Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomifromspac
tag
Tudna valaki olyan fórumot ajánlani, ahol szakértő és segítségre hajlandó emberek is vannak?
Kösz
-
Kean_Sorbo
őstag
-
Harsonás
tag
válasz Kean_Sorbo #13954 üzenetére
Végül is sikerrel jártam de csak úgy lehetett telepíteni a drivert, hogy az eszközkezelőben rá kellett keresni és a winfos telepítette "magától". Ha a setuppal indítottam akkor nem történt semmi vagy sikertelen lett a telepítés.
-
BluEyes
őstag
válasz Tomifromspac #13951 üzenetére
Tudunk olyan fórumot, de itt is kaphatsz választ. Csak ne legyél ideges!
A Rignek is van VST verziója, fönn is van a gépeden, mert a progi telepítője felrakta (hacsak az installkor le nem tiltottad) amit szépen beilleszthetsz az Orionba, úgy mint bármilyen más virtuális hangszert, így máris együtt fog szólni a többi hangszerrel, nem kell másik kártya.
Ha a standalone Rig mellé mp3-at, videot, YT-t stb szeretnél közben, akkor egy sima 1000 forintos kártya is megteszi innen az Apróról. A mostanin fog (mondjuk) szólni a Rig mint eddig. A kimenetét pedig bedugod az új kártya vonalbemenetébe, jelszintet beállítod a keverőjében, és kész is. Fontos, hogy az új kártya legyen az alapértelmezett eszköz a windows számára. Arra is figyelj, hogy NE legyen egyforma a két kártya csippje, mert a hasonló driverek miatt összegubancolódik a windows, az ASIO meg még gonoszabb. Jól megkülönböztethető legyen a két kártya.
A Rigbe be is lehet importálni elvileg az mp3-at (tape deck), de ha lesz 2 kártya, akkor ne kínlódjál vele.
Szóval a lényeg, hogy az egyszerű kártyák ha ASIO-znak, akkor mást nem tudnak, ezért kell egy 2. kártya a gépbe, de nem kell csúcs cucc, olcsó mezei is teszi a dolgát. Ha minőséget is akarsz, az viszont már pézes történet.
Remélem, valami ilyesmire voltál kíváncsi.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
noncsika
tag
#13946-ra tudna valaki nekem mondani valami hasznosat?
-
BluEyes
őstag
válasz noncsika #13946 üzenetére
Ez így azért nehéz ügy, mert igazán a zenész tudja, hogy mire lenne szüksége, mit szeretne megoldani. Amikor ez megvan, akkor kell körülnézni, hogy mely eszköz lenne árban-minőségben-funkcionalitásban a legjobb választás.
De hogy azért valamit mondjak is, nézzük meg mire lehet alapvetően szükség.
Ha a Roland szintit mint beviteli eszközt (billentyűzet, pitch-kerék stb) akarjuk használni, hogy a Cubase-be a szólamokat, sávokat feljátszuk, akkor szükség lesz MIDI-re.
Ha éneket, vokálokat is kellene rögzíteni, akkor egy jóféle mikrofonbemenet is kell.
Ha az éneken kívül egyéb valós hangszereket is felvenne (gitár, basszgitár, másik szinti) akkor egy hangszerbemenet is jól jön.
Árban - gondolom - nem lenne baj a földközelben maradni.
[link] [link] ezek ikertesók, a mellékelt szoftverekben van difi
[link] (ez épp nincs most raktáron itt)
No, hát ez a 3 eszköz teljesíti az alap elvárásokat: 24bit/48khz felbontás (sőt a Tascam 96khz), MIDI, mikrofon-bemenet, fantomtáp, hangszerbemenet, monitorozás, alacsony latency.
Áruk is elfogadható. Kezdőknek, kezdésnek, szerintem ennél nem kell magasabb szintre menni.Kérdés, hogy ilyesmire gondoltál-e, illetve apudat ki kéne faggatni finoman, olyan csajszis módon , hogy mit szólna egy ilyen eszközhöz.
Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Hapi18
tag
Sziasztok!
Egy komolyabb vírus kiirtása után, sajnos az egyetlen hiba amit nem tudok megjavítani az a hang pattogása,zajossága film, játék és zene közben is. Ez egy alaplapi integrált realtek csoda.
Arra gondoltam hogy windows újra telepítés helyett vennék inkább egy közepesen jó hangkártyát, ebben kéne a segítség. 90% füles és játék használat van, 1-2 éven belül viszont komolyabb erősítőhöz is kapcsolnám.Ha valakinek van ötlete a hang megjavításában, (sztem registry, vagy codec hiba lehet) az is jól jönne már csak a kiváncsiság miatt is.előre is köszi!
-
BluEyes
őstag
válasz Hapi18 #13959 üzenetére
Először tegyed rendbe az alaplapi hangot. Valami Live linux pendrájvról vagy lemezről futtatva, hogy mit mutat a hang. Ha ok, akkor windowsban a hiba, ha linux alatt is szar, akkor hangszóró, vezeték, erősítő, alaplap probléma.
Ha csak win alatt recseg, akkor playerek, kodekpakkok (remélem nincsenek ) és driver eltávolítása, registry tisztítás, driver és playerek újbóli telepítése. Ha így sem, akkor win reinstall. Ha még akkor sem...Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
noncsika
tag
válasz BluEyes #13958 üzenetére
köszi, ezek jónak tűnnek! az a tascam cucc talán jó is lenne, de amúgy miért előnyös a külső hangkártya? én abban a hitben éltem eddig hogy mindenből a belső jobb (dvd írás, vinyók, stb )
#13962 schawo, azért írtam h se nem low end se nem high end, mert abszolút nem tudtam milyen árban mozognak ezek, de ez a pár-tízezer még belefér. akkor úgy fogalmazok, hogy 50 ezer alatt, ez a 30as árkategória lesz a nekünk való azt hiszem
-
-
BluEyes
őstag
válasz noncsika #13963 üzenetére
Örülök, hogy adtam kis ihletet. A kolléga úr szavaihoz a miértet illetően nincs mit hozzátenni.
Azt hiszem, én is a Tascam mellett döntenék, bár igazán nem tudnám megindokolni a döntést. Kicsit kell kutakodni, hangszerboltok, árgép, valahol biztosan van raktáron. De a másik kettő se rossz választás.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Tomifromspac
tag
válasz BluEyes #13956 üzenetére
Igen, köszönöm, erre gondoltam A Rig-et betettem az Orionba VST-ként, de nem tudom rávezetni a line-in-t, szóval a dolog működne, ha be tudnám állítani, de nem tudom Szétfórumoztam már emiatt az internetet, de nem sikerült rá megoldást találnom, ezért jött képbe ez a csúnya megoldás, miszerint még egy kártya, aztán line-in-ek sokasága :\
-
BluEyes
őstag
válasz Tomifromspac #13966 üzenetére
Értem. Nos, ezt az Oriont még annyira se ösmerem, mint a többit. Nézd meg ezt [link] Ezek közül kellene kipróbálni párat, elsőként mindjárt a Reaper-t, elvileg 1 hónapig használhatod ingyen, gyakorlatilag viszont...de majd látod Ezekhez van leírás dögivel a neten, szerintem hamarabb célba érsz velük, mint Orionnal.
De a 2 kártya is működik tutira, szoktam én is így használni.Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.
-
Bacusuz
addikt
Sziasztok!
Van köztetek olyan akinek ESI Prodigy X-Fi NRG karija van és minden funkciójával együtt futtatja win 8,1 alatt?
Sajnos csak win7 drivert találok hozzá.
Nem nagy érvágás mert amikor megvettem tudtam jól hogy nincs , de azért kipróbálnám mégis az újabb vinf@st...köszi előre is
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
Tirexi
addikt
Hali all.
Ehhez a hangszóró rendszerhez milyen hangkarit lenne érdemes venni?
De olyan kéne amihez nem kell külön erősítő meg ilyenek csak összedugdosom azt mehet. -
PuMbA
titán
válasz Tirexi #13974 üzenetére
Re Musiland Monitor 01 US vagy egy kis szerencsével ugyanezt olcsóbban megkapod ebay-ről, ha nem vámolnak meg
-
he7edik.
addikt
Sziasztok!
Nem nagyon vagyok otthon a témában ezért kérdezem hogy az alaplapi Realtek ALC 1150 hangkeltő mennyire elfogadható megoldás játékhoz, filmezéshez.?
Következő laikus kérdés:
Van-e olyan hangkártya ami egy stereo fejhallgatóból virtuális 5.1/7.1-es fülest "varázsol" vagy eleve csak az erre gyártott fülesek képesek a térhatásra?Égő szöveg a flém vázon
-
Bodz
nagyúr
válasz he7edik. #13977 üzenetére
A konkrét eszközök ismerete nélkül ez egy nehéz kérdés.
Hallottam már olyan MSI lapot, ami simán hozta egy DG szintjét.Van, elég sok. Többféle szoftveres trükk is létezik erre. Persze változó minőséggel, meg fejhallgatótól is függ, hogy mennyire élvezhető. Talán az Asus által is használt Dolby Headphone a legjobb. De szerintem hangkártya vásárlásnál ez ne legyen elsődleges szempont, van élet nélküle is.
-
Bacusuz
addikt
válasz he7edik. #13977 üzenetére
Töltsd le próbáld ki!
És ha lehet jelezz vissza ,kíváncsi volnék a véleményedre.[ Szerkesztve ]
ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
-
he7edik.
addikt
Asus H97M-Plus alaplap alaplapom lesz ill. a régi leharcolt Sennheiser PC130-at cserélném egy PC310/320-ra.
Égő szöveg a flém vázon
-
Ironed_1
csendes tag
válasz Tirexi #13974 üzenetére
Duurva :-D
Én 4 napja voltam a http://www.friendlyhouse.hu/ -ban. Maradjunk annyiban, hogy az M-Audio BX5 erősen megfogja a pénztárcát a linkelt cucc ennek a duplája. :-D
Szóval én gyorsan tudtam dönteni. És egy Asus Xonar DX az alaplapi kártyához és a logitech x-230 a korábbi cuccomhoz képest még botfülemnek is kitárult hangzásvilágot hozott.Szóval, aki egy erős középmezőnyt akar, nem vájt fülű annak BX5 és Asus Xonar DX. Érdemes a fórum elejét elolvasni, nem véletlenül mondják a törzsgárdások, sok infó van, ami alapján magától elindulhat az ember. :-)
-
Mahrenburg
őstag
válasz he7edik. #13980 üzenetére
Hello!
A H97M-Plus specifikációja ALC887-est említ.
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
he7edik.
addikt
válasz Mahrenburg #13982 üzenetére
Köszi!
Akkor valszeg a Z97-es lap specifikációját néztem. Nem baj egy PCI-E kártyát úgy is tervezek bele. Ahogy nézem a hozzászólásokat egy ASUS Sonar DXG megfelelő lehet nekem.
Égő szöveg a flém vázon
-
Bacusuz
addikt
kéne már egy jót kupakolni
-
Bacusuz
addikt
válasz Dartimperial #13985 üzenetére
bocsi srácok mellé ment(OFF)
-
Mahrenburg
őstag
válasz Bacusuz #13984 üzenetére
Nem ezt a topicot kerested?
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
-Rolika-
senior tag
Sziasztok!
Már régóta gondolkodok azon, hogy le kellene cserélni az alaplapi hangkártyát valami jobbra, de eddig valahogy nem igazán akartam rá pénzt költeni. Viszont 1 hónap múlva megjön az új fülesem (Sennheiser PC 360) ezért úgy döntöttem, hogy most már itt lesz az ideje a cserének. Nagyon maximum 15K-ig tudnátok ajánlani valamit? Igazából eddig fülest csak este szoktam használni, amúgy pedig egy ősrégi Videoton erősitőt használok, de ha ez a füles tényleg annyira jó lesz, mint amilyennek irják, akkor valószinüleg az erősitőt mellőzni fogom.https://www.youtube.com/@Rolika82
-
Tomacko
senior tag
válasz -Rolika- #13989 üzenetére
Én nem biztos, hogy meg akarnék szabadulni attól az erősítőtől. Ha pedig meghajtja rendesen a fejest, főleg nem agyalnék rajta. Hangkártya kérdésben passzolok.
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
steewcv65
őstag
Sziasztok!
Kérdésem lenne!!!!Szerintetek mi szól szebben/jobban?Creative X-Fi extreme Audio,vagy az alaplapi Purity Sound 2(asrock h97 fatal1ty)?Illethe melyik a gyorsabb??
Üdv THX
#MSI B550 Gaming Plus# Amd Ryzen 5800x3D# Kingston Renegade 3733mhz cl15 #Fractal Lumen S28#Nitro+ 7900 XT #Seasonic Focus Gold 850W# HYTE Y60#Epomaker Th80Pro#Razer Pro Click#Rog Cetra#34" Odyssey OLED G8 G85SB #Google Pixel7
-
sepsi0
őstag
válasz Bacusuz #13979 üzenetére
Szia!
Én ezt használom már fél éve alc892 mellé.... ha bekalibrálod a progit nagyon jó térhatás van bf2-3 ban. Mellé még okosított drver van fen a realtekhez.
Egyedül a baj néha, hogy ritkán gyengének érzem a mélyeket (sen hd600), gondolom kéne a füles erősítő.
Én azt mondom ki lehet próbálni a Razer progiját, veszteni nem veszesz vele... szerintem jó. -
-Rolika-
senior tag
Köszönöm a segitségeteket.
Hardver aprón láttam D1-et, ezzel mi a helyzet? Használtan ez még talán beleférne a keretbe.sepsi0: nem tudok róla, hogy lenne hozzá.
https://www.youtube.com/@Rolika82
-
sepsi0
őstag
Mivel csak fsp-re (Battlefield sorozat) használom és kell a térhatású hang DAC kilőve...
Alaplapra nem igazán tudok betenni hangkártyát, mert túl közel lenne a videokártyához (Asus R9 270x pci és pci-e portot takarja, a maradék 1db pci-e port meg kb 4cm-re lenne a hűtéstől) nem számóltam ezzel, mikor megrendeltem a gépet....
Marad külső USB kártya... U3-ra azt mondjátok gagyi, U7 meg szerintem nem ér 20eft-ot... max 12-13e, ha lesz annyiért veszek (mindjárt 2db kéne, mert az asszonynak ugyanilyen konfigja van és akkor már neki is kell venni, ugy 2*20000ft...).
Tehát eddig itt tartok. Gondolkodtam rise kábelen, de nem tudom milyen lenne, tapasztalatokat meg nem olvastam (rise+dgx).
DAC magy erősítő ugye meg sztereo
Na ez van....U.I. Mindig elmegy a pénz
Gyerekeknek most lett 2db gép összerakva 2*120e, kaptam egy Dell P2314-et, tegnap meg medencét kellet cserélni 60e a gyerekeknek (3 fiam van).... marad eddig ALC892
Az U7 még mindig nem ér annyit, szerintem[ Szerkesztve ]
-
Pocok77
tag
Üdvözletem.
Jelenleg egy Logitech Z906 és egy Creative X-FI Titanium hangkártyát használok. Szoftveresen nem vagyok vele megelégedve + a fülesemhez ( Siberia V2) is szeretnék valamit venni ( mivel nem akarok a rengeteg kábellal küszködni) Fontos, olyan hangkártyára lenne szükségem amire egyszerre tudom rákötni mind a fülest mind a hangfalat majd egyszerűen váltogatni közöttük . Külső, belső teljesen mind1 és szeretném ez a minimum minőséget is megtartani amit a jelenlegi hangkártyám tud. Nem tudom létezik az igényemnek megfelelő hangkártya? Vagy valami előlapi panellel megoldható a dolog?
-
Bacusuz
addikt
válasz Pocok77 #13999 üzenetére
Nekem csak egy fajtát tudtak ajánlani az ESI Prodigy X-FI NRG karit.
Win 8 támogatása elvileg nincsen, viszont nem kell kapcsolgatni.
Amúgy írták hogy viszi, de nem tudni minde funkciója működik-e.B verzió:
haverom olyan 2,0 hangfalpárt vett ami nem jackes hanem usb-s. Bekapcsolásakor átkapcsol a hang a fejesről,kikapcsolásakor pedig vissza.ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest