Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• parandroid

félisten

válasz NagynéAncsa #183517 üzenetére

Munkára (fotószerkesztés, fotófeldolgozás) valami ilyesmit javasolnék:

MSI MAG B650 Tomahawk WIFI - 87e
    AMD Ryzen 7 9700X - 145e
    be quiet! Dark Rock 5 - 31e
    Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL30 - 100e
    Samsung 990 PRO 2TB M.2 - 73e
    FSP VITA GM 750W - 50e

Tessék, el is költöttem neked a félmilliót, de ezzel megint olyan 3-5 évre le vagy fedve. Természetesen mindenből minőségi, kicsit túlzásnak túnő darabot választottam bele, de nyilván van alternatíva, ha épp ezeket nem lehet kapni, vagy más épp akciós, ami ugyanilyen jó. RAM-ból a 64 GB lehet, hogy túlzás, de a teljes kerethez képest 50e+, és az az érzésem, hogy meg fogja hálkálni magát a dolog hosszabb távon. Azzal esetleg lehet játszani, hogy most csak 32GB-ot veszel, és később mellé még többet, ha kevés lesz majd. SSD mérete nyilván opcionális, de olyan nincs, hogy a tárhely túl sok, illetve mindenképpen érdemes az utolsó szabványokat is támogató darabot venni, munkánál nem mindegy a sebesség. Prociból van még felfelé, de ez is űrhajó már egyelőre, mindenesetre ha pá év múlva upgrade-elnél, addigra talán már nem csillagászati árakon is lesznek ennél is erősebb procik (AMD Ryzen 9 9950X pl). Utóbbi kimondottan munkára való, és perpillanat kb a csúcs, de a 300e-s árcédula azért nem mellékes. A lap mindenesetre elbírja, szóval bármikor lehet felfelé lépni.

Amiben kicsit tanácstalan vagyok, az a VGA, őszintén szólva nem tudom, hogy erre szükséged van-e, vagy hogy van-e valami extra követelmény. KÉpfeldolgozásban, videószerkesztésben nvidia előnyben szokott lenni, de nem ismerem a konkrét szoftverek igényeit. Amit javasolnék, az az RTX 4060 Ti, amit 200e körül már meg lehet csípni, ez jelentős extra tétel, és mindenképpen nézz utána, hogy szükséges-e, vagy valami olcsóbb alternatíva is elegendő-e.

p

I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák