- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Quadro NVS 450 videókártya teszt (4 Dp port, passzív)
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- petipetya: Nagy chili topic. :)
Aktív témák
-
Fantasy
tag
De igaza van a most nem tom hogy hívják hogy éppen hol vagy?Engem mostanába anyám azé szid le mert azt mondom hogy biz-baz nem tom miért.vegyük pl a nemt tom-ot.Ugye az a nem tudomból jött igaz?Na ezt nem szoktuk mondani éttermekben vendégeknél.Egyszóval fellnőttek előtt.nem?:C:C:C:C:C:C:C:C:C:C:C
-
lesaux
veterán
Fejezd már be, légyszi!
-
Hurracan
tag
Szerintem mindenki szokott káromkodni, ez tök természetes, állítom nincs még egy ilyen nyelv ahol ennyi káromkodós szó van!:D
Van amikor nem sikerül megoldani vmit és automatikussan elkezd az ember úhy beszélni mint a ''kocsis''...........Csak az a szörnyű, hogy egy idő után ebbe beleszokik az ember! -
gyufa
tag
sziasztok a shit az csúnya szó?
-
HaroWerks
senior tag
Ebben a témában itt a másik nagy kedvenc:
[L]http://www.azbeszt.hu/whatsdope/tribute/azbeszt.mpeg[/L]
Azbeszt megb...:DD -
m-bazsi
tag
válasz
Latissimus Dorsi #50 üzenetére
a trágárt azt ismertem
-
m-bazsi
tag
válasz
Latissimus Dorsi #48 üzenetére
most elmondhatod magyarul is
-
m-bazsi
tag
de 1esek szerint a szar is csúnya szó, mások szerint nem. Most akkor mi van?
a meggondolatlan az csúnya szó??
meg az irgum-burgum
a ''bunkó''-t beírnád egy onéletrajzba??? csúnya szó??? -
WN31RD
addikt
válasz
VladimirR #31 üzenetére
Hacsak nem vagyok benne meglehetősen biztos, hogy ő is viccesen fogja fel a dolgot, akkor valószínűleg semmilyen szövegkörnyezetben nem mondanám egy 5-6 éves gyereknek, hogy hülye vagy.
De szinte biztos, hogy azt sem mondanám neki, hogy pl. ostoba vagy, és abban feltehetően egyetértünk, hogy az ''ostoba'' nem csúnya szó. Tehát abból, hogy valamit nem mondanék egy 5-6 éves gyereknek, még nem következik, hogy ''csúnya szóról'' van szó. -
Out
addikt
válasz
VladimirR #40 üzenetére
Azert en arra kivancsi lennek, hogy pl 5-10 ev mulva mennyire fog megvaltozni a csunyaszavak sulyozasa... gondolok itt arra hogy 20 eve ha azt mondtad hogy fenebe, vagy francba akkor csunyan neztek rad, ma mar eszre se veszik az emberek ezeket... vajon igy fognak egyszer jarni a mostani bazdmegolasok is?
-
HaroWerks
senior tag
Ha csúnya szavak kellenek ajánlom Eamon - Fuck it című számát :)
Ahhoz képest, hogy milyen a szövege vígan megy az összes adón :D -
cikasz
őstag
Faszompicsagecikurvaéletbe??
:) -
hipernick
tag
A kua aád! szoktam mondani, persze ez leírva nem igazán érthető de megfelelő hanglejtéssel szóban ez egy káromkodás ami ugye mégsem egyenértékű a helyesen kiejtettel. És ha ezt használom akkor tán mégsem vagyok annyira trágár.
De lehet mondani a ''azt a rézfán fütyülőjét'' is, és kulturáltam megoldott a csúnya beszéd. És nem sértessz meg ezzel senkit. :)) De persze ember legyen a talpán aki megállja hogy nem beszéljen csúnyán. -
Out
addikt
válasz
VladimirR #31 üzenetére
Hat en most igy hirtelen egy olyan temat se tudnek mondani ami a mai vilagban tabunak szamitana.
mod: de gondolom ha a tabu szot kicsereljuk arra hogy ''a joizles hatarai'', akkor igy mar inkabb kozelebb allunk az igazsaghoz. Viszont a joizles hatarait szerintem a tarsadalmi hovatartozas hatarozza meg, ilymodon nem beszelhetunk altalanossagban a csunya szavakrol, hanem csak retegeken beluli csunya szavakrol. Remelem vilagos mit akarok irni :)
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
alltalaban a tabukent kezelt temak ''szakszavait'' tartjak csunya szonak
Balint: megis milyen szovegkonyezetben mondanad gyermekedre (tfh van), hogy hulye? csak mert szerintem ez a gyerkoc szellemi kepessegeinek igen durva minositese
az egesz mas kategoria, mikor valaki ''trefalkozik'' es ezert mondod, hogy ''de hulye vagy'', vagy a gondolkodasmodja neked nem tetszo - elobbi esetben nem rosszalloan hasznalod, de ezt a kulonbseget pl egy 5-6 eves gyereknek hogyan vazolod fel?
egyebkent nalam a teljesen idiota is ket dolgot jelent ;]
TéKrys: gratulalok ehhez a szinvonalas, mely mondanivaloval rendelkezo, a vitat pozitiv iranyba eloresegito hozzaszolashoz -
TéKrys
senior tag
@%!$#!°%@!!@%
#$
Namostaztánhúdemegaztmondtam :C ;]
[Szerkesztve] -
Out
addikt
a magyar nyelv nem csunya, igy a magyar nyelv szavai sem lehetnek csunyak, igy nincsen egy magyar csunya szo se. Nemtom ki volt az az idiota aki kitalalta a csunyaszavakat, illetve miert pont ezek a csunya szavak?
-
aesir
veterán
Vezető beosztásúként elég stresszes a munkám. Sokat káromkodom, mert segít levezetni a feszültséget.
-
Pötyi
őstag
Mihail Solohov írja az irodalmi Nobel-dijjat kapott Emberi Sors c. könyvében, hogy amikor német fogságba estek a II. Világháborúban, volt egy német tiszt a hadifogoly-táborban, aki tudott oroszul és minden nap a reggeli sorakozónál negyed óráig tudott egyfolytában káromkodni oroszul anélkül, hogy egy szót is ismételt volna. :D (Az író később kifejti, hogy ez adott nekik erőt. Olyan jó volt hallgatni! Hiába voltak hadifoglyok, anyanyelvük ízes kifejezései melegséggel tölötték el szívüket és ezután könnyebb volt a napi kényszermunka is... :D)
-
Loretto
veterán
hát lehet nem ide tartozik szervesen, de eccer még általánosban az egyik cimbi pont az igazgató előtt káromkodott egy szépet.Feldata 15 db szó ami helyettesítetee volna. a francba és a fenébe nem felelt meg. ami jó volt a teremburáját.és 14 hasonló kellett még.
-
WN31RD
addikt
válasz
VladimirR #24 üzenetére
Úgy gondolom, mondanám, de nincs gyerekem, tehát ez csak feltételezés.
Vannak viszont más személyek, akik közel állnak hozzám: Ezek közül adott esetben bárkire mondanám, olykor mondom is.
Más kérdés, hogy ha valakire azt mondom, hogy ''hülye'', az helyzettől függően jelentheti azt is, hogy teljesen idiótának tartom, és azt is, hogy épp valami butaságot csinált, ami bosszant, vagy amit viccesnek tartok.
Az is más kérdés, hogy a nagynéném előtt általában nem mondok ilyet, de kizárólag a békesség kedvéért. (Tekintettel vagyok a hülyeségére. :P)
Ami a gyerekeket illeti: Nyilván, hatalmi pozícióban (szülő) az embernek nagyon oda kell figyelnie, hogy mit mond, azt hogyan értelmezhetik, mekkora kárt okozhat, stb. Törekednék arra, hogy csak alapos átgondolás után mondjak szülőként egy gyerekre olyasmit, hogy pl. ''hülye'', legalábbis olyan helyzetben, ahol (ott és akkor) nem egyenlő felekként állunk szemben. De ugyanilyen módon óvatosan bánnék egyéb negatív kifejezésekkel is, pl. buta, stb. Nem gondolom, hogy számottevően ritkábban mondanám a gyerekemre, hogy pl. buta, mint hogy hülye. -
gyufa
tag
a fuck az csúnya szó? annyit hallani
-
Conki
tag
Mikkamakka
-
twollah
nagyúr
Nagyon nem csipem ha vki kurva anyazik.
A karomkodo nok meg kifejezetten taszitanak. -
twollah
nagyúr
Tul van bonyilitva a dolog.
-
VladimirR
nagyúr
naja, csak nem mindegy, hogy ez egy poen, amivel mindketten tisztaban vagytok, vagy azert csinalja valaki, mert a'sszi meno - es ez a problema: nem meno, csak sokan ugy hiszik, hogy ha minden masodik szavuk a bazdmeg, akkor attol nem 12, hanem 12,5 evesnek latszanak majd - en abban a korban meg egy ''szar''-t is felve engedtem el, ma meg csak ugy dobaljak a tizevesek a q...a anyazast, meg a b+-elest (pedig annyira azert nem vagyok idos) :F
-
mg105
senior tag
manapság már egyre gyakoribb, hogy a fiatalok a ''csúnya szavakat'' rendesen használják. pl állok a buszmegállóban, két srác találkozik, ''Csá te f*sz!'' vagy ''Csumi buzikám''.
ui.: elnézést, de ez az igazság
A csúnya szó, mint minden, relatív!
[Szerkesztve] -
tiv83us
veterán
Mindenhogy csunya egy csunya szo.Ha pl apamnak aztmondom, hogy ''Bazdmeg fater!'' Akkor persze, hogy begurul. De ha csak szitkozodaskepp mondom, pl vezetek es valami buzi bevag elem es bazmegolok, attol meg hogy apam nem veri le a fejem, ugyanugy csunya szonak szamit.
Minden szo ami csunya az csunya. Kivalo pelda volt az oneletrajzos. Amit nem irnal bele egy oneletrajzba szot, az csunya. Mert az. :D
[Szerkesztve] -
Mosqu!to
addikt
Ez körülményektől függ. Nyilván egy önéletrajzba nem írod bele a ''szar'' szót sem, mert az nem oda illik, de mondjuk haverodnak mondod. Szóval erre nincs szabály, teljes mértékben a szituációtól függ.
-
m-bazsi
tag
de az hogy pl: egyesek szerint a (mar bocs a kifejezésért) a szar is csúnya szó, mások szerint nem
-
tiv83us
veterán
Es most ide mit kene irnunk? Szerintem mindenki tudja mi szamit csunya szonak es mi nem...Na de, akkor szolj hozza te vmit :D
-
m-bazsi
tag
Sokszor fel vetődött más a kérdés: mi is számít csúnya szónak???
Egyesek szerint ige, mások szerint nem...
eléggé elgondolkodtató kérdés szerintem.
ezért is nyitottam ezt a topikot.
Aktív témák
- Hobby elektronika
- E-roller topik
- Milyen TV-t vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- The First Berserker: Khazan
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Diablo IV
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Eladó egy 34" GIGABYTE M34WQ Ultrawide 144hz gaming monitor!
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E756 - i5-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" HD I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest