-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
lacy027
tag
válasz kozek1723 #30789 üzenetére
Ez az én értékelésem az Árukeresőn a Gree Comfort X-ről. Jeleztem, hogy később még írok róla, meg is van a gépen, de még nem küldtem el. Hosszú, meg nem feltétlen csak dícsérem benne a klímát. Sőt.
Le lett cserélve egy Daikin FTXF klímára (mindent leírtam itt), azóta öröm és boldogság a klíma használata. Gree-t, a ha nem zavar a hangossága, akkor a tapasztalataim alapján inkább csak hűtésre ajánlok, neked pedig bőven elég egy 3.5 kW-os klíma. -
Chaser
legenda
válasz kozek1723 #30794 üzenetére
a 12,12nm-es szobába juthat valami, többi helyiségbe sok minden nem
nálam 9m-re volt a legtávolabbi pont merőlegesern a beltéritől, mint mondjuk nálad a szoba hátulja, esetedben az ha jól látom, 13,5m
közvetlen beltéri mellett volt a fürdő, bal oldalán, nyitott ajtónál jutott be elég meleg, de ahol a beltéri volt ott melegebb volt, és ott ugye közvetlenül fűtötte a fürdő válaszfalát, ami a klíma helyiségét választotta el a fürdőtől, meg elég rendesen le is volt szigetelbve a fürdő belülről
én túl nagy reményeket azért nem fűznék hozzá, ha tornádóra állítod a ventit akkor talán, de azt sztem nem akarod, én alapjáraton használtam, elég volt, de azért érződött ha magasabb állítom gyorsabban befűt/hűt mint amikor kvázi hangtalanszerk:
mektanátam' egy vázlatot, nálam ilyen volt a felállás, a sötét szürke részek alul hő/hangszigetelt előtétfalak az eredeti 12-es válaszfal mellé, ami az egyetlen közvetlen szomszédtól választott el, másik oldalt már a következő épület van, külső környezettel összesen kb 8m falszakasz találkozik, bejárati részen és az ablaknál
rzt mrgoldotta egy 3,5-es daikin kmv[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz kozek1723 #30792 üzenetére
alaprajztól függ, hideg terjed elvileg nehezebben
nálam most a szobából a folyosóra kijut valami, de a másik szobába már szinte semmi, ez erősen szeparált lakás, másiknál ugyanekkora alapterületnél egy beltéri megoldotta az összes helyiséget, mert gyakorlatilag egy légtér volt a fürdőn kívül az egész, egy nagyobb ajtónyílással elválasztva, és pont azzal szemben volt a beltéri, így oda is kényelmesen bejutott a hideg/meleg_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
windy
tag
válasz kozek1723 #30789 üzenetére
Nem gondolom, hogy a túlméretezés bármikor is hasznos lehet. Inkább azt kéne tisztába tenni, hogy mi is az a méretezés. Méretezni minden esetben a legszélsőségesebb helyzetre kell, és akkor soha nem lesz gond. Ez persze túlméretezésnek hat a hétköznapi értelemben pedig nem az. Egy egyszerű példa: Ha van egy 30 nm-es helyiség, amibe átlagos helyzetben 3-4 ember dolgozik és a hűtésigény kb. 3,5 kW, de néha a helyzet úgy hozza, hogy 10-12 ember is beül egy-egy meetingre, akkor a 3,5 kW hűtőteljesítmény kevés lesz. Lehetséges, hogy hat kW kell, ami túlméretezésnek tűnik de ebben az esetben egyáltalán nem az. Ha viszont soha nem fog 3-4 embernél több tartózkodni az irodában, akkor teljesen felesleges lenne 3,5 kW-nál nagyobb teljesítményű hűtést betervezni.
-
kelzsoca
félisten
válasz kozek1723 #30782 üzenetére
No, tegnap találkoztam végül a gépésszel. Hálószobai klíma elhelyezést nem javasolt, és 3,5kw teljesítményűt elégnek tart a nappaliba, ami egy légtérben van a konyhával valamint az étkezővel ami így kb. össz: 30m2. Innen még az előtér felét is befújná a klíma, ez kb. 5m2 pluszba.
Ha csak a négyzetmétert nézem, akkor valóban elég a 3,5kw, de laikusként is érzem, hogy ezt felül kéne méretezni.
Nálam 37nm-re van 3.5kw-os klíma, szintén egybenyitott terekkel, rövid idő alatt felfűti, vagy lehűti a helységeket, aztán csak szinten tartja, szerintem egy 5kw-os csak ki-be kapcsolgatna, és nem csak árban, de hangban is erősebb mint egy 3.5kw-os.
-
Elektrosokk
veterán
Szia
nálunk 46m2 a lakás.
a klíma a nagyobbik szobába került az alaprajzot nézve a jobb felső sarokba. A többi helyiségben nyilván melegebb van, a hálóban általában 2 fokkal. Viszont nálunk a 3,5kw-os klíma nagy részben 24 fokra van állítva és 15 % venti sebességben működik autómata oldalsó terelő lapátokkal. Így is nagyon hűt. Csütörtökön szerelték fel, az első nap autó módban ment, és nagyon lehült a lakás, éjszaka le is kapcsoltuk de aztán arra ébredtünk hogy nagyon meleg van hajnali 3 óra körül.
Ez a lakás egy olyan házban van hogy pl tegnap 22:000 körül lementem a kutyával, kellemes hűvős volt az utcán, de ahogy beléptem a lépcsőházba már nyomasztóan meleg volt.
[ Szerkesztve ]
Az èlet sport vagy szórakozás! :)
-
Fantomas80
tag
Én meg úsztam egy 5kW-os Mitsubishi klímát 290 ért. Amit kell tud teszi a szépen a dolgát. Sokan azt mondják mennyire hangos, nem igaz ez is szépen vissza veszi a fordulatot. Nálunk a konyhát és az elő teret hűti-fűti. Kérj árajánlatot a fórum klímásától Windy től
Googlemaps frissíthetne már! A házunk helyén Avarkori sátrak és temető látható! :)
-
tboy72
aktív tag
válasz kozek1723 #30743 üzenetére
Majdnem ugyanebben a helyzetben voltunk. 5kW-os Mitsubishi a nappali, konyha, étkezőben + az fűti az előszobát, WC-t, Fürdőt (ha nyitva az ajtajuk) + 2x 13-14nm gyerekszoba+háló 2,5 kW-os Daikinokkal fűtve.
A daikinok mellett simán tudunk aludni télen (egyén függő, ki mekkora monoton zajt tolerál) 24-25 fok tarva egész télen.
Mi nem bántuk meg.
-
veterán
válasz kozek1723 #30743 üzenetére
A tetőre te hogy raknal napelemet amikor tiéd az alsó lakás?
Nekünk 110 nmen volt évi 130-150 ezer Ft a gázszámla ebből 40 ezer körül volt a melegvíz. 69 nmerre nem éri meg a hőszivattyú, de szerintem a klímás fűtés sem. Szerintem neked az éves fűtésed valahol 50-60 ezer Ft körül lehet majd...Nappaliba én 3,5-es klímát raknek, A hálóba / szobákba 2-2 kwost, baba szobába egyelőre nem muszaly beépíteni...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest