Új hozzászólás Aktív témák

• balint107

aktív tag

Hardver tapasztalatok. GTX 970, processzorok, játékok, munka...

[link]

• balint107

aktív tag

válasz Backspace #3 üzenetére

Oké, de közel sem mindegy mire szeretnéd használni a gépet. Ha az összeállításnál a fő szempont az, hogy a legjobb grafikát magukénak tudható játékok is kellőképpen jól fussanak, akkor bizony a videokártyát kell előtérbe helyezni. Nézd meg a prohardver, vagy bármely más (normális) teszteket. Játék szempontjából teljesen mindegy, hogy I5 4690 vagy I7 5960X van a gépedbe. Én őszintén el tudtam volna képzelni vagy 20-25 fps javulást, mikor a híres I3-ból is a gyengébb szintű AMD A10 6800K-mat leváltottam I5 4690-re, de messze nem volt ennyi. Sok játékot megnéztem, ment a fraps, aminél volt beépített sebesség teszt azzal is néztem. Pedig ez volt az a váltás, ahol kellőképpen érezni kellett volna a különbséget (állítólag), hiszen az I7 csak játékok alatt nem igazán tud már többet felmutatni a csúcs I5-öshöz képest.

Azonban nem állítom azt, hogy teljességgel ostoba döntés volna I7-et venni. Ha belegondolunk abba egy AMD A10 6800K maximum egy GTX 770 szintű kártyát tud meghajtani rendesen (igaz egy GTX 780 esetében is csak pár százalék az, amit már nem) Ahhoz, hogy egy GTX 780Ti vagy 980 szintű kártyát meghajtsunk ahhoz már kell egy I5-ös, vagy esetleg egy AMD FX 8350. És ha ezeket a kártyákat SLI-ben szeretnénk akkor lesz szerepe az I7-nek, mert az I5-ös már valószínű nem fog megbirkózni két GTX 980-assal. De máskülönben gyakorlatilag fölösleges pénzkidobás (még mindig játékok esete), amit egy erősebb videokártyára is költhetnénk.

A video témája pedig, az, hogy hogyan állítsunk össze ár érték arányban kiváló, és a lehető legolcsóbban játékokhoz kiváló gépet.

• Backspace

tag

válasz balint107 #1 üzenetére

Számomra a fontossági ár sorrend csökkenve rendezve:
    1. CPU
    2. VGA
    3. RAM
    4. Monitor
    5. Alaplap
    6. Táp
    7. HDD
    8. Beviteli eszközök

Bár a CPU és VGA szerintem a legfontosabb tehát lehetne mindkettő az első helyen, utána a RAM.

• balint107

aktív tag

Rengeteg helyen megtalálható a téma, hogy milyen PC-t érdemes összeállítanunk, ha szeretnénk játszani a legújabb játékokkal, a belépő szinttől a High-End csúcsgépekig. Persze évről évre változik, mi az ami jó, nagyon jó, és még elfogadható.

Nekem az a személyes tapasztalatom, hogy sokan még mindig nem tudják, mire érdemes inkább költeni, ha a pénzkeret behatárolt számukra. Egy erős alaplapra, processzorra, video kártyára, esetleg több és erősebb memóriára? Megéri-e a 20-30 ezres táp, vagy elég a 10 ezer körüli is? Mi az, ami leginkább plusz fps-t hoz a játékokban, ha gépfejlesztésre ruházunk be?
    Nekem az a tapasztalatom, hogy sokszor a hivatalos profik olyan konfigokat állítanak össze, ami kicsit mindig drágábbra jön ki a szükségesnél, akár irodai, akár gamer gép kategóriában.

Voltak-e furcsa tapasztalatok hardver fronton? (nekem igen, nem is egy)

AMD, INTEL, NVIDIA? Melyik gyártótól ( Pl: ASUS, GIGABYTE, MSI, SAPPHIRE stb.) mit vegyünk, elviseljük-e a porszívó szintű zúgást a hűtési rendszertől, vagy fontos az is, hogy csendes legyen a gép, akár vízhűtés nélkül is?

Ezekkel a kérdésekkel nyitnám meg a topikot. Célja elsősorban az átlag felhasználók (akik közül én is egy vagyok) segítése, illetve tapasztalataink megosztása, de természetesen szeretettem várom (várjuk) profik (szakértők) tapasztalatait, véleményét is!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés