Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
schawo
titán
válasz
SzaZso007
üzenetére
Az a helyzet, hogy ez nem egy egzakt tudomány. Az biztos, hogy a bázistávolság növelése csökkenti a közelpontot, és ezáltal növeli az elérhető nagyítást. A fordított objektívvel nagyon alacsony közelpont érhető el.
Minél hosszabb a gyútáv, annál kevésbé hatásos a közgyűrű és a megfordítás. Ez a nagy gyútáv ellen szól. Viszont minél nagyobb a gyútáv, annál nagyobb tárgytávolság mellett érhető el ugyanaz a nagyítás. Ez meg a nagy gyútáv mellett szól. Csak nagy gyútávú objektíveknél mindig nagy méretű közgyűrű, vagy fordítás esetén hosszú bázis kell a komolyabb nagyításhoz.
Aztán lehet alkalmazni tényleg extrém tornyokat is, fordítókkal, közgyűrűkkel, step-up gyűrűkkel, és több objektívvel.
-
schawo
titán
válasz
rbalint88
üzenetére
Eddig ahánnyal találkoztam, nem működött rajta rendesen a retesz, pedig újak-újszerűek voltak.
He?
Volt már 3 Olympus kitobim régi, új, R-es, R nélküli (tök ugyanaz a kettő a zoomgyűrű redőzését leszámítva), mindenféle, és soha egyik reteszével sem volt gond. Pedig nem újak, és nem is újszerűek. -
schawo
titán
Tapinapi tapasztalatok:
[link] -
schawo
titán
válasz
schawo
üzenetére
De valószínűleg az én gondolatmenetem idióta. annyira hiányolok egy nagylátót a rendszeremből, hogy mindenhol azt keresem. Ez itt a gebasz. Saját problémámat vetítem a rendszerre. Kell vennem egy 14-est, és máris tisztábban látom a felhozatalt, és nem írkálok ennyi hüyeséget

(#42545) FEDman
Még egyszer, immáron harmadszor is mondom, hogy nincs szükség rá. Én nem azt mondtam, hogy egyáltalán nem létezik.
Aki meg 15-össel orrot akar protrézni, annak úgy kell. Szegény csaj. Akkora lett a frinyója, mint a Big Ben.
-
schawo
titán
válasz
jjeahh
üzenetére
Kicsit tanácstalanul állok a 15/1,7 előtt. Nagy látónak nem elég nagylátó, kicsinek nem elég kicsi, olcsó biztos nem lesz, fényerősnek fényerős, de ennyi. Inkább venném még mindig a 14/2,5-t. Ha egymás mellé leraknák a kettőt és válasszak, vihetem ingyen, de nem adhatom el, akkor a 14/2,5-t vinném.
-
schawo
titán
válasz
jjeahh
üzenetére
A kézikönyv szerint TTL módban működik a 24-es. Viszont akkor feltűnő elővillanásokat kell látnod a fővillantás előtt pár tizedmásodperccel.
Egyébként sikerült beállítanom a PL1-et remote vezérlésre, tökéletesen működik a 48-asom TTL slave módban. Működik a csatorna és csoportvezérlés is. Még veszek egy másik Metz RC vakut is, mert relatíve nagy méretű (60cm küröli) tárgyakról kell tárgyfotókat csinálnom, és kell a másik oldalról is derítés.
(#42509) ati3x
LEgyen végig 1.8, ekkora méretben?
Szerintem inkább 0.95. Csak hát a gyártók szarnak az igényeimre
Azért nagy szerencsénk, hogy egyszerre két rendszerszintű gyártó szórja a rendszerbe a jobbnál jobb objektíveket. Ezt semilyen másik rendszer nem mondhatja el magáról.
-
schawo
titán
válasz
jjeahh
üzenetére
Megjött a brutál Metzem. A PL1 obistól elférne benne, és még lufiszacskóval ki is kéne párnázni belül, hogy ne lötyögjön.
De a ttl tökéletesen működik. Akárhogy (telibe, falra, plafonra) villantottam, mindig jól mért.
Nekem elsősorban remote ttl-re kell (így a méret annyira nem hoz lázba), de még nem sikerült slave módban elvillantani. Eddig csak 10 percem volt vele, még be kell állítani a vázat.
-
schawo
titán
válasz
Black Smile
üzenetére
Az Olympus képminősége jobb, de nem tud követő fókuszt.
-
schawo
titán
válasz
rbalint88
üzenetére
merc: ha nem osztrák cégre kéred a számlát, akkor visszajön. mármint ott nem kell kifizetni, itthon kellene a 27%-ot
Nem, itthon sem kellene. Ahogy a magyar áfás termékből is visszaigényelheted az ÁFÁ-t. Ha a mintaboltból veszed, akkor 188ezer + ÁFA, így magyar cégre valójában 188ezer, ami jóval olcsóbb, mint a fenti ár. -
schawo
titán
válasz
hegyimorc
üzenetére
24-es kulcsszám elég kevéske HSS-hez.
HSS = High Speed Sync
Ilyenkor a vaku hosszabban villan, mint ahogy a zár lefut, magyarul rövid záridőkön is használható a vaku, nem csak szinkronidőnél hosszabb záridővel.Magyarul elvillan a vaku, mielőtt az első redőny elindul, és még világít, amikor a második már lefutott. Ennek akkor van jelentősége, ha a záridő olyan rövid, hogy résnyire van csak nyitva a redőny. Pont emiatt sok a kulcsszám- és fényveszteség.
Ez derítő vakuzásra jó, amikor rövid záridőt kell alkalmazni, mert rendes megvilágítás is van.
-
schawo
titán
válasz
scarabaeus
üzenetére
Az slrgearen tesztelt első szériás 12-32 is tökéletes. Szerintem egyszerűen csak nagy a gyártási szórás.
-
schawo
titán
Indexen 3 nagyszerű obi jóárasítva: 20/1,7 14/2,5 14-45
-
schawo
titán
válasz
sebgutkopf
üzenetére
A 20/1,7 még mindig játszik

-
schawo
titán
Szomorúan alakul a a forint árfolyama. Gülüszemű barátunk machinációi miatt könnyen előfordulhat, hogy mire megjön az E-M10, az alapára is felmegy 220-ra

-
schawo
titán
válasz
tuctuc
üzenetére
Öntapadós? Á!
Acélvázat hegesztenék hozzá, amit csavaros befogóval rögzítenék a kerékjárati ívhez, vagy (részben) nyitott ablaknál az ablakkerethez.
Én dolgoztam ilyen tapadókorongokkal. Ezek sem dinamikus hatásokra vannak kitalálva. Ha az összevissza mozgás miatt meglazul a korong valahol, márpedig meg fog, akkor repül az egész.
A por se a barátja, márpedig te nem egy vadiúj autóra akarod felszerelni.
-
schawo
titán
Ismertek olyat, akinek meghalt olympus mft gép zárja?
-
schawo
titán
-
schawo
titán
válasz
ROBOTER
üzenetére
Ez önmagában nem jelent mást, csak annyit, hogy sík idióta a jpeg algoritmus. A 14 bit-ről 8 bitre konverziót tökkelütött módon oldják meg. A nyomi jpeg motor meg se kísérli visszahozni a 8 biten túli információt. De ez nem a szenzor előnye, hanem a firmware hátránya.
-
schawo
titán
Az a vicc, hogy ha felszámolom a mostani mft rendszerem, akkor meg is van az ára, egy fillért se kell hozzátenni. Ha egy kicsit megtoldom, akkor egy opciós evf-em is van.
Ezt kell szembeállítanom az E-M10-zel, amire 180k-t kéne kifizetni, és még mindig nincs ekv. 24mm-es nagylátóm, nincs középtelém, és cserélni kell. Ezzel szemben veszítek némi fényerőt (bizonyos tartományokon meg nyerek), és némi képminőséget (illúzióim nincsenek, ez nem lesz egy 12-60/2.8-4).
-
schawo
titán
Mármint az eredeti árakra gondoltál, hogy benézték.
G1X Mark II
Most nézegettem a BestBuy árazását, és a Rebel T5i (700D) + 18-55 kerül náluk szintúgy 800 USD-be, mint a G1X-II. Mivel nálunk a 700D 180-190 körül megy, ezek alapján a G1X-II is ide várható. Aztán meglátjuk.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3896, 95% Akkumulátor
- Dell Latitude 5320 - hibás kijelzők - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, számla
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / 2K QHD / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / 1300 Nits
- Keresünk Galaxy S24/24+/S24 Ultra/S24 FE
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4239, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)