Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
atee
őstag
Sziasztok!
A két egér között gondolkodom. Még az elsők között vettem Roccatt Kone egeret amikor az országba került hivatalosan. Azóta is azt használom, de kicsit megkopott már illetve mostanában egy klikkre kettőt klikkel. Ez leginkább böngészés közben szokott zavarni több ablakot nyit meg pl.
Ideje lenne nyugdíjazni és ha fogcsikorgatva is, de új egeret kellene beszereznem.
Nem mintha nem lenne itthon 4 másik egyszerűbb egér MS 1.1a pl. 3 isRoccat Kone Pure vs LOGITECH G402 Hyperion Fury között gondolkozom és a Roccat fele húzok egyelőre.
Egyrészt a jó tapasztalat miatt. Kialakítása szinte pont ugyan olyan mint a mostaninak. Ez nem fő szempont, de lehet kapni fehéret amilyet pont szeretnék.Meggyőzhető vagyok és meghalgatom, hogy ki melyiket és miért preferálja. Esetleg 3. résztvevőt is lehet ajánlani!
Van e köztudott, széria vagy egyéb hiba a fenti egereknél?Természetesen a fő felhasználása az FPS játék! (20k körül nezetős egeret nem vennék)
D-day 2002-01-04 01:54
-
atee
őstag
-
atee
őstag
válasz ricshard444 #31454 üzenetére
Nekem az első szériás Roccat kone bejött. Tartottam a laseres cucctól, de semmi okom nem volt rá.
Csak már kiszolgát az egér több mint 6 év alatt.D-day 2002-01-04 01:54
-
atee
őstag
Ebben az árban Pl: [link]
Vagy ha be tudsz szerezni egy MS IntelliMouse Optical 1.1a egeret amit már nem nagyon lehet kapni. Itthon legalábbis.
Na az volt az igazi mindenes[ Szerkesztve ]
-
atee
őstag
válasz jaffa 2843 #31474 üzenetére
Ja nekem is van belőle 3 is (csak eszembe se jutott hirdetni) két fehér meg egy fekete. Ketttő szinte új még csak egy egy gép telepítésre lettek használva.
[ Szerkesztve ]
-
atee
őstag
válasz jaffa 2843 #31478 üzenetére
Miért jobb az Optical és a Military? Mint pl egy color ami laser senzoros?
Nálam 6+ éve van szolgálatban egy laser senzoros és ez a része még ma is tökéletes.D-day 2002-01-04 01:54
-
atee
őstag
válasz jaffa 2843 #31489 üzenetére
Pont ettől féltem én is amikor megvettem a Rocattot és kellemes csalódás volt. Semmivel nem pontatlanabb vagy rosszabb mint az optikai.
Ennek már több mint 6 éve és csak javulhatott azóta.
Szerintem inkább divat szidni a lasert az optikaival szemben mintsem bármi hátránya is lenne.D-day 2002-01-04 01:54
-
atee
őstag
válasz jaffa 2843 #31491 üzenetére
Nézd én tapasztalatból mondom. HC gamer voltam és a sok opticai után vettem egy laser egeret is.
Nem azért mert arra gondoltam ,hogy jobb lesz, hanem mert új volt akkor a kone és tetszett.
Kicsit tartottam tőle, de alaptalan volt. Semmivel nem jobb vagy rosszabb csak más és újabb technológia.
Különben nem használtam volna idáig, hanem repült volna vagy a PH ra vagy tartalékba.
Persze mondani lehet, hogy rosszabb és nem belátni, hogy ez egy marhaság.
Ne haragudj, de ez nem érv az opticai mellett, hogy mert jobb. Én tapasztalatból mondom, hogy nincs érzékelhető előny vagy hátrány egyik vagy a másik mellett.
Az meg ,hogy a laser évekkel ez előtt kiforratlan volt az oké, de ma 2014 ben már ez messze nem igaz állítás.[ Szerkesztve ]
-
atee
őstag
válasz jaffa 2843 #31493 üzenetére
Te vagy az akinek mindig igaza van ugye? Akkor viszont tényleg felesleges veled vitába szállni mert minden úgy van ahogy gondolod
-
atee
őstag
válasz jaffa 2843 #31509 üzenetére
Ja, de itt egy tény van. Mégpedig az, hogy te azt mondtad
[ Szerkesztve ]
-
atee
őstag
válasz jaffa 2843 #31511 üzenetére
Tehát neked a tény az, hogy olvastál valamiről. Nekem meg éles tapasztalatom van vele.
Már elmondtam, hogy egyik vagy a másik sem jobb vagy rosszabb, de fikázni felesleges a lasert.
Csak azért mert a kezdetekben nem hozta a hype miatt elvárt szintet. Mára ezeket kinőtte és mondom, gyakorlatban ennek semmi hátránya nincs FPS játékokban ami talán a legaktívabban mozgatja meg a rágcsálókat.De térjünk vissza az eredeti kérdésre. Akkor a Roccat kone pure color azért nem ajánlott a Roccat kone optical és militaryval szemben, mert nem opticai hanem laser sensor van benne?
Egyszóval van aki nem szereti mert véleménye szerint a laser sensor pontatlanabb.
Viszont nekem akinek 6 éve kiválóan nagy elégedettséggel szolgál a laser nekem nem lesz vele gondom.
Vagy olyan ostoba vagyok, hogy megveszem azt ami eddig is rossz volt[ Szerkesztve ]
-
atee
őstag
válasz ricshard444 #31514 üzenetére
Elhiszem.
És érdekel is más véleménye, de nekem is van gyakorlati tapasztalatom (nem is kevés)
Az nekem nem indok, hogy azért mert pontatlanabb és én vagyok a buta, hogy nem érzem a különbséget egyik vagy másik javára.
Hozzáteszem volt már nálam olyan opticai egér ami tényleg max arra jó, hogy az ember netezzen vele.
És bár nem saját , de volt egy nagyon régi laseres egér amit kipróbálhattam ami hagyott némi kívánni valót maga után.D-day 2002-01-04 01:54
-
atee
őstag
válasz jaffa 2843 #31522 üzenetére
Ma is el lennék MS 1.1a egérrel, ha nem lenne olyan qrva kényelmes nekem a kone. És mivel nem volt kellemetlen élmény a váltás amikor 1.1a ról Razer ra váltottam majd a Roccatra ezért nem értem, hogy miért jelentik ki sokan, hogy rossz. Amikor a gyakorlat nekem ezt nem igazolja.
Nem akartam én ebbe az egészbe belemenni, de felbasztad az agyam mert nem ma kezdtem hanem még 99 ben az UT val és van gyakorlati tapasztalatom bőven.
Elhiheted, hogy kibasztam volna már, ha olyan szar lenne mint ahogy azt gondolják.Szerinted, ha a 6+ éves kone sensora nekem eddig is tökéletes volt. Akkor a pure color sensora visszalépés vagy legalább azt a szintet hozza?
-
atee
őstag
válasz jaffa 2843 #31524 üzenetére
Nem nem válnék meg tőle Van egy szinte új fekete és egy fehér. És egy többet használt (színén látszik) fehér.
Még UT időkben volt mindig tartalék... A feketét meg csak úgy vettem, hogy legyen az is.
Aztán most előkerültek néhány hónapja.D-day 2002-01-04 01:54
-
atee
őstag
válasz HoReSz1975 #31541 üzenetére
Majd írj tapaszataltokat erről a Corsair egérről!
-
atee
őstag
válasz jaffa 2843 #31575 üzenetére
Akkor a win 98 ms 1.1a quake3 kombón más tökéletes felület nem is létezik?
Mielőtt tovább görgetnénk ez csak egy kis kukacoskodás volt.
Mert nálam is teljesen rendben van a win 8.1+laser egér+BF4 ez utóbbinak a bugjait leszámítva amik nem az egér kezelésben keresendőek.ON: Mivel értesz hozzá ezért az a kérdésem, hogy a kettős klikkelést kapcsoló cserével vagy egyéb mód lehet javítani?
[ Szerkesztve ]
-
atee
őstag
válasz jaffa 2843 #31579 üzenetére
Persze, hogy értem.
Azt tudod, hogy milyen kapcsoló kell az egerembe?
Roccat kone az első széria.
Mert akkor lehet beszerzem és cserélem inkább mint új egér..
Már ha gazdaságosD-day 2002-01-04 01:54
-
atee
őstag
Ez egy alapos kiveséző összefoglaló az elején. Aki nem akarja elolvasni sem, annak teljesen mellékes az is, hogy milyen egeret vesz.
Én sem merülök bele szakmailag, de egy elég korrekt képet ad a mai helyzetről. Nem is kell mindenhol egyetérteni vele. (Én pl. Simán ajánlom a laser szenzoros egeret is a tapasztalataim alapján) viszont egy szakmai topikban az ajánlásoknál figyelembe kell venni az adatokat is.
A senzornál az átlagnak fontosabb a kényelem. Oda meg nehéz ajánlani...mindenkinek más...
A topikok már csak ilyenek, ha nincs itt olyan aki esetleg tapasztalat alapján tud ajánlani wireless egeret. Akkor jobb is, ha nincs valami kókler jótanács. Lehet, hogy pont te tudsz majd ebben segíteni legközelebb másnak, hiszen használod, szereted, tudod milyen.A hibákért elnézést! Mobliról pötyögtem, sietve.
-
atee
őstag
válasz coolpet #31662 üzenetére
Én is most ilyen egér vásárlásán gondolkozom. Eddig is Kone egerem volt, de az első szériás ami sokaknak meghibásodott. Nekem szerencsém volt és ma is üzemel a kettős kattintást kivéve ami más egereknél is előjön.
Ez is laser, de nem tapasztaltam vele eddig semmi gondot az opticaival szemben. Sokan szídják és biztos van igazságuk, de én még mindig nem éreztem a hátrányt ebből sosem. FPS játékot játszom ma már casula szinten, de, ha szar lenne kidobnám.
Kialakításra az eddigi egereim közül messze a Kone volt nekem a legkényelmesebb.Az a bajom nekem is, hogy fehér nincs opticalba.... Még pár napig gondolkozom, hogy ha eddig jó volt a laser akkor most is jó lesz
Vagy maradjak az ajánlott opticainál, de akkor military lesz.. mert feketét nem szeretnék.D-day 2002-01-04 01:54
-
atee
őstag
Na eddig gondolkodtam és olvasgattam még külföldi cikkeket, fórumot. Meggyőztem magam, hogy jó lesz megint a laseres egér, hiszen eddig is kiváló volt.
Megrendeltem: Roccat Kone Pure Color egér fehér (ROC-11-700-W)
aquanál most olcsóbb picivel mint ipon vagy a pixel (ami egyébként a disztributora is itthon tudtommal) és még a nagyker ára se lenne jobb.
Majd írók róla véleményt. Tényleg a tapasztalataimat, ha szar akkor azt.
Ha tetszik marad, ha nem akkor megy az apróra némi buktával és rendelek egy militarytD-day 2002-01-04 01:54
-
atee
őstag
válasz salytmasztor #31673 üzenetére
Razer optikairól váltottam amit sokáig haszáltam, de nem volt igazán kényelmes. Nem volt gondom a váltáskor sem és most sem, de kiváncsi vagyok most mi lesz a tapasztalat. MS 1.1a is itt van készenlétben összehasonlításra
-
atee
őstag
válasz Terrorista #31718 üzenetére
Azt a csavart is biztos ki lehet fúrni valahogy
Örök darab egyik egér se lesz, ha masszív használatban van. Fogalmam sincs, hogy tartósságban ma mi a best.
Nálam a sokak által szidott első szériás Roccat kone már ütött kopott 6+ éves, de csak 1 hónapja kezdett el kettőt klikkelni. Másoknál sok görgő gond volt vele elég hamar pl.
Az Orochi a laser senzoros itt nem szokták ajánlani a hozzáértőbbek. Sokan ezért el is zárkóznak tőle. Páran teljesen meg vagyunk vele elégedve FPS játékok alatt is.
Szerintem döntsön a kényelem az meg teljesen egyedi, hogy kinek mi. A senzorok között ma már nincs igazán olyan különbség ami komoly előny vagy hátrány vagy egyáltalán érzékelhető.D-day 2002-01-04 01:54
-
atee
őstag
-
atee
őstag
válasz salytmasztor #31722 üzenetére
A te megközelítésed elméleti az enyém pedig gyakorlati. Esetleg egyszer kipróbáltál valamikor egy laser senzort és most már az összes szar.
Tudom az első hsz maga a szentírás. Akinek más és jó tapasztalata van azt ne is merje ajánlani mert az sarlatánság
Én merem ajánlani azért teszem és vállalom a véleményemet, de hozzátettem, hogy a hozzáértőbbek nem ajánlják.
Nem túl nagyvonalú ajánlat mert már elég messze költöztem a fővárostól, de nyugodtan jöjjön el bárki és próbálja ki az én egeremet, rángassa vagy akármi és döntse el, hogy mekkora különbségek vannak élesben.Részemről ez off mert teljesen meddő vita.
-
atee
őstag
Ilyen is van. Én már a 2. Laserest koptatom és rendben van. Biztos én fogyok el mintsem, hogy az egér számítson. Bár azt gondolom, hogy a játékosok jobbik felébe tartozom. Vagy mindig csak kezdőkkel sikerül találkoznom opticaival se vagyok jobb vagy rosszabb. Több ismerős is használ lasert és senki nem panaszkodik. Mind egytől egyig régi motoros 15-20 éve játszanak még görgössel kezdtük. Szóval nem épp kezdő vérpistik... szerintem nem az ajánlással van a gond, hanem avval, hogy azt gondolják sokan, hogy ha nekik nem jött be akkor senkinek nem jó. Kipróbálni és úgy kell dönteni az a tuti.
-
atee
őstag
válasz salytmasztor #31725 üzenetére
Én nyilván rosszat akarok mert ilyen gonosz vagyok
Igen sarkosan fogalmaztam elnézést!
Nem a véleményemmel van a baj, hanem, hogy leírom értem én.
Huzamosabb ideig hasznaltam az itt ajánlottak közül kettő egeret is. És valóban jók voltak, de gyakorlatilag semmivel nem voltak jobbak mint az általam használt laser senzorosak.
A próba meg minden fórumnál többet ér. Ez kb. olyan mintha cipőt venne az ember magának próba nélkül csak mert utána olvasott és csak jót írtak.D-day 2002-01-04 01:54
-
atee
őstag
Figyelem aki mereven elzárkózik a Roccat egerektől és a laser senzoroktól az ne olvasson tovább
Szigorúan saját véleményt írok mielőtt bárki kitalálna magának, hogy a Bibliával (1hsz.) szembe megyek.
Kone pure color Phantom white: Megjelenése élőben is nagyon megnyerő és bár ez szubjektív, de szerintem az egyik legszebb ma kapható egér. Öszeszerelési minősége és az anyaghasználat kiváló, ebbe szerintem senki nem tud belekötni. Az első Kone egérnek még volt egy finom tapintású bevonata ami nagyon kellemes volt, viszont előbb utóbb kopásnak indult. Ezen ilyen nincs. Fogása kicsit tapadós, nem tudom jobban megfogalmazni, lehet csak a régi kopotthoz képest furcsa.
Méretei miatt nagyobb kézbe nem biztos, hogy kényelmes, de fogás kérdése. Közepes vagy kissebb férfi kézben tökéletes a kényelem.
Gombjai rendben vannak, finoman kapcsolnak nem nagyon lehet ezt sem kifogásolni. Elvileg Omron kapcsolókkal van szerelve. Gondolom nem az eredeti Japán, de ezt más gyártónál is hasonlóan van. Tartósságáról majd később lehet nyilatkozni.
A görgő nekem a kedvencem, nagyon masszív, egyszerűen jó érzés használni.
Software a szokásos kicsit színes kicsit bazári, de istenem biztos van akinek tetszik. Mindenesetre szépen testreszabható vele az egér.
