Hirdetés

2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3884) j.bravo válasza mobbo (#3879) üzenetére


j.bravo
addikt

Csak csapongva, ahogy eszembe jut:

- Ne haragudj, nem akarlak hülyének nézni, de azt keresed, hogy 1) a képen minden vonal éles legyen (a téma és a háttér is), vagy 2) csak a téma? Bocs még egyszer, ha félreértem :B

- Khm, ha mondjuk ezek nem, ugyanakkor egy kis szappantartó kompakt képe pedig éles, akkor a különbség az utólagos szoftveres feldolgozásban és annak mértékében van. A kis kompaktokban defaultból elég nagy a szoftveres élesítés, a komolyabbakban nagyobb szabadságot hagynak utólag a júzernek.

- Ha megnézel egy dslr-rel, kitobival készült képet, alapbeállításon, nem fogod élesebbnek látni, szerintem. Sőt, a kisebb mélységélesség miatt az életlen részek erősebben életlenek lesznek, mint a kiskompaktnál. Ugyanez igaz a szappantartó-bridge összehasonlításra is csak kevésbé durva a különbség.

- Még valami: a borotvaélességet a sokmegapixeles képet képernyőnyi méretre kicsinyítve keresed, vagy pedig 100%-os nagyításban (1 monitorpixel=1 pixel az érzékelőn)?
Csak mert az utóbbi esetben nem fogsz találni borotvaéleset, még a sokszázezres kategóriában sem, egyszerűen azért, mert ez kb. annak felel meg, mintha egy filmes géppel készült filmet egy nagyon erős nagyítón keresztül néznél, vagy pedig egy óriásplakátot 20 cm-ről.Egy kulturált gép képe képernyőnyi méretben nézve, vagy értelmes méretű nyomatban (A4, esetleg A3) abszolút megfelelő élességű, ha a fotózáskor nem rontották el :)


Whatever.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.