
Szerencsére avagy sajnos majd mindet cserélnünk kellett, és erre a vastagságra készülve építettük át. Ablakok a falsíkban káva nélkül, ereszek és elvezetésük kitolva, gátvezeték kikötve és levágva.
Illetve pont ahogy mondod, a tetőn is volt egy szakasz ahol toldani kellett a rövid kilógása miatt, a dobozolást pedig megszüntettük teljesen, hogy a szigetelés felmehessen a tetődeszkákig. A tető toldására anélkül is szükség lett volna, hogy ne érje annyira az eső a falat.Sok saját munka és mégtöbb pénz
Tony21:
"Dübel hossz/ár változik csak"
De az brutálisan. Ha a többi komponens veszteséges lenne is ez megtermelné a nyereségüketA 320w-ra leszabályzás nagyon kellemesnek hangzik, majd figyelem a tapasztalataidat, még pár hónapot várni akarok úgyis a döntéssel.
-
brusi
csendes tag
válasz Tony21 #50474 üzenetére
"15 centi körül van az a vastagság, ahonnan már nem nő látványosan a hatékonyság"
igazad van, de mostanában nagyon megugrott a munkadíj ára a teljes költségen belül, amit nem befolyásol jelentősen ha vastagabb az eps. Illetve a támogatás felezi szigetelés költségét szerencsére. Hosszabb távon is inkább további energiaár emelkedésre számítok sajnos.De hogy legyen témába vágó is. Mi a tapasztalatod az új Mitsu klímáddal? Mérted esetleg, hogy mennyire tud leszabályozni? Nekem az 5kw-os Fisherem sajnos csak 800w közelébe tud lemenni ami már sok fűtésben, viszont a 0 fok alatti állandó 100w külegység fűtése miatt nem praktikus standbyban állni hagyni. Ezért keresgélek egy másik 5 kw körüli klímát, ami gazdaságosan működne kis terhelés mellett is.
-
brusi
csendes tag
válasz 7Heads Drago #50455 üzenetére
"És nincs semmi garancia rá hogy 20-30 év múlva nem-e 50 cm lesz a természetes. És onnan nézve mi leszünk a hülyék."
Mi egy nem szigetelt méretes házba költöztünk be tavaly klímás fűtés mellett. Bár nem volt kemény a tél, de volt hogy 50-70kw is elment naponta úgy hogy 13-17 fok volt a házban (már passzívra cserélt nyílászárók mellett) Energia vámpír volt A kereskedés ahol megrendeltük a szigetelést mondta, hogy nem ritka már a 40-es eps rendelés sem. Mi csak 25ös grafitot rakatunk, és bár még nem teljes a burok, de már és és föld..[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Facebook és Messenger
- Samsung LCD és LED TV-k
- ASUS routerek
- Windows 11
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Renault, Dacia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- További aktív témák...
- Skil Red 9320 sarokfűrész
- Eladó vagy Csere Ebike Fully-ra a képen látható 2023-as Cube Stereo one77 pro kerékpár
- Xiaomi Electric Scooter 4 Pro Max DE (Gar: 2027.08.13-ig)
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips FC6725/01 SpeedPro vezeték nélküli porszívó közel 2 év garancia
- Eladó ÚJ BONTATLAN Philips HD9285/90 XXL Forrólevegős Wi-fi sütő 7,2L, 2000W ,2 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest