Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
Nem a "teljesítménye" kevés a tápodnak, hanem a minősége. Azt a konfigot egy normális 400W-osnak gond nélkül vinnie kell: FSP HEXA, Chiettec CTG, stb.
A 6870 kb. kétszer erősebb az 5770-nél, és még talán a processzor is éppen kiszolgálja.
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Bogyó bá'
nagyúr
Nekem egy sokat zabáló, régi 5850-em van az elvileg max. 151W-ot képes felvenni. A 6870 is pont ennyit fogyaszt elvileg. Még a legdurvább tesztprogramokkal sem sikerült a gépemmel a konnektorból 360W-nál többet megkajáltatni, és ez felvett teljesítmény, nem pedig leadott.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz mr.norris #8323 üzenetére
Nem reklámnak szánom, de nézz szét itt is, nekik elég jók az áraik, ami van a weblapjukon, az "készleten" is, és a kétezer-párszáz forintos fuvardíj tartalmazza a garanciafutár szolgáltatást is. Azaz hiba esetén egy telefon, és megy a futár a cuccért, majd javítva / cserélve viszi vissza, ingyen.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Whysperer #8480 üzenetére
Bocs, hogy én válaszolok: mivel az Ivy kisebb csíkszélességű, sokkal kisebb lapka, így a tuning során keletkező extra hőmennyiséget sokkal nehezebb elvezetni róla, magyarul sokkal jobban felmelegedhet, akármekkora hűtőt teszel is rá. Az Intel szerint amúgy így sem károsodik a processzor.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz #98593280 #8557 üzenetére
"... Ajánlatos kb. 1 évenként lapot cserélni. Legalábbis én ezt gondolom. ..."
És mi fenét csinálok az OEM Windowssal? Az ugye alaplaphoz kötődik. Minden évben újat veszek? Félreértés ne essék, nem provokációnak szánom a kérdést, szerintem sokunkat érdekelne a dolog.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz #46372352 #8911 üzenetére
Leginkább abban vennéd észre a különbséget, hogyha egy ikonra kattintasz, akkor a program indul el, és nem a homokóra... (Persze, ha amúgy gyors a géped, sok rammal. CAD-et írtál, azt nem szokták Atommal, vagy Celeronnal tolni...)
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz #46372352 #8916 üzenetére
Csakis SSD! Autocad vinyóról 16-18 sec alatt indul, SSD-ről meg négy! Csak egy példa volt, de szerintem jól szemlélteti a különbséget. Én mondjuk megpróbálnék egy 100-120 GB-osat beszorítani az árba, mert nekem a 64 néha már kevés, pedig rendszeresen takarítok rajta. (Illetve azért kell rendszeresen takarítani, mert különben kevés volna...)
kieg: nézd meg az adatlapomat, hasonló gépen dolgozom.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz #46372352 #8918 üzenetére
Ebben nem vagyok kompetens, mert csak 2D-ben rajzolok. Ott meg futás közben már tökmindegy, ha van elég RAM. De minden (még a böngészés is) sokkal-sokkal flottabbul, pattogósabban megy a gépen, érzetre jóval többet gyorsít, mint egy kétszer akkora processzor.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Bjørgersson #9001 üzenetére
Ha az a szorzózáras i5-2500 lesz a processzor, ami az adatlapodon szerepel, ahhoz bőven elég a jóval olcsóbb Freezer 7 Pro Rev.2 is. Saját tapasztalat, október óta ez a kombó van nekem is. Memóriából - mint már írták - Kingston vagy Kingmax 8GB-os, 1333MHz-es kitet vegyél, semmivel sem vagy előrébb a drágábbal. Ha marad pénzed, akkor inkább alig drágábban a tervezett monitorod helyett vedd a nagyobbat, az U2312HM-et. Ez is nagyon bevált nálam.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Bjørgersson #9006 üzenetére
Most (2 órája megy a gép) idle 31°C-os, 21°C-os szobában. Venti 1400-on pörög, mert az alaplapom ennél lejjebb nem tudja vinni, de itt még semmi hangja nincs. A legtöbb, amit mértem Linx alatt, az 68°C volt, 2200 RPM-en. Ott már azért jól hallható, de normál használat mellett játék közben sem megy 50-52°C fölé, és a videokártya hűtője sokkal hangosabb.
Mivel a memóriát tuningolni úgysem tudod számottevően emellett a proci mellett, ezért gondolom, hogy fölösleges egy fillért pluszt is áldozni rá. Az én - legolcsóbb - Kingston kitem elvileg 1,575 voltos lenne, de hibátlanul megy 1,50-ön is, a gyári CL9-es időzítésekkel. Soha nem hibázik, pedig erre kényes vagyok, hiszen az asztali gépem a megélhetésem is egyben. A processzort is -100mV-tal alulfeszeltem, az is atomstabilan teszi a dolgát, egy olcsó deszkában (Asrock H61M/U3S3). Bő 10W-tal kevesebbet eszik így a gép.
A monitor csak egy ötlet volt, mert nekem nagyon bevált, napi 12-14 órai gépezéshez is. A kicsi is ugyanolyan jó, ha annyira nincs helyed távolabbról használni. Én is nagyon közel ülök hozzá, de annyit csináltam, hogy le van szedve a talpáról, és egy 100-as VESA konzollal a falra van szerelve az asztal fölött (volt vagy 1500 forint). Igaz, így le kell mondanom a pivot-módról, viszont legalább a macska nem tudja fellökni, ha az asztalon garázdálkodik...Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Bjørgersson #9008 üzenetére
Nekem ilyen van (persze csak 2 db, a kép rossz, de így néz ki), nem láttam értelmét drágábbat venni, nincs is vele semmi gondom.
szerk: a VESA konzolt drágán vettem itt vidéken ezerötért, másutt jóval olcsóbb: például
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
Nekem is Asrock lapom van (lásd adatlap), semmi bajom vele, kikéve a ventivezérlését!
Egyszerűen nem lehet a PWM-es Freezer 7 Pro Rev.2. fordulatszámát 1400-1450 alá állítani. Bármilyen BIOS-beállítással sem. Eddig 1-9-ig lehetett fokozatokban a ventit szabályozni, most kijött egy új BIOS, abban már van egy "user control" menüpont, 0-255 lépcsővel. Tök mindegy hová állítom, a minimum fordulat akkor is 1400 fölött van. Amúgy terhelésre tökélesen szabályoz, nyugodtan le lehetne menni 8-900 fordulatra terheletlenül, miért kell a procinak 29-30 fokosnak lennie?(#9212) Jim-Y: 1.80 BIOS
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
Nagyon jó házat vettem, saját gyári potméteres ventivezérlővel. A 3 - gyári - házventi arról megy, télen (és most is) 4V-ra van tekerve, kánikulában majd 5,5-6V -ra lesz. Nekem csak a CPU-coolerrel, és a nyomorult Twinrozr II-vel van bajom. Mindkettő (legkisebb teljesítményen is) túl nagy fordulaton megy, teljesen indokolatlanul. Miért kell a procit 1400 fordulaton 29 fokra hűteni (idle, persze), mikor lehetne 40 fokos is, mondjuk 800 RPM-mel...
kieg: 48 éves fejjel már kézzel tekergetni nem vagyok hajlandó....
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Maximum1 #9221 üzenetére
Azért ennyire kezdő nem vagyok, a táppal semmi gondom nincsen. Leginkább nem is a CPU-hűtő a bajom (az is, persze), hanem az MSI 5850. Az automata szabályozás egy sz*r (55%-on mennek a ventik idle), ha meg "kézbe veszem" Afterburnerrel, vagy simán Catalystban, akkor ugyan le tudom tekerni egészen, viszont terhelésre nem mindig hajlandó felgyorsítani. Marad mondjuk 20%-on, miközben 90 fokos a GPU...
-
Bogyó bá'
nagyúr
Nem tekeri le eléggé. Én most Afterburnerben belőttem egy szép hőfok - fordulat % görbét, az jól is menne, ha mindig venné a lapot a kártya. Néha viszont egyszerűen marad alapon, a kártya meg szépen megfő.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz #98593280 #9495 üzenetére
Pontosan ezt akartam én is írni: átnézve a bolt kínálatát, árait, a termékleírásokat, én is hagynám a fenébe őket.... Ha Mo-n legalább 10-20 megbízható - nagy - webáruház van, odaát ennél csak több lehet.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz margithid #9513 üzenetére
Miért kellene félnie: tény, hogy az egyik legrondább ház, ami létezik, de annyi pénzért elmegy, főleg, ha az asztal alatt tartja. Mivel felső tápos, így a kis HEXA táp vezetékei is elég hosszúak lesznek (alsó táposhoz túl rövidek lennének). A VGA-hoz majd átalakítózni kell a mazzagokat, de ezt Ő is tudja.
(#9518) Coolmat : A nagyobb vinyóval - ugyanannyi pénzért - teljesen igazad van!
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz bernat98 #9532 üzenetére
Szerintem az integrált VGA-k kiesnek (Llano is), tehát vegyél - használtan 20k körül - egy 5770-et, a maradékból meg egy - új - egyszerű inteles gépet: Pentium 840, H61 olcsó deszka, 4 GB ram, 400W-os táp (FSP, Chieftec) bele kell férnie a keretbe.
Megelőztek.... hiába no, öregember nem gyorsvonat....
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Inv1sus #9537 üzenetére
Én 20 éven keresztül mindig a legolcsóbb házakat vettem a gépeimhez, eleinte a hozzájuk adott bóvli táppal, 10 éve viszont abból már "rendeset" szoktam. Tavaly ősszel vettem az első normális házamat, szerintem érdemes bele pénzt feccölni, egészen más érzés "látni" is, hogy értékes gépem van, nem csak "tudni" azt...
-
Bogyó bá'
nagyúr
Kicsit OFF, de úgy látom, vágod az új B75 chipszetet.
Állandóan azt ajánlod, tehát gondolom, hogy ismered is.
Ilyen chipkészletű alaplapban lehetséges-e a nem K-s i5-2500-ak korlátozott tuningja? Tehát, hogy 4-gyel növelni tudom-e a szorzót?szerk: egészen konkrétan az ASROCK B75 Pro3-M deszkáról volna szó...
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Manitou #9863 üzenetére
Hallgass Fezlergabor úrra: CAD-hez sokkal jobban passzol az nVidia grafkártya és főleg az Intel proci. Az a Bulldozer - enyhén szólva - is alatta marad a javasoltnak.
Amúgy valóban bruttó árakat írt, tehát akkor még maradna a keretből.
-
Bogyó bá'
nagyúr
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Shummo #10113 üzenetére
Szerintem nem tévedek nagyot, ha azt mondom, hogy egy egészen elfogadható belépő szintű VGA plusz a jelenleg - teljesítménye (illetve annak hiánya) miatt többé-kevésbé közútálatnak örvendő Fx-4100 vadházassága....
Troll OFFAmi így 2012 közepén elvárható lenne, az minimum az i3-2120 CPU-teljesítménye, az előbb említett VGA-val szoros integrációban. Szerintem ez csak egy álom, talán a legdrágább verzió tudni fogja, de a "megfizethetők" biztosan nem...
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz papa019 #10119 üzenetére
Intel Celeron G
540530 processzor, a legolcsóbb pl. Asrock H61-es alaplappal, 4 GB rammal. 350W-os FSP táp. HDD, DVD-meghajtó, ház szükséglet szerint. VGA-nak jó lesz a prociba integrált. Szerintem ennél kevesebből nem lehet megúszni egy értelmes konfigurációt...[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz horush #10290 üzenetére
A firmware-hekkeléssel nekem is van tapasztalatom: egy ősrégi IDE-s NEC DVD-írót frissítettem, mert csak a 4x sebességű RW-lemezeket ismerte fel, a 10x-eseket nem. Utána meg simán ment, de valami "Tianchin" neve lett NEC helyett....
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz horush #10413 üzenetére
"... SSD: Kingston 64gb-os SSD 2 ÉV GARANCIA ~14eFt ..."
Ez az ár honnan van???Bocsi, megtaláltam. Mondjuk nem derül ki, hogy melyik típus pontosan... ...ja de, a képről(#10418) vond: Köszi, közben nekem is meglett!
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Koszeres #10727 üzenetére
Miért nem mATX házzal kísérletezel? Ha jól látom, akkor a VGA-n kívül nem sok bővítőkártyád lesz. Nekem nagyon bevált a Fractal Design ARC Minije, ráadásul most már az Ip*n is forgalmazza.
3 vinyóval + SSD-vel, nagy VGA-val szépen elférek benne, brutális a gyári hűtőrendszer (beépített fordulatszabályozóval), és a HEXA 500-nak is szépen elérnek a kábelei.Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Bogyó bá'
nagyúr
Egy ősrégi kapcsolástechnikájú, rossz hatásfokú, évekkel ezelőtti színvonalú 400W-os FSP táp, jól "felmatricázva" 460-asnak. Biztonságos, mert vannak védelmei, de egy "új" konfigot ehhez tervezni? Nem tudom... ...mondjuk hajdanán sem értettem, hogy miért veszik, mint a cukrot, ugyanannyiért FSP címkével jobbat is lehetett venni. A8 processzort, diszkrét VGA-t tervez a topictárs, anyagi kikötés nélkül, én biztos nem ezzel, és a 2 giga rammal kötném meg a saját kezemet...
(#10741) fezlergabor: Ezért írtam "satnyát" és nem rosszat. Mindössze 14+15A-t tud 12V-on, ráadásul abba a korba érhetett, amikor már kezdenek öregedni a kondijai. Erre most kapna egy nagy fogyasztású processzort?
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz bluyoo #10882 üzenetére
Nem köll a zasszonynak mindenről tudnia....
Én úgy szoktam lebukni a hardverbeszerzéseimmel, hogy a nejem észreveszi, hogy már napok óta nem szidom a "tetűlassú" gépet, hanem elégedetten vigyorgok.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple Watch
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- iPhone topik
- Hálózati / IP kamera
- Kupon kunyeráló
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- További aktív témák...
- Topton N100 (4mag,4szál) 1xDDR4, 1xNVME, 2x2.5Gbit LAN, SATA PORT HIBÁS GÉP
- Supermicro MBD-A1SRM-LN7F-2758
- Új generációs Gamer Intel i5 13400/ RTX 3070 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD / Beszámítás / Garancia
- ELADÓ: i5 6500/ 8GB DDR4 /240GB SSD /USB-C /takarítva, pasztázva/ HP 800 G3
- GAMER PC: Új RYZEN 7 3700X/5800X - Új RTX 3050 GDDR6 - Új 16/32GB DDR4 - NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest