Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Cseppino: Windows 11 25H2 frissítés – Újdonságok, AI-funkciók és rejtett beállítások.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzDavid99: Van 20 perced? Akkor tanulj meg koreait olvasni!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz
Bobolit #13044 üzenetére
NAT szaballyal. A megadott ip-knel az 53-as port eseten csak egy accept rule kell, vagy ha masqueradingolsz foszabalykent, akkor egy masquerade kell. Masik lehetoseg, hogy csinalsz egy uj chain-t, amire jumpolsz a dns nat elott, az uj chainben ellenorzod az ip-ket, es ha olyan van, amire nem kell, akkor returnt nyomsz, majd utana dnatolsz a maradekra.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
Bobolit #11690 üzenetére
Érdekes, hogy 3 egyszerű kérdés nem kap választ, de a sok hülyeség igen, na mindegy.
1. A routerOS alapértelmezetten átjárást biztosít a VLAN-ok között, legalább is azon a routeren, ahol ugye átjárót kap meg ilyesmi, magyarul alapból összeroutolja őket, így külön tűzfalszabály kell, hogy egyikből ne lehessen átlátni a másikba, én mindkét oldalról szoktam blokkolni szabály alapján, mert úgy vettem észre, itt kicsit másképp működik a csak egyik oldalról blokkolom a hozzáférést szabályt, mint mondjuk Cisco esetén.
2. Én nem tudok reális veszélyről, de valószínűleg sokan azért használják anélkül, mert egyrészt nincs szükség rá, vagyis anélkül is tudja a sebességet, plusz Fasttrack-el bizonyos korlátozó szabályok nem működik, mint a sávszélesség menedzsment, meg egyebek, de ugye nem véletlenül, egyébként mi értleme lenne.
3. Sávszélesség tesztre az Access Point Kft csinált tesztet RB 3011-re, itt találod:
https://www.youtube.com/watch?v=3isuGUVeses&vl=huElméletileg elég, főleg fasttrack-el, de későbbi plusz konfigok, illetve szabályok miatt érdemes lehet a 4011-et választani, vagy akár egy hAP AC-t vagy hasonlót, de azokról is találsz ilyen, vagy hasonló teszteket.
Ez meg mindenkihez szól:
Láttátok, hogy a wAP AC-t hogy "újították" fel? Kicsit vicces, ahogy az 5 GHz-es sáv egy chain-el kevesebb lett (oké, elméleti sebességben amúgy sem bírná, de ugye a gyakorlatit használjuk, az meg most még kevesebb lett), plusz hogy IPQ-4018-al szerelték fel, ami a hAP ac2 és a cAP ac esetén sem vált be valami jól igazán, legalább is szerintem, egyébként meg semmi értelme nem volt úgy, hogy mellé még az adási teljesítményt is csökkentették, gyakorlatilag csináltak egy kültéri cAP ac-t, aminek így nem sok értelme van, plusz kérdés hogy a négymagos SoC mennyire fogja bírni egy zárt házban, ugyanis az előző verzió is elég magas hőfokon üzemelt még szobahőmérsékleten is beltéren, hát még nyáron kültéren.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 16 Pro Max 256GB Fekete Titán 96%-os Akksi
- Béreljen minikotró gépet már 24 órától, akár hosszabb időre is
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 Gen2 AMD - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G2 AL - i7-1185G7 I 16GB I 1TSSD I 14" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 645 G4 - Ryzen 7 PRO I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XT 20GB Zalman Z1 PLUS A-Data 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest