Új hozzászólás Aktív témák

• Pano

addikt

Sziasztok!

Ismét gépvásárlás! :) "Lenyúlták" a gépem így veszek magamnak egy másikat. :)
    Viszont most kicsit több segítség kellene tőletek, mert egyszerűen nem lesz időm beleásni magam és túrni a netet így azt venném amit ajánlotok/amivel kiegészítitek. Ha esetleg tudtok boltot/boltokat is linkelni ahonnan biztonságosan meg tudom rendelni, rendes garival és jó áron külön köszönet.
    A kötelező kérdésekben leírom azt amit jelenleg megvan és a végén amit kinéztem.
    Természetesen ha esetleg korrigálásra szorulna, nyugodtan nyúljatok bele.

1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?

Munka és játék. A játék főként multi, de bele fog férni az érdeklődésemnek éppen megfelelő singleplayer is.
    Jelenleg fő játékként gőzerővel Apex Legendsezek. Több általános magán célú: internetezés, film nézés stb.
    Munka: vírtuális gépek futtatása, szoftver tesztkörnyezet (automatizált is, tehát scriptek is futnak), irodai felhasználás, videóvágás.

2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?

Seagate 2TB BarraCuda 256MB ST2000DM008

3. Milyen alkatrészekre van szükséged?

VGA, RAM (ha van jobb amit kinéztem), rendes tápegység, ház.

4. Mennyi a kereted rá?

A konfig összértékét mondanám HDD nélkül: kb 320.000 Ft, ha kihozható. Bővebben a végén, mert eldöntendő kérdéstől függ.

5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? szempont)

1920x1080, HDMI. Később ez is fejlesztésre kerülne egyel nagyobb felbontásra vagy ezen felbontás mellett maradva valamelyik sync-re. De ez még nem a közeljövő, talán év vége vagy jövő év eleje.

Amiket eddig kinéztem, elképzelésem:

Alaplap: MSI B450 TOMAHAWK MAX
    Processzor: AMD Ryzen 5 3600
    Hűtő: ARCTIC FREEZER 34 ESPORTS WHITE ACFRE00052A
    RAM: KINGSTON 16GB / 3200MHZ HYPERX PREDATOR HX432C16PB3K2/16
    SSD: WESTERN DIGITAL BLUE 3D NAND M.2 SSD 500GB WDS500G2B0B

VGA:
    Na, itt bejön egy érdekes dilemmám. Elsőre egy ASUS ROG STRIX GTX 1660 SUPER 6GB ADVANCED EDITION -t néztem. Ez körülbelül 95.000 Ft környéként mozog (meg kb ezen az áron az összes 1660 S). A kérdés az, hogy mennyire éri meg rápakolni mondjuk egy kb 25.000 Ft-ot és egy Sapphire RX 5600 XT-t venni? Mennyire érné meg?
    Jelenleg van egy új Gigabyte GTX 1650 Super-em, az eladásra kerül így az az árba beleszámítandó.

[ Szerkesztve ]

Körülbelül 36-ot?!

Új hozzászólás Aktív témák