- Fórumok
- Egyéb
- Mesélj a városodról, pls!
- (téma lezárva)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
Verdis
újonc
Miskolcot nem javaslom, csak ''nehézfiúknak''.
Errefelé nagy a szakadék, a diplomások még wc-papír helyett is bankjegyeket használnak, de akinek nincs felsőfokú végzettsége, annak itt vége van. Hacsak nincs valami félelmetesen jó vállalkozási ötlete.
A hely csodás egyébként, körülbelül másfél milliárd forintokat költünk évente a város fejlesztésére, óriási iramban nőnek ki az új épületek, újulnak meg a régiek, szerintem nem telik bele fél évtized és már az egyik legdrágább város lesz az országban. Már most is 8-10 Millió környékén vannak a lakások, családi házak 15-80 millióig kaphatók, az új társasházakban pedig 12-22 közt vannak a nagyobb lakrészek.
A vasgyár ugyan megszűnt, de az utóbbi időben felgyorsult a külföldi cégek betelepülése és ezáltal javultak a munkalehetőségek is. Shinwa, Bosch, hogy csak a legnagyobbakat említsem.
Diplomásoknak és karrieristáknak javasolt város tehát, egyéb munkára nem ajánlott.
Rengeteg látványosság, és a Bükk, mint magyarországon a leglátogatottabb hegység, várja turisták népes táborát.
Pár szót a közvéleményről: Miskolcon az embereknek csak kis része nem szeret élni, ennek oka feltehetőleg a munkanélküliség (végzettség hiánya). Ezek általában pár éven belül Pesten gyarapítják tovább a buták táborát. Az oktatás amúgy kiváló, középfokú végzettséget a létező összes szakmából lehet szerezni, továbbá itt található Magyarország legnehezebb és 6. legnehezebb gimnáziuma, a Fényi Gyula Miskolci Jezsuita Gimnázium, valamint a Földes Ferenc Gimnázium.
A Miskolci Egyetem ugyan indított Bölcsészet- és Jogtudományi kart, az elhelyezkedésre és igényre való tekintettel mégis a Gépészmérnöki Kara nőtte ki magát világhírűvé. Az itt végzettek csaknem kivétel nélkül jól fizető állást tudnak szerezni, a szakképzés pedig nyugaton is méltán elismert. Sok tanuló jelentkezik ide pl. Ghánából, Marokkóból, Egyiptomból, Mozambikból, Nigériából, Indiából, Pakisztánból, Szíriából, de még Lettországból és Litvániából is.
Az oktatás rettentő kemény, akik ''kiperegnek'' a Miskolci Egyetemről, azok legtöbbször a BME-re mennek ''levezetni'', ahol 3-4-es átlaggal le is diplomáznak.
Az oktatás is és a munkavállalás is kíméletlen tehát, de ha valaki igazán profi a szakmájában, jobb helyet talán nem is ajánlhatok neki.
A közbiztonság jó. Kivételt ezalól a régi vasgyár környéke, valamint a Miskolcot körülvevő iparvidék képez. A jelentősebb városrészeken mind van rendőrkapitányság, az őrjáratok és igazoltatások elég gyakoriak, így az ember biztonságban érezheti magát.
A közlekedés egészen kiváló. 0-24 óráig rendszeresen közlekednek buszok, villamosok és villamospótló autóbuszok, a főbb útvonalakon tehát éjszakára sem áll le a közlekedés.
A szórakoztatóipar az utóbbi időben rengeteget fejlődött. Rogyásig vagyunk multiplex mozival, a rendezvények is elég gyakoriak, az éjszakai élet pedig még hétköznap is dúl. A Bükkben rendszeressé vált a Rally, és nem utolsósorban évtizedek óta saját síparadicsomunk van Bánkúton.
Ami miatt nem jó Miskolcon lakni: munkanélküliség.
Ez az egyetlen dolog, ami nem jó itt, amúgy minden másért érdemes ide jönni. -
aurum
senior tag
minden varosnak megvannak a hatranyai. szegednek is. kiesik, elmaradott a kornyeke, unalmas, stb alfold meg foliasatrak mindhol.... debrecenben 3 fat mar nagyerdonek hivnak :DD
a nyugati orszagresz se igazan tuti dolog. kicsit tavolodj el a batatontol es rogton a 70'-es evekben talalod magad...
szerintem akkor teszed jol, ha elkezdesz allast keresni es ahol van egy jo lehetoseg odakoltozol. forditva nem sok ertelme lenne. -
csabicsepp
aktív tag
Hát most is nyugodt, csendes hely (nincs itt semmi :) ).
Hogy segítsek azért a tájékozódásban, körülbelül ilyen munkák vannak hivatalosan errefelé:
[L]http://www.bekesmmk.hu/alkalmazas/allas/[/L]
Igazából komolyabb munkák Békéscsabán vannak, most épülget (4éve) a 4 sávos út Gyula-Bcsaba közt,, az átjárás 20-30perc. A fizuk átlag bruttó 100 alatt vannak, jellemző a minimálbér, 1évig ugye. Nagyon kevés az igazán jó munkahely, természetesen ismerettségi alapokon.
Vállalkozást is lehet indítani, van amire van piac.
Az ingatlanok drágák, a sok német felsrófolta az árakat. Belvárosban 200 felett mozog a négyzetméterár. Bcsabán sok új lakás épül, asszem 230-nál kezdődnek.
A város az új polgármester óta látszik, hogy költ is mostanában pénzt a városra, de a fejlődés lassú, igaz legalább van valami.
Van itt valami pancsolda, de 3 éve 1x voltam benne, kissé elszálltak az árakkal, a németeknek teccik.
Az üzemanyag olcsó, tankolni természetesen Románia, a város széle után a határ. Egy tetyó van Bcsabán, a többi multi tervezget évek óta.
20-30 km-re vannak már hegyek, 150-300km-re erdély, Fogarasi-hegyek, sóstavak, stb.
Na így hirtelen ennyit a környékről, optimistábban persze egy kicsit :)
Remélem valamit segített.
Nekem egy barátom, aki elköltözött, azt csinálta, hogy eladta a lakását, nem vett lakást, csak albérletbe költözget, és ismerkedik a környékkekkel, szerte az országban. Persze ez gyerekekkel más. -
pweisz
senior tag
Nekem Szeged jön be, illetve annak is csak részei, mert a panel lakásos rész nem annyira. Gyula annyira nem tetszett bár vannak szép részek ott is, de szerintem Szegednek simán szebb a központja. Egyébbként nekem az alföld is tetszik, nincs domb, csak egyenes részek.
-
csabicsepp
aktív tag
áhhh....igaz, de látod mán én is depis vagyok valahol :)
Egyébként főleg csak anyagilag rossz a keleti régió...
Amit írtam hogy reménykedünk, azt gomolya is gondoltam, hátha valaki odafent a nagy pistában tesz is majd valamit, nem csak a száját nyalizza.
De erre sajnos nem lehet építeni, gondolom a gyerekeknek se jó ha költözgettek ide-oda, csak azért írogattam.
Legalábbis mifelénk a tendencia azt mutatja, hogy sokan mennek el pestre fiatalok. Igaz van aki visszajön, mert nem bírja mexokni azt a ridegséget ami arrafelé van.
De szerintem nyugodtan tegyük fel a kérdést: Aki a keleti régióban lakik, az leköltözne-e pestről, ha ott lakna? De őszintén....
Én is kíváncsi vagyok :) -
aurum
senior tag
olcson lehetett...
5..6 eve 4..600nol mertu telket lehetett venni 3..5M-ert. most olyan 14..30M korul van egy ures telek fekvestol merettol fuggoen. kisebb atlagos meretu telkek (50'-es stilusu kocka hazzal) a faluban kb olyan arban vannak, mint miskolcon. illetve nem is falu, hanem mar varos tavaly ota....
egyebkent ezek a miskolc kornyeki falvak nem olyanok, mint az atlagos magyar falvak... inkabb kulvarosi jelleguek.
meg egy ilyen alvovarosnak keszulo falu van a kornyeken sajopetri a neve, a sajo mellett van... szinte csak uj hazak vannak. az ut betonpatkaja feherre van meszelve es az uttol a keritesig cc 2m mindehol tele van ultetve viraggal. szoval olyan mezeskalacs jellegu az egesz. ide is kozel van miskolc cc 15perc. a gyorsforgalmi ut ami az m3-ra visz 5..6km-re megy a falutol. -
joey7
őstag
hát nem; Ő majdnem 2x annyi idős mint Te... :P
Jó 5let a topiknyitás;-sztem.Vajon a többiek mit szólnának hozzá? :F -
tildy
nagyúr
Szerintem akkor jászberény, hűtőgépgyári lakóteleppel ,ami túlképpen inkább lakóparknak számít, szerintem jól járnál.Ne aggódj, ezek kertes, , sorházi lakások.Illetve jb. egyéb területei.
Szerintem találnál munkát. -
tildy
nagyúr
Jászberény eléggé fejlődőképes:fedett uszoda, a közeljövőben tesco és jégpálya, friss levegő, kellemes környezet.Lakásárak a városban eléggé húzósak (10 milla egy kockaház kerttel) , de végülis jó hely.10 kmre meg már 4 millióból van házad.
-
tildy
nagyúr
Ha leírod, milyen munkakörben akarsz dolgozni, akkor talán jobban megy a segítség.
kero:hugom is feljön néha pestre, ő 17 éves, de szerintem otthon és a koleszban is jól elvan berényben.Egyébkét szerintem jászberény egyre szebb.
Anya-banya:szerintem gondolkozz el egy nagyobb város melletti községben.
Azért mondom, mert szerintem érdemes bejárósnak lenni, cserébe a nyugalomért... -
joey7
őstag
Pont az ellentettje vagy a mamámnak; Ő mondani tudja nagyon jól a problémákat,meghallgatni viszont képtelen... ;]
-
joey7
őstag
jól gondolod,csak azt nem tudom,h hol lehetne erről írni...:F
másrészt viszont nem akarlak untatni az egyéni szocproblémáimmal... :U -
joey7
őstag
Én nem tudok privát csetelésről itt... :U
-
KERO_SAN
aktív tag
Pesten, 13. ker.
Amit szeretek:
- Kozel van minden ( bolt, bevasarlokozpont, strand, disco, suli, szoval szamomra ''minden'' ) - Kb. 30 perces utazassal a legtavolabbi helyre is el lehet jutni.
- Sok az ember ( szeretem a valtozatos tarsasagot :D )
- Itt szinte minden beszerezheto ( kulonleges kajakon at, ruhakon a cipokig egeszen a szamtech hardverig, szinte minden. ) Videken ez egy ''kicsit'' más :D
- Van valasztasi lehetoseg a tovabbtanulas teren. Azaz nem kell majd atkoltoznom egy masik varosba ha szinvonalas felsooktatasi intezmenybe akarok jarni, nem kell majd alberletet, vagy koleszt fizetnem.
Amit nem:
A kozlekedesen, es a csovesek szaman talan meg van mit korrigalni :D :)
Koszosak a levego? Sok a roma? Kutyaxar van a jardan? Rossz a kozbiztonsag?
Hat hol nem ?:D
Aki azt mondja h ez naluk nincsen, az hazudik, vagy kulfoldon valami elitkornyeken lakik (esetleg egy 30 fős faluban :D ) . Volt szerencsem mar kulfoldon jarni, van ott is aki az utcara szaratja a kutyajat es a legkevesbe sem foglalkozik azzal hogy eltakaritsa maga utan..Ott is vannak dzsipok, de ha nem vannak helyette masok akik betoltik az o szerepuket.
Ha jot akarsz akkor koltozz vmi pestkozeli kisvarosba, faluba, annal tavolabb mar csak a hulye megy :t
BTW, ha egesz nap a gep elott ul, akkor meg nem mind1 neki hogy hol teszi azt ? Egyebkent szerintem meg 1-2 ev, es meg a gep kozeleben sem fogod latni, es majd visszasirod azt az idoszakot, amikor mindig tudtad hol van, es mit csinal :] -
joey7
őstag
nincs gyermekem-legalábbis nem tudok róla-. :P
persze,meglehet Őt érteni,nagyon sok minden miatt ilyen,illetve alakult így a kettőnk viszonya,de mire ezt kitárgyalnánk addigra Ph! Nagyúr státuszba kerülnénk.:C
Viszont jó néha idegenekkel,kívülállókkal megosztani,illetve elmondani a problámákat;sokat segíthet esetleg. :) -
joey7
őstag
akkor tudod,h mi a dörgés...csak az a baj,hogy semmi értelme nincs a hisztijének,eccerűen nem tudja elfogadni,h az egyszem fiacskája lelépett a szoknyája mellől... :( Az Istennek sem érti meg,h attól én még a fia maradtam,és szeretem Őt...
Na,mindegy ,reggelig lehetne erről dumálni,de minek.. :U -
TrollBalint
addikt
Akkor szerintem Pécs tetszeni fog. A többi városról nem tudok mit mondani, de azt hallottam, hogy Székesfehérvár mostanában felkapott, nem tudom meséltek-e már itt róla...
-
joey7
őstag
Kommunikácót,meg angolt.Aztán amint lehet lelépünk majd az országból.Sajnos itt semmi esélyt nem látok arra,h a céljaimat tisztességes eszközökkel elérjem.:(
Másodsorban pedig nagyon vonzanak az egzotikus szigetek.Tudod,koktélok,naplemente a pálmafák alatt... stb. :P -
joey7
őstag
Bocs egy kis OFF miatt,de ''muszáj'' elmondanom:
szóval a gyermekeid szerencsések,h ilyen mamájuk van,aki nagyon szereti őket,és mindent megbeszélhetnek velük(gondolom így van).
Azért mondom ezt,mert éppen ma voltam anyámnál látogatóban...4 hónap után...
sajnos nem tudok,illetve Ő nem tud velünk(mármint a velem és a feleségemmel) kijönni,utálja Őt is,meg engem is... :U Az baj(többek közt,h lehetetlen vele kommunikálni;csak mondja a a magáét... :( na mindegy ez egy hosszú történet,csak eszembe jutott az imént... -
TrollBalint
addikt
''Éppen pedagógiát tanulok, hogy mégjobban tudjam kezelni a korosztályodat''
Nem jó. :) Baseball ütő és/vagy vascső :D Ezekkel lehet jól kezelni. (mellesleg kompatibilis az ősszes korosztállyal :DD)
Én már 4 éve tanulok pécsen, mikor ide jöttem nem szerettem a nagyvárosokat, most sem szeretem igazán, de pécs valahogy megtetszett. Ha ide jösz nem fogsz csalódni :) MIvel tanulok nagyon nem tudom, hogy milyen munkalehetőségek vannak, de szerintem akadnak.
szerk. Amúgy dombóvári vagyok, de oda ne is gyere, tuti éhen hallsz :)
[Szerkesztve] -
joey7
őstag
Jézusom! Nem mondod, miatta ülsz a gép előtt? :Y
-
MarKoo
addikt
Egyébként szerintem büszke lehet rá hogy 29 éves létére ilyen hozzászólásai vannak, de hát ez őt minősíti. :U Majd szólok neki ha látom, de szerintem arra is lesz érces beszólása. :B Amúgy sikerült ''dönteni'' hogy melyik város lesz a kiszemelt új lakhely? :)
-
MarKoo
addikt
Agressor sajna simán bunkó. Nincs mit szépíteni rajta, mert olyanokat szólt már be hogy az ember..... :U :O
-
joey7
őstag
Nekem 150; én ''nyertem'' ! ;] :(( Viszont megtérül majd,mindkettőnknek, ebben biztos vagyok! :C
-
joey7
őstag
Én is...! 1részt sajnos,másrészt szerencsére; majd meglátom ha visszatekintek az életemre... :P
-
joey7
őstag
''...38 éves vagyok,...és most is főiskolára járok...'' -gratulálok, és minden elismerésem; én is most kezdem majd a főiskolát; 35 vagyok...! :DD :C
-
Sir Pocok
őstag
[L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=86838&start=270[/L]
#276 & #279 -
Sir Pocok
őstag
Agressor 29 éves....... :D
-
Loretto
veterán
hát hogy hova érdemes azt nem tom, de hogy pécsre na az tuti.maga a város szép.de állítólag a diplomás munkanélküliek aránya itt a legtöbb.
-
aurum
senior tag
hat azonos mennyisegu munkabol legkonnyebben pesten fogsz megelni. az biztos hogy pesthez eros gyomor kell, de talan ez a legjobb vaalsztas neked.
eleg sokat jarok az orszagban igy kb ismerem a viszonyokat.
debrecen, fejlodo varos, van munka de az embereknek is szuksege van meg nemi fejlodesre. pl koszonni a boltban ha bemegy a vevo meg ilyenek. ja aki kedveli az erdekes rovid noi fizurakat annak erdemes gyakran arra jarni.
eger, foleg a borbol meg az idegenforgalombol el. nekem kisse falusias. nem hinnem hogy sok munka van.
miskolc, pest utan talan az egyetlen igazi nagyvaros (minden hatranyaval egyutt). a kornyezete nagyon szep, meg a varos egyes reszei is. viszont nincs penz es munkalehetoseg se nagyon. ebbol kifolyolag doglodik.
szolnok, elmaradott terseg, nem sok eselyt/jelet latok a fejlodesre.
szeged, porgo varos, van le is, munkalehetoseg is akad de nagyon kiesik.
veszprem, almos kisvaros, szocreal stilus, keves munkahely/penz.
ezek kozul ha pest kiesik debrecent valasztanam, mert ott van elet es fejlodes. tovabba az eu tervek szerint az lesz mo keleti reszenek ''fovarosa''.
viszont ezekben a varosokban nehez vallalkozast inditani, mert viszonylag keves ember lakik es a vonzaskorzetevel szamitva se eri el a millert. aztan mindenhol van mindenfele bevasarlo kozpont tecso, zobi, cora, stb de legalbb egy penny ezek a kereskedelembol elo valakozasokat kifeketik rovid ido alatt. tovabba ruha, muszaki cikk sokkal dargabb mint pesten, viszont ugyanazert a munkaert kb a felet kapod.
szoval jobban jarsz ha nem koltozol. -
Panther
HÁZIGAZDA
Gyertek Érdre :) Itt van BP mellett, már egész gyakran megy vonat a Délibe, busz az Etele-térre. BP-n van munka, itt van hely :D Nem egy extra ez a ''városka'', nincs itt igazán semmi, max béke és nyugalom. És hely. :) (Ja meg ''a világ egyetlen földrajzi múzeuma'' :D)
-
tildy
nagyúr
Ha hallgatsz rám akkor Győrt választod. Én amikor ott jártam, akkor nagyon bejött, boldog emberek, mindenki mosolyog.
Ha adhatok negatív tanácsot is: Szolnok, miskolc ne!!!!
Jászberény , ami hozzánk közel van szép lenne, de a lakásárak magasak, és a hűtőgépgyáron kívül csak a jövőre nyílő tesco, és boltok adnak munkalehetőséget (nem tudom mi a foglalkozásod..)
viszont én azt mondom neked, érdemes város mellettiségben gondolkozni.Hogy miért is? JB-ben egy kockaház kerttel 10-12 millió.Ugyanez 10 kmre a várostól , faluban:4-5 millió. Nem mindegy.
Egyébként én az alábbi helyekre költöznék szívesen: Szeged(-algyő), Pécs (és környéke) , Győr!!!.
Debrecent utálom (már elég régóta, sosem tetszett) , nyíregy meg j lenne, de a sétálóutcájától eltekintve nem annyira szép.Viszont a kgst piacon frankón lehet olcsón bevásárolni, meg ugye, benzint hozni ukrajnából;]
[Szerkesztve] -
MarKoo
addikt
Ennek örülünk. :)
-
MarKoo
addikt
Jó8! :U
nofene: Miért utáltad meg? :F
[Szerkesztve] -
Latissimus Dorsi
senior tag
''Szeretnénk olyan helyet találni ami a gyerekeimnek és nekem is jó.''
Hát ez a 2 nem biztos hogy fedi egymást:) -
Drizzt
nagyúr
Hát, engem lehet betegnek fognak tartani, de nekem a főváros jön be a legjobban...
-
MarKoo
addikt
Nagyon szeretek itt élni, már csak azért is mert a szomszédokkal sose volt bajunk Az utca 98%-a ismer mindenkit így az utcából. Amikor ide költöztünk nem volt még ez a rész beépülve, de mára már több lakóparból épül össze. Itt van a közelembe a suli, vagyis volt, mert mostmár gimnazista lettem. :P Szerintem bátran mondhatom hogy a város egyik legszebb helye. Emeletes, illetve kertes házak egyaránt épültek.
-
nofene
aktív tag
Elnézést kérek csak kicsit poénkodtam divot kolléga nyilván érti! Csupán baloldali vagyok és a város teljesen jobboldali (a Fidesz szívesen emlegeti ''őrváros''ként), de tényleg bocs nem akarom politikai vizekre terelni a topikot!
Igaz én már mikor ott laktam sem szerettem Debrecent, a nyüzgés híve vagyok így kicsinek találtam nameg (a gyermekeid miatt mondom lehet Őket zavarná később) mindig mindenhol ugyanazok az arcok, bulikban, boltokban, buszon mindenhol! Ez engem nagyon zavart! És igen Db-nek vannak szép részei aláírom de _szvsz_ összességében nem is szép.
Ja és én 2 éve 18 éves fejjel költöztem Pestre először család nélkül egyfajta előőrsként :) később jöttek a szülők, kutyák :D Ami nagyon nehéz volt az a barátokat otthagyni! A társaságról lemondani nem volt könnyű, mert persze meg lehet ígérni, hogy ó de igen majd lejövök, följönnek st. de azt sem idővel sem anyagilag nem bírja az ember! Szóval mivel ilyen fiatalok még a gyermekeid szerintem fel kell készítened őket erre a szakításra! Én átéltem és lehet én vagyok érzékeny de nagyon nehéz volt! -
fokukac
nagyúr
arra gondolt, hogy kőkemény narancssárga város. ez van, akinek előny, van, akinek hátrány. :)
normális embernek meg egyik sem... :D -
Latissimus Dorsi
senior tag
Miskolc!
A nyitott kapuk városa!
Itt mindenkit szivesen látnak föleg ha hoz jó sok pénzt magával (mert az itt nincs) és a sok pénzből munkahelyeket teremt (mert az sincs).
Viszont ha valami jó munkát sikerül a környéken találni akkor megéri, mert a a lakásárak viszonylag alacsonyak és a város 2 végénél gyönyörübb nem sok van (Tapolca, Lilafüred, nameg az egész Bükk) -
MarKoo
addikt
Nem én mondtam hogy maradjon ott. :t Nah nem szemtelenkedek. :U Van huga is? :F Hány éves? :)
-
MarKoo
addikt
Nem tudom, én már 14 éve itt élek (mióta megszülettem) és nem tudom milyen politikai helyzetről van szó. Vagyis van egy kis sejtésem, de az nem volt hatalmas hatással a városra. :U
-
MarKoo
addikt
Text-Boy is jön? ;] Amúgy Debrecen tényleg szép hely..... :DD
-
al_age
senior tag
Kapuvár? :DDD
kisváros. félúton van Sopron és Győr között. simán el lehet járni dolgozni akármelyikbe, buszok gyakran járnak. -
Club
őstag
Hát te tudod:)
Ha valami kell,akkor keress meg nyugodtan, válaszolok ha tudok:P -
Club
őstag
Írok neked pár dolgot Sopronról.:)
Kezdjük az eléjén:
Sopron ugye egy régmúltú város.
Kicsit hagyományos.
Az bztos, hogy itt baromi sok pénz van.
Na nem a hétköznapi embereknél, de azért őket sem kell félteni.
Munkalehetőség az szokott lenni, de mondom a gyakorlat, és főleg a német nyelv itt fontos.
Ha pl németül tudsz, akkor kapásból van egy állás, amihez semmi gyakorlat nem kell, mindössze német tudás.
120k+juttatások.
Ez egy 0 gyakorlattal nem rossz dolog.
A múltkor láttam a hirdetést.
Szóval elötte érdemes körülnézni mondjuk egy hétvégét.
Egyvalami tuti hogy a legjobb az országban, ez pedig a közbiztonság.
Itt akármikor kimehetsz az utcára, itt nem félsz, és nem is kell semmitől.
Sok a rendőr is, meg amúgy is.
Itt az emberek tisztában vannak avval, hogy ez egy jómódú város, és ehhez mérten élnek.
Ha gondolod még írok, de konkrétan mond mire lennél kiváncsi.
Egyébként munkalehetőségben Magyaországon bizton merem állítani hogy Győr vezet.
Ott mindig van munkalehetőség, és nem rossz város. -
divot
veterán
Sopron kb. egy árban van Budapesttel.
Ja, és az előbb tévedtem, azért van Keleten is élet, például Debrecenben, de még inkább Egerben. Ott pld. lazán el tudom képzelni, hogy leélem az életem. :) -
divot
veterán
Budapesten. :D
Egyébként, ha mennék, akkor Sopronba. Vagy pld. Szentgotthárdra. -
divot
veterán
Ha a munkalehetőség számít (ugye, miért ne számítana), akkor csak a nyugati irányban érdemes elhagyni Budapestet. Így aztán igazából két megye marad: Vas és Győr-Moson-Sopron.
Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Egyéb
- Mesélj a városodról, pls!
- (téma lezárva)
- A Capcom szerint a Pragmata még csak a kezdet lehet
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- E-book olvasók
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Bittorrent topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- 100.000 ft tól elvihető RÉSZLETRE Lenovo Pro 7 16IRX9H 4090
- G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 - Alza élettartam garancia
- Palit GeForce RTX 4070 Ti SUPER GamingPro OC WHITE 16GB - Alza garancia 2027.11.10 - BESZÁMÍTOK
- PowerColor Radeon RX 7900 XTX RED DEVIL OC 24GB - Garancia - BESZÁMÍTOK!
- Új, Gamer félgép - GIGABYTE B650 EAGLE AX + Ryzen 7 7800X3D + Corsair 2x16GB DDR5 6200MHz
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- PlayStation 5 FAT Lemezes + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Samsung Galaxy Watch Ultra LTE / 32GB / Kártyafüggetlen / 6Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732
- BESZÁMÍTÁS! Asus B365M i5 9600K 16GB DDR4 250GB SSD GTX 1660 6GB Formula Air Mesh G3 DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest