Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zwodkassy

senior tag

válasz ekkold #25728 üzenetére

Pár éve találtam, kaptam ezt a megoldást:

/ip firewall address-list
    add address=52.0.252.0/22 list=Aws-Viber-Media-List
    add address=18.195.4.0/23 list=Aws-Viber-Media-List
    add address=ads.viber.com list=Ads-Viber-List
    add address=ads.aws.viber.com list=Ads-Viber-List
    add address=ads-d.viber.com list=Ads-Viber-List
    add address=api.mixpanel.com list=Ads-Viber-List
    add address=s-imp.rmp.rakuten.com list=Ads-Viber-List
    add address=s-bid.rmp.rakuten.com list=Ads-Viber-List
    add address=api.taboola.com list=Ads-Viber-List
    add address=ads.cdn.viber.com list=Ads-Viber-List
    add address=locp-ir.viber.com list=Ads-Viber-List

/ip dns static
    add address=127.0.0.1 comment="Ads Viber" regexp="ads(\\-d|\\.aws)\?\\.viber\\.com"

Én használgatom itthon a Viber-t Android telefonon és Windows alapon is.
    Szerintem műxik mai napig szépen.
    Több helyen is beraktam ezt a megoldást, ahová járok, és megszüntek a reklámok :-)

• mrots

tag

válasz ekkold #25728 üzenetére

"Mi hiányozhat a listából?"

Nem tudom, mert nem is hasznalok vibert, de ha hasznalnek es ki akarnam deriteni, akkor vagy megneznem a dns szerverem logjaban, hogy milyen dns keresek erkeztek a telefon IP cimerol (tudom, sok, de egy relative szuk idoablakban hamar vegigkeresheto), vagy, akar mikrotikon is csinalnek egy packet capture-t, a telefonom IP cimere es az altala hasznalt dns szerver ip cimere, 53-as porton. Wireshark megmutatja, milyen neveket akart feloldani a telefon, kozte lesz az, ahonnan a reklamok jonnek.

Ami a listadbol meg feltunt, hogy meglehetosen nagy az ismetles olyan ertelemben, hogy sok domain van, aminek egy-egy rekordjat blokkoltad. Biztos van oka, hogy miert igy csinaltad, de peldaul nalam a reklamszures zona alapu, azaz peldaul a sajat dns szerverembe felveszem a rakuten.com zonat es beallitom a catchall-t a 127.0.0.1 -re. Igy teljesen mindegy, mi az FQDN amit a telefon fel akar oldani, a teljes zonaban akarmilyen hostnev a localhostot adja vissza. Igy a lista lenyegesen rovidebb, mivel csak olyan hostneveket kell egyesevel felvenni, ahol amugy magat a domaint nem akarom teljesen blokkolni, csak valoban egyes hostneveket. De az igy keletkezett lista nagysagrendekkel rovidebb, kezelhetobb, mintha tenyleg egyesevel kene mindent felvenni.

Új hozzászólás Aktív témák