Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jim-Y
veterán
Jó lenne egy i5 is, de az nem fért bele, még ha 8 helyett csak 4gb ramot is veszel, úgy sem fér bele :/
LAP: ASROCK H61M/U3S3 18.282 Ft
CPU: INTEL Core i3-2120 3.30GHz 1155 BOX 30.440 Ft
RAM: KINGMAX 8192MB DDR3 1333MHz KIT 11.201 Ft
VGA: VTX3D VX6850 1GBD5-2DHX PCIE 34.638 Ft
HDD: HITACHI 500GB 5900rpm 16MB SATA2 20.879 Ft
SSD: OCZ 60GB SATA3 2.5" Agility 3 AGT3-25SAT3-60G 20.828 Ft
TÁP: FSP FSP400-60APN 9.664 Ft
Összesen: 145932 Ft -
Jim-Y
veterán
Szia, sorban:
Valaki írta, hogy az asrock "media" nem szereti annyira az ssd-ket, nem használja ki a teljes sebességét. Létezik ez? nem tudom, nekem ilyen lapban van Samsung SSD-m, azzal semmi gond nincs, ha tutira akarsz menni, akkor te is Samu ssd-t veszel ebbe a lapba^^
Nem lenne jobb valami acélosabb, hűtőbordás ram? jobb nem, szebb igen. Nem melegszenek ezek annyira, hogy borda kelljen rájuk, de ha attól jobban érzed magad, vagy szebbnek tartod, akkor vegyél bordásat, mondjuk én ilyen esetben már Corsair Vengeance-et vennék
VGA fronton ez a 6850 nagyon jó árban van, ahogy látod te is, az 550-ek kerülnek ennyibe, de az meg gyengébb nála, tehát ez jó vétel lenne, ha az ár/értéket nézzük, nagyon is.
A táp elég , a hdd meg drága, ez van, hdd-t vegyél használtat üdv
-
balpis
őstag
szerk.: lassan írok
De legalább nem mást, mint Jim-Yvalóban többen mondják, hogy nem tökéletesen hozza az elvi max sebességet az AsMedia vezérlő és a OCZ SSD. Mintha Jim-Y-nál jól muzsikálna
De legrosszabb esetben Sata2-es csatira dugod, az nativ intel, a sata2 max sebességét fogja hozni.
De ha a keret kicsit feljebb mehet, akkor az alaplap lehet H77M. 21-22K körül, nativ intel SATA3, USB3 az alaplapon is. korrekt lap.HDD esetleg apróról nem mehet (bocs, ha írtad, hogy nem, nem néztem utána)? Ott jóval olcsóbban kapsz fél-egy éves példányokat.
Azzal talán még az i5 is szóbajöhetne...RAM: funkcionálisan felesleges a hűtőborda. Ezek max. 1-2W-ot fogyasztanak mostanában. Ha van aházban légmozgás, akkor OK. Egyébként némelyik jól néz ki
VGA: nem lenne jobb. alig olcsóbb és sokkal gyengébb teljesítményű. A 6850 most ár/teljesítményben nagyon jó.
Táp: bőven elég. Habár gond lehet a VGA PCIe csatlakozójával. Ugyanis nincs a tápon, molexből kell átalakítani. Most nem tudom, ezen a VGA-n egy vagy kettő van-e. Ha kettő, akkor gond lehet, mert a tápon változó, hány molex van. Mai tápos topikos info szerint most csak 2.
Ha kell több csatlakozó, akkor a Chieftec CTG500 a következő lehetőség, amin sok csati is van, a kábelek is elég hosszúak, megbízható is és nincs az egekben az ára.[ Szerkesztve ]
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
balpis
őstag
Ha most vennék lapot, azt hiszem, én is ezt a H77M-et válazstanám
Mintha lett volna már Sapphire 6850 is 34-35k körül a múlt héten. Most sajna mindenütt drágább.
Nekem személyes tapasztalatom nincs a VTX3D-vel, de nem nagyon jött senki sem még, ha ilyen ajánlatot kapott, hogy baja lenne, vagy túl hangos. De rákérdezhetsz a VGA-s topikban esetleg.
Egyébként elvileg egy referencia hűtéses VGA, nagyon elrontani nem lehet, hacsak nem valami nagyon gagyi ventit raknának rá.Az Enermax nagyon jól hangzik, mint név, de a tápos topikban a NAXN-nt nem igazán ajánlják.
CM-ből a sima GX450, ami igazán ajánlott - jobban is a CTG-nél, de drágább is.
A sima CX430 nem igazán ajánlott - de persze nem veszélyes kategória az sem -, a CX430V2 már inkább szóba jöhet.
A CTG egy megbízható, jól bevált táp ebben a kategóriában (nem azért, mert nekem is az van ... )Innen érdemes tápokat nézni. A tápos topikból készítette Vzsryl.
Egyébként találtam róla képet, egy PCIe csati van csak rajta. Azaz a FSP400 is elég lehet átalakítóval.
notebookba (lenovo T400-ban volt, de sok másba is jó) SATA-I HDD caddy eladó
-
nihill
őstag
Az alaplapról azt azért tudnod kell, hogy a 6850 az egyik PCI csatit alapból le fogja takarni mert 2 slotos a kártya, de a másik PCI-ba se lesz majd egészséges bedugni semmit mert az meg a videókártya ventilátorára fog majd rátakarni jó eséllyel. Persze ez minden más alaplapnál is így lenne, hogy a videókártya melletti 2 csatlakozót általában el lehet felejteni.
13k-ért EZT a tápot vedd szerintem, jó minőségű és mindenre elegek a kábelei. Teljesítményben ugyan bőven sok neked, viszont az ettől kisebbeken meg nem biztos hogy lesz annyi csatlakozó ami neked kellene majd.
-
-
po1son
addikt
Tápnál tényleg jobban jársz evvel CHIEFTEC CTG-500-80P 500W BOX.
Nekem már 1 éve van egy ilyen a gépembe és nagyon jól teszi a dolgát. Semmi hangja sincs még terhelés alatt sem.
140 felett meg már inkább tényleg érdemes inkább egy i5 konfigot összeállítani, mivel már vannak olyan játékok (Pl: BF3), ami kihasználják a 4 magot, ha egyáltalán arra kell a gép, de elnézve az összeállítást úgy nézem, hogy arra kell.STEAMID/WOT nick: po1son_
-
kételkedem
addikt
-
Viktor77
titán
A 6850 120Watt körül van fogyasztásban. A gyártók hajlamosak erősen túlozni, illetve túlbiztosítják az ajánlást.
A procid 65Wattos lesz, plusz az egyéb cuccok a gépben, kétlem, hogy 250Watt fölé tudnál menni fogyasztásban. Ha esetleg késöbb 4 magosra cserélnél, az is csak 95Wattos, és 300-ba akkor is beleférsz.
[ Szerkesztve ]
Csinálni kell. Kész. Pont.
-
po1son
addikt
Lehet, hogy kell egy kis szerencse is, hogy az ember egy jól legyártott típust fogjon ki. Egyébként nekem már volt jó pár Chieftec táppal dolgom és eddig soha nem csalódtam bennük.
Különbség meg csak annyi, hogy az OEMnél csak magát a tápot kapod mást nem. Szóval szerintem érdemes megvenni a boxot én szerintem.STEAMID/WOT nick: po1son_
-
Jim-Y
veterán
Se nem halk, se nem minőségi? jó..ez kis költői túlzás volt, de az tuti, hogy a Corsair egyik leggyengébb terméke
tápos topic-ban elvileg enermax után 3. helyen áll, mint egyik leghalkabb. jó régi az a lista, kereshetsz olyan tesztet ahol a zajt is mérik, tippre 30-35dbA közötti érték szerepelne. De ha belegondolsz sem lehet a leghalkabb tápok között, 1: 12centis venti van benne, nem 14-es lassan pörgő, 2: gyári venti, semmi mókolás a ventivel nincs benne, 3: nincs leszabályozva a fordulat. Ergo most 3 érvvel meg is cáfoltam a tápos topik halksági listáját.
Meg olvastam 1-2 tesztet róla, ott is dicsőítik. CX430V2-ről beszélünk? Ez egy sima alap táp, semmi extra nincs benne, kb Chieftec minőség, csak feketére festve. Egyébként jó vétel, nem arról van szó, csak ne gondold azt, hogy ez vmi extra táp
Amúgy mi a különbség a
Chieftec 500W CTG 50080PB AktivPFC ErP 12cm OEM és a Chieftec 500W CTG 50080PB AktivPFC ErP 12cm BOX között? (Dobozban milyen extra van?) BOX: kapsz tápkábelt, 4 csavart, esetleg gyorskötözőt, kiskönyvet. OEM-nél csak a tápot kapod. -
ermys
csendes tag
Ugyanennyiből jobbat kitudnék hozni? Mert voltam számtech boltban is, viszont vagy 60-nal többér tudnák ugyanezt
Darabokban meg nem szeretném megrendelni a postaköltségek miatt, meg mert még nem raktam össze gépet, bár biztos nem lehet annyira nehéz
Van olyan hely ahonnan érdemesebb lenne rendelnem, és mire lenne érdemes a "nem nyerő" alkatrészeket cserélnem? (néhányat már ajánlottatok, de mondjuk alaplapban sem tudom, milyet kellene :S) -
lemon99
csendes tag
igen, igen azt is kinéztem már, piros lesz csak nem akartam beleírni.ilyenre gondoltam
[ Szerkesztve ]
-
vond
MODERÁTOR
Tökéletes...
Annyi lenne esetleg, hogy alaplapból én inkább a Gigabit-es H61M-GS-t venném... A monitoron egyébként milyen bemenet van? Mert a HVS-en HDMI, a GS-es meg DVI port van az analóg D-SUB mellett...
Illetve annyi, hogy ha belefér, akkor SATA3-as Agility3-at vennék (mondjuk szerintem nincs is SATA2-es, nem?), és ehhez egy SATA3-as lapot, pl. ASUS P8B75M-Lx-et, vagy ASRock B75M-GL-t...
(#17772) garfield-r:
- A G840 egy HD7770-hez még épp elég lesz szerintem...
- Memóriából én a helyedben egymodulos 8 gigásat vennék, hogy idővel lehessen bele még egy ilyet tenni...
- Vinyóból én inkább 2 év garanciás, halk WD EZRX-et vennék, s idővel egy SSD-t mindenképpen...
- Az FSP350 bőven elég lesz mindkét VGA-nak (a 7750 közvetlenül a PCI-E sínból veszi az áramot, a 7770-nek általában kell egy PCI-E tápcsatlakozó, ami nincs ezen a tápon, viszont a kártyához általában adnak egy MOLEX»PCI-E átalakítót, amivel ezt könnyedén orvosolhatod...
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
LaciMc82
aktív tag
Szia.
És a MSI B75MA-P45 mennyivel jobb mint az E33-as jelzésű MSI?
Én csak annyit láttam a p45-ön 4 memória slot van az E33-on meg 2.
Asrocknál talán annyiban vérzik el,hogy csak 2 év van rá gari,az msi-n meg 3 és ha pl lépni akarok tovább könnyebb eladni az msi-t emiatt.Tiszta hülye aki nem normális
-
-
Mate
nagyúr
Azt néztem én is ki, csak most amikor bemásoltam ide a termékek nevét, véletlenül egyel lejjebbi termék nevét másoltam be. Természetesen rendszervinyónak vagy blue vagy black szériát vennék, ahogy tettem eddig is
De köszönöm az észrevételt, még a végén véletlenül azt rendeltem volna meg... -
mcdanger
tag
Tuningra nem lesz szükség szerintem, inkább az a lényeg, hogy pár év múlva, mikor kezd gyenge lenni, akkor majd lehessen bővíteni, pl egy új cpu + vga, ne kelljen egész gépet cserélni. Árról annyit, hogy elég olcsón kapom ezeket a cuccokat, szóval várom az ötleteket, ha sok akkor majd szólok
[ Szerkesztve ]
-
Buci21
addikt
MSI B75 lap - 14K
Celeron G1610 - 11K
CSX 4GB RAM - 7,5K
Valami olcsó mATX kuckó - 4,5K
Corsair vs350 - 10K
Seagate 500GB - 13Kössz: 60K
kell még bill+egér, 60 alatt kivagy monitor nélkül gondoltam, monitorral újat nem hozol ki ennyiből sajna.
-
Buci21
addikt
Ott lehet spórolni, hogy ház-táp, ha egyben veszel 7-8 körül valami Kolink házat, amiben van alapból táp, bár én nem tenném. Nem eszik sokat a cucc, de egy minőségi tápegység a jövő kulcsa, no Codegen, ne Colink, ne MTech táp hajtsa már. Jobb plusz 5-6 ezerért biztonságban tudni mindent.
Amennyiben nem HDMI kimenet kell, hanem DVI, annyiben Gigabyte B75 lap, egy ezressel, az átalakító árával drágább kb, minden másban u.a. (leszámítva az eggyel több SATA csatit, de az is mind1 neked)
[ Szerkesztve ]
-
zenwalk
senior tag
A node oldalán:
ATX PSUs, up to 160mm in length (To fit in combination with a long graphics card, PSUs with modular connectors on the back typically need to be shorter than 160 mm)
Na most a corsair cx430 és az 500-is 140mm, szóval el kell, hogy férjen a vga még akkor is, ha a moduláris, 500-at választom.
-
Languageless
csendes tag
Ezt akartam volna én is kérdezni lehet, hogy a Haswell érkezési híre is lenyomta az árát, ezzel kapcsolatosan lenne is egy kérdésem megéri majd az új processzor az árát, és mennyi körül lesz az a bizonyos ár?
Mert nagy gépújítás előtt állok, de úgy is jövő hónapban esedékes az egész gép megvétele, akkorára meg jön a haswell. És akkor már a platform is időtállóbb lesz az új socket miatt is.
Nem tudjátok mennyi között lesz a Haswell ára? És mennyivel lesz gyorsabb? (találgatások is jöhetnek )
Olyan végső esetben 250-270 ezer forintom lesz az új gépre.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest