Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
[amne]
senior tag
Lehet hogy osztálytársam voltál?
Melyik suli?
Amúgy emiatt a szívbillentyű elégtelenség miatt nem lesz izzadékonyabb az ember az átlagnál, legalábbis nálam nem jelentkezik ilyen.
Izzadás két okból van, túlsúly, illetve a nem megfelelő táplálkozás, hús zsíros cuccok túlsúlyban, kevés zöldség és folyadék. Ha ezek kizárhatóak akkor bőrgygógyász vagy egyébb orvos. -
Wildmage
senior tag
Nekem meg az a bajoim, hogy bizonyos hőmérséklet felett a tenyeremből neg a talpamból szinte folyik a víz. Szaga semmi, de néha olyan, mintha folyamatosan kezet mosnék. Erre varrjatok gombot. Voltam én már mindenhol ezzel.Bőrgyógyászat, ideggyógyász, allergiavizsgálat stb. A megoldás a következő: egy nagy 0. Adtak mindenféle vackot, hogy kenegessem,szedjem stb., de semmi hatása nem volt. Most ugyan nem sportolok, de amikor azt is csináltam, akkor sem volt semmi változás.
Esetleg valami 5let? -
tildy
nagyúr
Egyébként az a fura, hogy csak nők szóltak be eddig.VAgy a fiúk nem merik szembemondani???
-
erdoke
titán
Szerintem a problémád részben alkati, részben a súlyfeleslegből és a mozgáshiányból adódik. Utóbbin tudsz változtatni, illetve használj olyan színtelen és enyhe illatú izzadásgátló zselét, amit a hónaljon kívül akár a mellkasra is fel tudsz kenni vékony rétegben. Az legyen ráírva, hogy ''Anti-perspirant and anti-transpirant''. Talán a Lady Speedstick ilyen, ha találsz megfelelő illatút, némelyik elég veszélyes.
Én a Gillette megfelelőjét használom (nekem csak hónaljra kell), de nagyon bevált. Régebben volt belőle női is, de megszűnt, mostanában ezt a szpídsztiket látom az asszonynál.
Szerk: Persze okozhat ilyen tüneteket szervi elváltozás is, de annak lenne más jele is. Mindenesetre ha úgy érzed, hogy már mindent megpróbáltál, beszélgess el egy tapasztalt bőrgyógyásszal, ő majd tudni fogja, hogy hova küldjön, ha ő nem tud segíteni.
[Szerkesztve] -
süti5
őstag
Mostani testsúlyomból adódóan én is elég izzadós vagyok jelenleg, pláne BKV-n
Viszont a kellemetlen szagok nálam azáltal lettek elkerülhetőek, hogy borotválom mostanában a hónaljam, így hiába izzadok - bár a deo is csökkenti - nincsen ''szaga''. Másrészt lehet kapni gyógyszertárban egy folyadékot vmi antisudorica vagy mi a fene, az aztán király, régebben használtam, naponta egyszer kell tusolás után hónaljat bekenni, és két hét után ott nem izzadsz
Tildy, nálad akkor is rossz szag van, ha nem hónaljad izzad, tehát mondjuk mellkas vagy hát? -
maniac
senior tag
Szia!
Sztem probalj meg kevesebb tejtermeket enni lehet hogy az a problema. Tobb gyumolcs, kevesebb zoldseg, valamint picit tobb hus, de abbol is inkabb a feherebb. - ja es en eddig meg nem vettem eszre, de ha megmondod hogy mely emberek mondtak megbeszelem veluk
kiegeszites: ne vegyel fel nylon ruhat, mert az nem szellozik rendesen.
[Szerkesztve] -
az előző hsz.-em jol el baxtam. na mindegy
én középsuli nyári szüneteibe állandóan apámnál melóztam. tüző napon betonkeverés, hordás...40 fok, én egyszál rövidgatyába, meg cipőbe izzadok mint a ló a tüző napon. gondoltam az kizzadt folyadékmennyiséget pótolni kell, és ezért állandóan toltam be az ásványvizeket. a többiek is izzadtak, de én annyira, mint az állat. volt olyan, hogy egyszerre lenyomtam 1,5 liter vizet. aztán a vén alkeszok mondták, hogy nem kell annyit inni. azért izzadok annyira. és az be is jött.
én max 2 liter vizet iszok. szerintem bőven elég. bár ez szemály függö. nem lehet, hogy sok az a 3-4 liter neked? -
én most voltam nyaralni, rómában. na ott még a metróban is 40 fok van. vagy legalábbis párás a levegő.
a bkv illatozása ahhoz képest semmi. amikor első nap beszálltam a kocsiban, azt se tudtam kinomba, hogy mit csináljak. aztán pár nap után már nem zavart annyira, de sokszor volt olyan, hogy az ablakhoz mentem ''szipuzni''.
hihetetlen bűz volt a kocsikba.
először azt hittem, hogy csak engem zavar /négerek, csikszemüek, meg a digók/, illetve, de az egyik nap láttam 3 szinesbőrü srácot, akik kétségbeesve próbálták a beragadt ablakokat kinyitni /a'la máv/.
ebből arra következtettem, hogy nem a másik raszt érzem, hanem csak az elhasznált levegőt.
szó mi szó, én ilyen büzt bkv-n, mávon, még nem éreztem -
Loha
veterán
Szerintem a stressz miatt izzadsz annyira...
Én is megfigyeltem magamon, hogy ha csak simán a meleg miatt izzadok az nem szokott rossz szagú lenni relative, szinte csak víz...
De a stresszhelyzetben mindig sokkal rosszabb a szaga, és sokkal kellemenlenebb.
Én nyáron is mindig pamut cuccokat hordok, és a cipőmben mindig van zokni is... -
-
Dufresne
addikt
25 fok felett már nekem is melegem van kicsit, pedig nekem még nem is magam pl a pulzusom, normál esetben 50-60 között mozog
Az ivás meg önnmagában nem elég, viszont ha rásegítesz mozgással, akkor az tényleg kiviszi a méreganyagokat és ezzel csökken a veríték szaga is. Mint mondtam énis izzadok, de szerencsére viszonylag szag nélkül, aminek gondolom egyik oka a sok folyadék és a sportolás... -
tildy
nagyúr
Köszi , csak az a baj, hogy se fűszeres étel, se alkohol, se tabi( attól híztam, rosszul voltam...) nem játszik be.Inni meg vagy napi 3-4 liter vizet iszom
Aza abjom, hogy nem igazán tudom behatárolni mi is okozhatja,de faterom az hasonlóan ilyen...Csakhát a férfiaknál ez kevésbé, hogyismondjam, szal kevésbé olyan zavaró.
25 fok felett egyébként már kiver a veríték, mások meg tök simán mászkálnak -
Skót
aktív tag
Osztálytársam (akit említettm) :
nála valami szívbillenytyű tartó szövet nem tart rendesen és ezért a szív ezt úgy kompenzálja hogy gyorsabban ver hogy meglegyen a megfelelő vérnyomás (mi nem mindíg jön össze) és a keringési seb ami kell!
A magas pulzus nála is jellemző!
kb 100-as pulzusa van míg a normális a 70 körüli érték
Én nem mondom hogy ez van nálad is mert a szív egy elég bonyolult szerv és ezért kismillió meg egy oka lehet hogy nagyobb a pulzusod !
Sőt lehet hogy csak a kondid nem volt megfelelő a hegyi sétákhoz és azért fáradtál el hamarabb!
A sportban is úgy van hogy az ember holtpontja folyamatosan tolódik kifele!
Pl maradjunk a futásnál mert azt ismerem :először 15 percnél már meg akarsz állni de ha lefutsz még 5 percet akkor egy idő után pont akkor akarsz meglállni amikor letellik a 20 perc no ilyenkor rálehet tenni még 5 percet és így szép lassan fokzatosan kijjebb tolja az ember a holtpontját, és egyre inkább fogja bírni a terhelést!
Mod: az ételekkel kapcs béla12-nek igaza van
[Szerkesztve] -
béla12
tag
Mozogj sokat és igyál elég folyadékot. A sport kiizzasztja a méreganyagokat. a sok folyadék meg higítja az izzadást. (ezt jól megaszontam)
A nagyon fűszeres, pikáns ételek és a szeszes italok is károsan befolyásolják az ember ''szagát''.
Úgy rémlik a hozzászólásaid alapján, hogy a kevés leányzó táborát szaporítod itt a PH-n. Ha tévedtem, akkor bocs! (aki kiröhög, azt megharapom) A gyakori fejfájásért és szívszúrásért felelős lehet a fogamzásgátló tabletta is.
Tehát, ha úgy gondolod keresed fel a bőr, bel és nőgyógyász szakorvosaidat. -
tildy
nagyúr
Nos, norvégiában vettem észre az alábbiakat:
épp egy tesztelést végeztünk, adatgyüjtés->szívfrekvenciamérő és gps segítségével, hogy nagyon hamar 200ra megy fel a pulzusom, egy sima hegyre gyaloglásnál is.A vérnyomásom általában 100/70 és 120/70 szokott lenni, volt hogy a szaz/hetven miatt nem is adhattam vért, mert azt mondták, hogy túl alacsony.
Lehet kéne tényleg egy terheléses vizsgálat, mert odakinn eléggé észrevettem, hogy hamar fáradok, stb
Loretto:
Kb 17-18 éves koromtól van ez a gond.Előtte nem vettem észre, illetve nem is szóltak be emiatt
[Szerkesztve] -
Skót
aktív tag
Nos megkérdeztem ésdapámat mert hamarabb ért haza és azt mondta hogy a pajzsmirigytúltengés következménye lehet gyorsabb szívverés esetenkén kissé magasabb vérnyomás és az izzadás is lehet emiatt!
Ha a szíveddel gond van akkor nem érdemes erőltetni a sportolást!
Bár ez is attól függ mi lehet a problem mert lehet hogy csak ''beszorult'' egy kicsit a levegő(mm ''szívszúrás'' attól is lehet)
Mindenesetre én a helyedben elmennék egy kardiológiai rendelésre és megvizsgáltatnám magam biztos ami biztos alapon!
Lehet hgoy adnak olyan gyógyszer ami kicsit ''megnyugtatja'' a szívedet
ha meg pajzsmirigyre gyanakodsz - vagy tudod hogy az van - akkor irány a jódtablettákért
Annyit tudok hogy volt osztálytásramnak volt gond a szivével és 1-1 rosszulléttől -no ezek se voltak nagyon komolyak- eltekintve mindent úgyanúgy csinált mint mi (értsd foci tesi egyébb mozgások)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Nem dohányzom.
Szaladgálok, lótok-futok a városban, spot msot nincs, norvégiában volt napi 6 km hegyre gyaloglás..
evés:rizs, gomba, sajt, tej, szalámi, uborka, zsömle, burgonya (jó sok)
Allergiáról nem tudok.
Egyébként remélem nem túl ego (nem egyenlő égő) a topic, tényleg el vagyok keseredve -
Dufresne
addikt
Ne legyél hipohonder... Mondom, hogy énis jobban izzadok, mint az átlag és nekem is volt már néha, hogy szúrt a mellkasom, de már folyamatosan tobb mint 10 éve igen keményen sportolok és nincs semmi bajom, legalábbis ilyen belső szervileg
Szóval kis kocogás nem árthat, mellesleg ha fittebb vagy, az izzadás szempontjából em hátrány szvsz.
-
Dufresne
addikt
Énis izzadósabb vagyok és ez a dolog teljesen emberfüggő.Van aki hajlamosabb rá, van aki nem. Rendszeres tusolás, meg hónajborotválás tényleg sokat dob a helyzeten és én úgy vettem észre, hogy a tusolást nagyon jó úgy kb 1 perces hidegzuhannyal zárni. Egyrészt egészséges, mástrészt én kevésbé izzadok meg utána még a melegben is
Szóval ha valaki többet izzad, az nem egészségügyi probléma szvsz, hanem inkább alkati dolog és tényleg a ruha megfelelő megválasztása is sokat segít. -
tildy
nagyúr
SPortolni mostanában nem annyira, régen is csak párszor siklóernyőzés..De kb. ennyi.Futást nem igazán bírom, sőt lassan kezdek hipochonder is lenni, mert olvastam, hogy akiknek van valami gebasz a szívével (nem tudom nekem van e) , azok erőteljesebben izzadnak, és szokott szúrni a mellkasuk.No nekem hetente szúr egy 3 órát mindig a mellkasom, szal most parázok keményen, hogy mitől lehet.
Csak zavar ha azt hallom vissza , hogy ''pirítós'' szagom van
És emiatt félek, hogy majd a munkahelyeimen is problémáim lesznek, mint ahogy 4 helyen már szóltak is emiatt.Ja és akkor még súlyfelesleg sem volt rajtam(65 kiló voltam...)
loretto:rexonának használom az ilyen kattogós deóját, mert egy kis illata is van, meg minden.A dove sprayjét használtam régen, de ki nem állhatoma hintőpor szagot
[Szerkesztve] -
kíváncsi
őstag
Lehet csak nagyon finnyás orrú volt az illető
Lehet nagyon büdi volt az adott illető és neked meg friss illatod volt és neki a friss nem normális
lehet nem is tudja milyen az izzadság smelt. Különben meg szerintem tutti nem lehettél annyira izzadt az ember érzi magán ha izzadt nagyon..
-
Skót
aktív tag
Hát hogy pajzsmirigy lehet e gond azt nem tudom !
Ha édesanyám hazaér megkérdezhetem tőle ha gondolod (orvos)
Amúgy sportolsz valamit?
Mert én megfigyeltem magamon hogy amíg aktívan futottam addig napközben kevésbé izzadtam (értsd ugyanakkora terhelés ugyanannyi séta / átlagos cslekvések alatt) mint korábban!
De ez is alkatfüggő hogy ki hol izzad mert van egy haverom aki az életben megnem izzadna a hátán vagy a mellkasán de a kezén csorog a víz mintha akkor mosta volna meg! -
tildy
nagyúr
-
gézu
őstag
Ha valaki nagyon izzadékony vegyen a póló alá egy vékony trikót hogy
felszívja a izzadtságot és akkor nem fog úgy kinézni mintha a gőzből
jött volna. -
kíváncsi
őstag
Hella!
Én rendszeresen borotválom a hónaljam de csak itt, nem vagyok egy izzadós típus de gondolom a hónalján mindenki szokott. Különben ez a borotválás esztétikai okokból is jó.
Tudom nem sokat segítettem -
FPéter
aktív tag
Az izzadság szaga nincs egyenes arányban a mennyiségével.
-
Skót
aktív tag
Miért van leigénytelenezve az, aki izzadtan utazik?
mert a mai népek azt várják el hogy mindenki fitten és frissen (ropogósra vasalt ingben) menyjen mindenhova!
Az izzadás mérték nagyrészt (sztem) az ember bőrtípusától függ!
Ha valaki azért leigénytelenzik (hú ez egy új szó) valakit mert meg van izzadva hát
NO comment
Mivel ez teljesen normális jelenség ezért ha valakit zavar is inkább szépen tűrje el(szvsz)
Az már más hogy az illető 2 napig nem mosakodott és akkor tényleg kellemetlen szaga van de egy rendszeresen tisztálkodó egyénnek sztem nem lehet olyan büdös az izadtsága (ha egészséges) hogy ne lehessen eltűrni!
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Huh remélem nem lesz flém itt.
Szóval olvastam jópár (főképp bkv-s topikban) olyat, hogy miért utálnaka népek bkv-n utazni.Hát szinte első helyen vannak az illatanyagokkal kapcsolatos dolgok.
Ezzel kapcsolatban kérdezném, mekkora a tűréshatár? Miért van leigénytelenezve az, aki izzadtan utazik?
Mi van akkor ha napi két tusolás, és deók sem segítenek igazán, csak kismértékben?
Milyen olyan helyek vannak (nem félreérteni!) , ahol izgatott állapotban (pl. állásinterjű előtt) általában izzadni szokott az ember?
Orvoshoz kell a e fordulni, ha az izzadás a háton és a mellkason jelentkezik főleg?
Gondolom elég sokan elég durvának találhatják ide ezta topikot, de tényleg nagyon érdekelne a dolog...
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Aorus Elite B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX3060 12GB Asus TUF GT301 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest