Hirdetés
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- janacsi: Kasztrendszer?
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
Aktív témák
-
Nowhereman
őstag
Jól összefoglaltad. Lehet, hogy szép kék a szemük, de nem árt, ha van egy ostor a háznál. Az egyik haveromnak szinte a fél háztájival végzet néhány hét alatt egy ilyen, hiába cserdített végig rajta minden egyes csirkéért/perzse veszekedtek is miatta az asszonyal/. De amikor az egyik csikót(!) is megmarta, bizony akkor dühében leakasztotta a sörétest/következmény: szakítás/. Tehát egy falon belül velük csak felnőtt izlandi pónit, vagy valami hasonlót lehet tartani.
-
Horbal
őstag
Egen, de ne terjeszd mert még lebukom...:DDD
Ja még valami grizlimedvét szeretnék tartani, a panel kecómban, csak attól tartok, hogyha két lábra áll leveri a csillárt, meg rohadt melege lesz a távhő miatt, és félek, hogy szétrágja a családot, pusztán szeretetből...szóval szerintetek tartsak grizlit vagy ne? -
zsiga667
addikt
Gödöllőn az egyetem mellett találtunk egy kóbor malamutot valamelyik nap, hát az úgy tudott hízelegni mint egy retriever. :) Biztos valami mutáns... :D
-
Horbal
őstag
válasz
Nowhereman #24 üzenetére
Ezek elsősorban munkakutyák, nem dajkálni való ölebek, naon okosak, de naon renitensek is, egyemberes kutyák, ha falkavezérré válsz a szemében akkor a halálba is boldogan megy veled de ha elrontod, akkor másodrangúvá, ellenféllé válsz, nem tűrik a gyengeséget.
Gyerek mellé kifejezetten nem ajánlott, főleg a fent említett esetben, de nem kell megíjedni, nem vérfarkas ez vaze, csak tudni kell megrendszabájozni...
Iszonyat mozgásigényük van, ez nem tacskó, vagy uszkár...
Valaki írta, hogy nem megy be a kutyaólba-LOL-ajánlom figyelmedbe, hogy hol is élnek ezek az állatok-a kiba jégmezőkön, házat még fényképen sem láttak, nem buták, hanem ösztönösek, egy több száz éve ridegen tartott állatból akarod kinevelni az alapvető ösztöneit-sok sikert.
Csak az vállaljon ilyen kutyát, aki kezelni képes, a szépség nem minden, F1-est se vezetnék, pedig naon szép, csak meghalnék az első kanyarban...szóval csak olyannak aki bírja, és tudja...:) -
Varga Csaba
aktív tag
Utcán talált kutya volt, soroksáron lefeküdt az abc elé és nagyon el volt keseredve.
Adtunk neki enni és hazavittük.
Ez volt a 2. befogadott kutyánk.
Az 1. szám egy ''Sanyi'' névre hallgató fekete palotapincsi kan blöki.
Na Ő aztán hálás, pedig mikor hazamentem először és Ő egyedül volt otthon, nem volt egy szerelem első látásra.
Szegény annyira megijedt, hogy a konyhaasztalról mert csak farkasszemet nézni velem. De egy kis csoki csodákat művelt.
Ő azóta is velünk van és nagyon szeret minket.
Üdv -
zsiga667
addikt
válasz
Nowhereman #24 üzenetére
''Az életük a zabálás és a futás körül forog.''
Pont mint a spánielem, csak annál a zabálás mellett az alvás a fő tevékenységi kör. :D -
Nowhereman
őstag
Eszkimókutyát? Csak nem sarkvidéki turára készülsz, míg van jég? Mert másra nemigen jók.
Semmi gyengébbet nem lehet tartani mellete/gyerek, csirke, birka/, mert lehetetlen kinevelni belölük a vadászösztönt. Nem ragaszkodóak, nehezen idomíthatóak. Az életük a zabálás és a futás körül forog. -
zfarkas
senior tag
válasz
Varga Csaba #22 üzenetére
Őt is menhelyről hoztad? Mi egyszer az utcáról fogadtunk be egy kutyát, hihetetlen volt... Ha valaki csak rossz szemmel nézett a család bármely tagjára, mindjárt darabokra akarta szedni. De ha velünk volt, hihetlen aranyos és hálás volt.
A Te kutyád lehet hogy épp kanos volt, és vándorolt tovább. A szomszédunk kutyája egyszer 3 hétre eltűt, csajozhatnékja volt. Csonttá fogyva ment vissza hozzájuk... -
zsiga667
addikt
Úgy általában a ''minőségi'' kutya drága. Nem tudom hogy pontosan mennyi egy malamut vagy husky, de én pl. 130k-ért néztem magamnak golden retrievert a nyáron, és ez még messze nem a legjobb volt. De törzskönyv nélküli, hobbicélra tökéletesen megfelelő kutyát szerintem 25k körül be lehet szerezni.
Ez a tenyészet jónak tűnik a weblapjuk alapján, mindkét szülőnek (a kutyákra gondolok :) ) jó a törzskönyve, a kölykök valószínűleg jó eredményeket kaphatnak majd kiállításokon is. Viszont szerintem 100k fölött lesz egy kölyök. :(
Szerk.: Most mennem kell, ha esetleg valamiben segíthetek keress meg emailben vagy a hétvégén a kiállításon. :P
[Szerkesztve] -
Lolabola
csendes tag
thx mindenkinek:)
Zsiga667: Ami az árakat illeti...Malamut tényleg ilyen drága???:F Pedig 30K-ért szívesen vennék egyet. Egy Skótjuhász köjköt ennyiért simán megveszek:D
Malamutokat meg itt nézegetek: [L]http://www.malamute.hu[/L]
[Szerkesztve] -
zsiga667
addikt
1. lehetőség: [L]http://husky.lap.hu/[/L]
Nézd végig a kenneleket, és érdeklődj az árakról.
2. lehetőség: Gyere el vasárnap Bajára kutyakiállításra vagy jövő héten a budapestire (pontos időpontok: [L]http://www.meoe.net/kiallit_teljes_2004.htm[/L]), és beszélj néhány tulajdonossal/tenyésztővel.
És egy kérdés: Kb. mennyit szánnál a kutyára? Mert lehet hogy már 10-20-30ezerért is kapsz, de egy jónevű tenyésztőnél simán lehet 100-150k egy kölyök... -
Varga Csaba
aktív tag
Utánanéztem:
MEOE Szánhúzó és Északi Kutyások Klubja
A MEOE Elnökségének határozata alapján az alaszkai malamute, samoyed, szibériai husky fajta gondozását, kizárólagosan a klub hatáskörébe utalta.
Klubunk 2004. szeptember 11-én klubkiállítást és tenyészszemlét rendez a klubhoz tartozó fajták részére, Kecskeméten. Nevezési határidő: 2004. 08. 31. Bővebb információ: Ligetiné Kruzslicz Ildikó 06-20/5525-114.
2004.11.13-án pl lesz a HUNGEXPON olyan kiállítás ahol ezek a fajták is szerepelnek.
Üdv -
zfarkas
senior tag
Ugye milyen szép?:
[L]http://www.sziget.net/ujfoundlandi/Hoolywood_star_01.jpg[/L]
[Szerkesztve] -
Dave™
nagyúr
Ahogy a kolléga mondja. Az enyém ráadásul még buta is volt. Olyan kutyaháza volt, hogy majdnem én költöztem be helyette, de Ő az Istennnek sem akart bemennni, pedig ''kiköveztem az utat kutyatáppal'':D Minden nap átment a szomszédhoz, és felborította a kukájukat, meg vonyított ezerrel. Ja, és kettesben szántani lehet vele, van benne vagy két lóerő, valamint jól gyorsul:DDD
-
Jam-Master J
aktív tag
válasz
Varga Csaba #6 üzenetére
Meg arról nem is beszélve, hogy a gyerekekre állítólag veszélyesek a malamutok.
Rokonnál 2 kisgyereket megharapott arcon a dögjük.. Én biztos agyonrugdaltam volna (izé....elaltattam volna állatorvossal :D), ha az én gyerekemmel ez történik..A kutyájuk azóta is vígan elvagy, még majdnemhogy azt sajnálták. -
Varga Csaba
aktív tag
A meoe honlapján szvsz találsz tenyésztőket, tőlük tudsz venni szép kölyköt, Jó?? áron.
Vagy a piacok, állatvásárok hozhatnak még eredményt + a meoe ősszel rendez jó pár kiállítást ott is találkozhatsz a tenyésztőkkel.
Sok sikert a kutyához, de ha kertes házban laksz akkor tuti kerítésed legyen, mert olyanok mint a madár.
Tőlem is meglépett egy, 1 héttel azután hogy kóbor kutyaként befogadtam.
Üdv -
Horbal
őstag
Csak óvatosan ilyen kutyulit nem lehet berakni az asztal alá, ismerősnek volt, hát mit mondjak, a gyerek fél éven belül elindult a Bp marathonon, az a K dög állandóan ment volna, ilyet még nem láttam, mint a gép vaze, az biztos, hogy gyönyörü, meg okos mint atom, de mondom, mint egy kiba gép, egy kutyaterminátor!!!!! Jáááájjájj:DDD
-
-
Lolabola
csendes tag
Hi all!
Azt szeretném megtudni, hogy mennyibe kerül egy Haski kutya, vagy egy Malamut. És hogy hol lehet venni őket. Budepesttől közel ha lehet.:)
Nagyon megtetszettek és szeretnék egyet.
:)Help me, pls:)
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest