Keresés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• domedee

senior tag

válasz .mf #68957 üzenetére

Bár fejessel kezdenék, nem akarok arra eszmélni, hogy a medencében csak fél méteres víz van. Azért gondoltam valami komolyabbal kezdeni, mert bár nem tiltakozok, ha a pénztárcámban több marad, de az is bennem van, hogy ha „most” kicsit többet költök, akkor mondhatni egy jó időre letudom ezt a kérdést. Nem szeretném elnyújtani, mint a rétestésztát. Küzdöttem anno eleget az optikák hiányosságaival. Azért úgy érzem, hogy a választott iránnyal (12-40+25/1.4) jóval több lesz a miattam elrontott kép ;) , mint amiatt, hogy kevés a gép tudása, meg a fényerő. Emlegetem a fixeket, mert ha valamiért a fix vonat jönne össze, akkor ezek tetszetős lehetőségek. A Nocticron-t pedig még nem is mondtam. Meg A Voigt-okat sem. :DD Nem megvenni akarom őket, csak a 12/25/45/75 sor eléggé tagolt a különféle helyzetekhez, ha valamelyik nincs (főleg az első 3-ból), akkor ott jöhet a hiányérzet.

Na igen, nagyon jó a manual obik világa. Most is van még a fiókban pár kellemes darab régről. Fogom is használni, de ha lehet, inkább maradnék az AF világában jórészt.

A 19/30-on is csak gondolkodtam, mint írtam. A 60-as Sigma mint fényerősebb tele egy olcsón bevállalható cél lett. Még újonnan is.

A keret korlátos ez igaz, de ha megfelelően osztom szét időben az obik beszerzését, akkor azzal kieggyezek, az megy. Ha viszont elindulok az egyik irányban, akkor már macerásabb megfordulni. Bár itthon kevés 12-40 van eladó, az ebay-en vannak elfogadható árú darabok. Mind használt, mind kit-ből újonnan kivéve. 25/1.7… még nem láttam sehol árat hozzá, de úgy éreztem, hogy az az árkülönbség, ami az 1.4 és az 1.7/1.8 között van, elfogadható számomra (újonnan 180 vs 130), csak mint írtam, tudjam betervezni. Ezévre 180-t terveztem be rá. Ha használtan sikerül beszerezni, akkor meg még a 60/2.8 is beleférhet. Nem akarok ad-hoc vásárlásokat. Tapasztalatom szerint az a legdrágább. Főleg úgy, hogy ha a 12-40 már akkor a fejemben volt, amikor elkezdtem a fixeket nézni. Csak az már tényleg sok lenne. Mármint, ha vannak fixek, nem biztos, hogy lenne szívem eladni őket. A fix sor+zoom együtt meg sok és talán túlságosan is redundáns.
    Annyi, hogy az 1.4 mellett inkább karácsony utánra rakom a 12-40 beszerzését. van szülinap is. :C Na jó, ha a 25/1.4 megvétele előtt jön egy kihagyhatatlan vétel a 12-40-re, akkor cserélem a sorrendet. A kit obikkal elvagyok jelenleg, de érzem, hogy kevés lesz. A gyerekek még nem szaladnak. Sőt, a kúszás is még csak most jön. Egyelőre nyugton vagyok vannak. Bár az asszonyka már nem mindig tudja őket úgy fotózni, hogy ne mozduljon be a kezük vagy a fejük. Nem ismeri és nem is akarja annyira ismerni a gépet. mint én. Amint lehet, beszerzésre kerül a fix. Szóval pont a határon vagyok fényerőben. :( Ezzel kell kihúznom a következő időket.

Új hozzászólás Aktív témák