Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
saen
veterán
Sziasztok,
fejleszteni szeretném a gépem, ehhez kérnék segítséget:1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Játékra (Destiny2, PUBG, World of Tanks, Cyberpunk, stb) és munkára (Office). Játéknál ügye a teljesítmény számít, de munkánál pedig a megbízhatóság és csendesség. Napi 12+ órát megy, sok éven át tervezem használni, ha fejlesztek is akkor továbbmegy az alkatrész családi másik gépbe terv szerint.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Ez a mostani gépem, igazából az alaplap/proci/memória/hűtő menne át a feleségem gépébe, minden mást megtartanék terv szerint, legalábbis amit lehet. Videokártya 100%, hogy marad.
Asus H170 PRO GAMING
Intel Core i5-6500
Scythe Ashura SCASR-1000
Corsair 2x4GB DDR4 2666MHz Vengeance LPX Black CMK8GX4M2A2666C16
FSP 550W Raider S 550 80+
MSI GeForce GTX 1660 Ti 6GB GDDR6 Gaming X PCIE
WD 500GB Blue M.2 SATA M.2 2280 WDS500G2B0B
Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX
Fractal Design Define R43. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Alaplap/proci/memória/hűtő és nem tudom, hogy a táp az maradhat-e vagy esetleg kell-e mást cserélni.4. Mennyi a kereted rá?
Keretet kb 200k környékére gondoltam, de ez valamennyire rugalmas. Sokkal fontosabb az, hogy a megfelelő cucc legyen, mint hogy olcsó, tehát ha kell akkor tudom növelni.5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
FullHD, 144hz.+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Intel vonalon maradnék és alaplapban preferálom az Asust. Ez utóbbiról lebeszélhető vagyok, de ha van a márkában amit érdemes venni akkor maradnék ott. Színvilág nem érdekel, mert a házból nem látszik ki. Prociból ahogy néztem vagy az i7-10700-at, vagy az i5-10400-at ajánljátok mostanában, árban elég nagy különbség van, mindkettőre örülnék egy ajánlásnak. (persze ha már változott valami azóta akkor itt is rugalmas vagyok)Köszi előre is!
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz Mottie #156997 üzenetére
Igen, megfelelőek lehetnek, ám a Ryzennél minél hűvösebb a proci, annál magasabbak az órajelek, ezért ajánlott a gyári hűtőket cserélni egy jobb aftermarket hűtőre (7 - 13k között már vannak ajánlott darabok)!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
-
Kicsa89
csendes tag
válasz palfitom #156902 üzenetére
Egy kérdés erejéig visszakanyarodva az RX 470-es kártyákhoz : Mi a különbésg az X Gaming és a Nitro széria között?
Utóbbiból lenne egy eladó darab,de elég gyorsan kellene dönteni. Ahogy néztem,hasonló eredményeket produkál. (Az is bányász kártya volt,de az adatok alapján eredeti firmwarrel van)
Árban is kb ott van.
Köszönöm szépen! -
Okami68
csendes tag
válasz rasotamas #156989 üzenetére
A vizeseknél vettem.
Előző este neten végignéztem az összes, a városban elérhető PC boltot és ők voltak az egyetlenek, ahol volt ez az 1 darab MSI lap készleten.
A másik 3 gyártótól B450-es deszka csak rendelésre, 5-7 napos szállítással, és a fentebb írt árakon.Nálam szempont volt, hogy az 1500X egyenlőre kiszolgál, nincs kényszer, hogy váltsak. Olyan lap kellett, amivel tudom használni, de a jővőben nyugodtan építhetek rá.
Szerintem még drágák a B550-es lapok, és a B450-es Tomával párban szépen fog működni a 3600, ha jövőre lejjebb ugrik az ára. Kiváló proci, de 70-et biztosan nem adok érte. -
palfitom
félisten
válasz agricola #156990 üzenetére
Szívesen.
Jó döntés!
Ha 2 GPU lesz, akkor inkább Z490 AORUS PRO AX-et, vagy MSI MEG Z490 Unify-t vennék.
Kérdezz be a VGA-s topikba!
De egyébként nagyon durva lenne most 2070 Supert venni 235k-ért! Az új NVidiák érkezésével várhatóan nagyot fog esni a 2xxx-ek ára. Ha teheted, várj még a VGA vásárlással!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
MZsoltee
veterán
válasz agricola #156990 üzenetére
Lehet érdemes lenne megvárni az Nvidia 3000-es kártyáit a két 2070S helyett. Elvileg ebben a hónapban jön a 3090 és a 3080, a következőben a 3070. Utóbbi lehet neked érdekes. 500$-os árban jön elvileg.
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
agricola
csendes tag
válasz palfitom #156984 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítséget!
Szerintem akkor maradok a BQ Dark Rock Pro 4-nél, árban is jobb, mint a vízhűtések és csenddesebb is.
Videokártya téren lenne még egy olyan kérdésem, hogy, ha egy idejűleg jelenítek meg VR-t is, valamint 3 db 4K monitort, akkor az általam választott konfig el fogja-e bírni? Esetleg könyörögjek-e még egy kis pénzért és tegyek bele kettőt? (ha jól láttam, akkor a GIGABYTE Z490 AORUS ELITE AC alaplap tudná kezelni) Illetve, ha az utóbbi a megfejtés, akkor ez a kártya képes-e ilyen műveletre?
-
veterán
válasz Okami68 #156987 üzenetére
Ha az ufóékra gondolsz én is ott vettem egyet. Eszméletlenül elégedett vagyok vele, gondolkoztam először egy giga b550m aorus pro , majd egy B550 Tomahawk-on (ettől elállás, arra ráfizetés házon belül), de előbbi jócskán elmarad ettől, utóbbi esetén azért plusz 16-17 ezret nehéz megindokolni mikor már egy 25 ezres lap is épp elegendő egy 3600-hoz, bár ha jövőre lenne egy 8 magos 4000 szériás akkor meg már lehet elkélne akkor is ha ez a lap is kezelni fogja.
https://tinyurl.com/rasoapro
-
Okami68
csendes tag
válasz Beba Snake #156982 üzenetére
Asus B450M-A lapot adtak volna 33-ért, B450-Plust 36-ért, mindegyik esetben szeptember 8-i érkezéssel. Ezekhez képest két utcával odébb készletről a Tomát 39-ért jó vételnek tartottam.
W10 aktiválással kapcsolatban már rajta vagyok legális, számlás, de pénztárca barátibb megoldáson - meglesem az általad ajánlott oldal hirdetését is.
Kösz az újabb tippet.[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
Szia,
Most az i5-10400 a jobb vétel 60k alatt (ha nincs feltétlen szükség a 2666 MHz feletti ram-sebességre).
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz agricola #156977 üzenetére
Szia,
Tulajdonképpen nem rossz, de én más platformot választanék:
Gigabyte Z490 Aorus Elite AC
i9 10850K (olcsóbb, de erősebb, mint a 10900X)Ház: pl. Aerocool Python / Sharkoon TG5 / Thermaltake Commander C35
Hűtő: én egy jó léghűtőre bíznám, pl. BQ Dark Rock Pro 4, de ha ragaszkodsz a vízhez, akkor pl. Arctic Liquid Freezer II 240 / Liquid Freezer II 280 / Corsair Hydro H100x
Táp: Corsair RM850x / RM1000x / FSP Hydro G PRO 850 / Hydro G PRO 1000 / Riotoro Enigma G2 850 / Super Flower Leadex 850 / Leadex 1200 / Seasonic Prime Gold 850 / Prime Gold 1000 / Focus PX 850 / Prime PX 850 / Prime PX 1000Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Beba Snake
aktív tag
válasz Okami68 #156978 üzenetére
A Toma lap volt az egyik legdrágább lehetőség a kategórián belül, de örülök, hogy tetszik.
Sajnos a kiszállítások ilyenek.Win10 Pro licenc: kb. 10 euróért vehető, Visa, MasterCard, Paypal fizetéssel és legkésőbb 5-10 percen belül megkapod e-mailben.(PCWORLD oldalon megtalálható a hirdetés.)
Én is buktam egy ilyen licencet, mert meghalt a lapom az AMD FX-es gépemben 7 év után.Nem lesz drágább a "kaland", nem 20-40-50 ezer Ft-ért kell licencet venni. Majd az MS lebokszolja az adott céggel, ha nem tetszik neki. Ebből a szempontból a végfelhasználó még szent.
Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Ne haragudjatok, hogy ilyen "tág fogalmat" kérdezek most, de sajnos nagyon nagyon nincs időm utána olvasgatni a kérdés megválaszolásának (gyorsabban kell összedobnom, mint amennyi utánaolvasást igényelne).
Most, hogy kijöttek a 10. genes intel procik, érdemes őket választani AMD helyett? Itt legfőképp az i5 10400 és ryzen 5 3600 szegmensre gondolok. Vagy még mindig az AMD visz mindent?
Legfőképp munka (szoftver tesztelői és irodai), multimédia és játék a felhasználás.Köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
Körülbelül 36-ot?!
-
Okami68
csendes tag
válasz Beba Snake #156919 üzenetére
Némi küszködést követően sikerült a városban az egyetlen fellelhető MSI B450-es alaplapot (Tomahawk Max) megvennem. A deszka nagyon kiváló, mindent azonnal felismert, megy a gép.
Az MSI B450-A Pro Max-ra esély sem volt.Azért furcsa, hogy 70 km-re lakom Budapesttől, és alaplap rendeléseket mindenki csak 5-7 napos határidővel tud szállítani, ráadásul úgy, hogy az árukeresőn 28-30 között megkapható alaplap ára 35-nél indul.
Ellenben az alaplap cserével elbuktam a windows 10 digitális licenszemet. Hiába beszéltem a MS ügyfélszolgálattal, nincs segítség. Végeredményben drága lesz ez a kaland.
-
agricola
csendes tag
Sziasztok!
Nagy beruházás előtt állok (pontosabban nem én, hanem a cég, de én nyertem meg a konfiguráció kiválasztását), amiben a segítségeteket szeretném kérni. Geológiai modellezéshez szeretnék számítógépet összerakni, ami képes a meglehetősen nagy adathalmazok VR megjelenítésére is. Ez közelebbről annyit jelent, hogy 100-150 Gb-os pontfelhőkből alkotott térmodellek, amiken 5-600 GB RGB képet és egyéb adatot jelenítenék meg akadás mentesen, hogy ki tudjam értékelni a méréseket. Nem hiszem, hogy létezik olyan konfig ebben az árban, ami ezt le tudja egyben kezelni, de nem gond mert meg lehet vágni az adatsort csak az a fontos, hogy minél nagyobb darabokat tudjak egyben látni.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
VR modell futtatás, valamint maga a modell építése (szoftverek: Leapfrog, Georeka)
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Monitor, billentyűzet, egér, de ezeken kívül semmi.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Alaplap, processzor, memória, gépház, merevlemez és SSD, tápegység
4. Mennyi a kereted rá?
~1600000 HUF (picit mehet feljebb)
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont) 2560x1440, 144Hz, HDMI, DP, Freesync: igen, G-Sync: nem (lényegében ebből van 2 db, de szeretnék egy harmadikat is)
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
A szoftverek, amiket futtatnánk az intel alkatrészeket részesítik előnyben.
Legetőleg fekete vagy fehér szín, de semmiképpen nem szivárvány (irodába megy a cucc).Amit én eddig kinéztem, azok a következők:
Processzor: Intel Core i9 10900X - 216900 HUF
Alaplap: ASUS PRIME X299-A II - 115890 HUF
Memória: Kingston 4x32GB DDR4 3200MHz HyperX FURY - 229890 HUF
Videókártya: Asus ROG-STRIX-RTX2070S-A8G-GAMING RTX 2070 8GB - 235790 HUF
SSD: 2db - Samsung 970 EVO Plus 2TB MZ-V7S2T0BW M.2 - 2x148190 HUF
HDD: 2 db - Western Digital WD102KFBX Red Pro 10TB - 2x115990 HUF
Tápegység: Zalman 1200W ZM1200-EBT - 60990 HUFHa minden igaz, akkor ez eddig ~1400000 HUF. Ezeken felül jönne jól még valami gépház, amibe ezt bele tudom zsúfolni, valamint a processzor hűtés (leginkább vízhűtés).
Az általan választott konfigurációhoz nem ragaszkodom. Nem tudom, hogy a tépegység elég-e ehhez, a későbbiek során még biztosan bővíteni fogom a rendszert HDD terén, mert pár hónap alatt karcsú lesz a kapacitás.Előre is köszi a segítséget!
-
palfitom
félisten
válasz zoner15 #156973 üzenetére
Igazából inkább előre kellene venti, a hátsót tegyétek előre, és kész. (persze ideálisabb lenne 2 előre + 1 hátra...)
Ram: inkább 16GB-os KIT legyen, alig drágább! Ha kell hozzá spórolni, akkor én még a 3400G-t is elengedném, és tennék bele inkább 3200G-t.
Chieftec GPE 400S: jelenleg tökéletes, csak arra figyeljetek, hogy ezen nincs VGA-csatlakozó, tehát ha később szeretne a gépbe olyan VGA-t, amihez kell külön tápcsati, akkor tápegységet is kell cserénie!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
-
zoner15
csendes tag
válasz SyMbioTe #156971 üzenetére
Köszönöm szépen az észrevételt!
A háznál nem lesz gond , hogy esetleg nincs benne elől venti?
Ramból akkor egy ilyen ?G.SKILL Ripjaws V 8GB (2x4GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-8GVKB
Tápból a 400-as elméletileg elég is neki, és ez még bronze is ! Köszönöm szépen -
Ármester
válasz Mottie #156965 üzenetére
Én cserélném azt a platformot, használtan ha van is hozzá proci, elég irreális az ára.
Szerintem cseréld egy új Ryzen / Intelre, és majd idővel 3060/3070 VGA-ra. Lap + CPU + Ramot eladnám kompletten.Alaplap: Asrock B550M Pro4 / B550M Steel Legend, MSI MAG B550M Bazooka / Mortar, Asus TUF Gaming B550M Plus ||| ATX: Asrock B550 Pro4, MSI B550-A Pro, Asus TUF Gaming B550 Plus ~40-55k
CPU: AMD Ryzen 5 3600 ~60k (6 mag/12 szál)
AMD Ryzen 7 3700X ~102k (8 mag/16 szál)
Ram: 2*16GB DDR4 3000Mhz+ G.Skill Aegis / SniperX / Ripjaws V, Patriot Viper 4, G.Skill Trident Z ~35-45k (ram méretekre figyelj, ha lesz másik CPU hűtő)
Össz: 135-202kIntel:
Alaplap: Asrock B460M Pro4 / B460M Steel Legend / B460 Pro4 (ATX), Asus Prime B460M-A ~32-38k
CPU: Core i5-10400 / 10400F ~60k (6 mag / 12 szál, "F" jelzésűben nincs IGP)
Core i7-10700 ~115k (8 mag / 16 szál)
Ram: Akár ugyanazok.
Össz: 127-198k„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz zoner15 #156964 üzenetére
Egész jó. Házból olcsóbban Zalman S2 is elég.
Ramból jobb lenne sokkal 2x4GB 3000-3200Mhz, az IGP miatt.
Táp elmegy, dei nkább egy Chieftec GPE 400S / 500S„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
KisTücsök
addikt
Ha a házam (deepcool kendomen) 160mm-ig támogat cpu hűtőt, akkor egy 157mm-es (ARCTIC COOLING Freezer 34 eSports) nem lenne már necces?
-
Mottie
őstag
válasz MZsoltee #156962 üzenetére
Igazából igazán kiakadni csak erosen moddolt ARK szerver + ARK futtatasanal akadt ki, de azért nem szoktam ultrán játszani semmivel
Erkezo játékokból Xbox Game Pass Ultimate-re ami érkezik a kovetkezo 1 evben, de szeretem "koran" es jo minosegben megtapasztalni a Cyberpunk es hasonlo jatekokat is.
Nyilván ott van az a kérdés is, hogy ha multira (R6 Siege foleg) jó marad ez a konfig akkor inkább az új konzol generáció lenne pénztácabarátabb választás.Mostani platformnál a fo kerdes, hogy megéri-e (es ha igen milyen formában) egy top i7-et venni a +4 szalért?
Vagy akkor már 2 step-ben GPU, majd Alaplap+Ryzen+Huto kombo (DDR4 RAM gondolom maradhatna, esetleg mennyisé duplázás..)
MBe Victorious!
-
zoner15
csendes tag
Sziasztok!
Bátyámnak szeretnék össze rakni egy gépet , amire azt mondta a keret olyan 80-100k között lenne (tudom szűkös). Alap felhasználásra kellene neki, meg egy kis WoWozáshoz.
Remélem jó dolgokat néztem.
Ház: SilentiumPC Signum SG1 (SPC229) / Zalman S4 ~ 13k
Alaplap: GIGABYTE B450M DS3H /GIGABYTE B450M S2H ~ 21k
Proci : Ryzen 5 3400G ~ 46k
VGA : -
Ram : G.SKILL Aegis 8GB DDR4 3200MHz F4-3200C16S-8GIS ~ 10k
Táp: Cooler Master Elite V3 230V 500W (MPW-5001-ACABN1) ~ 14k
SSD: Kingston A400 2.5 240GB SATA3 SA400S37/240G ~ 10kValahol le lehet csippenteni a végösszegen? Meg van ami nem oda illik?
Másik kérdés hogy ha esetleg a CPU egy Ryzen 3 3100+ RX 550 4 GB majdnem ugyan annyi , akkor melyik lenne az erősebb?
A segítséget előre is köszönöm ! -
MZsoltee
veterán
válasz Mottie #156960 üzenetére
Az érkező PC játékok a nagy kérdés. Illetve az alkalmi multi mit takar.
A jelenlegi platformod max 4mag 8 szálas procit tud fogadni, azt kell eldönteni, hogy az neked elég-e. A mostani gépedet milyen felhasználás mellett érzed kevésnek?
Ha igen, akkor könnyű a döntés proci és vga csere. Ha nem, akkor alaplap proci ram és vga csere.A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Mottie
őstag
Sziasztok,
Szerk.: Utólag visszaolvastam. Úgy látom broken record lettem. Kicsit jobban odafigyelve at nézem mi volt az ajánlás ;)
Adott az alábbi kB 4.5 eves konfig
Alaplap: MSI B150M Mortar
CPU: i5-6500 (stock hűtő)
GPU: Gigabyte GTX960 WF2
RAM Corsair Vengeance LPX 2x8 GB
Tarhely: 256 GB Hyperx Fury SSD + 2x1TB HDD
Táp: EVGA 550W G2 Gold+
Ház: Corsair Carbide Air 240Gondolkodom egy updaten, minél több alkatrész megtartásával. Mind fentebb is volt már téma, valószínűleg a 3070 köré szeretném szervezni, és minél esszerubben megoldani. Nem sürgős az egész, próbálom kitalalni hogy érdemes-e belekezdeni.
Összefoglaló:
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Occasional multiplayer, érkező PC játékok, régi klasszikusok (Minecraft, ARK, általában szerver és kliens is ua. PCn)
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Fentebb, minél többet belőle.
GPU minimum, plusz ami kell, hogy kihajtsa
4. Mennyi a kereted rá?
Flexibilis, és nyilván attól függ milyen alkatrészek kellenek a GPU mellé. Elöljáróban mondjuk max £1000 az egészre, az kB 400.000
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
Jelenleg G-Sync FullHD 144Hz de ez még alakulhat,valószínűleg 1440p-re ugrana legalább (általában két monitort használok).Köszi,
M[ Szerkesztve ]
Be Victorious!
-
palfitom
félisten
-
palfitom
félisten
válasz Lanash #156955 üzenetére
Szia,
Teljesen jó konfig.
SSD: én inkább Kingston A2000-et vennék hasonló áron.
Ram: az Intel nem igazán válogatós, szóval 99%, hogy hozni fogja a ráírt értékeket.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Lanash
senior tag
Sziasztok!
Végre eljutottam, hogy meglegyen az új gép.
Ezeket néztem ki, kérlek monjátok meg, hogy jó-e.
MSI MAG Z490 TOMAHAWK
G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Trident Z RGB - F4-3200C16D-32GTZR
Intel Core i7-10700K
WD 1TB Blue M.2 SATA M.2 2280 WDS100T2B0B
SEASONIC FOCUS-GX-750Később kerül bele vagy egy RTX2070S vagy egy RTX3070 - még ezt sem tudom.
Illetve egy LG 27GL850-B lesz a monitorom (wqhd, 144Hz)Procihűtőm van, BE QUIET! Dark Rock 3 vagy NZXT játékvíz.
A memóriát nem találtam meg a support oldalon az jó lesz?
Felhasználás: onlione multi játékok, simulátor, AutoCAD (2D, 3D) -
palfitom
félisten
-
palfitom
félisten
válasz rodman73 #156950 üzenetére
Szia,
Elsődleges számodra a lehető legerősebb VGA.
Ha lesz a 3080-as kártyád, akkor én megvárnám a Zen3 érkezését, és csak utána nyúlnék a procihoz (és ha kell, akkor a laphoz) és a ramhoz.
Ha most fejlesztenél, akkor a 10700k-t céloznám meg.PCIe 4.0: a friss tesztek szerint a középkategóriától fölfelé (5700 / 5700XT-től) már van/lesz jelentősége, hoz gyorsulást.
-
rodman73
aktív tag
válasz rodman73 #156658 üzenetére
Sziasztok!
Gondolkodtam sokat időközben, mi lenne ha maradnék az amd platformon? Akkor elég lenne csak cput és ramot cserélnem. 3070 vagy 3080-as videokártyát szeretnék majd, attól függ mennyi lesz a hazai áruk. Pci 4.0 vajon mekkora előnyt jelentene? Milyen cpuban lenne érdemes gondolkodni szerintetek? 3700x kb? 32 gb ramot is szeretnék mellé, remélem a 750-es tápom megbirkózik az új gpukkal.
-
palfitom
félisten
válasz Hzsolt11 #156946 üzenetére
Értettem, hogy garisak, hisz írtad is: "nem mindent újonnan de garanciásan veszek", de akkor sem érnek szerintem ennyit (közel sem).
-
palfitom
félisten
válasz tepenzed #156942 üzenetére
Szia,
Egyelőre nem nyúlnék hozzá.
Táp: várjuk meg a 3060 fogyasztási tesztjeit (bár szerintem a 550W elég lesz neki).
CPU: megvárnám mit hoz a következő széria.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Hzsolt11 #156940 üzenetére
Áááááá, egyáltalán nem ér annyit használtan!
Vadi új:
ASROCK B450M PRO4-F24 990 Ft
AMD RYZEN 5 2600X 3.60GHZ AM4 BOX WRAITH SPIRE HŰTŐVEL49 990 Ft
G.SKILL 16GB AEGIS DDR4 3000MHZ CL16 KIT F4-3000C16D-16GISB19 990 Ft
KINGSTON 250GB A2000 M.2 PCIe M.2 2280 SA2000M8/250G13 890 Ft
Összesen: 108 860 Ft, és nem gagyi (2666CL19) ramokat kapsz (de picit gyengébb az alaplap).Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Szeretnék fejleszteni a gépen, de egyelőre maradna a FULLHD 144hz gamer monitor, majd később mennék nagyobb felbontásúra.
AMD Ryzen 5 3600
G.SKILL Aegis 16 GB 3200mhz (2x8GB)
Arctic Freezer 34 esports duo
MSI B450 GAMING PLUS MAX
Ház : Fractal Design Core 3500 Window
Táp:EVGA SuperNova 550 GS 550W 3 éves
Kingston 240 GB A400 25K
WD blue 1TB 7200rpm 14KEbből szeretnék varázsolni egy gépet, ami majd az új Codot, Cyberpunkot, full hd-ban high/ultra beállításokban 60 fps felett viszi stabilan, lényegében legújabb játékok sem okoznak neki problémát. Persze a cél az, hogy nagyobb felbontásban is hozza majd ezt az fps-t, ha szerzek másik monitort.
Kártyából RTX 3060 vagy RTX 3070 lesz (szerintem a 60 tuti elég lesz, de ki tudja mikor jelenik meg). Kérdésem, hogy mit kéne még fejleszteni ahhoz, hogy ne legyen visszafogva a teljesítmény? A tápegység elbírná vajon a GTX 970 xtreme helyett a 3070-et?
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz Zimmi91 #156939 üzenetére
OK.
Egyáltalán nem rossz az a Citadel, de ha belefér, akkor az M3 jobb választás lenne!
-
Zimmi91
addikt
válasz palfitom #156938 üzenetére
Igen láttam elég sok embernek ajánlottad ezt az M3as Zalmant, nekem is tetszik, akkor szerintem az lesz, mégis csak 4 venti meg Zalman, jobban preferálom mint a Kolinket (igaz mostanság nem néztem, hogy milyen, lehet azok is feljebb jöttek a ranglétrán )
Délután még visszanézek ha lesz kérdésem!
" Just remember Manchester is RED! "
-
palfitom
félisten
válasz Zimmi91 #156935 üzenetére
Igen, egyértelműen az i5 lenne a jobb választás!
A Zalman i3 nagy, ATX-es ház! Abba inkább ATX lapot tennék, vagy vegyél inkább mATX házat.
-
palfitom
félisten
válasz Hzsolt11 #156936 üzenetére
Tehát lenne egy ilyen félkonfig, amit megvennél?
Inkább írd le az árát, és arra mondunk egy megéri, vagy nem éri meg választ, de nem tisztünk "beárazni" valaki eladó cuccát!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Hzsolt11
tag
válasz palfitom #156934 üzenetére
Értem és bocsi
Játékra szeretném vásárolni (assassin's creed origins ; detroit: become human) és ehez egyenlőre egy GeForce GTX 1060 3GB GDDR5 társul
"És mennyibe kerül ezt kb összerakni?"
Hogy ezért mennyit érdemes fizetni ha nem mindent újonnan de garanciásan veszek.
-
-
palfitom
félisten
válasz Hzsolt11 #156932 üzenetére
Szia,
Mivel nem tudjuk, hogy mire kell a gép, ezért NEM LEHET véleményezni!
Az Összefoglaló kérdéssora szerint kérdezz PLS!"És mennyibe kerül ezt kb összerakni?" - Ezt hogy érted?
-
palfitom
félisten
válasz Zimmi91 #156931 üzenetére
Szia,
Sajnos az R5 3600 ára elszállt, így inkább az Intel éri most meg:
Például:
ASROCK B460M Pro432 290 Ft
INTEL Core i5-10400F 2.90GHz LGA-1200 BOX Intel hűtő ventilátorral58 190 Ft
G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3000MHz CL16 KIT F4-3000C16D-16GISB19 990 Ft
Kolink Citadel15 490 Ft
FSP HEXA 85+ PRO 450W18 390 FtOlcsóbban: INTEL Core i3-10100 3.60GHz LGA-1200 BOX Intel hűtő ventilátorral42 990 Ft, VAGY MSI B450M Pro-VDH Max (Basic garancia)26 890 Ft + AMD Ryzen 3 3100 3.60GHz AM4 BOX Wraith Stealth hűtővel 100-100000284BOX36 890 Ft.
-
Hzsolt11
tag
Sziasztok
Érdekelne a véleményetek
GIGABYTE B450 AORUS PRO Alaplap
AMD Ryzen 5 2600X AM4 BOX
2x Crucial 8GB DDR4 CT8G4DFS8266
Samsung 970 EVO Plus 250GB MZ-V7S250BW
Mi a véleményetek erről a konfigurációról ?
És mennyibe kerül ezt kb összerakni?
Előre is köszönöm szépen a segítségeteket -
Zimmi91
addikt
válasz Zimmi91 #147292 üzenetére
Sziasztok!
Ismét előjött a géprendelés téma. Pár hete vettem egy Gainward 1660S Ghost VGA-t szóval az adott + van egy 500Gb Toshiba HDD és egy Crucial MX500 SSD.
A mostani i7-3770et szeretném lecserélni, eddig mindig is intelem volt, de ha jobb ár érték arányban most az AMD akkor jöhet az is. Monitorom 75 hz és full HD , ez szerintem marad is egy darabig, de ha jönne egy 144hz akkor is full HD maradna.
120-130e forintot szeretnék rászánni.
Kellene Lap+Proci+Ram+Hűtő+Ház+Táp.Előre is köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
" Just remember Manchester is RED! "
-
palfitom
félisten
válasz Didro24 #156928 üzenetére
Pl. Deepcool Gammaxx 400S / SPC Fera 3 / Fortis 3 / Alpenföhn Ben Nevis Advanced / Alpenföhn Brocken ECO Advanced / Arctic Freezer 34 eSports / FSP Windale 6 / Thermalright Macho 120 / Alpenföhn Brocken 3 / BQ Pure Rock 2
Ha nem tervezel komolyabb tuningot, akkor a Gammaxx 400S is jó lehet.
-
palfitom
félisten
Ahogy SyMbioTe javasolta
+ Ha a B550 mellett döntenél, akkor arra figyelj, hogy a B550M Pro4 mATX méretű, a ház pedig nagy, ATX-es!
mATX ház pl. MasterBox MB320L / MasterBox MB311L / MasterBox MB400L.
ATX lap: az ASRock B550 Pro4 sajnos jóval drágább, mint az mATX verziója, ezért inkább B550 Phantom Gaming 4-et vennék.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
hobizoli
nagyúr
válasz pacman789 #156889 üzenetére
Ali-rol kinai uj intel "Machinist X79 Turbo" deszka egy Xeon E5-1650v2-vel, ez 6core 12thread 3.5/3.9GHz
a deszka tud USB3.0-t, SATA3-t, NVME M2-t is...vagy E5-1620v2 meg egy 4core 8thread technika, ami egy desktop i7 gyakorlatilag 3.7/3.9GHz orajellel es az csak 11k-ba kerul
a deszka meg a CPU megall 45k-bol kb, ennyiert pont adnak egy i7-4770-t itt a HA-n
a 1620v2-vel 30k-bol kijon, vagy ha bevallalosabb vagy, akkor mehet bele egy E5-2667v2, ez mar 8core 16thread es 3.3/4GHz orajelu, de 35k-ba faj mar, azaz deszkaval kb 55k lenne
RAM-t meghagyhatod bele, mert szinten DDR3-s kell ebbe is, de onnan is kapsz joarasitva bele 1866-s modulokat, meg RegECC-t is viszi, ha regit azzal egyutt vinnek el eppen, es konnyebb ugy eladni esetleg
maradekbol meg vegyel bele egy GTX1080/1080TI-t, a QHD-hoz kelleni fog a jedi
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
Ármester
válasz Didro24 #156920 üzenetére
Neked is kb. ezt a gépet tudom mondani, mint whitrd fórumtársnak.
Ha úgyvan, mehet komolyabb proci (R5 2600 v 3600), vagy erősebb VGA (GTX 1660Super, RX 5600XT)
Alaplap: Gigabyte B450M-DS3H ~25k
CPU: AMD Ryzen 3 3100 ~35k (4 mag/8 szál)
Ram: 2*8GB DDR4 3000Mhz G.Skill Aegis ~20k
VGA: GTX 1650 Super ~61k
HDD: WD Blue 1Tb (WD10EZEX), Toshiba P300 1Tb (HDWD110UZSVA) ~13-14k
SSD: 240GB Cruical BX500 ~13k
Ház: FD Focus G, CM NR400 (mATX)-NR600, CM Q300L (mATX)-Q500L, SilentiumPC SG1, TT Versha H15-H17 (mATX mindegyik), Zalman M3 Plus ~15-20k
Táp: Be Quiet System Power 9 400W, FSP Hydro Pro 500W ~17-20k
Össz: 204-208k„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Ármester
válasz schferenc77 #156915 üzenetére
(#156915) schferenc77
Szia!Alaplap: Asrock B460M Pro4 / B460M Steel Legend / B460 Pro4 (ATX), Asus Prime B460M-A ~32-38k
CPU: Core i5-10400 / 10400F ~60k (6 mag / 12 szál, nincs IGP)
Ram: 2*8GB DDR4 2666-3000Mhz G.Skill Aegis / Ripjaws V, Corsair Vengeance LPX, Crucial Ballistix Sport, Kingston HyperX Fury / Predator, Patriot Viper 4 ~20-30k (Hűtő választásnál ram magasságára figyelj!)
VGA: Alzán RX 5600XT Sapphire Pulse ~99k
Nvidia: GTX 1660 Super ~80-95k (Palit StormX, Gainward Pegasus / Ghost, Gigabyte Gaming, EVGA SC Ultra Gaming)
Drágábban RTX 2060Super mehet esetleg ~150-160k, de ha időtállóság a cél, akkor akár az új Nvidia kártyákat is érdemes lehet megvárni.
SSD: Rendszernek: 250GB Kingston A2000/KC2000, HP EX900, Silicon Power A80, Corsair MP510, Plextor M9PeG / M9PeGN ~18-22k (5 év garancia mindegyikre, kivéve EX900/A80)
Ház: FD Focus G, CM NR400 (mATX)-NR600, CM Q300L (mATX)-Q500L, SilentiumPC SG1, TT Versha H15-H17 (mATX mindegyik), Zalman M3 Plus ~15-20k
Táp: Be Quiet System Power 9 500W, FSP Hydro GD 550W, Seasonic Core GC-GM-GX 500W, Bitfenix Whisper M 450W-550W, Corsair TX550M / RX550i ~20-30k
Össz: 245-360k
Hűtéshez annyit, hogy először hallgasd meg a gyárit szerintem, és ha zavaró, utólag könnyedén cserélheted.Ha időtűllóság a cél, akkor célszerű lenne inkább RTX 2060S-t venni, vagy ezzel egyenlő erejűt, főleg hogy FHD-nál picit nagyobb is a felbontás. (WFHD)
[ Szerkesztve ]
-
Ármester
Jó összeállítás.
Lapból mindegyik jó, a Toamahawk MAX kicsit erősebben felszerelt, jobban bírja a tuningot és a nagyobb procikat is. Szóval kérdés mi a cél. Ha csak alapon használod, bőven jó az Asrock is.Prociból meg elég az X nélküli is.
Ház még kapható.
-
Ármester
válasz whited #156911 üzenetére
Alaplap: Gigabyte B450M-DS3H ~25k
CPU: AMD Ryzen 3 3100 ~35k (4 mag/8 szál)
Ram: 2*8GB DDR4 3000Mhz G.Skill Aegis ~20k
VGA: GTX 1650 Super ~61k
HDD: WD Blue 1Tb (WD10EZEX), Toshiba P300 1Tb (HDWD110UZSVA) ~13-14k
SSD: 240GB Cruical BX500 ~13k
Ház: Zalman K1 ~20k
Táp: Be Quiet System Power 9 400W, FSP Hydro Pro 500W ~17-20k
Össz: 204-208k[ Szerkesztve ]
-
Ármester
válasz DJGABI #156910 üzenetére
Hű, hát a keret az elég szűkös. Legegyszerűbb, ha aprón nézel valami régebbi pl. 2-3-4. gen i3-i5-el szerelt gépet.
Méretbe mekkorának kell lennie? Minél kisebb?
-
Ármester
válasz IMIIKE1998 #156907 üzenetére
(#156907) IMIIKE1998
Szia!Nagyon várni nem érdemes szerintem. Most amúgy nagy átlagban egész jó áron vannak a cuccok (pl SSD-RAM árak is normálisak, CPU-k is elfogadhatóak, stb..)
-
Didro24
újonc
Sziasztok!
A húgomnak szüksége lenne egy új számítógépre és a segítségeteket szeretném kérni az összeállításában.
Egy kis videóvágás, képszerkesztés, de főleg World of Warcraft miatt szeretne egy új gépet.
Semmilyen alkatrész nem áll rendelkezésre.
Minden periféria adott, csak magára a komplett gépre lenne szüksége. Annyi megkötése lenne, hogy legyen a gépben 100GB SSD.
4. Mennyi a kereted rá?
Sajnos a keret elég szűkös, 230.000 forint lenne a felső határ.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
1920*1080, 60hz és nem támogat sem G-sync-et, sem Freesync-et.
Előre is köszönöm szépen a segítséget! -
Okami68
csendes tag
válasz Beba Snake #156917 üzenetére
Szia!
Köszönöm az infókat.
Megpróbálom holnap az általad ajánlott B450-es MSI lapot megvenni.
Jó hír, hogy nálad ezek a komponensek mennek, akkor nem jártam teljesen rossz úton. -
Beba Snake
aktív tag
válasz Okami68 #156912 üzenetére
Ha csak a lap halt meg, akkor csak lapot cserélnék.
mATX: MSI B450M PRO-VDH MAX és ATX: MSI B450-A PRO Max. Jól szellőző házban a 8 magos Ryzeneket is kiszolgálják értelmes tuninggal is. A Toma és a Mortar az R9-ekhez kell. Az áruk is nagyobb.CPU: 2600X - kb. 50k , 3600 kb. 60k
RAM: pöpec, ilyenem van
HDD, Táp: dettó ezek vannak.Faszán fognak működni, az MSI (MAX) lapoknak meg nagyon felhasználó barát BIOS-uk van.
Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!
-
schferenc77
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy új játékgép összeállításában.
Alapvetően játékra, főleg autós (F1 széria, GTA V) esetleg Battlefield/Star Wars. Fő szempont, hogy full HD-ban max beállításokkal normális fps-sel lehessen a mai és a következő 1-2 évben kiadott (fenti jellegű) játékokkal játszani.
1 db Samsung 860 EVO 1TB Sata M.2 SSD van, ez menne bele, de jó lenne, ha NVMe foglalat is lenne.
Komplett gép kellene, monitor, egér, billentyűzet és a fenti SSD-t kivéve
4. Mennyi a kereted rá?
Abszolút nem vagyok képben, hogy a fenti specifikációnak mi most az ára, tippelés alapján 3-500k körül (esetleg 10-15%-kal felette, ha tényleg jövőálló a konfig)
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont).
LG 29wk500 monitor van (Freesync támogatás, meg valami game mode. Felbontás 2560*1080, HDMI bemenete van)
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Alapvetően Intel párti vagyok, de ha érdemes (ár/érték arány), akkor lehet AMD is. Az jó lenne, ha az új gép a lehetőségekhez képest kis méretű, visszafogott kinézetű (nem kell led, oldalablak meg egyéb trükkök) és halk/jó szellőzésű lenne. A mostani gépben pl Noctua NF-A15 hűtők vannak, totálisan csendes (1060-as videókártyával), szóval ezt az irányt tartanám.Köszönöm a tippeket, javaslatokat.
-
Deck
titán
Kb mennyi körül mozogna egy gamer gép ha 1440p-be szeretnék játszani 60fps vagy 120fps mellett? (monitor, egér, billentyűzet nélkül)
PS5
-
almi
senior tag
Sziasztok!
Az alábbi gamer configot állítottam össze:
Alaplap: MSI B450 TOMAHAWK MAX
CPU: AMD RYZEN 5 3600X
CPU hűtő: Arctic Freezer 34 eSports PWM
Memória: G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-16GIS
VGA: Gigabyte GeForce RTX 2060 SUPER WINDFORCE 2X 8G, 8GB GDDR6, 3xDP, HDMI
SSD: Crucial MX500 500GB [M.2 2280]
HDD: Toshiba P300 High-Perfomance 1TB [3.5"/64MB/7200/SATA3]
Táp: Seasonic FOCUS Plus 650W Gold
Ház: Cooler Master MasterBox MB510L (Ablakos)- Fekete/Kék
Ház hűtő: Be quiet! Pure Wings 2 120mm PWM - 2 db
A cél olyan 350k volt. Ez a pack így most 375k, ennél nem nagyon szeretnék tovább menni.
Mi a véleményetek róla?
Ahogy olvasgattam itt a fórumon, mostanában egyre többször látom az Asrock B550M Pro4-t ajánlatban. MSI B450 TOMAHAWK vagy inkább Asrock B550M Pro4 legyen?
A házat kb. fél évvel ezelőtt néztem ki, azóta már lehet, hogy nem is kapható. Milyen házat ajánlotok 15-20k környékén?
Köszi!
Üdv.,
almi -
Okami68
csendes tag
Sziasztok!
Alaplap váratlan elhalálozása miatt gépfejlesztéses dilemma elé kerültem. Kérlek, segítsetek jól dönteni.
Ebben a konfigurációban történt az eset (2017-es összeállítás, és ahogy lenni szokott, 2 héttel csúsztam ki a garanciából):
Asus B350M-A / Ryzen 5 1500X / Radeon Sapphire Nitro+ RX 570 4GB (11266-14-20G) / G-Skill Aegis 2x8 GB DDR4 3000MHz F4-3000C16D-16GISB / WD10EZEX HDD 1TB / Chieftec Force CPS-500S 500W / CoolerMaster N300 KKN-1.
A monitorom egy LG MP22MP470-P (DVI-D és D-SUB csatlakozókkal).
Ha már megtörtént baj, inkább előre menekülnék. Ebben az irányban gondolkoznék:
Alaplap: MSI B450-A PRO Max / MSI B450M Mortar MAX / MSI B450 Tomahawk MAX / Asus Prime B450-Plus
Processzor: Ryzen 5 2600 vagy Ryzen 5 3600
CPU hűtő: Deppcool Gammaxx 40S Silent (DP-MCH4-GMX400S) / Alpenföhn Brocken ECO Advanced 120mm (84000000148)A VGA maradna - jövőre beruháznék egy újra.
A memória maradna - ha szükséges, jövőre mehetne a 32GB-os opció
A tápot megtartanám, hacsak a fejlesztés miatt nem szükséges jobbat vásárolni.
A házzal alapvetően nincsen gondom, de nyitott vagyok cserére, ha egy stabilabb, szilárdabb példányt tudnátok javasolni - évente 3-5 alkalommal szállítom a vasat, és mindig aggódom a ház épsége miatt.Kérdéseim:
Kompatibilitás szempontjából egyáltalán jó irányba indultam el? (bocsánat, de mindig ti segítetek a gép összeállításában)
Ha jól néztem és olvasgattam a fórumot, akkor ezek a lapok ajánlottak. Melyiket javasolnátok a leginkább? Van esetleg kedvezőbb áru alternatíva 30 ezer alatt? Örülnék, ha nem kellene Biost frissíteni.
Melyik processzor lenne a jó választás? Mind a kettőnél gyenge a gyári proci hűtő? (az 1500x-nek szerintem kifejezetten jó gyári hűtése van) A kettő között a különbség árban 20 ezer forint. Megéri a 3600 a felárat?
A processzor hűtők megfelelőek a processzorokhoz? Ajánlanátok más hűtőt inkább?
Mindig Chieftec tápjaim voltak, ez a táp megfelelő a tervezett konfighoz akkor is, ha a 3600 lesz a választás?
Mennyire lenne okos dolog, ha most csak egyszerűen vásárolnék egy b450-es alaplapot és a következő évben állnék neki minden más fejlesztésnek? Arra gondolok, hogy a B550-es lapok már itt vannak és a 4ezres procik csak csökkenteni fogják mondjuk a 3600 árát. Tudom, hogy időutazós/varázsgömbös kérdés, de megérheti várni egy évet és most csak tüzet oltani?Holnap reggelre kell döntést hoznom.
Előre is köszönök minden segítséget, javaslatot és ötletet!
-
whited
addikt
Sziasztok
Kizárólag játszani szeretnék egy konfigurációt összerakni.
Maximális felbontás Full HD lesz, és javarészt Single játékmód a preferált, ha Multi akkor is csak a kisebb igényű címekkel fog játszani a gyerkőc ( LoL, Minecraft stb )A keret összesen 200k, ami fontos, hogy
- Új alkatrészekből szeretném összerakni
-120GB SSD és 2TB HDD legyen benne
- Egy Zalman K1 szeretném majd beletenni
- Minden más alkatrészt illetően nyitott vagyok minden megoldásraHa nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
DJGABI
addikt
Sziasztok!
Hátha valaki itt jobban képbe van a témával, én is találtam 1-2 jelöltet, de lehet elkerültem valami Best Buy vasat.
NAS/Smarthome (Home assistant futtatás) szerver
2 HDD, 1 SSD
minden (na jó, egy ATX házam van, de régi, nagy, nem szívesen használnám.)
4. Mennyi a kereted rá?
hobbiprojekt, max 30k
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
-
-, nyilván megtaláltam a J1800/J1900-as vasakat, de picik azok nekem, meg teljesítményben lópikula, akkor inkább veszek külső házakat, aztán a mostani S905 tv boxra aggattom a cuccokat. Találtam még egy AMD E1-2500, ez rendes PC házban van, meg egy A6-5200-asat, ez utóbbi erőben szimpibb, de csak 2 SATA-s<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
palfitom
félisten
válasz vegh001 #156908 üzenetére
Szia,
Például:
1 x GIGABYTE B450M S2H21 190 Ft
1 x AMD Ryzen 3 3100 3.60GHz AM4 BOX Wraith Stealth hűtővel 100-100000284BOX36 890 Ft
x G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3000MHz CL16 KIT F4-3000C16D-16GISB18 790 Ft
x GIGABYTE GV-N165SWF2OC-4GD GeForce GTX 1650 4GB GDDR6 Super Windforce OC PCIE63 890 Ft
x KOLINK Aviator M RGB12 990 Ft
1 x FSP HEXA 85+ PRO 450W18 390 Ft
Összesen: 172 140 FtHa kellene rajta faragni, akkor használt VGA-t javaslok, pl. RX 580.
-
vegh001
csendes tag
Sziasztok!
Ismerősöm szeretne egy kezdő pc-t összerakni, leginkább otthoni felhasználásra és némi játékhoz kellene.
Ami megmaradna a régebbi gépéből az egy HDD és egy SSD.
Tehát alkatrészek amik kellenek: gépház,cpu,vga,ram,táp,hűtő?,alaplap.
A keret 150k +-10-15k.
Monitor jelenleg egy FHD 60Hz.
Előre is köszi a segítséget![ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz Kicsa89 #156905 üzenetére
Elsősorban az alaplap kompatibilitási listájáról érdemes választani.
"Ha a QVL listában szereplő memóriák közül nem tudok ugyan olyan típusszámút venni,akkor marad a bizakodás?" - Igen.
"De ezek után félek csak úgy bevásárolni." - Megértem.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Kicsa89
csendes tag
válasz palfitom #156902 üzenetére
Nagyon hasznos és jó tanácsok,köszönöm! A memória kompatibilitásra van valami irányelv vagy válasszam ki az árban megfelelő 2x8 GB KIt-et ami mondjuk 1600 vagy 1866 Mhz-es (FX procival elvileg az alap órajelnek jó) és ne legyen ECC-s?
Ha a QVL listában szereplő memóriák közül nem tudok ugyan olyan típusszámút venni,akkor marad a bizakodás? Hasonló modulok vannak az apróban,ahol mondjuk az utolsó 3-4 karakter tér csak el. De ezek után félek csak úgy bevásárolni.
-
palfitom
félisten
válasz IMIIKE1998 #156901 üzenetére
Szia,
Minimum 250-300k-t mondanék, ami játékoktól és igénytől függően lehet kevesebb is, több is.
-
palfitom
félisten
válasz zs-mate #156899 üzenetére
Szívesen.
FHD 60Hz-re még egész jó a 1060-6GB.
Ha fejlesztenél és továbbra is FHD 60Hz a cél, akkor GTX 1660 Super / RX 5600 XT / RTX 2060 irányt lehetne megcélozni. Ezekhez 450-550W elég.
A proci az nem VGA-függő (illetve nem teljesen), inkább a használt játékok miatt lehet érdemes (vagy nem) 6/12 fölé menni. E szerint a Warzone simán jól elvan R5 3600-zal.Én a hangkártyát emeltem ki, nekem az fontosabb lenne AM4-en, mint a tuning-potenciál, hisz a Zen2 procik amúgy sem a tuningolhatóságukról híresek!
Elvileg a B550-nek hosszabb terméktámogatása lesz, és biztosan fog bennük menni a következő proci-generáció. (bár valószínűleg a MAX-os B450-ekben is, de ez nem biztos)Igen, abszolút! KIT-et érdemes venni, és Zen mellé 2 modul a javasolt (nem 4).
Ha szeretnél bíbelődni a ram-tuninggal, akkor vegyél hűtőbordás, komolyabb KIT-tet, ha nem, akkor simán jó az Aegis, sokan használják Zen mellett, jól teljesítenek.Igen. XT-vel nem érdemes foglalkozni, és pár héttel ezelőttig még az X-esről is lebeszéltelek volna (nagyobb volt a felára), de 2-3-4.e Ft felárért már mehet.
3700X: fentebb írtam.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Kicsa89 #156898 üzenetére
Szívesen.
Félreértés ne essék, senkit nem bíztatok, hogy olyan kártyát vegyen, ami bányászott, de:
1. az 1-2 évnél idősebb kártyáknál jó esély van rá, hogy bányászott akkor is, ha az nincs a hirdetésben, avagy az ellenkezőjét állítják.
2. én nem félnék a bányász kártyáktól, hisz azok általában légkondicionált helyen, alulfeszelve dolgoztak. Egy tuningőrült "vérpistike" sokkal rosszabbat tehet a "megkíméltnek, bányászmentesnek" hirdetett kártyájával...
Szóval SZERINTEM ha a ventiknek nincs rossz hangjuk, akkor egy ilyen Gaming X darab (ha tényleg az) jó vétel lehet.Igen, azon a platformon nem árt figyelni a kompatibilitásra!
+ ahogy dugo_ írja, a BIOS-ra kérdezz rá!
[ Szerkesztve ]
-
IMIIKE1998
őstag
Sziasztok!
Érdekelne, hogy kb. mennyiből jön most ki egy alap gamer PC monitorral, ami viszi a legújabb játékokat is közepes grafikán, de a régebbieket meg max-on is(bf4, gta5, stb.).Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Akció ! Gamer PC Intel i5 10400/16GB DDR4/RTX 3060 12GB/512GB NVME SSD/GARANCIA/BESZÁMÍTÁS/
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 7700 XT (RTX 3070 Ti-t veri)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / elkelt
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Belépő kategória (GARIS , KIVÁLÓ ÁR ! ) Ryzen 5 2600X / 16 gb drr4 / 5600 xt 6gb
- Dell OptiPlex 3010 SFF i5-3450CPU / 8GB RAM / 120GB SSD / 500GB HDD / Office 2024
- Intel NUC 12 Pro Kit - garanciális, 64GB RAM, 2TB SSD
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows és Ubisoft+ Classics!
- Intel i5-8600k + Asus Prime Z390M-Plus alaplap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest