Hirdetés
- Csalók a Facebookon.De ennyi???
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Fűzzük össze a szavakat :)
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Öregszem
Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Szeretnék véleményeket kérni, az elkövetkező fél-egy hónapban készülök új (fél)gépet venni.
Amit kinéztem magamnak:
Asus P8P67 alaplap ~ 36 000 Huf
Intel I5 2500k ~ 45000 Huf
Kingston HyperX 4096 Mb, 1600 MHz, CL9 kit ~ 11 000 HufAmi már megvan hozzá:
Gigabyte GTS250 OC, Scythe Ninja 3, Enermax Modu 82+, 2 db 500 Gb WD SATA2 winchester, Leadtek Winfast PXDvr3200H TV kártya, LG monitor 1920*1080Amire kéne:
FSX, ritkábban játék, ritkábban videóvágás, filmnézés, internetezésEgy stabil, megbízható gépet szeretnék összeállítani, procit 4 Ghz környékén tervezem járatni. 80-90 ezer Ft-nél többet nem tudok rá szánni jelenleg. Későbbiek folyamán esetleg cserélnék videókártyát (akár SLI, CF is szóba jöhet), bővítenék memóriát, ha szükséges.
USB3, SATA3 csatikat nem szívesen nélkülözném, későbbiekben valószínűleg kihasználnám azokat is.
Előre is köszönöm a tanácsokat, válaszokat![ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz balpis #29901 üzenetére
Nézegettem más lapokat is, de egyrészt az SLI/CF miatt, másrészt a jelenlegi Asus lapommal (P5B) való jó tapasztalat miatt választottam az Asust. MSI, Asrock lapok mennyire megbízhatóak, bugmentesek (Asus P8P67-ről is jöhet vélemény)?
A lent leírt Kingston memóriával mi a tapasztalat, mennyire tuningbarát?
Intel processzor fronton várható árcsökkenés az elkövetkező hónapban?[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
Ha a kábel D-sub csatija rámegy az alaplapi csatira teljesen, akkor lehet, hogy az egyik távtartó belső menete meg van szakadva (jogos lenne szerintem ilyenkor a gari, de lehet, hogy gyorsabb, ha megpróbálod kicserélni).
Gondolom a kábel más D-sub csatlakozóba simán csavarozható, így azzal nincs gond. -
BigBlackDog
veterán
válasz Globusz89 #30227 üzenetére
Lehetséges, hogy megéri várni. Talán az AMD Bulldozer szériája esetleg lejjebb viheti az árát, bár tudja a fene. Egy hónap alatt változhat több minden is, érdemes akkor ismételten körülnézni, ha nem sürgős. Én várnék helyedben kicsit.
De ha esik a forint, akkor emelkedni fog csak (pl.: E8400 drasztikus emelkedése 30e->45e, csak a forint árfolyam negatív változása miatt). -
BigBlackDog
veterán
válasz ledgeri #30273 üzenetére
Irodai munkára, otthoni multimédiára, esetleg némi játékra H chipset választanék (nem kell feltétlenül külön videókari). Ha szeretnél esetleg tuningolni procit vagy/és kihasználnád SLI/CF adta lehetőségeket, akkor P chipsetes lap. Ha tudsz várni, akkor Z verzió . Szerintem nem lesz rossz a Z sem, de jelenleg eléggé kezdetleges és újdonság lévén ára is van.
-
BigBlackDog
veterán
válasz ledgeri #30279 üzenetére
Jó hatásfokú táp sokat jelenthet, persze árban sem kevés. Winchesternél lehet esetleg nézegetni WD green szériáját. Más alkatrész nem befolyásolja jelentősen a fogyasztás. Ventik ugyan mennek folyamatosan, de csak néhány wattot fogyasztanak óránként. Optikai meghajtó pedig nem megy non stop, így az sem jelent sokat. BIOS beállításoknál lehet játszani esetleg processzor visszafogásával. Így nem pörgeti folyamatosan max. órajelen a procit, mikor nem használod, kevesebbet fogyaszt. Másik nagy étvágyú eszköz a videókártya. Itt esetleg használhatod a processzorba integráltat, ha van olyan és ha rendesen támogatja az alaplapod.
Másik kérdésben a személyes véleményem: talán alaplapba fektetnék többet. Egy jó lap sokáig elég lehet. DDR4-ről közeljövőben való érkezéséről még nem nagyon hallani, DDR3-ban is van még teljesítménybeli tartalék. Új intel proci generáció talán jövő év elején jön csak ki legkorábban, jelenlegi . generációs "i" procikkal sokáig el lehet még lenni.
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
válasz Faterkam #30294 üzenetére
Szerintem rendben van. Kíváncsi leszek az alaplappal való tapasztalatodra proci tunninggal kapcsolatban (esetleg privátban megírhatnád). ODD-ből én nem Sony-t vennék. Merevlemez tájékán nem gondolkodtál esetleg ssd-ben? Sata III-nak még nincs túl nagy sebességbeli előnye Sata II-höz képest.
-
BigBlackDog
veterán
válasz #98593280 #30299 üzenetére
A Sata3-mal kapcsolatban a konfigban leírt winchesterre vonatkozólag írtam, hogy nincs sebességbeli előnye. Ha jobb ssd-t vesz, ajánlott a sata 3 a ssd kihasználásához, de a klasszikus merevlemezek többsége még nem produkál nagyobb sebességet sata 3 interfésszel. (átviteli sebességeket én így tudom: Sata2 3 Gb/sec=375 MB/sec, Sata3 6 Gb/sec=750 MB/sec).
-
BigBlackDog
veterán
válasz #98593280 #30303 üzenetére
Valóban annyit írnak mindenhol. Csak nem teljesen értem. 1 byte = 8 bit, ha jól tudom. Így 6 Gbit/sec adatátviteli ráta nem fog megegyezni 600 Megabyte/sec adatátviteli rátával. Vagy ez a szokásos "egyszerűbb lesz így szabvány"? Ebben az esetben az elméleti maximum Sata 3 esetében 6 giga logikai 1 ill. 0 átvitelét jelenti, vagy valami mást? Hálás lennék, ha felhomályosítana valaki.
-
BigBlackDog
veterán
válasz justo00 #30429 üzenetére
Annyi kell, amennyit jónak látsz.
De a lehetőségek a következőek:
Elől gyárilag van egy kék ledes 120 mm-es venti (de lehet előre tenni 140 mm-eset is)
2 db 120 mm-es hely a ház tetején
1 db 80 vagy 90 vagy 120 mm-es ventilátorhely hátul
1 db 120 mm-es ventilátorhely oldalt
1 db 80 vagy 90 vagy 120 mm-es ventilátorhely alul[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
A Z68-as lapok többségén található videókivezetés (Asus P8Z68-V, Asus P8Z68-V PRO, GA-Z68P-DS3...). Giga lapoknál van, hogy csak egy HDMI port található, így talán kevésbé feltűnő. De érdekes mód tényleg van olyan lap, aminél nincs videokivezetés (Asus P8Z68 Deluxe, Gigabyte GA-Z68X-UD3P-B3).
Én személy szerint nem választanék Z68-as lapot, csak ha kicsi az árkülönbség egy p67-hez képest. -
BigBlackDog
veterán
Szeretnék tanácsot kérni. Gépvásárlás előtt állok, heteken belül meglesz a keret is rá. Proci-lap-memória hármast cserélném, többi alkatrészt örököltetném a jelenlegi konfigból (2*500 Gb HDD, GTS250 ...). Nyár eleje óta olvasgatok a témában, de nem igazán sikerült biztos döntést hoznom. Mai napon láttam a Bull eredményeit (régóta vártam rá), de nem igazán győztek meg.
Szóval prociból maradnék 2500k-nál. Hozzá milyen lapot lenne érdemes választani? Tunningról is lenne szó, hobbiszinten játszanék. Mindenképpen valami tartósabb konfigot (lapot) szeretnék, amit lehet bővíteni hosszú időkön át. Alaplapból én ezt néztem.
Az egyetlen problémám a nyár óta megemelkedett, enyhén magas árak, max. 90-et szánnék a három alkatrészre, végső esetben 100. Mit tanácsoltok? Érdemes várni, vagy az árak már csak rosszabbak lesznek?
Előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
Szerintetek érdemes lenne január közepén végén beruházni i5 2500k-ba (+hozzá p67-es lap+ 8 Gb DDR3), vagy érdemesebb várni tavasz végéig az Ivy-re.
Igazából nem olyan sürgős, szóval tudnám halasztani, ha közben meg mégis sürgőssé válna, még mindig ott a 2500k, ami január után gondolom olcsóbb lesz csak, mint jan közepén-végén.
Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Csalók a Facebookon.De ennyi???
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bestbuy játékok
- BestBuy topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen légkondit a lakásba?
- Automata kávégépek
- További aktív témák...
- Gamer PC // i7 8700 // RTX 3070 // 16gb 3200MHz RGB ram // vízhűtés // SSD+HDD + Ajándék billentyű
- Új 2K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Lenovo Y720-15ISH Desktop (Ideacentre) Type MT 90H2 Gamer első tulajdonostól
- Új Gamer PC Intel i5 12400F/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/700W 2-3 Év Gar
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RX 6700 Xt 12GB/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest