Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
elfender
csendes tag
Sziasztok!
Sony HX200V vs Nikon P520
A Sony-t ismerem, valamint most egy HX9V-m van.De itt a március és semmi hír a Nikon P520-ról?
Aki fogta már a kezébe, mesélne róla? Mennyire "kielégítő"?
P510-et nézegettem boltba, de nagyon "gagyinak" minősítettem magamba.
A menübe szinte nulla a beállítás..
Tehát Nikon P520:
-Van-e konkrét tapasztalat.
-GPS jelet összeszedi-e 1-2 perc alatt?
-Mennyi az üzemideje? (Van legalább 100perc, ha folyamatosan be van kapcsolva?)
-Torzítás?
-Panoráma?Előre is köszi!
Üdv![ Szerkesztve ]
Nokia N8 (xenon), Sony HX9V, Sony HX400V. <> Kingston SSDNow 300V 120 Gb -=Elfi=-
-
elfender
csendes tag
Sony HX9V -nek szinte tökéletes, tűéles, elmosódásmentes, egybefüggő a sweep panorámája.
A Nikon amolyan kattintgatós, több teljes fényképből rakja össze a panorámát?
Sajna az 520-as még nincs kirakva boltokba, ahol "össze tudom fogdosni"..
Köszi az infókat!Nokia N8 (xenon), Sony HX9V, Sony HX400V. <> Kingston SSDNow 300V 120 Gb -=Elfi=-
-
elfender
csendes tag
válasz dark_funeral #40435 üzenetére
Köszönöm!
Bár ha beszorozzuk a panoráma x,y tengelyét lehet hogy kijön az a 16Mpixel..
No, mindjárt kiszorozzuk..Tehát Nikon P520:
Pásztázással:
kb. 3,5Mpixel
Képenkénti exponálással:
kb.69MpixelLehet hogy melósabb, de megéri az utóbbi technika alkalmazása.
Üdv!Nokia N8 (xenon), Sony HX9V, Sony HX400V. <> Kingston SSDNow 300V 120 Gb -=Elfi=-
-
elfender
csendes tag
válasz forsale #40518 üzenetére
Szia!
Rettentő idegesítő, amikor váratlanul felnyílik a gépemből a vaku, ráadásul olyan helyen vagy időben, ahol tudom hogy semmi haszna, vagy éppen a vaku tenné tönkre a fényképet..
Pl. túl közeli fotózáskor..Nokia N8 (xenon), Sony HX9V, Sony HX400V. <> Kingston SSDNow 300V 120 Gb -=Elfi=-
-
elfender
csendes tag
válasz forsale #40529 üzenetére
Nézegetem P510 - P520 leírását itt a Nikonnál: [link]
és igazából nem is látok különbséget..
+2 Mpixel (ami semmi) és +3 motívumprogram.. Lehetséges hogy semmivel nem tud többet mint az elődje..
Egyébként szemügyre vettem még egyszer a P510-est. Azért csak megtaláltam rajta a beállításokat.
(A trükk, hogy nem mindegy melyik funkcióba nyomom a menü-t. Ezt hiányoltam anno)
Üdv![ Szerkesztve ]
Nokia N8 (xenon), Sony HX9V, Sony HX400V. <> Kingston SSDNow 300V 120 Gb -=Elfi=-
-
elfender
csendes tag
Sziasztok, megvettem a Nikon P520-at.
Klasz meg minden, de van egy nagyon hiányos funkciója. Vagy csak az én gépem beteg?
Sorozatfelvételnél (Pl User módba) beállítja az exponálást 1/30-ra és kész.
Állítani nem engedi, automatikusan pedig nem méri meg a szükséges exponálási időt.
Ugyan megjeleníti, hogy a tárcsával állíthatom, de nem csinál semmit.
Automatikus módban pedig nem lehet sorozatfelvételt készíteni. Ez valami vicc? Nem... :-(Tehát ha sorozatot készítek, Neked is beáll fixen 1/30 -ra User módba?
SŐT Manuál módban nem engedi csak 1/30-ig tekerni. Sötét lesz minden kép..
(Megjeleníti az 1/15-öt, de kiválasztani már nem engedi..)Üdv!
Egy szomorú Nikon P520-as tulajdonos..
-
elfender
csendes tag
válasz scarabaeus #40924 üzenetére
Köszönöm. Akkor szerviz..
Egy fénykép esetén állítható a tárcsával, sorozatkészítés funkcióban NEM , vagy csak korlátozottan.. :-(
Köszi, üdv!
-= Elfi =-Nikon P520
-
elfender
csendes tag
válasz scarabaeus #40926 üzenetére
Tehát a sorozatfelvétel gyakorlatilag használhatatlan beltérben.. (Sötét lesz)
Hát azért egy 120.000 géptől nem ezt vártam..
Reklámszöveg: 7kép / sec. Ok, ezt elfogadom. De Lassú sorozatnál?
Ott 1 kép / sec , tehát kéne tudnia..
Könyörgöm mi ez? :-(
A kis sony-m ledarálja a 10 képet beltérben és tű éles lesz..Nokia N8 (xenon), Sony HX9V, Sony HX400V. <> Kingston SSDNow 300V 120 Gb -=Elfi=-
-
elfender
csendes tag
válasz scarabaeus #40928 üzenetére
Nikon P520
Kézzel ugyan tudom állítani, de sorozatnál az Auto ISO nem működik. :-(
Manuálisan állítgathatom, de minden képen ezzel szórakozni elég nyűgös dolog..
Köszönök minden segítséget és véleményt.Vagy megbarátkozok vele, vagy még két napom van visszavinni.. :-(
Pl Sony HX200V-re cserélni. (Fő szempontok Bridge, Zoom, GPS)[ Szerkesztve ]
-
elfender
csendes tag
Szia!
Szerintem jól tetted.. Az 510-es legalább jóval olcsóbb..
Én visszavittem az egészet, pedig a vörös kihajthatós gépbe eléggé beleszerettem, de nagyot csalódtam.
Így hogy nem megy sorozatfelvételnél az auto ISO, nem lehet normális képeket kreálni..
Nikon P520: Senkinek nem ajánlom.
SOHA TÖBBÉ NIKON..
Üdv!Nokia N8 (xenon), Sony HX9V, Sony HX400V. <> Kingston SSDNow 300V 120 Gb -=Elfi=-
-
elfender
csendes tag
Igen ment megemelt ISO-val, de az csak Manual/User módban volt állítható, és állandóan piszkálnom kellett 800-1600-3200 között, attól függ, milyen terepen mentem.
(Erdő, rét, vendéglő..)
Azért lenne az Auto ISO, hogy megemelje ha kell, de az beragad 100-nál.
-
elfender
csendes tag
válasz .: JuSzT :. #41204 üzenetére
Szia!
Panasonic FZ 30 nagyon tuti gép!! (volt)
Az eddigi legjobb beállíthatóság, könnyű kezelhetőség, pormentes zoom, zoomgyűrű, valamint szűrők felhelyezésének lehetősége.
Ezeket máig "visszasírom" Szerintem kategóriájában a legjobb(!) gép volt. (130.000.-)
(Van aki szerint jobb volt, mint az fz 50-es, mivel ott valamit "elbénáztak" a fejlesztők. Már nem tudom.)
Szóval a probléma, hogy ahogy telt múlt az idő,
egyre sötétebb és gyengébb (zajosabb) képeket készítettem vele.
Sajna odáig fajult a dolog, hogy a xenon vakus Nokia mobilommal tű éles képeket csináltam, míg a Panasonic már csak sötétebbet, zajosabbat. (Gondolom lefáradt a szenzor, nem tudom..)
A vaku a közeli dolgokat "kisütötte" a háttér majdhogynem fekete maradt.Természetfotózásra viszont szerintem tökéletes. (Na jó, nem este az erdőben..)
-
elfender
csendes tag
válasz BiriBum #41206 üzenetére
Nikon P520. Sorozatfelvétel Manuál beállításnál, Záridő max 1/30. Az Auto ISO működött?
(Nekem nem, csak kíváncsi lennék rá, hogy széria hiba, vagy egyedi volt, mivel én vissza adtam a boltnak.)Nokia N8 (xenon), Sony HX9V, Sony HX400V. <> Kingston SSDNow 300V 120 Gb -=Elfi=-
-
elfender
csendes tag
Nikont nem ajánlom, nagyon szűk a beállítása, túl sok mindent lekorlátoz. Csalódtam a P520-ban..
:-) Gyönyörű (szín hű) képeket készít.
:-) Szép a panoráma
:-( Videóban nem lehet csak néhány állóképet készítenem.
:-( Nagyon korlátozza a beállításokat.Nokia N8 (xenon), Sony HX9V, Sony HX400V. <> Kingston SSDNow 300V 120 Gb -=Elfi=-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest