Hirdetés
- Kalandor: Habemus papam
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Victoryus: Westland survival
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilam
őstag
De különbséget tesz! Nézd csak meg: Bővebben: link
Jav.: Illetve az indexben nincs különbség, de az ideális értékben már igen.
[Szerkesztve] -
sunnajv
csendes tag
Sparsorium antisudorica -t használtál (hintőpor: Sparsorium)
EXODOR : mosdás után be kell vele kenni várni míg megszárad,majd hintőport tenni rá (Sparsorium antisudorica) és akkro jó lesz ezt próbáltad ez idáig mindíg bejöttde kell egy hét mire beáll a hatás!
[Szerkesztve] -
sunnajv
csendes tag
1.az a baj szerintem : hogy ha valaki nagyon izzad nem igazán tud mit tenni (borotválni honalyt+stift) , ha ezek nem használnak , akkor nagyon kellemetlenül érezheti magát: mire beér a meló helyre leizzad (és ott hiába van légkondi ha...)
===> a társadalom innentől kezdve elitéli és kiközömbösíti (volt 1 ilyen kollegám azért tudom), pedig tényleg mindíg még váltó ruha stbvel is nyomta de...
2. a másik srácnak a lába izzadt ő se tudott mit tenni (avon feet -et használ valami permet amit ha lábára fuj, így nem izzad-nem tudom van-e ilyen testre is ) de hatásos lábon azt tudom
[Szerkesztve] -
pubwart
aktív tag
Szerintem menyj el orvoshoz.
Addig felesleges bármiről is beszélni. Vizsgáltass ki mindent. Bőrgyógyász, karidológia, stb stb stb, de ennek az okai akár lehetne pszichológiak is. pl. szorongás vagy bármi más...
Tehát először szakorvos... utána a többi szer (ha ennyire súlyos a helyzet) -
Fade_Away
őstag
#247ből nekem következik, hogy nem izzadásgátló por, gyógyszer nem iszok csak este vagy ilyesmi a jó megoldás hanem, hogy a test külső élőflóráját rendberakjuk. Nekem pl rendbevan és gyakorlatilag soha semmi problémám nincs.
Mondjuk nemtudom, hogylehetne de biztos van rá mód.... -
Bobojsza
aktív tag
Hát barátném...
hasonló cipőben járok + lábizzadás.
Szerintem az egesz deos cucc marhaság.
Most furodtem, es mar dol is rolam a viz.
Egyetlen megoldas, valami huvosebb orszaba koltozni, allando legkondicionalas stb.
Apropo, az uj volvo buszok legkondicionaltak (ezert van akkora balkuk, ami nyithato, hogy szinte nincs is) csak nincs bekapcsolva. Azert mondom, mert ma eppen bevolt, hat nagy elmeny, komolyan!
A japcsik csinaltak valami olyan ruhat, ami tetotol talpig hosszuujjas, aztan az belso legkondit tartalmaz, nemi napelemekkel kiegeszitve, de van benne aksi is.
hulyeseget felreteve:
Ami azt illeti, ami nalam eddig leginkabb bevalt: lelassitod az eletritmusodat. Ertem ezalatt, hogy ugy mesz mint a csiga 100m=3-4 perc, semmi elhamarkodott mozdulat. Este feltankolsz fojadekkel, reggelinel meg egy adag, es nem iszol egesz nap.
Ezzel azert valahogy kordaban lehet tratani! -
Kraptor
őstag
Nem tudom. Én pl kávétól szoktam izzadni, ha sokat iszok, mondjuk én a honom alatt izzadok főleg. Próbálj meg pamut cuccokban járni és minél kevesebb műszál, mert attol jót lehet izzadni. Én néha hintőport szoktam használnmi ami segít egy kicsit az izzadás késleletetésében
.
-
Kraptor
őstag
Akor a deoval lehet a gond, próbálhatsz hintőport is használni az egész testedre az segít valamit. Tusolsz vagy fürdessz? Tusolás az jobb.
Szerintem a deo lehet a ludas. Barátnőmenk is voltak ilyen problémái és rátért ugyanarra a deora amire én és megszünt, de pl nővérem ki nem állhatja ezt és izzad tölle mint állat.
[Szerkesztve] -
divot
veterán
Ebben az időben az emberiség 90%-a szénné izzadja magát.
Rólam is dől a víz, mivel izzadósabb vagyok az átlagnál, de amennyire tudom, karbantartom magam, a többi meg nem érdekel. Viszont tudom, hogy akinek ez lelki problémát okoz, az nagyon megküzd vele, és tönkre vágja vele a napjait, sőt, akár az életét is. Nagy hiba. -
hezzo
tag
Halihó. Ha esetleg még nem próbáltad volna, nézd meg ezt: Bővebben: link. Nekem segített, méghozzá nem is kicsit. Nagyon hatékony, hátha nálad is beválik. Én aztán tudom, milyen sz*r érzés izzadni, az egész napomat el tudja rontani...
-
vati
senior tag
Sima vérvételből csak azt mutatják ki, amit éppen keresnek.
Egy nagyrutin inkább kihozza ha valami nincs rendben, de azt ritkán csinálnak. A pajzsmirigynél egy hormon szintjét mérik ha jól tudom.
A kardiológiára normális háziorvos ad beutalót ha kéred, és vannak objektív tünetek.
Nekem a szapora pulzusra azonnal adott. -
vati
senior tag
Sajnos igaz, ami pasiknál csak ''férfias illatnak'' számít az nőknél gáz
Ha tényleg nincs orvosi oka (szív-, anyagcsere-, hormonprobléma) akkor nincs mit csinálni mint jó sokat fürödni (min. naponta 1x), lazán öltözni, legfőképp nem parázni miatta, beszólóknak jól visszamondani, hogy legalább ne legyen kedük többet beszólni.
Szvsz én is erősen izzadok, bár emiatt sose kaptam megjegyzéseket. Talán az is segít, hogy egyszerűen nem engedek másokat fizikailag a közelembe, amikor tudom hogy szakad a víz rólam. Ha ezt lehet elkerülni, és fontos a jó benyomás: annyi stift magamra (mindenhova, hónalj, nyak, hát, has..) hogy garantáltan minden mást elnyomjon, még ha csurogna a víz a hátamon, akkor is... nem spórolok vele, még mindig ez a kisebbik rossz. De csak ha előre tudom hogy szükség lesz rá, az alapállás hogy akinek ne tetszik a szagom, ne jöjjön a közelembe.
Én inkább a 200-as pulzust tartanám aggasztónak. A nyugalmi is magas, vagy csak terhelésre? Ennek végül kiderült az oka tavaly nyáron? Kardiológián voltál? (szív UH stb..) Különösen, hogy alacsony vérnyomáshoz társul.
A pulzusnak, úgy tudom, max 140-150 körülire szabadna ''könnyen'' felmennie, ez is edzetlen embereknél, hirtelen nagy terhelésre.
Nekem is magas a pulzusom, de csak a nyugalmi. (85-90 körül) Parázok is miatta, de képtelenek kideríteni hogy mitől, minden negatív. Pedig azt olvasom, a várható élettartam nagyjából fordítva arányos az átlagos pulzussal...A doki szerint igyak kevesebb kávét, mozogjak többet és ne foglalkozzak vele. Engem nem nyugtat meg, szerintem csak tanácstalan.
Egyébként a pajzsmirigy-túlműködés okozHAT szapora pulzust, izzadásra való haljamot meg sok mást, de a dokim szerint ennek mindig vannak egyéb jelei és elég ritka. Az izzadás még sok más betegséggel is összefüggHET, de magában nem túl indikatív tünet.
A fűszeres kaja tényleg izzaszthat, de vsz csak annál aki nem szokott hozzá. -
Kidus
őstag
Van egy golyós deo, eddig csak Ausztriában láttam, Mum a neve, egyszer, mikor kint voltunk gondoltam kipróbálok valami újat, meguntam a ragacsos szarokat, és bejött. Nem vagyok egy izzadós fajta, de mikor használtam, akkor egyáltalán semmi, nem tudom hogy csinálta. Manapság Nivea-t használok, naon fini illata van és jó is.
Láttam valaki hozzászólását, miszerint az epillált hónapj kevésbé izzad, mint a borotvált. Ezt megerősíteném. Valami oknál fogva tényleg így van.
Hát izzadásra nem tudok mit mondani, 2 óra futkározás után sem fordult elő velem soha, nem is szeretném. Kellemetlen lehet
[Szerkesztve] -
divot
veterán
A deón azt érted, amit fújni kell? Mert az soha nem lesz olyan hatékony, mint amit magadra kensz. Anyukámnak végül rengeteg próbálkozás után a Herba, vagy Herbália, vagy valami ilyesmi Her-el kezdőd nevű golyós cucc hozta el a megváltást, márpedig az magyar termék, a DM-ben kapható több virágillatban, és 500Ft. körül az ára.
-
ody42
senior tag
nem akarom az amway-t isteníteni, de még kb. 3-4 éve futottam össze a deojukkal, amitől aztán tényleg nem lehetett izzadni...Nem tudom mi volt benne, de attól egy napig tuti nem izzadtál. Nem tudom van e még mostanában is ilyen, zöldes színű dobozban volt, és fehér a kupakja. Ha van amwayes ismerősöd, kérdezz rá!!!
-
divot
veterán
Én is izzadékonyabb vagyok az átlagnál, de nagyon nagy ívben teszek rá. Régebben zavart, aztán rájöttem, hogy ezzel nincs mit kezdeni. Reggel-este zuhany, ennyi elegendő, de ahogy elnézem a polgártársakat a buszon, ha egy évig nem fürdenék, akkor sem tudnám behozni az előnyüket.
-
LLKobe
veterán
Tapasztalataim szerint mint férfi elmondhatom:
- amennyire lehet légáteresztő ruhát kell felvenni
- valamint (lehet hogy hülyén hangzik) az epillált hónalj pl sokkal kevésbé izzad
Ennyit tudtam a témához hozzátenni
Habár ha jól tudom a túlsúlyos emberek jobban izzadnak, nemtom soha nem voltam több mint 70 kiló, ezt nem tudhatom, valamint azt se hogy ezellen mit lehet tenni...
[Szerkesztve] -
Ben Cseng
tag
Nem olvastam végig a topicot, de szerintem nem kell aggódnod az izzadás miatt, én amióta az eszemet tudom nagyon izzadós voltam (meg a nagyapám is). Ha a szobában 27 fok van, már elkezd a hátamra tapadni a póló, ha kimegyek a tűző napra, akkor símán csöpög rólam a víz még akkor is, ha nem csinálok semmit. Szerintem ez természetes, van aki jobban izzad, van aki kevésbé.
Ami az izzadtság-szagot illeti, tapasztalatom szerint ezt leginkább három dolog befolyásolja. Az egyik, hogy mennyire vagyok kipihenve, mennyire vagyok stresszes. Ha sikerül napi 7-8 órát egyhuzamban aludnom, akkor izzadhatok annyit mint egy ló, akkor sincs kellemetlen vagy erős szaga az izzadtságomnak, inkább azt mondanám, hogy semleges (ezt nem csak én mondom). Ez valószínűleg összefüggésben van azzal, hogy a szervezet leginkább alvás közben méregteleníti a szervezetet, ha nem sikerül eléget aludnom, akkor a friss izzadtságnak is van egy kellemetlenebb illata. Nem tudom, hogy valóban ez az oka, talán jár majd erre egy doki aki elmondja a működési mechanizmusát, az viszont tény, hogy kevés alvás esetén erőteljesebb az „oroszlánszagom”.
A másik dolog, ami fontosabb az előzőnél, hogy nem szabad műszálas ruhaneműt viselni, mert az kedvez a bacik szaporódásának. Amikor ilyet viseltem, akkor nyáron 2-3 órán belül izzadtság-szagom volt, hiába tusoltam le többször. Az mindenképpen jó, ha olyan ing, póló van az emberen ami felszívja a hónalj izzadást, de max 10% polyester legyen az anyagában. A zoknival is ez a helyzet, ha olyan nem műszálas zoknit viselek ami elég vastag, hogy felszívja az izzadtságot (pl. Cassone vagy J-Press, a Cora-ban lehet kapni elég olcsón, biztos nőiben is van ilyen), akkor hiába futkároztam egész nap, este amikor levetem a cipőt, egyáltalán nincs semmilyen kellemetlen szag. Persze a cipő talpbetét is olyan kell legyen ami természetes anyagból készült.
És végül, a dezodor-kérdés. Nem használok semmi olyan szert ami gátolja az izzadást, hisz a szervezetnek az a dolga, hogy izzadjon amikor szükséges, emellett pedig utálom a különböző pordezodorokat meg krémstifteket. Helyette valami diszkrét-illatú alkoholos férfi-kölnit használok, ezekkel jobbak a tapasztalataim mind bármely dezodorral. Amikor bemelegszem és izzadok akkor érzem erősebbnek a hatását és még egész napos nyári rohangálás után sincs este olyan izzadtság-szagom amit a közvetlen környezetem megérezne. Az mindenképp fontos, hogy alkoholos legyen, hisz az szintén valamelyest pusztítja a baktériumokat.
De mind közül a legfontosabb, hogy olyan nyári ruházat legyen az emberen, ami minnél kevesebb műszálat tartalmaz. -
Cruz
aktív tag
Szia!
Akárcsak #119 Robekri.
Én is arcomon izzadok, de ott aztán keményen.
Másutt nem nagyon szoktam, bár ez ennyire nem egyszerű.
Nagyon jól bírom a meleget (és persze rettenetesen utálom). Ez azt jelenti, hogy ha pl nyáron kell mendegélni a városban a tűző napon 40 fok hőségben, akkor nincs gond. Melegem van, de nem izzadok, ill csak az arcomon. Ellenben ha 25 fok feletti a hőmérséklet, de párás a levegő, akkor kezdek csak el izzadni a testemen (elsősorban ilyenkor is az arcomon).
Rendszeresen sportolok és általában futás közben is csak a fejem ázik.
Rendszeresen kajálok, minden féle kaját (egészségtelent is, bár szerintem a legzsírosabb kaja is csak a hozzá való mozgás hiányában válik egészségtelenné). Este mindig vacsorázom, bőven, mert jól esik és szeretem a hasam.Sört is iszom bőséggel és ritkán pöfékelek (az éven pl még nem gyújtottam rá).
Szerintem elsődleges a jó ruhaválasztás. Mindenképpen 100% pamut cuccok. Én mást nem nagyon vagyok hajlandó felvenni, mert nem érzem benne kényelmesen magam. Inkább bemegyek 15 boltba, de akkor is csak ilyeneket hordok (alsógatyától kezdve az ingig). A pamut holmik nyáron egyáltalán nem melegebbek, viszont sokkal jobban szellőznek.
A boltokban kapható izzadásgátló deok, stb jók és egy ilyan illatmentes golyós akármi, meg finom parfüm a jó megoldás. A parfümöt sokáig kell válogtani, de rá lehet találni az igazira. Szerintem ezt ráadásul közönes kell csinálni, mivel a saját testemhez/egyéniségemhez passzoló illatról a másik ember tud jól véleményt alkotni. Más a parfüm teszterről, mint a bőrről (azt meg ugyebár a barát/barátnő érzi jobban).
A napi kétszeri zuhany az mindeképp. Ha a munkahelyen nem is tudsz zuhanyozni, mosdóban egy kis cicamosdás a kérdéses helyeken jól fel tudja frissíteni az embert. A bevizezett törülköző is hasznos lehet. Ha ezt délben megejted egyrészt frissebb is leszel, másrészt az ilyen mosdád után újra tudod használni a deo/parfüm párost, ami ismét csak jót tesz.
Korábban írtad, hogy a hegymenet megdobja pulzusod. Én rendszeresen sportolok, közte túrázok is. Amikor ezt elkezdtem akkor bizony a hegymenetben nekem is egvolt néha a 180-as pulzus és persze izzadtam mint a ló (emiatt sok folyadékot ittam, amit megint kiizzadtam,stb). Most egy kis edzettséggel magamon sokkal jobban bírom. Nem megy a 15% feletti emelkedőkön sem 140 fölé a pulzusom, kevesebbet izzadok, kevesebb a légzésszám is. Szóval szerintem az aktív sportolás az mindenképpen az első dolog amin változtadnod kell (és nem a testúlyváltoztatás miatt, hanem pusztán a mozgás öröméért).
Üdv
C.
Jómagam egyébként 195cm körül vagyok 90kg testsúllyal.
Kedves fórumozók ez egy igen komoly téma, próbáljunk meg hát kultúráltan viselkedni! Aki nem tud érdemben hozzászólni az ne írjon be feleslegesen offot. -
robekri
addikt
-
Davevagyok
tag
De mivel NEM vagy moderátor sztem nem volt jogod megkérdőjelezni a létjogosultságát... Engem pl legalább annyira nem érdekel az izzadásod, mint Téged Chicane. Egyébként én zárattam be, főként miattad, mert szétoffoltad. Én nem teszem meg Veled, de olvasd el az aláírásom... Többet ide nem írok, igérem. Bye
-
kamikaze boci
őstag
Hogy valamelyest jóvá tegyem a dolgot, valami használhatót is:
Volt egy szobatársam a koleszban, akinek jellegzetes szaga volt, elég kellemetlen. Az első évben nem fürdött rendesen, aztán néhányszor lesúroltuk gyökérkefével, meg szerelmes lett, egyre többet adott magára. Napi kétszeri zuhanyozás, de csak enyhült a hatást, nem szűnt meg. Az én meglátásom szerint azért, mert kevés időt töltött a zuhany alatt. Én előszőr mindig ázom a kádban -kikapcsolódás, nincsenek hasonló gondjaim szerencsére,- aztán zuhanyozom le.
Egy másik történet:
Az egyik ex barátnőmnek volt az a tulajdonsága, hogy amikor összebújtunk (igyekszem nem korhatárosan fogalmazni), mindig nyirkos volt a bőre. Nagyon inaktív volt, mert problémája volt a gerincével, így a legkisebb mozgástól, illetve a pulzusa növekedésétől elkezdett izzadni. Szerintem segített volna, ha rendszeres tornát végez, vagy úszik (az orvosok is bíztatták, lusta volt). Tovább nem folytatom a történetet, mert nincs happy end, csak tanulság: egész nap a gép előtt ülünk, mozogni kell, hogy este is bírjuk, és ne legyünk csatakosak, mint egy versenyparipa (futás, úszás, kondi, norbi). -
TrollBalint
addikt
Ne tedd
Egyébként hogy lehet, hogy fiúk még nem szóltak érte?
Azt olvastam valahol, hogy a test termem valam szexuálisan izgató hormont, amit zuhanyzással le mos az ember. És zuhanyzás előtt ezért ''kivánatosabbak'' az emberek. Lehet, ezért nem szólt meg egy fiú sem?
Mondanám, hogy probálj meg túl lépni rajta, de ez nem ilyen egyszerű. Amúgy az itt elhangzó módszerek közül probáltál már valamit? -
acer_
aktív tag
Parfümmel próbálkoztál már? Eléggé határozott, és sokáig érezhető illatuk van (de kellemes..)..
Ha utcán elmegy mellettem vki, elég jól érezhető, ha valami komolyabb parfümmel befujta magát..
Személyes tapasztalat ezzel kapcsolatban:
(van a történetnek eleje is, csak az nem lényeges a topik szempontjából)Nem is olyan rég 2 lány poénból nyomott rám egy kevés - tényleg csak egy kevés - parfümöt. Asszem puma volt. Vmi újabb fajta. Na, annak olyan intenzív illata volt, hogy csak na! A puloveremet levetettem, hogy ne érezzék rajtam, otthon pedig be a mosógépbe. Amikor kivettem, nagyon közelről még mindig lehetett vmi minimálisat érezni az illatból. Szóval lehet, hogy ez bejönne neked...
nagyon off: persze én sem voltam rest ez után, ők meg axe-ot kaptak -
neduddki
nagyúr
HI!
A ruhazhoz annyit, hogy nehany eve vettem egy rakas jerzes 385m-es nevezetu polot, ez ugy a 205gr-os anyagbol keszul, osszetetelet nem tudom, na azota telen nyaron aszt hordom, ugyanis telen kelloen meleg, nyarom meg barmijjen megdobbento egyszeruen a legjobban szellozik, nem tapad a testhez, termeszetesen nyaron melleklve vannak a fekete es sotetkek modellek, azok kisse szivjak a meleget, sajnos azota megszunt ez a szeria es van hejette a jerzes 215, ami ugyanojjan jo, de sajnos kisebbek keszulnek belole es az xxl-es is kisse szuk...
Aruk is elfogadhato kb. 1500-2000 ft/db, sajnos a forgalmazo az kritikan aluli, es az az elso kerdesuk, hogy mejjik multi vagy....
Mas nem tudom erint-e, de ziknikbol a Calorex 2000 kft comfort feliratu zoknijait ajanlom nagyon kellmetes joszagok es aruk is elfogadhato ~600ft/db, ja es nagyon birjak a strapat is:- ))))
udv
neduddki -
taltos
senior tag
Hali Tildy!
Nekem is van ilyesfajta ''problémám'', de belegondolva a dologba, nem szabad rajta elkeseredni. Ilyen vagy, magadban lerendezed (elfogadod magadat ilyennek), és kész. Nem kell mindenáron igazodni az állítólagos társadalmi elvárásokhoz. Amit tudsz megteszel(napi 2szeri mosakodás).
Ezen a dolgon gondolkodtam én is nemrég, és arra jutottam, hogy ha ilyenekkel foglalkozom, akkor az egész életem abból fog állni, hogy mindíg úgy akarom magamat alakítani, hogy az másoknak megfeleljen. Ez egyrész önmagammal egy felesleges harc, másrész állandó, mert ezzel a felfogással mindíg magamat mustrálom és találni is fogok olyan dolgokat, amik zavarni fognak. Persze olyannak sem szabad lenni, hogy belesz@rok a világba, de ahogy elmondtad, te nem is vagy ilyen, elvégre szaporázod a zuhanyzások számát, és esetleges ''illatosítókat'' is használsz.
Ezt tulajdonképpen magamnak csinálod (mármint a problémát). Ha kiindulsz magadból (én magamból indultam ki, és jutottam a következőkre), te sem vagy szemét, ha másnak akármilyen ''problémája'' van, ami neked nincsen. A legtöbb emberben szerintem ez megvan(mármint a jóindulat). Persze kivételek vannak, de SZVSZ felesleges ezekért az emberekért akármit is tenni.
ps.: Én ugyanúgy sokat izzadok, ugyanúgy napi 2 zuhany, és ugyanúgy golyós. Akik számítanak, azok megértik.
[Szerkesztve] -
Nowhereman
őstag
És miért zavar, ha azt mondják, hogy piritos szagod van. Félsz hogy megesznek?
A terheléstesztet megteheted, de még az sem 100%-os. Az alkatodból nem következne a fáradékonyság. Egyébbként a zsirtalanságig menő fogyás éppen a terhelhetőségben ront rengeteget./tapasztalat/ Talán az edzetlenség, és az akaraterő hiánya...
ps: nemigen találkoztam olyan pacsulival, ami csak közelítőleg olyan vonzó lenne számomra mint a fris piritós illata. Persze nálam az a kedvenc nass. -
Agyzuzo
addikt
''evés:rizs, gomba, sajt, tej, szalámi, uborka, zsömle, burgonya (jó sok)''
Akkor mit csodálkozol? A tejtermékek eleve ''savanyúbb'' szagot eredményeznek (főleg a sajt, a tej annyira nem gáz). A szalámi, burgonya, zsömle meg szimplán nem ajánlott, ha szeretnél a feleslegtől megszabadulni... Elsősorban (de ezt már írtam máshol is) sportolnod kéne, diétázni, méghozzá szigorúan! Ezeket a dolgokat komolyan kell venni, valószínű a szervezeted így jelez hogy kezd neki sok lenni, amit nem teszel és amit eszel. Voltam én 140 kiló és izzadtam mint egy büdös disznó, most 104 vagyok, és csak edzésen izzadok le (akkor viszont keményen), de akkor sincs szagom. Ennyit számít az életmód. Ha változást szeretnél, akkor tessék szépen felkészülni rá, hogy ez hónapok (sőt, évek) munkája és utána sem engedheted el magad. Én is olyan vagyok sajnos, hogy könnyen hízom és meglátszik rajtam minden amit megeszek. Ezt el kell fogadni és tenni ellene.
Amúgy meg a Rexona-t ne használd, úgy látszik a te bőrtípusodra nem jó. Nekem pl. csak az Old Spice sima stiftes megoldásai válnak be, az összes többi (Gillette, Axe, stb) amit próbáltam nálam semmit nem ért...
Szerk: még valami. Igyál SOK vizet. Semmi mást, CSAK vizet. Ásvány, sima csap, mindegy, csak víz legyen! Üditőket, gyömölcsleveket felejtsd el!
[Szerkesztve] -
azzio
aktív tag
Persze, előbbi hozzászólásomat (remélem érthető) nem úgy értettem, hogy akinek testszaga van, az igénytelen is. Ez csak egy kitérő akart lenni, hogy környezetünkben nagyon sok ember egyszerűen csak igénytelenségből az. Én is könnyebben leszek izzadtságszagú, mint mondjuk a barátnőm, akit még soha semmilyen helyzetben nem éreztem annak (jó neki), bár nálam is a napi kétszeri fürcsi meg a hónaljgátló kordában tartja a dolgot.
Másrészt az közel sem olyan elviselhetetlen, aki a saját, másénál erősebb testszagát izzadja ki. Az az undorító, amikor valakinek ''elhasznált'' szaga van. Azért azt érezni lehet, hogy valakin 2 napja rohad az izzadság meg a ruhája.
Szerintem a te problémádra egy jobb bőrgyógyász vagy kozmetikus találna megoldást. Általában több pihenéssel és az alkatodhoz szabott táplálkozással ez megoldható. -
chicken
senior tag
Bővebben: link ezt nézted?
MOD a fórum jónak tűnik. Ajánlgatnak ilyen szereket meg klininkákat egymásnak.
[Szerkesztve] -
azzio
aktív tag
Miért van leigénytelenezve az, aki izzadtan utazik?
Izzadtnak és büdösnek lenni nem mindig ugyanaz. Aki naponta (nyáron naponta kétszer) lezuhanyozik, az izzadásgátló nélkül sem lesz olyan észveszejtően izzadtságszagú. De sajnos nagyon sok ember már korán reggel büdös (nem csak néhány, nagyon sok!), és látszik rajta, hogy igen régen látott vizet. Most nem a csövesekre gondolok, hanem munkába, ügyeket intézni, bevásárolni igyekvő átlagos emberekről. Iszonyúan sok igénytelen állat van közöttü(n)k, sajnos. -
erdoke
titán
Szerintem a problémád részben alkati, részben a súlyfeleslegből és a mozgáshiányból adódik. Utóbbin tudsz változtatni, illetve használj olyan színtelen és enyhe illatú izzadásgátló zselét, amit a hónaljon kívül akár a mellkasra is fel tudsz kenni vékony rétegben. Az legyen ráírva, hogy ''Anti-perspirant and anti-transpirant''. Talán a Lady Speedstick ilyen, ha találsz megfelelő illatút, némelyik elég veszélyes.
Én a Gillette megfelelőjét használom (nekem csak hónaljra kell), de nagyon bevált. Régebben volt belőle női is, de megszűnt, mostanában ezt a szpídsztiket látom az asszonynál.
Szerk: Persze okozhat ilyen tüneteket szervi elváltozás is, de annak lenne más jele is. Mindenesetre ha úgy érzed, hogy már mindent megpróbáltál, beszélgess el egy tapasztalt bőrgyógyásszal, ő majd tudni fogja, hogy hova küldjön, ha ő nem tud segíteni.
[Szerkesztve] -
maniac
senior tag
Szia!
Sztem probalj meg kevesebb tejtermeket enni lehet hogy az a problema. Tobb gyumolcs, kevesebb zoldseg, valamint picit tobb hus, de abbol is inkabb a feherebb. - ja es en eddig meg nem vettem eszre, de ha megmondod hogy mely emberek mondtak megbeszelem veluk
kiegeszites: ne vegyel fel nylon ruhat, mert az nem szellozik rendesen.
[Szerkesztve] -
az előző hsz.-em jol el baxtam. na mindegy
én középsuli nyári szüneteibe állandóan apámnál melóztam. tüző napon betonkeverés, hordás...40 fok, én egyszál rövidgatyába, meg cipőbe izzadok mint a ló a tüző napon. gondoltam az kizzadt folyadékmennyiséget pótolni kell, és ezért állandóan toltam be az ásványvizeket. a többiek is izzadtak, de én annyira, mint az állat. volt olyan, hogy egyszerre lenyomtam 1,5 liter vizet. aztán a vén alkeszok mondták, hogy nem kell annyit inni. azért izzadok annyira. és az be is jött.
én max 2 liter vizet iszok. szerintem bőven elég. bár ez szemály függö. nem lehet, hogy sok az a 3-4 liter neked? -
én most voltam nyaralni, rómában. na ott még a metróban is 40 fok van. vagy legalábbis párás a levegő.
a bkv illatozása ahhoz képest semmi. amikor első nap beszálltam a kocsiban, azt se tudtam kinomba, hogy mit csináljak. aztán pár nap után már nem zavart annyira, de sokszor volt olyan, hogy az ablakhoz mentem ''szipuzni''.
hihetetlen bűz volt a kocsikba.
először azt hittem, hogy csak engem zavar /négerek, csikszemüek, meg a digók/, illetve, de az egyik nap láttam 3 szinesbőrü srácot, akik kétségbeesve próbálták a beragadt ablakokat kinyitni /a'la máv/.
ebből arra következtettem, hogy nem a másik raszt érzem, hanem csak az elhasznált levegőt.
szó mi szó, én ilyen büzt bkv-n, mávon, még nem éreztem -
Loha
veterán
Szerintem a stressz miatt izzadsz annyira...
Én is megfigyeltem magamon, hogy ha csak simán a meleg miatt izzadok az nem szokott rossz szagú lenni relative, szinte csak víz...
De a stresszhelyzetben mindig sokkal rosszabb a szaga, és sokkal kellemenlenebb.
Én nyáron is mindig pamut cuccokat hordok, és a cipőmben mindig van zokni is... -
Dufresne
addikt
25 fok felett már nekem is melegem van kicsit, pedig nekem még nem is magam pl a pulzusom, normál esetben 50-60 között mozog
Az ivás meg önnmagában nem elég, viszont ha rásegítesz mozgással, akkor az tényleg kiviszi a méreganyagokat és ezzel csökken a veríték szaga is. Mint mondtam énis izzadok, de szerencsére viszonylag szag nélkül, aminek gondolom egyik oka a sok folyadék és a sportolás... -
Skót
aktív tag
Osztálytársam (akit említettm) :
nála valami szívbillenytyű tartó szövet nem tart rendesen és ezért a szív ezt úgy kompenzálja hogy gyorsabban ver hogy meglegyen a megfelelő vérnyomás (mi nem mindíg jön össze) és a keringési seb ami kell!
A magas pulzus nála is jellemző!
kb 100-as pulzusa van míg a normális a 70 körüli érték
Én nem mondom hogy ez van nálad is mert a szív egy elég bonyolult szerv és ezért kismillió meg egy oka lehet hogy nagyobb a pulzusod !
Sőt lehet hogy csak a kondid nem volt megfelelő a hegyi sétákhoz és azért fáradtál el hamarabb!
A sportban is úgy van hogy az ember holtpontja folyamatosan tolódik kifele!
Pl maradjunk a futásnál mert azt ismerem :először 15 percnél már meg akarsz állni de ha lefutsz még 5 percet akkor egy idő után pont akkor akarsz meglállni amikor letellik a 20 perc no ilyenkor rálehet tenni még 5 percet és így szép lassan fokzatosan kijjebb tolja az ember a holtpontját, és egyre inkább fogja bírni a terhelést!
Mod: az ételekkel kapcs béla12-nek igaza van
[Szerkesztve] -
béla12
tag
Mozogj sokat és igyál elég folyadékot. A sport kiizzasztja a méreganyagokat. a sok folyadék meg higítja az izzadást. (ezt jól megaszontam)
A nagyon fűszeres, pikáns ételek és a szeszes italok is károsan befolyásolják az ember ''szagát''.
Úgy rémlik a hozzászólásaid alapján, hogy a kevés leányzó táborát szaporítod itt a PH-n. Ha tévedtem, akkor bocs! (aki kiröhög, azt megharapom) A gyakori fejfájásért és szívszúrásért felelős lehet a fogamzásgátló tabletta is.
Tehát, ha úgy gondolod keresed fel a bőr, bel és nőgyógyász szakorvosaidat. -
Skót
aktív tag
Nos megkérdeztem ésdapámat mert hamarabb ért haza és azt mondta hogy a pajzsmirigytúltengés következménye lehet gyorsabb szívverés esetenkén kissé magasabb vérnyomás és az izzadás is lehet emiatt!
Ha a szíveddel gond van akkor nem érdemes erőltetni a sportolást!
Bár ez is attól függ mi lehet a problem mert lehet hogy csak ''beszorult'' egy kicsit a levegő(mm ''szívszúrás'' attól is lehet)
Mindenesetre én a helyedben elmennék egy kardiológiai rendelésre és megvizsgáltatnám magam biztos ami biztos alapon!
Lehet hgoy adnak olyan gyógyszer ami kicsit ''megnyugtatja'' a szívedet
ha meg pajzsmirigyre gyanakodsz - vagy tudod hogy az van - akkor irány a jódtablettákért
Annyit tudok hogy volt osztálytásramnak volt gond a szivével és 1-1 rosszulléttől -no ezek se voltak nagyon komolyak- eltekintve mindent úgyanúgy csinált mint mi (értsd foci tesi egyébb mozgások)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Dufresne
addikt
Ne legyél hipohonder... Mondom, hogy énis jobban izzadok, mint az átlag és nekem is volt már néha, hogy szúrt a mellkasom, de már folyamatosan tobb mint 10 éve igen keményen sportolok és nincs semmi bajom, legalábbis ilyen belső szervileg
Szóval kis kocogás nem árthat, mellesleg ha fittebb vagy, az izzadás szempontjából em hátrány szvsz.
-
kíváncsi
őstag
Lehet csak nagyon finnyás orrú volt az illető
Lehet nagyon büdi volt az adott illető és neked meg friss illatod volt és neki a friss nem normális
lehet nem is tudja milyen az izzadság smelt. Különben meg szerintem tutti nem lehettél annyira izzadt az ember érzi magán ha izzadt nagyon..
-
Skót
aktív tag
Hát hogy pajzsmirigy lehet e gond azt nem tudom !
Ha édesanyám hazaér megkérdezhetem tőle ha gondolod (orvos)
Amúgy sportolsz valamit?
Mert én megfigyeltem magamon hogy amíg aktívan futottam addig napközben kevésbé izzadtam (értsd ugyanakkora terhelés ugyanannyi séta / átlagos cslekvések alatt) mint korábban!
De ez is alkatfüggő hogy ki hol izzad mert van egy haverom aki az életben megnem izzadna a hátán vagy a mellkasán de a kezén csorog a víz mintha akkor mosta volna meg! -
Skót
aktív tag
Miért van leigénytelenezve az, aki izzadtan utazik?
mert a mai népek azt várják el hogy mindenki fitten és frissen (ropogósra vasalt ingben) menyjen mindenhova!
Az izzadás mérték nagyrészt (sztem) az ember bőrtípusától függ!
Ha valaki azért leigénytelenzik (hú ez egy új szó) valakit mert meg van izzadva hát
NO comment
Mivel ez teljesen normális jelenség ezért ha valakit zavar is inkább szépen tűrje el(szvsz)
Az már más hogy az illető 2 napig nem mosakodott és akkor tényleg kellemetlen szaga van de egy rendszeresen tisztálkodó egyénnek sztem nem lehet olyan büdös az izadtsága (ha egészséges) hogy ne lehessen eltűrni!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ukrajnai háború
- Mobil flották
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Assetto Corsa EVO
- iPhone topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kèszen állsz a játèkra? 0% THM rèszletre is!
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest