Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gurulunk, WAZE?!
- Szellem.: ATK Blazing Sky X1 V2 Extreme 2.0. Tényleg 2.0-a!
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
Úgy vettem észre, hogy ez a profilozás olyan, hogy bizonyos esetben jó, bizonyos esetben pedig a gyárinál sokkal rosszabb eredményt (!) ad. Sok mindentől függhet ez, ugye a fény spektrális összetétele, meg gyári demosaic varázslatok... vagy egy hónapig próbáltam lecsórni a ColorChecker segítségével az Oly színeket, mindhiába (pedig volt, hogy másfél órán át folyamatosan pipettáztam, gammát állítottam, kontrasztot, csatornánként HSL-t, mindent... a végén egy kész képen meg szép sávos lett minden
)Igazából nem is lenne ez akkora gond, de Oly-nál annyira jó a gyári szín (idealizált ugyan, köze nincs a ColorChecker-hez, de szvsz nagyon eltalált) és annyira nem jó ahhoz képest a gyári ACR, hogy baromi nagy a kontraszt. GF1/GH1-nél például nem volt ilyen, ott a gyári jpg motor elég ótvar volt, ahhoz képest az ACR-t választja az ember (G3-nál már árnyaltabb a kép, szép meleg, "emészthető" költéri tónusokat hoz, nyári esküvőn volt olyan, hogy bizony jpg-ből dolgoztam ki a képeket LR-ban, mert nagy varázslat nem kellett, kicsi igazításhoz meg elég jó volt a jpg is).
szerk: ja, el is adtam a ColorChecker-t a végén, beleuntam
Fujinál is van még profilom, éjszakai képeknél néha jól is jön, de ott is sokszor borzasztó végeredményt ad egy egyszerű kültéri képen az elvileg kimért profil.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Július 9-én jön az Assassin’s Creed: Black Flag Resynced
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Sorozatok
- Samsung kuponkunyeráló
- Milyen NAS-t vegyek?
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Canon BG-R10 markolat (EOS R5, EOS R6, EOS R6 Mark II) - Újszerű -
- Eladó Nikon AF VR-NIKKOR 80-400mm f/4.5-5.6D ED stabilizátoros (VR) objektív.
- Sony Alpha a7R IV tükör nélküli digitális fényképezőgép váz (ILCE-7RM4A) Új modell
- Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L II IS USM teleobjektív - Újszerű -
- Canon EOS R6 Mark II - Újszerű - 4000 expó
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf FX506I Gamer Notebook! R7 4800H / 1650Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook (Retina, 12-inch, Early 2015) A1534 256GB/8GB memória (3hónap Garancia)
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)