A senzor az laser tecnológia amit sokan nem ajánlanak az opticaival szemben, de a saját véleményem továbbra is az, hogy remekül teszi a dolgát. Se jobb se rosszabb FPS játékokban. Aki csak e miatt esik kétségbe annak ott van a Kone pure optical vagy military még egy kicsit ólcsóbban is.
A negatív oldara az árat tenném. 20+ ezer Ft. egy egérre szerintem erős túlárazás. Sajnos ez is minden nagy vagy kedvelt gyártónál hasonlóan így van.
Összegezve nálam az egér ajánlott annak aki nem sajnál ennyit költeni perifériára.
Nem bántam meg, hogy ezt választottam. Bízom benne, hogy tartós is lesz és akkor 4-5 évig megint nem kell új egéren gondolkoznom.D-day 2002-01-04 01:54
-
atee
őstag
válasz Evil Snowman #31755 üzenetére
Biztos jó cucc! Ha meg van optikai is belőle akkor nem kell a laserrel megbarátkoznod.
-
atee
őstag
-
atee
őstag
Micsoda pörgés
Kicsit meg kell védjem azokat akik engem is megmartak a laser contra opticai kis összekülönbözésben.
Miért is ajánlanának olyan egeret ami az ő meggyőződésük szerint nem jó?
A másik nagy probléma, hogy sokan keresnek olyan egeret amire egyszerűen nincs tapasztalat. Nagyon olcsón nagyon jót pl. Erre kiváló az első hsz. felesleges is ragozni mert olcsón jót és mindenest az 1.1a egér lesz.
Ez tényleg bármikor bevethető egér, persze aki akar és tud kompromisszimut kötni a formáva, színnel, gomb elrendezéssel.
Egy linkelt ipon listából ahol több száz egér van.,.. a 90% teljesen ismeretlen, nincs vele tapasztalata az itt "lakóknak". Lehet tovább keresni a neten véleményeket róluk, hiszen ez is csak egy fórum és az itt olvasó közösség tapasztalataiból van infó.
Vagy meg kell venni és majd véleményt alkotni róla, hogy másnak az hasznos lehessen.
Igen van élet az első hsz ajánlásain kívül is. Én se onnan választottam. Az igényeimnek megfelel tökéletesen és tudok aludni, hogy nincs a listában[ Szerkesztve ]
-
atee
őstag
válasz jaffa 2843 #31812 üzenetére
Jogos dolgokat feszeget. Mert ebben a formában hiába informatív az első hsz. Azt a sablont nem lehet mindenkire ráhúzni.
Még akkor sem, ha "szakértő" szemmel ezek a favoritok.
Csak itt jön elő amit az előbb írtam, hogy nincs elég kézzelfogható, gyakorlati tapasztalata az itt lévőknek és ennek hiánya érezhető. Persze soha nem is lesz mert az egér használók csak nagyon kis százaléka jár ide.[ Szerkesztve ]
-
atee
őstag
válasz DEJVID #31828 üzenetére
Én próbáltam a madcatz rat7 egeret és az unokaöcsémnek pl. ilyen van. Amire ő panaszkodik az a fogása. Neki nem ideális, túl lapos azt mondja. Valami gondja volt a softverével is, de nem tudom már pontosan, hogy mi.
A senzorával semmi baj nincs, ő is FPS-t játszik.
De ez megint támadható mint ahogy van akinek a G9 se jó és van akinek tökéletes.
A Razer ezen egereit saját tapasztalatból nem ismerem. Egyszer játszottam úgy 10 percet razer deathadder egérrel és nem éreztem problémásnak, de ebből messzemenőt nem lehet levonni.D-day 2002-01-04 01:54
-
atee
őstag
válasz coolpet #31817 üzenetére
Szerintem egy ilyen összedobásából nem szabad kihagyni azokat sem akik szakiknak neveztehtők. Hiszen, ha nem is értünk mindenben teljesen egyet. Nem elhanyagolható az a tudás amit már felhalmoztak és nyilván van aki csak ezekre támaszkodik, nem akar variálni, próbálgatni.
Az egészet úgy tudnám elképzelni, hogy az első hsz.- be lenne egy alternatív a PH-n regisztlát emberek saját véleményei a saját egeréről. Akár egyes részeit kényele, külalak, minőség érzet, tartósság stb.1-10 es skálán pontozva és pár szóban ki lehetne egészíteni saját véleménnyel, ajánlással, nem ajánlással.
Külön kommentet ne lehesssen hozzáfűzni. Arra itt van a fórum vagy az egeret felvezető/felvezetők nikje a priváthoz.
Kellene egy admin aki bele tud javítani az esetleges későbbi visszajelzések alapján. Pl. egy újabb vagy ismeretlenebb egérnél a később előjövő rendellenesség vagy minőségi kifogások miatt. Pl. egy nagyon ajánlott egér.. csak épp fél év múlva kuka azt lehessen javítani. Vagy fordítva.. ha valaki kifog egy szar, hibás darabot az ne tudja lehúzni az amúgy teljesen jó terméket.
Én a magam részéről aktívan nem tudok egy ilyenben részt vállalni, de saját múltbéli és jövőbeni tapasztalataimmal szívesen kiegészítem majd a kész oldalt.
Nem szakmai szemmel, hanem kizárólag a privát gondolataim alapján.D-day 2002-01-04 01:54
-
atee
őstag
válasz Synthwave #31832 üzenetére
Nézd biztos igazad van, és az egeret igaz nem a senzora miatt, de nem is fényeztem.
Pont ez lenne a lényeg, hogy legyen egy olyan összefoglaló is ami nem szűkűl le 10 egérre, hanem más szempotok alapján is választható legyen. (Az AMD proci is egy hulladék az Intel hez képest mégis van piaca)
Persze ez megint egy sarkos kijelentés.
Viszont te benne vagy ebbe alaposan. Számítanak az ilyen hozzászólások mert pl. nekem fingom nem volt arról, hogy milyen senzor volt a mad egérben. Csak az alapján tudok véleményt formálni amit tapasztalaok mert méllyebben nem ásom bele magam, És az alapján teljesen jól használható volt. És biztos igazad van, hogy léteznek a paraméterek alapján jobb senzorral szerelt egerek is, de akkor és ahogy amikor én vagy ismerősöm használta, használja, ezek a problémák nem jelentkeznek.Mondj pár szakmai dolgot kérlek a Roccat kone pure color egér senzoráról is!
Csak, hogy az adatokat átnézve miben rosszabb, vagy jobb más laser szenzorokhoz képest?
Ha nem is jó szívvel, de az ajánlott laser senzorokhoz viszonyítva!Nem fog miatta megváltozni alapvetően a véleményem mert nekem teljesen jó, de kiváncsi vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
atee
őstag
válasz Synthwave #31836 üzenetére
Jól kiemelted a lényeget! senzor-Szenzor mert ez a legfontosabb, de a kérdésemre annyit tudtál válaszolni, hogy egyre kevesebb ingerenciád van válaszolni mert semmi értelme.
Pedig olyat kérdeztem ami neked a szívügyed az adatok! Tehát szerettem volna egy komoly választ, de mint az már néhányan felvetették nem kaptam meg.
Persze nem is kötelező válaszolni, de akkor nem kell bejönni és lehurrogni az "egyszerű" felhasználót sem amikor éppen neki más szempontok is fontosak lehetnek.
Mert evvel megint csak az nyert igazolást, hogy ez az információs topik annyiból áll, hogy pofa be vérpistike ott az első hsz... minden egyéb kérdésre ott az első hsz. ha nem felel meg akkor hülye is maradsz.És kiemelném, hogy nagyon jó az első hsz, de tényleg. Sok olyan dolog van benne összeszedve amit külön kéne guglizni.
A proci témába nem kell belemenni pontosan tudom, hogy van amiben jobb, de mégis összességében szarabb.. azaz kevésbé ajánlott. Pont úgy mint a LÉZER kontra OPTIKAI SZENZOR
Na mindegy is megyek dolgozni aztán este majd jól körbe lövök mindenkit mert lézeres egérrel nincs hedsát
[ Szerkesztve ]
-
atee
őstag
-
atee
őstag
válasz noco79 #31914 üzenetére
Itt is van az élő példa. Bejön az egyszerű user, linkel 3 egeret és mivel nincs az ajánlottak között egyik sem. Mindenki csak néz bambán. Egyrészt aki jobban benne van a témában az belefáradt és inkább hallgat.
Akinek esetleg van ilyen egere az meg már jobb, ha meg se szólal mert minek ajánl olyan egeret ami "szar"
Közben az emberünknek 99%, hogy a 3 egér közül kettő tökéletes lenne.
Nem kell ajánlani, de jó lenne, ha lenne egy bázis ahol felhasználói vélemények vannak összeszedve az amúgy nem szívesen ajánlott egerekről.Sajnos nekem nincs infóm ezekről az egerekről. Esetleg nézz be az első hsz be, hátha ott talál megfelelőt magadnak.
Így érzem korrketnek. Ez azért nem egy tápegység ami talán a legfontosabb az egész gépben. Kicsit nagyobb mozgástér megengedett a választásnál szerintem
-
atee
őstag
válasz salytmasztor #31843 üzenetére
Közben megnéztem ezt a videót. Érdekes és gyorsan ki is próbáltam. Megnyugtatok mindenkit, hogy az asztalon és a közvetlen 2 méteres körzetben minden a helyén maradt Az egerem ebben a tesztben sem hasalt el, bár valóban van némi eltérés, ha úgy hadonászok mint valami szamuráj, de ez egy egér és nem wii kontroller amivel just dancet játszik a gyerek. Hirtelen 360 as fordulatok nem túl jellemzőek játék közben. Nem is csoda, ha ez teljesen érzékelhetetlen... (na jó biztos van aki érzi, hiszen abszolult hallás is létezik)
Egyébként a videóban tesztelt egér ebben a formában tényleg nem túl megnyerő. Kissebb rántásoknál is kihagy ami azért valóban zavaró lenne.
Mindenesetre megnyugtató, hogy az én laser senzorom, számomra bőven tűréshatáron belül van. Kb. olyan mint a vízálló Certinám, hogy 100m ig oké, de alapvetően max úszom benne és bár megbukna egy mélytengeri búvár teszten, de ettől még nem mondanám, hogy nem ajánlott fürdeni sem.
Oké lehet mondani, hogy a gamernek kikiáltott egér feleljen meg az igen szésőséges elvárásoknak is. Csak épp az a baj, hogy a gamerek nem raknak külön egy ebédlőasztalt az egér alá. (biztos ilyenek is vannak, de nem jellemző)Kötelezőnek érzem kijelenteni megint, hogy az első hsz. az nagyon jó és hasznos irodalom. Mielőtt valaki kitalálja, hogy nem jut el a tudatomig mit akartak a készítői.
De fenntartom a véleményem, hogy bőven van azon kívűl is megfelelő egér és kiegészítésnek jól jöhet a felhasználói oldal véleménye is.D-day 2002-01-04 01:54
-
atee
őstag
válasz Synthwave #31917 üzenetére
Nálam tápegység, winyó, alaplap a három dobogós.
Az egér is nagyon fontos, de a legtöbb esetben a komfort az elsődleges sokaknak. Mert a szenzor az ugye csak elég extrém körülmények között tud csak megtréfálni általában.
Jó, hogy felhoztad a monitort mert ott is mindenki ISP monitort ajánl. És igen a színhűsége, betekintési szöge sokkal jobb. (ma már az ára is jó) viszont én simán elvagyok a tn paneles monitorral is mert megfelelőek a színei, betekintési szögei az én felhasználási szokásaimhoz.
Vagy mondhatnánk a billentyűzeteket, hogy micsoda számok repkednek a mechanikus billeknél és bizony sokan elhiszik, hogy nekik az a jobb, pedig semmivel nincsenek előrébb általában az egyszerű felhasználók.
Mindennek megvan a maga felhasználási területe ahol kijönnek a különbségek, de nem kell mindenkinek a legjobb kijelző a legjobb hangkártya vagy épp a legjobb szenzorral felszerelt egér sem.D-day 2002-01-04 01:54
-
atee
őstag
Kiket nevezünk mértékadó pro játékosnak? Szerencsére elenyésző azok száma akik ebből élnek. (Van elég ingyenélő így is) nevezzük pronak azokat akik valamilyen ligában rendszeresen játszanak, egyénileg vagy klán szinten. Ez már nagyobb merítési lehetőség, de még így is a játékosok viszonylag kis % tartozik ide.
Volt néhány napja itt egy lista amiben, ha jól emlékszem q3 játékosok egerei voltak összeszedve. Nekem ebből a listából két dolog jön le. Azon túl, hogy az optikait többen használják.
Vannak akik lasert használnak, biztos nem tartanak fegyvert a fejükhöz, hogy azt kell. Tehat jól használható ez a technológia is.
Nagyon sokan használnak 1.1a egeret aminek szerintem nem csak az az oka, hogy valóban jó egér, mert tényleg az.
A pro játékos kényes az egérre. Emlékszem amikor jobban belemerültünk az FPS játékba, magyar és külföldi ligák, eq verseny. Tehat mondhatjuk hogy pro játékosok voltunk az átlaghoz képest mindenképp. A többség 1.1a egérrel játszott.
Nagyon más alternatíva nem is volt. Még a normális egérpadokat is külföldről rendelgettük. Az ms formája a kezünkhöz nőtt... és ha már lett is volna más választás. Akkor is maradtunk a megszokott formánál, mert egy egér csere aminek más volt a fogása azt napokig tartott megszokni. És ezért ez a forma így szállt apáról, fiúra... pro gamerekről mindenkire. Amit jól tükröz az is, hogy ma hány gyártó nyomja ugyan azt a bevált formát.
Szerintem a teljes képhez és sikeréhez mindezek hozzá járultak, hogy ilyen sikeres egér volt és az a mai napig is.Ami meg a ps használókat illeti, gondolom ők végképp nem igényelnek, hirtelen, gyors fél méteres mozgásokat. A pontosság naluk fontos, de több szenzor felelhet meg ennek az igénynek.
Elégedetlen felhasználó meg mindig lesz. Olyan gyártó és terméke sose lesz amivel mindenki elégedett. Lehet az Logitech, Razer, Roccat, A4tech stb. Az ms 1.1a egere volt talán ehhez a legközelebb.
-
atee
őstag
válasz coolpet #31982 üzenetére
Biztos le leszek hurrogva, de használhatóság szempontjából mindkettő megfelelő. Nekem
Sajnos részletes összehasonlítást pro és kontra nem találtam. Esetleg a hozzá értők erre is kitérhetnek majd alkalom adtán, hogy mekkora is a különbség.
FPS-t játszom leginkább.
Én is ezen dilemmáztam, de végül az döntött, hogy elötte is megfelet a lézer ezután is megfelelő lesz.
Csak a színválaszték miatt, mert ez nem számít, de azért mégis.Itt vettem és persze fehéret mert én is azt szerettem volna.
A másik jelölt ő volt ez optikai.
Így packban egy árban van és van mellé egy egérpad. Igaz megint ízlés dolga, hogy ki tudja megemészteni
ennek a színét.D-day 2002-01-04 01:54
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Elite: Dangerous
- Sweet.tv - internetes TV
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Kiakadtak az európai chipvezetők az USA, Kína és az EU követelésein
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Robotporszívók
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
- Be Quiet! Pure Power 11 600W CM / CSOMAGKÜLDÉS
- GETAC UX10G2 ipari Rugged tablet + bill.(I5-10210U 8X4200Mhz, 8GB DDR4, 256 GB SSD, jó akku, WIN11)
- Lenovo Tab M10 3rd Gen (TB328FU) 10,1" 3/32GB szürke Wi-Fi tablet tokkal, dobozával, papírjaival
- DG Home 1 ElphaPex Dogecoin bányászgép 620W - 2GH
- Super mario odyssey
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest