- Fórumok
- Hűtés, házak, tápok, modding
- Milyen házat vegyek?
- (kiemelt téma)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2025-11-28 09:11 Téma összefoglaló
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
abridabri
veterán
25k ért egy szép Asus ?
[ ASUS A21 White] / [black] -
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
Ha máshogy nem ,akkor veszel a barkácsboltban egy plexit amit méretre levágsz (asztalra fektetve szikével bemetszed jó párszor ,majd simán letöröd a felesleget ) és mágneses kétoldalas ragasztóval kész is az oldallap.
[ MAKE YOUR OWN FULL WINDOW PC SIDE PANEL! ]
(4percnél kezdődik a tutorial) -
abridabri
veterán
Gondolom innen jött az ötlet ?!
[Több Ventilátor = Jobb Hűtés?]
Én sem hiszek benne ,viszont léteznek gyárilag duplaventis megoldások a szerverekhez . Igaz ott ellentétes irányba forognak a ventik ,az tutira hatásos . -
abridabri
veterán
Igen , tényleg rakhanák egyel lejjebb a VGA slotot !
Ami innováció volt az elmúlt években alaplap téren az ez a VGA kipattintó gomb ,meg hogy az M2 SSD- nél már nem kell tökölni a mini csavarokkal ,csak ráhajtani a műanyag kallantyút . -
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
Ne aggódj van ott levegő .
Teszt :
[Geometric Future Model 8 Review ]Csak modern /vapor chamberes VGAt ne akarj belerakni ,mert azok nem tűrik ezt a 90fokos elforgatást .
[Igorslab ] is megerősítette ezt az új TT házban mérve. -
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
Jó választás !
Amúgy én inkább airflow /mesh párti vagyok . A hangszigetelt házak nem fognak le annyi hangot(az a fél/1cm extra szivacs kb semmit nem ér) amennyiért megérje beáldozni sok sok fokot. (Persze egy kis fogyasztású gépnél mindegy ,ott akár lehet hangszigetelt is )
Tapasztalataim szerint a vastag (4mm+) üveg oldallap jobban megfogja a coil whine-t mint egy 1-2mm acél teli oldallap+5mm hangszigetelő szivacs .
Nekem most dupla plexi oldallapjaim vannak (+közte légrés) ez már elég jól működik. -
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
Ha már az az álomházad ,akkor most 30 ért van aprón Storm Trooper egyébként / USB 3 -as ,ennél nincs újabb (typeC-t kivéve) ,szóval ez nem probléma.
A halkság meg ventifüggő leginkább . CM ventik nem a legjobb minőséget képviselik . Arctic P12 /P14 pwm -re cserélve őket már teljesen csendes lenne. -
abridabri
veterán
Fasza lett az új Antec ház . 4db 140mmes vastag (30mm ) venti /kábeltakarók hátul / gumis kábelvezető lyukak / elöl kihúzható alsó porszűrő/ levehető felső panel/ Usb C/ hőmérséklet kijelző :
[ ANTEC Performance 1 Review - A Good All Round Case ] -
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
[ ROG Hyperion GR701 Review - Worth the hype? ]
Uhh lesz vagy 300k szerintem -
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
A konkrét házat nem ismerem, de a front panelek 99%-a ilyen lepattintós módszerrel szedhető le.
-
abridabri
veterán
A front panelen alul van egy kis nyílás ahova be tudsz nyúlni ,majd magad felé húzva lepattintható az egész eleje , úgy már ki tudod csavarozni a ventit .
-
abridabri
veterán
Nekem ingyen sem kellene a Q300L

[ Don't Buy Either Cooler Master Cases Q300L or Master Box lite 3.1]
[Cooler Master Q300L Retro: M-ATX Easy Bake Oven]
Ha csak nincs kéznél fúró [Fixing" Another Cooler Master Case: Drilling the Q500L for Airflow ]
Ha nem tervezel a jövőben fejlesztést , a ryzen5+ Rx6600 al még éppen elboldogul, de annál erősebb gép meg fog sülni benne. -
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
[ Cooler Master TD500 Mesh V2 Review ]
3db ARGB venti + beépített HUB , mindez 90 dolcsi. Ha itthon is hasonló áron lesz kapható .akkor elég jó vétel lesz. -
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
Ha már porszűrő . [Ezt] nagyon tudom ajánlani :Aliexpressen food mesh . Olcsó, méretre vágható ,és baromi jól szűr ,kevés airflow veszteséggel.
150micron /100mesh - 250micron/60 mesh sűrűség a legjobb PC be.
A vastagabb télire a ritkább nyárra. 180micronos most pont nincs, az lenne a leg ideálisabb. -
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
Mi baj a 73C -vel ? Teljesen jó . Én nem költenék többet már.
-
abridabri
veterán
Tuti jó lesz , Assasin3 is felvette a versenyt a D15 -el . Lehet benevezek majd egy ilyen új Deepcoolra ,mert ideje bojkottálni a Noctua-t az állandó halasztgatások miatt .
2022 végére ígért nextgen14es ventire + D16-ra +fehér festékre a meglevő verziókhoz képesek most +1 évet ráhúzni :
[Noctua Roadmap] -
abridabri
veterán
Na kérem van itt innováció :
rengeteg új [Thermaltake] ház
[Phanteks NV7] -
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
Matx házban vastag VGA val az a baj,hogy nincs szinte semmi hely a táptakaró és a VGA között . Megoldható brute forceval-hangosan is (mesh előlap +bika front ventik )
Így én inkább olyat néznék ,ahol vagy az oldallap is szellős ,vagy a táptakaró lyukacsos ,hogy onnan is szívjon a VGA.
40k
[Asus]
[TT]
30k
[Deepcool] -
abridabri
veterán
A legfontosabb : mennyi pénzed van rá ?
-
abridabri
veterán
De ismersz olyan házat ,max elfelejtetted
[Phanteks P600S] -
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
Én úgy oldottam meg a memória hűtést ,hogy hajtottam egy [ilyen] giszkarton tartó pántból egy L alakú-t . A top 360as radi középső ventijéhez fogattam (a venti sarkához a saját csavarjával ) a lelógó részre meg ráfogattam egy 12 es ventit ami így közvetlen a RAM okkal szemben fúj. Sajna képem már nincs róla . Jobb megoldás mint a VGA backplatere rakni a ventit.
-
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
[Caseking] -nél vannak , 5k a posta kb.
-
abridabri
veterán
Elég jó ez az új Montech hàz . 4db pwmes ARGB ventivel 40k. [Yt review]
-
abridabri
veterán
" Igazából azt nem értem, hogy Arctic miért nem gyárt házat ha már olyan AIO-t gyárt ami kb egy házba se fér bele."
Hoppá , hivatalos Arctic videó [MX6] alatt ,feltették ezt a kérdést ,és az Arctic ezt válaszolta:
- Will there be an artic case?
- We're working on it - Let's see, what the future bringsNaa ez várós, amilyen jó cuccokat gyártanak : ventik-toronyhűtők-AIOk a házukkal is bizakodóak lehetünk
-
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
Hát a Wraith nem vmi jó .Én előbb egy CPU hűtést vennék ,és a maradék összeget szánnám házra.
-
abridabri
veterán
Ja értem, akkor mér csak a leg lényegesebb kérdés van hátra . Mennyit szánsz rá ?
Meg pár apróság :
ATX lap megy bele ? CPU hűtő magassága ? Ventijeid vannak vagy az is kell még a házhoz ? -
abridabri
veterán
Mi a baj a jelenlegivel ami miatt cserélnéd ?
-
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
Ha már P12 . Hosszútávú tapasztalataim : eddig kb 1.5 /2 év alatt 35db P12 pwm PST-ből 2db lett csapágyas . 15 db Arctic P12 RGB/ARGB ből 3db lett csapágyas nálam .
-
abridabri
veterán
Egy [Core P100] nem lenne jó ?
Akkor száműzni tudnád a radikat kintre ,és elég lenne a jelenlegi házad is ?!
Level 20 XT-t tuti nem vennék, besül minden annyira zárt. TT900 ba fixen befér amúgy ,de az meg csak dual loop-al néz ki jól ami meg egy vagyon. -
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
[GN teszt] Hűtéssel nem lehet probléma , a 3db 140 es venti is ultracsendes.
-
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
Egy tipp ,hátha érdekes lehet . Ha már úgyis van egy 4 oldalt zárt kockád (doboz) ami elöl hátul nyitott ?! [ilyesmi ?] Akkor akár bele is pakolhatnád a gépet (fektetett alaplap ) . Elöl- hátul raksz rá [porszűrőt] és kész is a ház
-
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
Cooler master H500 / H500 ARGB / H500p mesh / HAF 500 -elöl2 /fent 1-2 200mm
Lancol 215 -elol 2 /fent elvileg 0 200mm (de szerintem simán befér oda is ,max nem lesz 4 csavarral rögzítve )
TT Core V71 elöl2 /fent 2 x 200mm
TT Core V51 elöl1 (de amúgy 2 is elfér szerintem : [kép] ) /fent 2x 200mm -
abridabri
veterán
Hopp elrontottam a linket, ez a jó :
[Stator Vanes Explained] -
abridabri
veterán
A jelenlegi felállás a legjobb . Én nem raknék be plussz ventiket.
Ha fentre raksz még ,akkor azok ellopják a levegőt a frontról mielőtt még a D15 megkapná.
Ha oldalra raksz befújót ,akkor az meg ráfújja az TG oldallapra az elöl benyomott levegőt ,igy se az alaplap se a CPU hűtő nem kap levegőt . A Jobb megoldás az lenne ,ha a gyenge PW2 ventiket lecserélnéd statikus nyomásra kihegyezett ventikre , sőt a legjobb lenne ,ha 3db egyenes vonalban fújó( [YT] ) ventivel töltenéd fel az elejét. Pl Noiseblocker E-Loop . -
abridabri
veterán
Én a mostani [házamat ] bútorlapból csináltam .
De volt régebben egy asztalba épített házam is amit kb hulladék fából [kép] csináltam. És nem gyulladt ki azóta sem ,pedig még tele is raktam szivaccsal ( munkatársamnak adtam el )
[ilyen volt készen] -
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
-
abridabri
veterán
Mindkettő jó. lancool minőségben jobb egy picit ,meg a ventijei egy picit halkabbak ,de nem rgbs mint a td500 mesh.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Hűtés, házak, tápok, modding
- Milyen házat vegyek?
- (kiemelt téma)
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- Samsung kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Gumi és felni topik
- OLED monitor topic
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Már megint variál a Samsung az Ultrával!
- Robot fűnyírók
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- Lenovo T495 Ryzen 5 pro 3500U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, újszerű állapot, számla, garancia
- AKCIÓ! Asrock Fatality Z170 Gaming K4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation 5 Slim (lemezes) + kontroller 2027.12.23-ig garancia, számlával!
- GAMER PC! Intel i7-14700 / RTX 4090 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- 27% - Philips Evnia 27M2N3200S IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 0.5ms / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Konkrétan avart is fújhatnék vele olyan bika.
A kettő kizárja egymást.
Busterftw